Şimdi Ara

Realme 5 ve Realme 5 Pro tanıtıldı (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
74
Cevap
1
Favori
9.216
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Realme 5 Pro incelemem "artık telefonu kullanmadığım", "inceleme üzerine gelecek sorulara telefon üzerinden cevap veremediğim" ve "inceleme içerisindeki APK'lar güncel 16. sürüm ROM'da çalışmadığı için" tarafımdan kaldırılmıştır.

Anlayışınız için teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NetMark -- 15 Şubat 2020; 19:0:36 >
  • Hocam Harika bir degerlendirme yapmışsınız.
    Genis aci Kamerasi maalesef yetersiz kalacak, fazla ışık almıyor ama Mi9lite veya Redmi8 Prodan iyi( Gsmarena fotoğraflarından bakilabilir)
    Gps dediginiz gibi Yazilim ile alakali,
    Görüşme kaydi ve Cift program yapilabiliyormu? Color Os bilmiyorum cunku hic.
    Ayrica Ortalama Ekran suresini olcebildiniz mi? ( 24 Saat Bekleme baz alindiginda)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Oldsoundman

Hocam Harika bir degerlendirme yapmışsınız.
    Genis aci Kamerasi maalesef yetersiz kalacak, fazla ışık almıyor ama Mi9lite veya Redmi8 Prodan iyi( Gsmarena fotoğraflarından bakilabilir)
    Gps dediginiz gibi Yazilim ile alakali,
    Görüşme kaydi ve Cift program yapilabiliyormu? Color Os bilmiyorum cunku hic.
    Ayrica Ortalama Ekran suresini olcebildiniz mi? ( 24 Saat Bekleme baz alindiginda)
    + Realme 5 Pro incelemem "artık telefonu kullanmadığım" ve "inceleme üzerine gelecek sorulara telefon üzerinden cevap veremediğim için" tarafımdan kaldırılmıştır. Anlayışınız için teşekkür ederim.

+ GPS Test ve Fix APK'sı 16. sürümde artık işe yaramadığı için konudan kaldırılmıştır. Anlayışınız için teşekkür ederim.

+ Görüşme kaydını aktif eden foruma verilen bağlantı kaldırılmıştır. Sebebi bu işlem sırasında kullanılan APK telefonu garanti dışına çıkartıyormuş. Anlayışınız için teşekkür ederim.

+ Çift program yapılabiliyor. Facebook, Whatsapp, Telegram gibi uygulamalar çift halinde çalışabiliyor.

+ Ekran süresini ölçmek için daha fırsatım olmadı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NetMark -- 15 Şubat 2020; 18:58:41 >

• Hızlı ve ayrıntılı cevap icin tekrar teşekkürler.
    Mi9T ve Mi9se de dahili görüşme kaydı mevcut.Sayet Samsunglar gibi engelli degilse yazilimsal dediginiz gibi harici programla halledilebilir.
    Bugün gec kaldim.artik, Fiyat yarin degismezse siparis verebilirim.
    Benim alip almama kararsizligimin en önemli nedeni Cihazin büyük olmasi.Mi9T'yi.bundan dolayi satmistim.Ama Hep tekrarladigim gibi Cift Sim ve Hafiza karti,Ufs2.1 Cezbediyor.
    Hayırlısı Bakalim...

• quote:

Hızlı ve ayrıntılı cevap icin tekrar teşekkürler.
    Mi9T ve Mi9se de dahili görüşme kaydı mevcut.Sayet Samsunglar gibi engelli degilse yazilimsal dediginiz gibi harici programla halledilebilir.
    Bugün gec kaldim.artik, Fiyat yarin degismezse siparis verebilirim.
    Benim alip almama kararsizligimin en önemli nedeni Cihazin büyük olmasi.Mi9T'yi.bundan dolayi satmistim.Ama Hep tekrarladigim gibi Cift Sim ve Hafiza karti,Ufs2.1 Cezbediyor.
    Hayırlısı Bakalim...
    Rica ederim. Türkiye'de distribütör garantili olarak satılan hiçbir cihazda bildiğim kadarıyla dahili görüşme kaydı özelliği olamaz. Taraf olduğumuz AB sözleşmeleri buna izin vermiyor. Ülkemizde distribütör dışında birde paralel ithalat cihazlarda satılıyor. Bu cihazlar ülkemiz için özelleştirilmiş olmadığından ve genelde Hindistan / Çin için üretilen cihazlar ülkemize geldiğinden bu cihazlarda görüşme kaydı özelliği dahili olarak bulunabiliyor.

Tüm bu gelişmelere ek olarak Google'da birçok ülkede görüşmenin kayıt edilmesi yasak olduğu için Android Pie ile görüşme kaydı yapan uygulamaları engelledi. Telefona Root atarak bu engel aşılabiliyor ama root olmadan artık birçok Android cihazda görüşme kaydı yapılamıyor.

Hepsiburada ve N11 fiyatı 1899 yaptı ama Trendyol'da hala 1699 TL.

Mi9T'de güzel cihaz. Xiaomi, kendi markasına sahip telefonlara daha çok özeniyor. Alt markası Redmi cihazlarda çıkan bazı sorunlar Xiaomi Mi markalı cihazlarda yok. Ben olsam Mi9T'yi satmazdım. 4 gün önce Android 10 güncellemesi de çıktı ve Snapdragon 730 işlemcisi ile hala güncelliğini koruyor. Mi9T'nin bence en büyük sıkıntısı muadillerine göre daha yüksek SAR değerine sahip olması.

Realme 5 Pro Sar değeri de düşük değil. Redmi Note 8 sar değerleri gerçekten efsane ama onda da bir takım kronik sorunlar bulunuyor. Şu zamanda telefon almak çok zor seçenek çok ama hepsinin artı ve eksi yönleri mevcut.

Hayırlısı olsun. Umarım en ideal telefonu bulur ve satın alırsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NetMark -- 15 Şubat 2020; 18:34:0 >

• Bende ki Mi9T Distribütör Garantili( Mi Storedan alinmisti) ve Dahili Görüşme Kaydı Mevcuttu Hocam
    Ayrica Realme 5 Pro dediginiz gibi 1899 TL ye çekilmiş.Ama Ben dahil kimse o fiyattan almaz cihazi. Algi olarak kafadan 1699TL ye konumlandı çünkü.
    İlerleyen günler ne getirecek bakalim

• quote:

Bende ki Mi9T Distribütör Garantili( Mi Storedan alinmisti) ve Dahili Görüşme Kaydı Mevcuttu Hocam
    Ayrica Realme 5 Pro dediginiz gibi 1899 TL ye çekilmiş.Ama Ben dahil kimse o fiyattan almaz cihazi. Algi olarak kafadan 1699TL ye konumlandı çünkü.
    İlerleyen günler ne getirecek bakalim
    Garip. Dahili görüşme kaydı olmaması lazım herhalde ROM ile oynamayı unuttular. Şikayet edilse başları epey ağrır.

Realme 5 Pro muhtemelen söylenen laf yutulmasın diye 1899 TL'a çekilmiştir. Trendyol'da hala 1699 TL. Biraz zaman geçsin yine 1699'a çekerler. 1899'dan satamazlar ama 1699'dan satabilirler. 200 lira az gibi görünse de 1899 TL üst segment telefonlara yaklaştığı için dengeyi iyi kurmaları gerekiyor.

Ne kadar fiyat / performans ürünü telefon o kadar rekabet anlamına geliyor. Rekabette biz son tüketicilere yarıyor. Fiyat düşerse ilerleyen günler hem bizim hem realme için güzel olacak. Fiyat yükselirse realme'nin işi zor görünüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NetMark -- 15 Şubat 2020; 18:34:54 >

• N11 Realme XT alımında geçerli 200 Tl'lik kupon yüklemiş hesabıma. Cihazı almayı düşünen olursa yardımcı olayım. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sasa_iliç -- 25 Ocak 2020; 23:48:36 >
  • Görüşme kaydı yasağı saçmalık bence ,AB de durum nasıl bilmiyorum ancak ses kaydı delil olarak kabul edilmiyor burda hala mahkemeler tarafından,note 8 serilerinde de kaldırıldı, marketteki uygulamalar da çalışmıyor artık..çok kötü oldu bu durum..
    Realme'nin colorostan iyice uzaklaşıp Realme ui adı altında saf androide dahil olmasını da anlamış değilim,zira yeni realme Ui saf android gibi olmuş adeta.. Saf androidse hep daha çok sorun demek bence,örnek mi a2 a3 serileri..Bahsettiğiniz gps sorunları redmilerde bile yok artık,miui farkı belki de..
    Ayrıca Realmenin sar değerleri de keşmekeş,Hindistanda ki cihazlarıyla Avrupa bile farklı aynı baz ölçümlerinde nedense..Abd değeri zaten 1.28 kulakta yüksek bir değer..
    Aslında donanımı daha iyi amoled,ufs2.1 6gb gibi meizu var aynı fiyat bandında ancak onda da yazılım sorunu varsorunsuz cihaz yok gibi..

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• 5 i kullanan var mı

• quote:

Orijinalden alıntı: Bella Ciao

Görüşme kaydı yasağı saçmalık bence ,AB de durum nasıl bilmiyorum ancak ses kaydı delil olarak kabul edilmiyor burda hala mahkemeler tarafından,note 8 serilerinde de kaldırıldı, marketteki uygulamalar da çalışmıyor artık..çok kötü oldu bu durum..
    Realme'nin colorostan iyice uzaklaşıp Realme ui adı altında saf androide dahil olmasını da anlamış değilim,zira yeni realme Ui saf android gibi olmuş adeta.. Saf androidse hep daha çok sorun demek bence,örnek mi a2 a3 serileri..Bahsettiğiniz gps sorunları redmilerde bile yok artık,miui farkı belki de..
    Ayrıca Realmenin sar değerleri de keşmekeş,Hindistanda ki cihazlarıyla Avrupa bile farklı aynı baz ölçümlerinde nedense..Abd değeri zaten 1.28 kulakta yüksek bir değer..
    Aslında donanımı daha iyi amoled,ufs2.1 6gb gibi meizu var aynı fiyat bandında ancak onda da yazılım sorunu varsorunsuz cihaz yok gibi..
    Şu an AB uyum yasaları gereği Türkiye'de de "karşındakine ses kaydı alıyorum demeden ses kaydı almak" kişisel verileri kaydetme suçuna giriyor bilginize. Doğal olarak firmaların bu özelliği iptal etmesi normal.

Realme saf Android arayüzüne dönecekse hepten sıkıntı. ColorOS daha eli yüzü düzgün bir uygulama. Sorunsuz telefon yok maalesef.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NetMark -- 15 Şubat 2020; 18:35:35 >

• quote:

Orijinalden alıntı: NetMark

Realme 5 Pro incelemem "artık telefonu kullanmadığım", "inceleme üzerine gelecek sorulara telefon üzerinden cevap veremediğim" ve "inceleme içerisindeki APK'lar güncel 16. sürüm ROM'da çalışmadığı için" tarafımdan kaldırılmıştır.

Anlayışınız için teşekkür ederim.
    acaba bu telefonda google hizmetleri varmı
    googlenin Turkiye banı bu telefona dahilmi yoksa bu telefonda tum google hizmetleri varmı
    almış olan arkadaslar cevaplayabilirse cok sevinirim
    tesekkurler simdiden.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ajmet

acaba bu telefonda google hizmetleri varmı
    googlenin Turkiye banı bu telefona dahilmi yoksa bu telefonda tum google hizmetleri varmı
    almış olan arkadaslar cevaplayabilirse cok sevinirim
    tesekkurler simdiden.

Alıntıları Göster
    Telefonda tüm Google hizmetleri var ve hepsi sorunsuz çalışıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NetMark -- 15 Şubat 2020; 18:35:58 >
  • Baş ve vücut SAR değerleri epey sitesinde yanlış yazılmış olabilirmi. ?

Mi A3 ile kıyaslama yapıldığında değerler çarpık duruyor.

Realme 5 ve Realme 5 Pro tanıtıldı
  • quote:

Orijinalden alıntı: hakan2200

Baş ve vücut SAR değerleri epey sitesinde yanlış yazılmış olabilirmi. ?

Mi A3 ile kıyaslama yapıldığında değerler çarpık duruyor.

Sar değeri konusu karışık olduğu ve farklı kaynaklarda farklı değerler olduğu için paylaştığım SAR değerini kaldırıyorum. Anlayışınız için teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NetMark -- 15 Şubat 2020; 18:36:52 >

• Realme 5 ile 5i ayni telefonlar mı acaba?
    İnternette 5 in satışını göremedim hep 5i var.

• quote:

Orijinalden alıntı: M.ERTEN

Realme 5 ile 5i ayni telefonlar mı acaba?
    İnternette 5 in satışını göremedim hep 5i var.
    %90 aynılar ama ufak tefek farklı nüanslar var. 5i daha güncel.
    www.gsmarena.com
    Compare Realme 5i vs. Realme 5 - GSMArena.com
    https://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=10010&idPhone2=9802

• Teşekkür ederim.
    Saat 10 gibi 5i siparişi verdim.umarım pişman olmayız.

• 1400 liraya realme 5i 64 gb alınırmı kullanan varsa bilgi verebilirmi.şuan redmi note4 kullanıyorum daha iyi midirbunlarda band 20 varmı

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.