Şimdi Ara

Reeder A8 İnceleme + Yorum...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
2.384
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Reeder A8' Tablet Hakkında Yorum + İnceleme;

Zamanında Farklı firmalarda yaptığım 'Gizli Müşteri' Tecrübelerim+Farklı tabletler kullanmış biri olarak ve Reeder A8 modeli konusunda forumlarda ve internette bilgi ve inceleme eksikliğinden,Firmayla başımdan geçenleri ve ürün hakkında izlenimlerimi,bu ürünü alacak yada merak edenler için naçizhane paylaşmaya karar verdim..

Reeder ile ilk tanışmam,Maddi sıkışıklık yüzünden 2 aylık sıfır nexus 10' tabletimi forumdan bir arkadaşa satmamla başladı.satıştan sonra elimde 200tl lik bir para kalmıştı.hadi dedim tabletsiz kalmayayım iş ile ilgili sunumlarda lazım oluyor derken araştırmaya başladım.Nexus 10 dan sonra bu fiyata olan tüm tabletler yavan geliyordu.Çoğu oyuncak gibi kalıyordu ama malum o anlık bütçem bunlara yöneltiyordu.sonra Bursa/Nilüfer Gold mağazasında dolaşırken reeder A7 modeli ilgimi çekmişti fakat yakın fiyata ve teknik özelliklere sahip olan olan Polypad D7408 IPS ile arasında kalmıştım.iki ürün hakkında da fazla bilgim yoktu ama Reeder'ın ekran kalıtesi daha guzel geldiğinden yazı tura atarcasına Reeder'ı alıp çıktım.Çünkü kısa sürede almam lazımdı ve iş ile ilgili bir sunumda kullanacaktım..Aldım eve geldim Açtım tableti,bir adet ölü piksel,kasadan hard disk çalışma sesine benzer sesler gelmekteydi.sessiz ortamda gayet net duyulmaktaydı bu sesler.Ayrıca menü yada internet geçişlerinde takılmalar/donmalar olmaktaydı.bu sorunlar olmasa tablet oldukça hoşuma gitmişti aslında.. ertesi gün sabah gold bilgisayara geri iade için gittim,ilgili personel üründeki arzaları onayladı fakat para iadesi veya değişim için Reeder'in servisinden (Selekt Bilgisayar) yanıt gelmesi gerektiğini söyledi.alalı 16 saat oldu benden kaynaklı bir durumda yok ayıplı ürün çıktı değiştirin.. aynı sifır bir ürünle diye bastırsamda sonuç elde edemedim..8 gün geçtikten sonra aynı model sıfır ürün servis tarafından yollandı.Bu arada selekt bilgisayarın internet sitesinden yazdım durumu anlattım umudum yoktu ama ertesi gün tarafıma Neda hanım tarafından dönüş yapıldı.Sağolsun süreci hızlandırdı ama yinede haftassonunda girmesiyle anca 8 gün sonra yeni ürün geldi. Ürünü gold bilgisayara gidip aldım
    eve geldim bir heves tableti açtım.. evet sıfır ürün ama benzer arzalar çıktı bu seferde ekranın başka bir yerinde ölü piksel +sessiz ortamda hard disk gıcırtı sesine benzer sesler+Yoğun işlem yapınca kendı kendine resetlenmesi ayrıca HDMI kablosunu tv ye bağladığımda ekranın sararması ve resetlenip kapanması..Ben Böyle şansın...derken :) Tekrar selekt bilgisayarı aradım.. ürünü direk servislerine yollamamı istediler.Aynı gün yolladım,ertesi gün aradığımda ürünün arzalı olduğunu değişeceğini söylediler..ben ise para iadesi istediğimi ama yapamadıklarını söylediler ..bu bence firma için oldukça negatif bir yaklaşım müşteriyi fazlasıyla soğutur,ürünü beğendiğim için ve elbet düzgün bir ürün gelir :) düşüncesiyle peki değiştirin dedim.Ardından A7 Tablet yerine A8 'tableti cüzi bir fiyat farkı ile yollayabileceklerini söylediler bende ok dedim ve yine Neda Hanım süreci hızlandırdı. (Sanırım Firmanın Yetkili Çalışanlarından).. Nihayetinde bir 6 gün sonrada A8 tabletim geldi..Şu an oldukça memnunum üründen,umarım hep böyle gider :) Tamam firma bir şekilde mağduriyetinizi gideriyor,sorununuzu çözüyor...ama biz müşteri olarak ürünü ve servis durumunu takip etmessek işler daha uzun sürecek..

Bunları size aktardıktan sonra direk A8 Tabletimize odaklanalım..

REEDER A8 TABLETİN TEMEL ÖZELLİKLERİ:
    (Kişisel görüşlerim ve Antutu Benchmark X (normal antutu test esnasında atıyor.) + INFO +Quadrant Benchmark verilerine göre..)

*Kaliteli IPS ekran,yan açılardan bakarken görüntü kaybı oldukça az..
    *10 nokta çoklu dokunmatik...denedim çalışıyor.
    *Yatay kullanımda;1024x720 / dikey kullanımda;768x976 çözünürlüğü sunması.Çözünürlük değerleri 8 inch ekranında gayet güzel ve akıcı.Cihazın Renksel canlılığı İnternet okuması,ebook kitap okuması+oyun+film izleme v.b. gibi görsel kalitesi aynı segmentteki diğer cihazlara göre oldukça iyi diyebilirim.Benim beklentimi fazlasıyla karşıladı.
    *Cihazın tipi + Kozmetiği oldukça güzel diğer tabletlerin yanında fark ediliyor direk..
    *Ortalama 160 DPI (Yoğunluk).tablet özelliklerine göre daha yüksek olmasını beklerdim ama kesinlikle iş görüyor Piksel sorunu yok denebilir.
    *8inc ekran tablet kullanımi ve ergonami açısından gayet kullanışlı.
    *ARM7 tabanlı 4 Çekirdek işlemci fakat ürün tanıtımında yazdığı gibi 1600 MHz değil Maksimum 1200 MHz'i görüyor.(araştırdığım kadarı ile çok başarılı bir işlemci değil ama mevcut güncel oyunlar olsun yada HD filmlerde takılmalar şu an için yaşamadım..)
    *Ram miktarı (Aktif kullanılabilen) ortalama:700 Mbyte kadar.(ram manager kurulu iken gözlemlediğim; yoğun oyun oynarken yada film izlerken boş ram miktarı olarak ortalama 200 Mbyte lara kadar düşüyor.Bu seviyede de pek takılma hissetmedim ram değeri şu an için yeterli sayılır.)
    *Menü geçişleri sorunsuz,HD Holo Launcher'ı kullanıyorum oldukça uyumlu tablet ile tavsiye ederim.
    *Arka kamera 2 / Ön kamera 0,8 Mega piksel... Arka Kameranın kalitesi Beklediğimden ve diğer 2 mp tablet kameralarına göre daha iyi çıktı ama yinede çok elzem olursa kullanırsınız.. :)
    *İşletim sistemi;4.1.1 Olarak geliyor.Tahminimce güncelleme almaz ama alırsa ve 4.2 versiyonlarına göre cihazı optimize ederlerse daha başarılı olabilir.
    *Cihaz geldiğinde ortalama 5 GB boşluk kapasite ile geliyor.Ben ekstradan 4 GB daha mikro Sd Kart bağladım gördü.Başka denemedim.
    *Cihazın arka kapak bölgesi,Aluminyum alaşımlı malzemeden.Hem görsel,hem koruma olarak gayet artı bir özellik.Ayrıca soğutma olarakta katkısı bariz fazla çoğu zaman arkaya dokununca serin ,ısınma olmadığını görüyorsunuz..
    *Cihazın ekran kartı (GPU'su) Bencmark sonuçlarında;GC1000+MP CORE (Vivante Corporation) olarak gözüküyor.Ürün tanıtımında yazan Dual-core PowerVR GPU olarak değil ama ticari ismi v.s. olarak aynı ise birşey diyemem.Sonuç olarak;Modern Combat 4 + Asphalt 8 + Nfs Most wanted + Wraitborne + temple run 2,Oyunları şu an kurulu tablette ve hepsinide ortalama birer bölüm oynadım atma yada donma sorunu yaşamadım ama sanırım Asphalt 8 de bir iki kısa surelı takılma oldu yoğun sahnelerde..HD film de izledim o kısımda da bir sorun yaşamadım.
    *HDMI çıkışı olması..HDMI Kablosu ile 40 inch Sony TV ye bağlantı yaptım net görüntü sağlanabiliyor.HD dizi izle yi açıp TV de film izleyebildim.(TV ye görüntü aktardığımda tablet ekranıda açık olmakta)
    *Tablette tek hopörlör çıkışı var,bu fiyat aralığındaki diğer tabletlere göre ses çıkışı ve kalitesi bana nispeten daha iyi geldi.yinede çok tatmin edici değil.Kaliteli bir Kulaklık ile ise tatmin edici sonuç alabiliyorsunuz.
    *Modeme yakınsanız Internet ve download hızı oldukça iyi..
    *Cihaz aslında Ipad Mını replikası gibi ..donanımsal ve ekran özellikleri benzemekte.Tablet ebadları oldukça yakın
    bir çok İpad mini kılıfı kullanım için uydurulabiliyor.

Gelelim Tabletin Negatif Özelliklerine..
    *Wıfı çekim gücü Yetersiz (Çin Menşeili tabletlerde Kronik bir hastalık sanırım.) Modemin yanındaysanız yada 5-6 metrekare çevresindeyseniz
    sorun yok ama daha fazlasına çıkılınca sorun başlıyor..Ben telefonumdan Wifi Hot Spotu kullanıyorum günün çoğu kısmı,sorun yaşamıyorum..
    *Pil süresi..4200 Mah. Fakat Wifi açıkken ve yoğun kullanımda oyun+net dolaşma 3 saati anca görürsünüz.Wifi kapalı az kullanımda ise 1 günü çıkrabiliyor.Ama wifisiz tablet ne kadar kullanışlı o da ayrı bir nokta.Tavsiyem tuş kilidine girince wifi kapansın şeklinde ayarlayın sadece tablet açıkken wifi açık seçeneği ile süreyi baya uzatabılırsınız...

Sonuç olarak;
    **Elektronik işi en iyi markalar için bile şans işi sayılır.Arzalı ürün çıkma yüzdesi düşük olsa bile.. Ama reeder firması için olasılık yaşadıklarıma ve formda okuduklarıma göre daha yüksek :) 2 problemli ürün sonrasında şu anki ürünümden memnunum.Umarım bozulma yada servislik bir durum yaşamam bundan sonra.Fakat Sonuçta firma mağduriyetimi bir şekilde halletti.Eğer Firma Servis ulaşılabilirliğini (Telefon yada Net üzerinden sorunsuz arza takibi)+Müşteri ilişkilerini+Online satışta yada 7 günlük yasal iade süreli alışverişlerde ayıplı ürünlerin para iadesinin de yapılabilmesi,firma hakkında güvenin artması ve daha fazla ürün talebi oluşturacaktır.

Sonuç olarak Reeder A8 ortalama 290 TL piyasa fiyatıyla rakipleri arasından sıyrılan,segmentinde alınabılecek 2-3 tabletten biri....

Şu an itibari ile verdiğim paraya göre memnunum Cihazdan,sorularınız olursa dilim dondugunce yardimci olurum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bert16 -- 10 Şubat 2014; 17:29:53 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• öncelikle tabletini güle güle kullan. Neden o modelini aldın. Anladığım kadarıyla eski bir model. A8x ya da intel tabbanlı A8i modelini alabilirdin. Ben yeni A8x modelini aldım wifi sindem çok memnunum. Bir alt kattan full çekiyor. İncelemen için teşekkürler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • algins kullanıcısına yanıt
    @algins ..A8i için 150 tl den fazla fiyat farkı ödemem gerekiyordu A8x ise geç farkettim onunla değiştirmek son anda aklıma geldi fiyatları da çok farklı değil ama o ürünü pek inceleyemedim piyasada yorumda yoktu boşver dedim zaten yeterince uğraştım bu tablet konusunda :))sen nasıl memnunmusun hız oyun sarj performasnsı nasıl ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bert16 -- 10 Şubat 2014; 20:59:14 >
  • Şöyle söyleym. Batarya kapasitesi yanıltıcı olabiliyor. Bu tabletle tam şartla 4 - 4.5 saat internetten film izledim. %20 kaldi şarja taktım.açıkçası bu kadarını bile beklemiyordum. Tablet çok ince. Isınmıyor. İnternet performansı çok iyi. Real racing oynadım hiç kasma yok.

• bert16 kullanıcısına yanıt
    Özellikleri aynı diye biliyorum. Fazla fark yok yani. Hafiza 16 GB ve kasa biraz ince okadar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi algins -- 10 Şubat 2014; 21:26:05 >
  • İncelemeniz için teşekkürler , sonuna kadar okudum :) Dark servisini düşününce reeder servisi müthiş geldi A8X'i alıcam sanırım ama aklıma takılan tek şey gpu'su. Sgx 544mp2'dir inş
  • evet gpu su Sgx 544mp2

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Evet yakin cihazlar...musait oldugunda antutu analiz goruntulerini yayinlarmisin?

Tabiki eve gidince tekrar yapar ve yayınlarım
    Benim içinde süper olur 2. dönem başlamadan bir tablet almam gerek. N11'de A8X'i 335 liradan buldum. Eksiklerini ve artılarını yazarsanız çok memnun olurum :)
  • Kutudan çıkanlar; sadece usb kablo ve şarj cihazı. İnsafsızlar hiç birşey koymamışlar. ne kulaklık ne kılıf...
    Kulaklık neyse de kılıf olsa iyi olurmuş
    Buyurun tabletimin Antutu test sonucu
    Kapsamlı bir test yapıp konu açacağım...

Reeder A8 İnceleme + Yorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi algins -- 12 Şubat 2014; 8:54:07 >
    Oldukca iyi puan...tahminim 15000 ler seviyesiydi

Evet kutu icerigi vasat..kulakligi gectimde'kilif bulmak uydurmak zor..allahtan iphone mini kiliflari az cok uyuyor..

Testi yapınca ben de şaşırdım. Galaxy tab3 8" internette yayınlanan test skorlarından fazla. tab3 skoru 11.000 lerdeydi. Bana biraz ilginç geldi. Doğruluğu ve geçerliliği tartışılır.

http://www.androidpolice.com/2013/08/09/samsung-galaxy-tab-3-8-0-review-its-best-feature-is-the-brand-name/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi algins -- 12 Şubat 2014; 13:08:09 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.