Şimdi Ara

Realme 5 Pro RMX1971EX_11_C.02 EU Rom Bootloader Kilidini Açıyoruz (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
73
Cevap
0
Favori
3.760
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Rom içeriklerinde küçük farklılıklar var. Hepsini açıp inceleyebilirsiniz. Yalnız size şunu söyleyebilirim ki, ben Realme markası kadar eşkiya zihniyetli bir marka daha önce görmedim. Hiçbir tüketici bu gibi şeylerle uğraşmak zorunda değil. Hem Realme Türkiye 'ye hemde merkeze konuyla ilgili eposta gönderdim. Bootloader kilidini açmayı kesinlikle düşünmüyoruz dediler. Aynı kelimeyi onlarada kullandım. Dedim siz "eşkiya mısınız" böyle davranıyorsunuz. Sizden başka böyle saçmalıklar yapan bir firma yok dedim.

Ben şahsen böyle birşey olacağını bilseydim kesinlikle almazdım bu cihazı. Resmen dayatma uyguluyor. Kendi yazılımını kullanmaya mecbur ediyor insanları. Peki neden bu inat? Bunun altında çok sinsi birşey olduğunu bizler az çok biliyoruz. Bu geniş bir konu ona girmeyeceğim şimdi ama kullanıcı için sakıncalı birşeyler var bu yazılım da.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • mrtdns kullanıcısına yanıt
    Galiba en iyisi costum rom kullanmak. Bana da hiç güven vermiyor yazılımı. Kendi uygulamalarinda arka kapı bırakmışlar. Konum kapalı olsa dahi konum kullanıyor vs vs....

Tavsiye edecegin var mı ? Şuan pixel yüklü iyi gibi duruyor.

Ayrıca diğer romları deneyemedim. Boot hatası alıyorum açılmıyor

• zahidow Z kullanıcısına yanıt
    Ben hepsini açtım. Sorunsuz çalıştırdım. Sende de çalışır. Fakat şuan hiçbiri kullanışlı değil. Mesela benim için güvenlikten sonra durum çubuğu ayarları çok önemli. Ayarlar çentikli ekrana göre değil. Aslında hiçbir ayar cihazın yapısına uygun değil. O yüzden LineageOS 'un resmi romunu bekliyorum. 3 pro için 1 hafta önce çıkmıştı. 5 pro içinde yakında çıkar diye düşünüyorum.

Yüklüyorum sadece pixel rom da sıkıntı yaşamadım diğerlerinde boot hatası aldım recovery ve boot flashlayin diye hata aldım hep

• Sıkıntı sadece klavye değil.
    Şöyle kısa birşey anlatayım. Realme'nin saçma bir uygulaması var. Bir form var. Bootloader açılması için o istek formunu doldurman gerekiyor. Birde sebep belirtmen gerekiyor. Uygun görürlerse cihazın imei nosu üzerinden açıyorlar. Hemde farklı bir rom yüklü olsa bile bu erişim hakkına sahipler. E madem durum böyle herşeye karışan avrupa birliği buna neden izin veriyor? Bu hem tüketicinin hakkına tecavüz hemde tüketiciye hiç güven vermiyor.

Bu sıkıntılardan sadece bir tanesine örnekti.

Twrp üzerinden konunun en altında paylaştığım Skyhawk Recovery i flashla. Recovery modunda yeniden başlat. Açılmayan o romları yükle. Bootloop olursa, skyhawk'ta format data'yı kullan ve yeniden başlat. Kesin açılıyor. Ben çok sıkıntı yaşamadan bu şekilde hepsini açtım.

Deneyeyim. Teşekkürler

• Realme'ye bootloader açma izni vermeyen AB Xiaomi'ye veriyor diğer telefonlara veriyor.. Yakında dıj güjler istemiyor diye savunma yapar bunlar.. Resmen rezillik yaptıkları.. Ayrıca Volte Wowifi için build.prop içine 8 satır kod ekleyecekler başka yapacakları bişey yok bunu bile yapmıyorlar.. Cihazın tek iyi yanı zaten neredeyse yeryüzündeki bütün romlar cihaz için portlanmış istediğini kullanma şansın var onu da bootloader ile engelliyorlar.. Kendi yazılımları bugüne kadar gördüğüm en kötü yazılım.
    persist.dbg.ims_volte_enable=1
    persist.dbg.volte_avail_ovr=1
    persist.dbg.vt_avail_ovr=1
    persist.dbg.wfc_avail_ovr=1
    persist.radio.rat_on=combine
    persist.radio.data_ltd_sys_ind=1
    persist.radio.data_con_rprt=1
    persist.radio.calls.on.ims=1

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emre845 -- 2 Nisan 2020; 10:12:5 >
  • emre845 E kullanıcısına yanıt
    Stock rom da magisk yükleyince realme logosunda kalıyor cozebildin mi acaba ?

Sen bootloaderi açtıktan sonra ilk romu RealmeUI üzerine mi yükledin?
    Evet Costum u direk sıfırlayıp üstüne kurdum ama sadece pixel rom u çalıştırabildim
    İlk hatayı orada yapmışsın. Rom yapımcılarının ilk tavsiyelerinden biri önce eski sürüm ColorOS kurup sonra custom rom yüklemen. Hepsini denedikten sonra stock roma döneceksen bütün temizlikleri yap. vendor dahil. sonra stok romu kur ve açıldığında hiç birşey yapmadan fabrika verilerine sıfırla. Sonra tekrar başlayınca kurulumu tamamlayıp magisk atarsın.

Burada önemli olan eski kurduklarından artık dosya bırakmaman.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrtdns -- 2 Nisan 2020; 13:1:50 >
    hocam zaten stock rom kurduktan sonra temizliyorum sonra magisk yüklüyorum ama olmuyor
    Rom kurarken bazı sorunlar yaşadım ama magiskte hiç sorun yaşamadım. Hepsini de size anlattığım gibi yaptım.

İsterseniz altta verdiğim linkteki sürümleri deneyim. Biri bir önceki sürüm diğeri apk kurulum dosyası.
    https://dosya.co/pjujnbzg3x3g/Magisk-v20.3.zip.html

• quote:

Orijinalden alıntı: zahidow

Stock rom da magisk yükleyince realme logosunda kalıyor cozebildin mi acaba ?
    Twrp'yi flashladım sonra format data yaptım magiski flashladım vbmeta flashladım direkt açıldı valla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emre845 -- 2 Nisan 2020; 13:48:47 >
  • emre845 E kullanıcısına yanıt
    vbmeta linki var mı ?
  • LineageOS official rom henüz yok. 22 Mart'ta 3 pro için çıkmaya başladı. En kısa zamanda 5 Pro'yu da listede görürüz umarım.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.