Merhaba arkadaşlar. Yaklaşık 1 sene önce RDR2 oyununu steam üzerinden satın alıp indirdim ve oynadım. Aradan zaman geçti tekrar oynamak istediğimde ekteki gibi bir hata alıyorum. Her yere baktım, sorun çözme videolarını indirdim ancak bir türlü sorunu düzeltemedim. Steam hesabımla rockstar gamesi nasıl eşleştirebilirim? Aktivasyon kodu tarzı şeyle istiyor bazen ama bir tülü çözemedim. Yardımlarınızı bekliyorum. |
RED DEAD REDEMPTION 2 Aktivasyon Hatası: "Aktivasyon Gerekli"
"Red Dead Redemption 2" (RDR2) oyununu etkinleştirmeye çalışırken "Aktivasyon Gerekli" hatasıyla karşılaşabilirsin. Bu sorun, çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir:
- Oyun Sahipliği Doğrulaması Başarısız Oldu: Oyunu satın aldığın ancak etkinleştirmek için gerekli anahtara sahip olmadığın anlamına gelebilir.
- Çevrimiçi Hizmet Sorunu: Rockstar Games'in sunucularında geçici bir sorun olabilir. Bu durumda, daha sonra tekrar denemelisin.
- Güvenlik Duvarı veya Antivirüs Engellemesi: Güvenlik yazılımın oyunun aktivasyon işlemine müdahale ediyor olabilir. Bunları geçici olarak devre dışı bırakmayı denemelisin.
- Yanlış Bölge: Oyunu satın aldığın bölgeyle etkinleştirmeye çalıştığın bölge uyuşmuyorsa bu hatayla karşılaşabilirsin.
- Çoklu Aktivasyon: Oyunu daha önce birden fazla bilgisayarda etkinleştirmeye çalıştıysan bu hatayla karşılaşabilirsin.
Hata Giderme Adımları:
- Anahtarı Kontrol Et: Oyunu satın aldığın platformdan aldığın anahtarı kontrol et ve doğru olduğundan emin ol.
- Sunucu Durumunu Kontrol Et: Rockstar Games'in sunucu durumunu kontrol et. Sunucular çevrimdışıysa, daha sonra tekrar denemelisin.
- Güvenlik Duvarı veya Antivirüs Ayarlarını Kontrol Et: Güvenlik duvarı veya antivirüs yazılımını geçici olarak devre dışı bırak ve oyunun etkinleşip etkinleşmediğini kontrol et.
- Bölgeyi Kontrol Et: Oyunu aldığın bölgeyle etkinleştirmeye çalıştığın bölgeyi kontrol et. Uyuşmuyorsa, oyunu satın aldığın bölge için yeni bir anahtar almalısın.
- Çoklu Aktivasyonu Kontrol Et: Oyunu daha önce birden fazla bilgisayarda etkinleştirdiysen, Rockstar Games destek ekibine başvurmalısın.
Bu adımları izleyerek "Red Dead Redemption 2" aktivasyon hatasını giderebilir ve oyunun keyfini çıkarabilirsin.