15 yıldır reflü hastalığından (asitli mide içeriğinin yemek borusuna kaçması) muzdaribim. 2 kez endoskopi yapıldım ve mide ile yemek borusunun arasındaki kapağın gevşek olduğu belirlendi. içtiğim bir bardak kahve ya da yediğim 2 dilim kavun bahane oluyor ve aylar süren asit saldırıları başlıyor. her gece belki 10 kez boğazımın kızgın demirle dağlanmasıyla boğulurcasına öksürerek uyanıyorum. asitin tahrişi sonucu boğazım iltihaplanıyor, sesim kısılıyor. hastalanıyorum. midemdeki asit/safra salgısı normal düzeydeyken hiçbir şikayetim yok. yani sorunum midemdeki asit/safra salgısının aşırı artması ve bunu engelleyememek. lanzedin, nexium gibi ilaçlar işe yaramıyor. en son ekim ayında yediğim 2 dilim kavun bahane oldu ve o zamandan beri şikayetlerim sürüyor. bu hastalıkla nasıl baş ettiniz?
Gaviscon Kireç iyidir...
beslenmebulteni.com orada çok güzel makale vardı.
uyku düzeni beslenme düzeni yağsız yiyecekler gazlı içecekler yasak sigara kesinlikle yasak çay kahve yok mideyi rahatlatacak şeyler yemelisin
bende 1-2 ay kadar çektim bu hastalığı ilerletmeden bu şekilde durdurmuştum
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme