Reallocated Sector Count nedir? (2. sayfa)
Daha Fazla ![](/static/forum/img/downicon.png)
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az ![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
2 Misafir - 2 Masaüstü
![](/static/forum/img/close.png)
Giriş
-
Ben de bu gün aynı sorunla karşılaştım, üstelik disk daha 1 aylık, yeni alınmış bir disk! Cihazım akım korumalı UPS'e bağlı, yani elektrikle ilgili hiç bir sorunum da yok! "1TB SEAGATE 7200RPM 128Mb SATA 6.0". Açıkçası ben garantiye göndereceğim. -
Merhaba, benim bilgisayarım yaklaşık 1 sene önce no bootable device hatası vermişti ardından uzun bir süre bilgisayarım taklıyodu kapanıyodu eskiden oynayabildiğim oyunları oynayamıyordum artık o haldeydi ve formatta atamıyordum bilgisayara ardından bir bilgisayarcıya verdim ve bilgisayar düzelmişti eskisi gibi fazla takılmıyordu ama hala oyunlardan çok ama çok az fps alıyordum sonra geçenlerde hd tunei indirdim ve 16456 bad sector çıktı harddiskimi değiştirirsem sorunum çözülürmü veya ne yapmalıyım?
@suphion -
-
Çokta fazla takılmamak gerek illaki insanın istemediği birşey fakat okuma yazmada sorun çıkartmıyorsa sıkıntı yoktur. Mesela benim hardiskim harddisk senitel programında sağlık sekmesi %9 bu şekilde yaklaşık 5 yıldan fazla olmuştur kullanıyorum. Ha satamıyorsun orası ayrı bir durum canımı sıkan nokta orası. Hatta seagate ile durumdan bahsederek görüştüm hdtune slow da bad sektör görünmüyor kendi verdikleri bir program vardı onunlada uzun tarattım test yaptı sonucu gönderdim ve harddiskiniz sağlam diye yanıt geldi. Eee bu hata veriyor ama programlarda sağlık düşük diyor dedim biz onları kaale almıyoruz gibi yanıt verdiler. Ben de gittiği yere kadar deyip kullanmaya devam ettim. Hala kullanıyorum bilgisayarda ssd c bu hdd de d sürücüsü olarak kullanılıyor.
Bir nevi bad sektör görünen arkadaşlara yine "hdtune" ile "zero fill" olarak hdd yi formatlamaları veya aynı işi yapan wesatern digital in "Data Lifeguard Diagnostic for Windows" ile erase yapmalarını öneririm.
-
-
arkadaşlar bendede 1 tane reallocated sector var htst 1 tb 5400 rpm 2.5" disk, bunu sadece video depolamak için kullanacağım uzun vadede bir problem yaşatır mı?
-
O değer artmıyorsa sıkıntı yok.
Bende 3 bad sektörlü (reallocated sector count) olan netbooktan çıkma Toshiba harddisk var, 5 yıldır harici disk olarak kullanıyorum.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: a-f-hO değer artmıyorsa sıkıntı yok.
Bende 3 bad sektörlü (reallocated sector count) olan netbooktan çıkma Toshiba harddisk var, 5 yıldır harici disk olarak kullanıyorum.
valla health taraması yaptım birsürü kırmızı nokta çıktı ondan dolayı saldım diski kutuya koydum çok yavaş yazma işlemi yapıyordu zaten ne zaman elimde kalacağı mechul
-
-
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X