Son günlerde benim notebook'da pil seviyesi ile ilgili problemler olmaya başladı. XP güç ölçeri %0 gösterirken bilgisayar 10-15 dakika daha çalışabiliyor, ayrıca tam şarj bilgisayar açıkken 4-5 saat sürmesi gerekirken 2-3 saatte bitiyor. Notebook (Aopen 1557G) henüz bir yıllık ve pil performansı da ilk günkü gibi (yaklaşık 4,5 saat).
Recalibration yapayım diye düşündüm, nasıl yapılır diye şöyle bir araştırma yaptım ve buldum. Benim biosta böyle bir fonksiyon yok ama tüm powersave modları kapatıp şarj-tam deşarj-şarj yaparak oluyormuş. Ancak bazıları da der ki recalibration li-ion pillerin performansını düşürüyor.
Bu konuda bilgisi (veya tecrübesi) olan var mı?
Eski HP OmniBook notebook'umda yapmıştım. HP'nin sitesinde özel disket oluşturan bir program vardı. O programla star-up disketi oluşturup, dediğin gibi bütün powersaver modaları kapatıp bu disketle makinayı açıyordun. Ve makina yaklaşık 8-10 saat bişeyler yapıyordu kendi kendine... Sonuçlarına gelince: Şarj süresi biraz daha uzun gitmeye başlamıştı. Ancak çok da bişey farketmemişti...
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme