Şimdi Ara

REDHAT LINUX HELP

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
858
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamlar Arkadaslar Linux Dunyasına Bende Katıldım Elimde Redhat'ın 9.0 Surumu Var Daha Dun Aksam Kurdum Şimdi Karıştırarak Bişiler Yapmaya Çalışıyorum Size bi Kaç Sorum Olacak

* anakartım asus a7v8x/xl onboard ses kartımı tanıtamıyorum linux altında ses çıkışım yok yani linux için driver indirebileceğim adres bilen varmı ???

* O Kadar Sıkı Yabancı dil Bilgisine Sahip Değilim Linux Anlatan Kaynak Önerebilecek Olan Varsa Sevinirim... (Linux Hakkında Hemen Hemen Hiç Bilgim Yok..!)

* Birde WINDOWS Uygulamalarını Linux Altında Çalıştırabilirmiyim Cevabınız Evet Ise Nasıl Yapılıyor Hangi Araçlar Kullanılıyor...
    (Programlama Dilleri,Oyunlar Bencmark Yazılımları vs...)

Ilgılenene Herkese Teşekkürlerimi Sunarım Arkadaşlar...

• Linux'u öğrenmek için UNIX sistemini anlatan herhangi bir kitap alabilirsin.Yani olaya biraz daha ciddi ve temelden başlarsın.
    Sana tavsiye edebileceğim herhangi bir türkçe kaynak yok..Çünkü bizim elemanlar genelde tüm zamanları kapsayacak şekilde bir anlatım tarzı seçmek yerine sadece o zamana ait paketleri ve arabirimleri anlatma gereği duymuşlar. Bu genelde kitap yazmak için kullanılan bir tarz değildir.
    Büyük bir kitabevinde konuyla alakalı ciddi ve güzel çeviriler bulabilirsiniz.İçeriğini karıştırarak kendinize uygun olup olmadığına karar verebilirsiniz.

Windows programlarını çalıştırma mevzusunu MagicDeath arkadaşımız ayrı bir topicte güzelce anlatmış.Ama her programın çalışmasını beklemeyin.Şu ana kadar çalıştırabildiklerim genelde nero,w,nzip,winrar,cd_ex gibi kendi klasörü içinde çalışabilen windozu fazla kucalamayan programlar.

Ses iel ilgili sorununuzu çok basitçe halledebilirsiniz.
    Bir editörle /etc/modules.conf dosyasına aşağıdaki satırları ekleyin:

# ALSA portion
    alias char-major-116 snd
    alias snd-card-0 snd-via82xx

# OSS/Free portion
    alias char-major-14 soundcore
    alias sound-slot-0 snd-card-0
    alias /dev/dsp snd-pcm-oss
    alias /dev/mixer snd-mixer-oss

# card #1
    alias sound-service-0-0 snd-mixer-oss
    alias sound-service-0-1 snd-seq-oss
    alias sound-service-0-3 snd-pcm-oss
    alias sound-service-0-8 snd-seq-oss
    alias sound-service-0-12 snd-pcm-oss

eğer daha önce buna benzer satırlar veya ses ile ilgili başka satırlar varsa onları silin.Daha sonra "depmod -a" komutuyla yeni modül parametlerini aktive edin.

sesi kartını reboot etmeden aktive etmek için ise

/etc/init.d/rc.d/alsasound start

veya

service alsasound start

komutunu verin.Bunları sadece ilk defasında yapmanız gerekir.
    Sonra her açılışta ses kartınız aktif olur.

terminalden "alsamixer" çalıştırarak gereken mixer ayarlarını yapın.
    kolay gelsin.

• Eğer istanbulda oturuyorsan beyaz adama veya yem lere bakabilirsin güzel kitaplar ama ilk önce versiyonunu bildirmelisin ki o konuda yardımcı olalım ama arkadaşın yazdıklarını uygularsan sorunun kalmayacaktır..
  • terranigma rethat9 da alsa sound desteği yok maalesef denedim ama bende çalıştıramadım alsa sound tok diyor sndconfig de sedece viapcı 82cxxx kart diye tanıyor fakat açamıyor...
    yardım edin de çözelim şu sorunu
  • alsa desteği yok demek ki..
    o zaman size de alsa kurun diyeceğim ama nerden başlasam nasıl anlatsam diyorum...
    şimdilikhttp://www.alsa-project.org 'un ana sayfasından

alsa-driver
    alsa-lib
    alsa-utils

paketlerini indirin.
    nasıl prosedür uygulayacağınız anasayfadaki "Soundcards" linkinde her kart için ayrı ayrı açıklanmış.Oradan VIA secip çıkan listeden "Details" linkine girerseniz ne yapacağınızı buradan öğrenebilirsiniz.

http://www.alsa-project.org/alsa-doc/doc-php/template.php?company=VIA&card=&chip=via8235&module=via82xx

• dediğin dosyaları çektim redhatta otomatik kurulum yaptırdım fakat alsasoundu bulamadım mixer içalıtırayım dedim could not found dedi yükleyemedim galiba

modules.inf de scripti yazım açılışta line 16 problemi verdi mixe bulunamadı diyor ne yapmamı önerirsiniz
  • bir deneme daha yapıp manuel konsoldan kurulum yaptırdım denildiği gibi alsa mixeri çalıştırdım fakat ses yine yok scriptleri yazdım boot da sorun yokuş görünüyo mixerden sesleri iyice açtım fakat hala ses yok maalesef....
    deneme başarısızlıkla sonuçlandı..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    microsoft office kuramıyorum
    12 yıl önce açıldı
    Linux komutları hk.
    geçen yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • pardon yokuş lafı yokmuş olacaktı özürr..
  • pardon yokuş lafı yokmuş olacaktı özürr..
  • mixerde master pcm gibi ayarlar ilk açılışta default olarak "Mute" yani sessiz oluyor.
    Neden Böyle yapmışlar anlamıyorum.

mixerde üzerinde "MM" ibaresi olan kısımları M tuşuna basarak unmute edin..yani o sütunu aktive edin.
    oldu bitti..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.