Şimdi Ara

READYBOOST ÖZELLİĞİ VİSTA'NIN RAM'LER ÜZERİNDEKİ İŞGALİNİ ENGELLER Mİ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
3.225
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • valla bu özellik gelişirse süper olur bendei 250gb seagate 7200rpm 8mb cache usb 2.0 hdd var.artık bi ömür ram sorunu yaşamamşu an arkadaşta gelsinde deniyim bi nasıl olcak.ya bide vista için bildiğiniz güzel ram düşürücü program varmı.şu an 500mb ram yiyor bu 600lere kadar çıkıyor ultimate 32bit türkçe var bende
  • hiç programa gerek duymadan gereksiz servisleri kapat mesela uzaktan erişim ebeveyn denetimleri vb. birde su rami oldukca rahatlatıyor hani zamanlanmış görevler varya oraya gir mesela disk birleştirici media center gelişime yardımcı ol falan yazıyor onları kapatırsan iyi olur.

mesela benim 768 ram var bu ramin suan %50-65 arası en fazla buda.msn-media player-2 tab explorer acık %65 te...artık sende %40lara falan düşer.
  • quote:

Orjinalden alıntı: shadow99tr

dostum bende hiç hız farketmedi valla 512+256 ram var 2 gb a-data 2gb x200 var hiç bir değişiklik göremedim bugun ram siparişi verdim bende..acaba benim sistemdemi bir sorun var...hp nx6110

sanırım hemen değişiklik olmuyor bir süre sonra sisteme entegre oluyor alet sanırım. Kingstonun sitesinde bellek miktarınız kadar readyboost belleği olsun yazıyordu. Sen onu bana sat istersen
  • Toshiba U3 2Gb ile dün Readyboost'u aktif hale getirdim. Ama performans değişimini gözlemleyecek kadar inceleyemedim. Çünkü kullandığım bir çok programın vista sürümü henüz yokmuş. Bu yüzden XPye dündüm. Aslında Sevmiştim Vistayı.
  • bu vista rami bolluğuna göremi kullanıyo yaw bende 512 ram var 2x256 ve hatta biri 333mhz biri 400mhz bende ram kullanımı 250-300 arası değişiyo vede aero özelliği filan açık bende azdan az kullanıyo çoktan çokmu kullanıyo bu vista
  • vistada cok adaletli canım az olandan cok almak olmazdı herhalde dimi...
  • her usb olmuyor
    kington 13yazma 19mb okuma hızında 1gblık bi bellek taktım taktıktan 1 gün sonra program açılışları fark etti...2-3 gün sonra daha da bi sistem kendine geldi...zaten readyboostun mantığı bu...takar takmaz bi fark göremezsiniz
  • Dizüstülerinde usb flash bellek dışarı bir çıkıntı yaptığı için dalgınlıkla sağa sola takılabilme ve/veya çarpma olabiliyor.Bu da hem dizüstünüze hemde belleğinize zarar verebilir.Usb RB bellekleri masa üstüleri için en uygunudur.
    Dizüstülerde ise hızlı (X150 ve üstü) hafıza kartları en uygunudur.Hem yuvasında emin bir şekilde oturur dışarı çıkıntı yapmaz, hemde veri yolu Usb'den daha hızlıdır.
    Sisteminizde ne kadar Ram varsa flash belleğiniz de en az o kadar olursa ortalama seviyede bir performans artışı (1:1 oranı) Eğer flash belleğiniz/hafıza kartı belleği Ramınızın 2.5 katı olursa en yüksek başarım elde edersiniz(1:2.5)
    Eğer flash belleğiniz 8GB üstü ise fazlası hiç bir işe yaramaz.Nedeni ise bu belleklerde kullanılan FAT32 dosya sisteminin teknik kısıtlamasıdır.
  • READYBOOST Nedir ?

Windows Vista’ dan ücretsiz Doping
    Microsoft ‘un yeni işletim sistemi belleği ve belleği kullanan programları başarılı biçimde yönetiyor. Buna ek olarak ReadyBoost sayesinde belleği güçlendirmek için parmak belleklerden faydalanılabiliyor.

Parmak bellekler aldı başını gidiyor
    Flash tabanlı kapasitesi 16GB’ a kadar ulaştı. Bu belleklerin fiziksel boyutu oldukça küçük. Bu sevindirici ama fiyatlar adeta el yakıyor. Parmak bellekler açısından şu an için en mantıklı depolama seçenekleri 1-4GB’lık modeller. Şu ana kadar sadece bir yerden başka bir yere veri taşımak için kullandığımız parmak bellekler Windows Vista sayesinde bambaşka bir görev daha üstleniyorlar. ReadyBoost adlı özellik sayesinde sisteme RAM eklemeden doping yapabilmek söz konusu. Sabit diskten daha hızlı tepki veren parmak bellekler RAM kadar olmasa da sisteme katkıda bulunabiliyor. USB ve büyük bir oranla hızlı USB 2.0 bağlantısını kullanan parmak bellekleri istediğimiz zaman sisteme ekleyip sistemden ayırabiliyoruz.

Bu arada tüm parmak bellekler ReadyBoost teknolojisini desteklemiyor.

ReadyBoost desteği için gerekenler.
    Microsoft tarafından yapılan tarife göre yerine getirilmesi gereken şöyle:

• Parmak belleğin kapasitesi en az 256 MB olmalı
    • Parmak bellek ve bilgisayar ve bilgisayar USB 2.0 desteklemeli.
    • Bellek erişim süresi 1 ms’ den fazla olmamalı
    • Cihazdaki belleğin tümünde 4 KB ‘lık rasgele okumalarda en düşük hız 2.5 MB/sn ve 512 KB ’lik rastgele yazmalarda en düşük hz 1.75 MB/saniye olmalı.
    • Parmak bellek içindeki boş alanın değeri 235 MB’ dan az olmamalı.

Herhangi bir parmak bellek ya da hafıza kartını sisteme ekler eklemez Windows Vista’ nın yeni bir pencere açtığını ve ReadyBoost testi yapıp sonucu sunduğunu göreceksiniz. İşletim sistemi zaten belleği uygun bulmadıysa ReadyBoost seçeneğini kullanamıyorsunuz ? Ama bellek ya da kart teknik olarak yeterliyse o zaman “Speed Your Sistem” şıkkı beliriyor. U şıkka tıklayınca cihaz özelliklerinin olduğu pencere açılıyor. ReadyBoost özelliğini kullandığınız zaman belleğinize ayırdığınız kadar alanın kullanımda olduğunu bunun ReadyBoost.sfcache adlı tek bir dosya olduğunu görürsünüz.

Flash belleğin avantajlı yanlarından faydalanıyor

Bilgisayarınız çalışırken ve ReadyBoost aktifken parmak belleği ya da hadıza kartını aniden yuvadan çıkarırsanız, bellekteki ReadyBoost.sfcache dosyası zarar görmüyor. Bu cache dosyası sayesinde Windows Vista’nın rasgele disk erişimi 8-10 kat hızlanabiliyor. Bunun nedeni ReadyBoost şartlarını sağlayan flash belleklerin sabit disklere göre 10 kata kadar hızlı olması.

İlginç bir durumda ASUS’un tanıttığı anakartlarda karşımıza çıkıyor. Windows Vista için özel olarak tasarlanmış olan ve Intel ve AMD işlemci tabanlı anakartlar üreten Asus, bu modellerde anakart üzerine Flash bellek adapte etmiş. ASAP (Asus Accelerated Propeller) adlı bu belleğin kapasitesi 512 MB. Bellek bilgisayarım altında ASAP adlı bir sürücü olarak görülüyor ve doğal olarak ReadyBoost destekliyor.

Burası önemli. !!!!!!!

ReadyBoost ‘un en mantıklı olduğu sistemler RAM miktarı 1GB olanlar. Çünkü RAM değeriniz zaten 2 GB ve üstüyse sistem tam takır işlediği için çoüu zaman RAM ‘de boş yer oluyor ve ReadyBoost etkileyici performans göstermiyor. ReadyBoost ile ilgili de can sıkıcı sınırlama var. Birincisi parmak belleğiniz 8 GB olsa bile ReadyBoost için ayrılabilen alan en fazla 4 GB çünkü fat32 bundan fazlasına izin vermiyor. İkincisiyse, bilgisayarınızdaki tüm USB yuvalara birer bellek ekleyip hepsine ReadyBoost görevi atayamıyorsunuz. Microsoft’un önerisi ReadyBoost ile sistem belleğinin 1-3 katı ekleme yapmak. Yani 512 MB- 1.5 GB ‘lık parmak bellek alanı ayırmak.
    Alıntıdır: Hardware Plus Mart/Nisan 2007

• ramleri değil HDD yi rahatlatıyor. sayfa dosyası hdd ye yazılacağına flash belleğe yazılıyor. ramle alakası yok herkes yanlış anladı bu olayı.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.