Şimdi Ara

RC4107MA-S2(LGA 775 Soket) Anakarta hangi işlemcileri takabilirim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
1
Favori
6.795
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bilgisayarım eski biliyorum. Ama yinede yeni bir sistem toplayacak durumum yok. Şuan sadece İşlemciyi yükseltmeye ihtiyacım var. Ne oyun açsam direk %100 oluyor öyle kalıyor, çok yetersiz. Anakartım RC4107MA-S2. Şuanki mevcut işlemcim Intel Celeron 2.66 GHz. Soket 775 LGA. (NOT:Bu bilgilerin hepsini CPU-Z programından aldım.) Sizden öğrenmek istediğim bu anakarta takabileceğim en iyi işlemci hangisidir? Bütçem maksimum 100-150 tl civarı. Bu anakarta takabileceğim diğer işlemcileride yazabilirseniz çok çok daha iyi olur. Ama düşük işlemcilerin hangisinin daha iyi ve daha yeni olduğunu bilmiyorum. Onlarıda sıralayabilirseniz süper olur. Yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar.

Hepinize iyi forumlar...

• piaysada kolay bulabileceğin model

Intel Pentium D 925 3.0 ghz
  • Cevaplarınız için teşekkür ederim arkadaşlar.
    Birşeyler daha sormak istiyorum. Bilgisayarımda harici ekran kartı yoktu, yaklaşık 1-2 sene önce HD4850 aldım. Bir süre evde yoktum. Dün gece oyunlarda kasması iyice canıma tak etti, sinirlendim OC yaptım. MSİ Kombustor programıyla 1920x1080'de, 8x MSAA, OpenGL 3, ayarlarında 60 sn'lik benchmark testi yaptım. Yaptığım teslerde OC sonrasında fps ve frame'lerde yükselmeler oldu. Ama daha sonra uygulamalı olarak oyunlarda denediğimde OC'un bir etkisi olmadığını fark ettim. Daha sonra biraz araştırınca sorunun işlemcimin çok eski olmasından kaynaklandığını anladım. Most Wanted(2005 versiyonu)'ı oynarken baktım ki ekran kartının en fazla %12'sini falan kullanabiliyorum. Onuda anlık olarak kullanıyor bilgisayar. Normalde %5-6 falan kullanabiliyor. Ekran kartı alırken güç kaynağını da yenilemiştim. Ram'lerimide sonradan 2 GB'a çıkardım.(Anakart en fazla 2 GB destekliyormuş.) Bilgisayarda değiştirmediğim anakart işlemci ve hard disk kaldı. anakart'tan yana eski olması dışında bir sıkıntım yok. Hard disk'ede gerek yok. Sadece uygun bir işlemciye ihtiyacım var.
    Sistemimi dengeleme, fiyat ve uyumluluk olarak bana en uygun işlemci tavsiyeniz nedir arkadaşlar? Yardımlarınızı bekliyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: aglarm

piaysada kolay bulabileceğin model

Intel Pentium D 925 3.0 ghz

Hocam Pentium D 930 3.0 GHz buldum uygun fiyatlı. Benim ana karta uyar mı uymaz mı kesin emin olamadım. Sizinde fikirlerinizi almak istiyorum. Bunu alsam uyum konusunda problem olur mu? Birde performans olarak Celeron D 2.66 GHz'den sonra nasıl bir etki yaratır acaba?
  • Dostum uğraşma Pentium D işlemciyle yine oyunlarda düşük performans verir.
    Alacaksan 2. elden Pentium Dual core E5700-E6500 yada AMD athlon II x2 250 ve üzeri işlemci+anakart al.
    Bu işlemciler bile bazı oyunlarda yetersiz kalır.Fakat pek çok oyun için yeterlidir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 3X3CUT0R

Dostum uğraşma Pentium D işlemciyle yine oyunlarda düşük performans verir.
    Alacaksan 2. elden Pentium Dual core E5700-E6500 yada AMD athlon II x2 250 ve üzeri işlemci+anakart al.
    Bu işlemciler bile bazı oyunlarda yetersiz kalır.Fakat pek çok oyun için yeterlidir.

Hocam az önce aldım gitti valla. Dual Core işlemciler daha pahalı. Fiyatlarla ilgili pek bilgim yok. Ama ben pentim D'yi kargo dahil 57 tl'ye aldım. Zaten bu bilgisayarda ağır oyunlarla falan işim yok. Mevcut işlemcim(Celeron D 2.66 GHz) resmen bilgisayarın gırlağını sıkıyor. Cihaz biraz rahatlasın diye bunu aldım. İnşallah işlemciyle ilgili bir sıkıntı çıkmaz ve bilgisayarı rahatlatır. Hayırlısı artık. Cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim. Herkese iyi forumlar.

• http://www.foxconnsupport.com/cpusupportlist.aspx?type=mb&socket=Socket%20775&model=RC4107MA-RS2&cputype=Intel

hayırlı olsun..zaten anakart değişmeden alabileceğin max seri pentium d 9xx serileri.
  • @YoYoxP
    50tlye g31 anakart + 70tlye e5700 ile daha iyi sistem kurulabilirdi mesela....
    Neyse hayırlısı olsun.Çok fazla oyun oynamıyorsan ,yeni oyunlara düşkün değilsen yeterli gelir sana.
  • quote:

Orijinalden alıntı: usb2.0

http://www.foxconnsupport.com/cpusupportlist.aspx?type=mb&socket=Socket%20775&model=RC4107MA-RS2&cputype=Intel

hayırlı olsun..zaten anakart değişmeden alabileceğin max seri pentium d 9xx serileri.

Bilgi için teşekkür ederim. Görünüşe göre anakarta göre güzel bir işlemci almışım.

@3X3CUT0R

Hocam anakartı değiştirmek istemediğimden böyle yaptım. Oyun için Monster'dan notebook aldım. Onun gelmesine 1 hafta falan kaldı. Yeni oyunları orda rahat rahat oynarım. Bilgisayarın işlemciden dolayı ekran kartını adam gibi kullanamadığını fark ettiğim için sadece işlemciyi yükseltme kararı aldım. Bilgisayarı babam, annem ve kız kardeşim kullanacağı için bilgisayarın grafikle falan pek işi kalmadı. Hazır fark etmişken uygun fiyatlı bir işlemci alayımda bari babamlarda biraz rahat kullansınlar şu pc'yi dedim. Hayırlısı artık. En geç salı günü işlemci elime geçer herhalde, kullandıktan sonra kısmet olursa izlenimlerimi burada paylaşırım.

Hepinize yorumlarınızdan dolayı teşekkür ederim.

• İşlemci bugün saat 13:15 gibi elime geçti arkadaşlar. Bilgisayarcıya götürüp taktırdım(Kendimde takardımda işlemci soğutucusu tırnaklı, geçen sefer o tırnakları kırdığımdan yeni soğutucu almak zorunda kalmıştım yine aynısı olmasın diye uğraşmadım. ). Bilgisayarın gerçekten rahatladığını hissettim. Dünya varmış be. Facebook'daki flash oyunlarda donuyordu, şimdi uçuyor resmen. Crysis 3'ün 7 harikası videolarının 5. bölümünü indirmiştim sabah. Bazı yerlerde ses ve görüntü uyuşmuyordu ve donmalar oluyordu. Çok şükür oda canavar gibi oldu. Oyunlara gelirsek. Most Wanted(2005)'da herşey açık en yüksek ayarlarda 20+- civarı fps alırken şimdi 30'un altına düşmüyor, fps 35-40 arası. Resident Evil 4'de de oyun kasıyordu. Onu da az önce denedim oda uçuşa geçmiş. Ayrıca önceki yorumlarımda bahsettiğim msi kombustor programında 1920x1080, 8x MSAA, OpenGL 3 ayarlarında 60 sn'lik benchmark testinde önceden maksimum 5200 civarı frame ve ortalama 84 fps görmüştüm. Şimdi frame 8000+ ve fps 140+ oldu.

İşlemci alma konusunda verdiğiniz bilgiler için hepinize tekrardan çok teşekkür ediyorum.

• beyler benim kobian pi945gcm anakartım var işlemcim 2.50 ghz ekran kartım fena değil iyi ama işlemci mi değiştirmek istiyorum lga 775 soket düzgün işlemciler yok ana kartımı değiştirsem şimdi takılı olanları yeni aldığım ana karta takıp yeni bir işlemci alsam olabilir mi benim asıl sorunum ana kart aldığımda şimdiki işlemci hariç takılı olanları yeni anakarta takabilir mi yim ? ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.