arkadaslar ben bu rdram konusunda fazla bılgılı degılım bılgısı olan arkadaslardan yardım ıstıyorum elımde 2 adet samsung rdram 128 8 ram var anakartta gordugum kadarıyla 4 adet ram slotu var sorunum su ben bu bılgısayara bos olan 2 slota takmak ıcın ram almak ıstıyorum ram alırken dıkkat etmem gerekenler nedır bılmıyorum elımdekı ramların degerınde bır ram mı almam gerek yoksa 2*256 veya 2*512 rdram alıp takabılırmıyım son olarak yenı ramları aldıktan sonra eskı ramlarla bırlıkte mı kullanacagım yoksa eskılerı sokup yenı olan ramları takıp o sekılde mı kullanacagım ve ram taktıktan sonra makınede performans artısı olur mu yardımcı olacak arkadaslara tesekkurler
merhabalar, yanlışsam arkadaşlar düzeltsin, fakat şu anda rdram bulabilmek oldukça zor olsa gerek.. ama eğer bulduysan elindeki ramlerle yenilerin frekansı tutuyorsa bir arada kullanmanda sakınca olmaz. farklıysada düşük olan frekansta çalışır hepsi.. ayrıca muhtemelen anakartında dual channel gibi bi özellik olmadığından herhangi bir şekilde, her slota desteklediği ölçüde ram takabilirsin. umarım yardımcı olabilmişimdir..
muNis arkadas verdigin bilgiler icin tesekkurler bilginin az ı cogu olmaz yardımlarınızla bılenler bılmeyenlere yol gosterecek ıyı gunler arkadasım
anakart modeli nedir ?
yardımcı olanlara tesekkurler ram ısını hallettım 2*128