Şimdi Ara

Regal Aldım Ama Buzdolapları Patlayıp Evleri Yakmış

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
2.865
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    www.regal-tr.com
    Regal 5100 X A+ NF Kombi Buzdolabı Modelleri ve Fiyatları | Vestel
    https://www.regal-tr.com/regal-5100-x-a+-nf-kombi-buzdolabi
    şu buzdolabını aldım. 1400 liralara geldi kombolar ile ama teslimat gecikince şikayetvara şikayetimi yazdım. Sonra şikayet varda şunları okudum.
    www.sikayetvar.com
    Müşteri Memnuniyetinin Adresi - Şikayetvar
    https://www.sikayetvar.com/regal-15-gunluk-buzdolabi-patladi-eviniz-yandi

www.sikayetvar.com
    Regal Buzdolabı Patladı, Ev Yandı
    https://www.sikayetvar.com/regal-buzdolabi-patladi-ev-yandi

Arkadaşlar iptal mi etsem ne yapsam ?

Kâr yapıcaz diye canımızdan olmayalım.

Üstadlar akıl verin lütfen.

• Hocam bu iş biraz karışık.

Aslında her birimiz evlerimizde birer ikişer bomba ile yaşıyoruz zaten. Evlerimizdeki bütan içerikli tüplerimiz gibi buzdolaplarımız da R600 denen yüksek oranda bütan içerikli gaz ihtiva eder.

Bazı aklıevvel ve bu gaza alışık olmayan ustalarımızın yıllar önce gaz tam boşalmadan oksijen kaynağı yapmaya kalkmaları ile ufak tefek yaralamasız badireler atlatıldı elbette. Tabi sonradan bu R600 ün R134 gibi masum bir gaz olmadığı herkes tarafından öğrenildi.

İşin özü bu işin marka ve modeli olmadığıdır, bu gün gerekli araştırmaları yapın Aristonundan Arçeliğine kadar her markada yangın sebebi olan dolaplar görürsünüz.

Mesela
    www.sikayetvar.com
    Buzdolabı Yangın Çıkardı Arçelik Hasarı Ödemiyor
    https://www.sikayetvar.com/buzdolabi-yangin-cikardi-arcelik-hasari-odemiyor

Buzdolabının çalışma prensibi klimadan farklı değildir, soğutma sistemleri hep aynı mantık ile hareket eder, vakumlanıp sıkıştırılan ve basıncı ile ısısı yükseltilen soğutucu akışkanın sistemde içeriden dışarıya ısı transferi yapması üzere dizayn edilmiş sistemlerdir bunlar.

Kompresör bu işlemi yaparken oldukça ısınır ancak bu ısı yangın çıkartma seviyesinde değildir hiç bir zaman.
    Asıl sorun çabuk alev alan (Harrlayan) Akışkandadır.

Şöyle değerlendirelim. Bir çakmak alınız ve kendinize ait deodorantı sıkarken altından çakmağı çakınız, bunun nasıl pürmüz makinesi gibi bir hal alacağını göreceksiniz. (Tabi denemeyin bence lakin illa merak ediyorsanız açık alanda yapın) yani etrafımız zaten hep yanıcı-patlayıcı-harlayıcı malzemelerle dolu.

Buzdolabında bomba gibi patlama konusu olmaz, Yüksek basınç altında belli patlamalar her unsurda oluyor lakin böyle ev patlatacak şekilde ne klima ne de buzdolabı patlamaz.

Yıllardır hep itfaiye raporları okurum, klima kaynaklı derler, Buzdolabı kaynaklı derler, lakin teknik olarak nasıl olduğu çok da ortaya çıkartılabilmiş değil maalesef.

Buzdolabında kompresör bağlı role termik gurubu var, aşırı ısıda, aşırı akımda bu unsur devreye girer ve enerji akışını keser. Alev alması için gazın kapalıdevre sistemden sızma yapması, sızıntı olan yerde de ateş olması lazım. Yani bakın burada buzdolabı veya klima savunuyor gibi görünmek istemem, sadece patlama ve alev alma için hangi koşulların olması gerektiğini anlatmaya çalışıyorum.

Koşullar bunlar, çalışma sistemi bu. Nasıl patlayabilir ben de bu durumda iyi bir açıklama beklerim açıkçası :)

İmkansız değil, yangına sebep olabilecek tüm koşullar var elbette.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ado

Hocam bu iş biraz karışık.

Aslında her birimiz evlerimizde birer ikişer bomba ile yaşıyoruz zaten. Evlerimizdeki bütan içerikli tüplerimiz gibi buzdolaplarımız da R600 denen yüksek oranda bütan içerikli gaz ihtiva eder.

Bazı aklıevvel ve bu gaza alışık olmayan ustalarımızın yıllar önce gaz tam boşalmadan oksijen kaynağı yapmaya kalkmaları ile ufak tefek yaralamasız badireler atlatıldı elbette. Tabi sonradan bu R600 ün R134 gibi masum bir gaz olmadığı herkes tarafından öğrenildi.

İşin özü bu işin marka ve modeli olmadığıdır, bu gün gerekli araştırmaları yapın Aristonundan Arçeliğine kadar her markada yangın sebebi olan dolaplar görürsünüz.

Mesela
    www.sikayetvar.com
    Buzdolabı Yangın Çıkardı Arçelik Hasarı Ödemiyor
    https://www.sikayetvar.com/buzdolabi-yangin-cikardi-arcelik-hasari-odemiyor

Buzdolabının çalışma prensibi klimadan farklı değildir, soğutma sistemleri hep aynı mantık ile hareket eder, vakumlanıp sıkıştırılan ve basıncı ile ısısı yükseltilen soğutucu akışkanın sistemde içeriden dışarıya ısı transferi yapması üzere dizayn edilmiş sistemlerdir bunlar.

Kompresör bu işlemi yaparken oldukça ısınır ancak bu ısı yangın çıkartma seviyesinde değildir hiç bir zaman.
    Asıl sorun çabuk alev alan (Harrlayan) Akışkandadır.

Şöyle değerlendirelim. Bir çakmak alınız ve kendinize ait deodorantı sıkarken altından çakmağı çakınız, bunun nasıl pürmüz makinesi gibi bir hal alacağını göreceksiniz. (Tabi denemeyin bence lakin illa merak ediyorsanız açık alanda yapın) yani etrafımız zaten hep yanıcı-patlayıcı-harlayıcı malzemelerle dolu.

Buzdolabında bomba gibi patlama konusu olmaz, Yüksek basınç altında belli patlamalar her unsurda oluyor lakin böyle ev patlatacak şekilde ne klima ne de buzdolabı patlamaz.

Yıllardır hep itfaiye raporları okurum, klima kaynaklı derler, Buzdolabı kaynaklı derler, lakin teknik olarak nasıl olduğu çok da ortaya çıkartılabilmiş değil maalesef.

Buzdolabında kompresör bağlı role termik gurubu var, aşırı ısıda, aşırı akımda bu unsur devreye girer ve enerji akışını keser. Alev alması için gazın kapalıdevre sistemden sızma yapması, sızıntı olan yerde de ateş olması lazım. Yani bakın burada buzdolabı veya klima savunuyor gibi görünmek istemem, sadece patlama ve alev alma için hangi koşulların olması gerektiğini anlatmaya çalışıyorum.

Koşullar bunlar, çalışma sistemi bu. Nasıl patlayabilir ben de bu durumda iyi bir açıklama beklerim açıkçası :)

İmkansız değil, yangına sebep olabilecek tüm koşullar var elbette.

Sağol üstadım. İçimi rahatlattın.

Dolap hemen bitişiğine bulaşık makinesi ve onun üstüne ocak koymayı planlıyordum. Ocağı başka yere mi koysam acaba ?

• erha-n kullanıcısına yanıt
    teknik altyapısı nedeniyle dolapların gövdelerinde ısı olan bölgeler zaten var, ancak bu ısıs mühendislik hesapları yapılmış ve bilinene derecelerdeki ısılardır. Ocak ısısını ise küçümsememek lazım bu nedenle imkanı var ise ben hiç bir zaman Ocak yakınında başka hiç bir ev eşyası istemem.

Bakınız evimde HOOVER ankastre setim var yani Fırın ocak Davlumbaz 3 lüsü.

Müteahhitin ileri zeka bir düşünceye sahip tasarladığı mutfakta DAVLUMBAZ için uygun mesafe olmaması nedeniyle, normalde forumda üstüne basa basa ''Sakın böyle takmayın'' dediğimiz mesafede Davlumbaz taktım, Gel gör ki ocakta 2 göz birden yanıyor ve Davlumbaz çalışıyorsa, 20-25 dakika sonra Davlumbaz duruyor zira motor ısı koruması devreye giriyor.

Diyeceğim o ki, Ocak ısısını küçümsemeyiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ado

teknik altyapısı nedeniyle dolapların gövdelerinde ısı olan bölgeler zaten var, ancak bu ısıs mühendislik hesapları yapılmış ve bilinene derecelerdeki ısılardır. Ocak ısısını ise küçümsememek lazım bu nedenle imkanı var ise ben hiç bir zaman Ocak yakınında başka hiç bir ev eşyası istemem.

Bakınız evimde HOOVER ankastre setim var yani Fırın ocak Davlumbaz 3 lüsü.

Müteahhitin ileri zeka bir düşünceye sahip tasarladığı mutfakta DAVLUMBAZ için uygun mesafe olmaması nedeniyle, normalde forumda üstüne basa basa ''Sakın böyle takmayın'' dediğimiz mesafede Davlumbaz taktım, Gel gör ki ocakta 2 göz birden yanıyor ve Davlumbaz çalışıyorsa, 20-25 dakika sonra Davlumbaz duruyor zira motor ısı koruması devreye giriyor.

Diyeceğim o ki, Ocak ısısını küçümsemeyiniz.

Üstadım çok sağol.

Bide benim dolap kayıp.

Ayın 3. Ünde siparişi girdim.

15-20 güne gelecek denildi.

12 sinde GittiGidiyor'dan satıcı kargoya verdi diye sms geldi.

Horoz lojistiki arıyorum, takip kodunu alın satıcıdan diyor.

Satıcıyi arıyorum fabrika kodu çıkış kodu var diyor.

Fabrikayı arıyorum dolap nerde diye satıcıyla iletişime geçin diyor.

Sanki el yapımı deri döşeme rolls royce sipariş ettik.

Şikayet bıraktım, hemen dönerlerdi, dönmediler.

Ne yapayım? Tarkan beye mail mi atsam.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.