Şimdi Ara

[Rehber] Nidalee Perfection (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
10.906
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Hahahahah gerçi o durumda spellvamp çıkmak baya faydalı oluyor. Bide negatron + e ile baya bi düşüyo o damage.
  • Kötü ve Eksik.

Bot lane gitmediğimiz durumlar için;

Öncelikle karşınızdaki 100% oyun hakkında bilgisiz değil ise Q vermeyin önce. Karşınızdakinin nidalee'ye karşı nasıl oynanıcağını kesinlikle bilmemesi gerekli önceliğin spear olması için.
    Sonrasında, Mastery olarak MS yerine 40g almak saçmalık. nidalee çok iyi bi farmer. 6 öncesinde de sonrasında da solo lane'de çok rahat farm yapabilmeniz gerekli. Yapamıyorsanız yanlış oynuyorsunuz.
    3% spell vamp hiç bir işine yaramaz o da başka zaten. Buff süresini bile uzatmak için vermemişsin mastery. Hani herşeyi geçtim, 21 utilty verip, işine yaramayan şeyleri toplayıp, EXP bile almamışsın.

Rune olarak Flat AP Glpyh ve Seal almanın saçmalık olduğunu söyleyip sebeplerini açıklamak ile uğraşamıycam. Ama kıscası şu, .80+ ratio olmayan ve base damage olarak aşırı sağlam olmayan skill'lerde flat AP zararlı. Sion falan olsan yine anlayışla karşılanırdı yani.
    Hadi bir çılgınlık yaptın, flat AP aldın. O zaman full offense gidip early hasarını arttırabildiğin kadar arttırırsın ki adamlarla 6 olmadan insan formundaki skill ler ile kapışabilesin. Ama o da saçma olur yani, 6 dan önce nidalee'ye ölen bir adam varsa oyunu bıraksın gönül rahatlığıyla. -Şu an için Nidalee ile kullandığım 4 tane page'im var, hepsinin daha iyi olduğu durumlar mevcut. Oyundaki rolü baya esnedi nidalee'nin bu mastery ve ulti değişiminden sonra. O yüzden tek bir tane page söylemek istemem.-

Item build:
    erken levellarda sustain ihtiyacın var ise, Hp regen + pot başlayıp rahat rahat farm yapabilirsin. Saçma sapan bir AD poke gelicekse cloth 5 pot da başlıyabilirsin. Ama Doran's Ring başlamak pek iyi gitmez. (Catalyst rush da yapabilirsin normal iyi farm yaparım durumlarında)
    Cloth başlarsan bunu Ninja tabi, Wriggles ya da Frozen Heart/Randuin's Omen yapabilirsin. Regen başlarsan Philo stone. Catalyst başlarsan da duruma göre BV ya da RoA yapabilirsin.

Rageblade, gereksiz. Heal spamliyemiyosun artık eskisi kadar nerften sonra. Yani tam o tarz bir oyuna gidemezsin, dodge ve nimbleness'dan sonra özellikle.
    Sorcerer's çok nadir işine yarıcaktır. Ninja Tabi bile genelde daha çok işine yarar. Sadece uzaktan durup 10 level seviyesindeki adamlara spear atıcakken ya da adamların aşırı derece saçma buildlere ve picklere gitmesi gerekli. (Mesela, çok az CC olan bir takımın hiç MR kasmaması durumunda flat mr spamliyebilirsin. Onun dışında CDR Boots bile daha çok işine yarar)

Supportive Item olarak yazdığın itemların hiç bir yararı yok Nidalee için. Direk almayın onları. Gerçi, yalan olmasın, Philo alınca Shurelia yapmışlığım vardır oyun çabuk bitsin diye bir kaç kez.
    Bu arada Rylai'de sevmiyorum ben. Çok söylemişimdir bunu daha önce de. Ama sustain skill'i olan, özellikle güzel bir sustain skill'i olan karakterlere direk HP ihtiyacı varmış gibi davranmak saçma baya. Tek burst yiyosanız MR/Armor almak daha kolay.

Ha bir de, Tome 2 pot başlamak diye bir saçmalık yapmayın.

Summonerlar:
    Surge tavsiye etmem pek, hani işe yaradığı anlar var. Ama onun yerine çok daha iyi şeyler alınabilir.
    CV, sadece support oynuyosan ki o da ideal bi yol değildir nidalee oynamak için.
    Orda bir Exhaust görmemek de daha ilginç geldi bana tabi.

Support olarak gittiğimiz durumlar için, öncelikle yanımızdaki karakterin AS ile çok iyi scale alan bir karakter olması lazım. Sonra biraz da self sustaini olması ya da karşımızdaki lane'in 2 tane squishy ve biraz saçma oynayan karakterler olması lazım. Onun dışında Support oynarken Q maxliyebilirsiniz, ilk levellarda falan rahat damage atar vs. Ama o da çok mantıklı bir oyun stili değil. Support olmadığınız durumlar için ise CV almayın. Build olarak ise Gp5 başlayıp 6 olunca biraz roam yaparak farm yapar kafanıza göre AP/AD/Tank dengelersiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PhTx3 -- 19 Kasım 2011; 4:41:03 >

• ellerine sağlık :)
  • Ellerine Sağlık Kardeşim Güzel Rehber Olmuş
  • @PhTx3
    Yazının hepsine cevap yazmakla uğraşmayacağım yeni Mastery'lerde Cdr oranı zaten gayet iyi ve %40'ın üstüne çıkılmıyor CDR. Burada Ionian Boots of Lucidy'i almak yerine başka botlara yönelmek daha iyi. Hani gank olur falan Mobility ile gank gidersin hep.

En alta yazdığım bilgiyi okumanı önerirdim. Orada yorgun olduğumu ve hiç bir bölümün tamamlanmadığını belirtmiştim. Rune Page, Build ve Masteries kısmında kendi yorumlarımı ve ek itemleri de belirtmedim daha. Bitince eleştirseydin daha kabulum olurdu. Nidalee bu oyunda çoğu görevi üstlenebilen karakterlerden ve supportluk için de alabileceği itemler gayet iyi bence. Bu arada kendi sevmediğin itemler ile rehberi eleştirmen baya bir kişisel olmuş ben sadece yardımcı olmak istedim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Atesli Karaboga -- 19 Kasım 2011; 9:39:52 >
  • #19.11.2011 10:25 Tarihinde konu yeniden düzenlenmiş ve bir kaç açıklama eklenmiştir. Daha ekleyeceklerim var beklemede kalın
  • Bence güzel olmuş dostum ne gereği vardı diyenlere aldırış etme çünkü onlarında bu tarz konuları var başkası açınca zorlarına gidiyor galiba ben bu sonucu çıkardım.
    Gereksiz görülseydi yönetici tarafından silinirdi zaten.
    DH de yararlı paylaşım yapan sayısı çoğalıyor sayenizde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Monkey D. Dragon

Bence güzel olmuş dostum ne gereği vardı diyenlere aldırış etme çünkü onlarında bu tarz konuları var başkası açınca zorlarına gidiyor galiba ben bu sonucu çıkardım.
    Gereksiz görülseydi yönetici tarafından silinirdi zaten.
    DH de yararlı paylaşım yapan sayısı çoğalıyor sayenizde.

Teşekkürler.

Konu tekrar güncel bu akşam bitirmeyi düşünüyorum rehberi.
  • gÜZEL rehber kardesim dewamını beklerım
  • quote:

Orijinalden alıntı: darkHelgrind

@PhTx3
    Yazının hepsine cevap yazmakla uğraşmayacağım yeni Mastery'lerde Cdr oranı zaten gayet iyi ve %40'ın üstüne çıkılmıyor CDR. Burada Ionian Boots of Lucidy'i almak yerine başka botlara yönelmek daha iyi. Hani gank olur falan Mobility ile gank gidersin hep.

En alta yazdığım bilgiyi okumanı önerirdim. Orada yorgun olduğumu ve hiç bir bölümün tamamlanmadığını belirtmiştim. Rune Page, Build ve Masteries kısmında kendi yorumlarımı ve ek itemleri de belirtmedim daha. Bitince eleştirseydin daha kabulum olurdu. Nidalee bu oyunda çoğu görevi üstlenebilen karakterlerden ve supportluk için de alabileceği itemler gayet iyi bence. Bu arada kendi sevmediğin itemler ile rehberi eleştirmen baya bir kişisel olmuş ben sadece yardımcı olmak istedim

sevmediğim derken, nidalee için sevmediğim. Yakışmadığını düşündüğüm itemlar onlar.

Ve Mastery'deki 40 gold'un mantığı yok gayet (bot lane gitmiyosan ki oyundaki botlanelerin 90%ı ezebilir Nidalee support olarak). 3% spell vamp in hiç ama hiç bi faydası yok. Hangi lane gidersen git. Onunla heal dolduramya calıscagına human dönüp heal atarsın 2 saat creep vurmaktan kurtarır seni yani. Oyundaki en güçlü heallardan birisi hala nidalee'nin ki. (Self healları bir kenarı bırakırsak en güçlüsü bile denebilir carry'sine göre)
    Ve tabi gelişmiş buff süresi de yok. En önemlisi de o zaten. Utilty verilcekse eğer, kesinlikle ve kesinlikle nidalee'nin ihtiyacı olan bir şey (özellikle AP nidalee. Bruiser kasarsan genelde cougar oynuyosun sonuçta.)

Boots hakkında dediğim şeyi anlamadın sanırım. Mercs ya da Ninja tabi genelde daha çok işine yarar, ancak Sorcerers almaktansa CDR almak daha mantıklı dedim. CDR alın! daha iyi! demedim. Mobilty almak ise tamamen saçmalık. Nidalee nin gank yapabiliceği lane zaten CC olan bi lane olmalı, yoksa adamlarda da CC olmamalı ve düşük mobilty sahibi olmaları lazım. dolayısıyla adamlar initiate yaparsa her türlü sen geldiğinde bir tane CC yapıştırırlar ve kesersiniz -ward olması fark etmez önce onlar initiate yaparsa. Seni gördüklerinde geç olur CC yediklerinden dolayı. Ancak ilk sen giriceksen o zaman önemli olur o.). Mobilty aldım onun sayesinde yakaladım pek gank için işine yaramaz. Swiftness desen, o da yeterince iyi değil, onun yerine mastery'deki movement speed al. MS2 Boots ile nerdeyse aynı hıza sahip olursun.

Mejai'nin ve Wota'nın çöp olduğunu açıklamak istememiştim de açıklıyayım. Self heal olan bi karaktere wota almak saçma. Wota alıcağın karakterin onunla giden bi karakter olması alzım. Ufak cost ya da bedava olarak gelip temiz damage vurabilicek falan bişeyler. Ya da sağlam farm skilli olcak ve tüm lane'i farm yapabilicek falan. Aynı şekilde HP'de oynadığın oyunların 90%'ında Rylai ile almak istemiceğin bir özellik. Warmog alır bruiser kasarsın, mantıklı derim. Defansif item olarak Rylai koyarsın o zaman kötü derim. Mejai ise zaten oyundaki para/güç olarak ilk item olarak alınmıcak, ama farm yapmak için süre gerektiğinden ilk olarak alınması gereken itemlardan. Dolayısıyla karşındakiler hardcore feeder veya coop bot ise o zaman mantıklı, diğer durumlar için ise kötü. .6, .4 scale olan ve yakına girmesi gereken CC'siz karaktere 1'den fazla pure ap item çıkmak zaten saçma. Deathcap çıkıyosan Mejai alman gayet kolay öldürülebilir olmanı sağlıcaktır. Özellikle de Sorc boots aldın mı direk ölürsün. Sion değilsin sen Pure AP kasınca burst tankliyebil, kaçıcakken stun at kaç falan. Aegis için ise, support oynadığımız oyunda bruiser kasmak istersek belki alınabilir. Onda da CS olarak geride olduğumuz için onu almak yerine biraz daha çabuk tank olmamızı sağlıcak şeyler alınması daha mantıklı. Support oynamıyorsak zaetn direk saçmalık.

Neyse şimdi adil olması açısından diğer kısımlara yorum yapayım.

Top lane için bushwalklar yetersiz, şöyle ki, yeterince mp/5 olan durumda adamları zonelamak için çok rahat kullanabilirsin bunu. Yok MP5 yetmez o zaman diyorsan da river'a zaten ward lazım. Lane yakınına bushwalk koyarak kapatamazsın riverdan gelicek ganki, ward alınca da o çalıya trap koymanın anlamı yok. Tamamen counter gank yapma ihtimalinizi azaltır hatta o trap. Gerçekten bushwalk ile korumak istiyosan lane gank ihtimalini, Tribush tarafındaki geçişleri tamamen kapatırsın (redbuff ve golemlerden gelen yolları) 2 tane bushwalk ile. Ondan sonra da wraith çıkışını tamamen kapatırsın. Adamın geçmek için tek yolu mid lane kalır ki öyle bir durumda da görebilirsin zaten. (ya da push yapıp üst bush girerler, o da sorun değil oraya da 1 tane bırakabilirsin.)

Mid lane için durum daha da basit. 2 tane girişe ve 2 tane ortaya bırakırsın. 1 tarafa biraz daha fazla koyup o tarafa da yaslanabilirsin. Ama sidebush a gelip köselere 2 tane koymak baya saçma. 50% beyni olan adam nidalee lane ganklicekse bi tane ward alır, çalıya girmeden önce bırakır onu bi görür nerde trap var nerde yok diye. Ya da göstere göstere gelir, flash zorlar. O yüzden onlar pek bir işe yaramaz. Adam çalıdan koşarak geçicekse o anda görmen senin flashını kurtarmıcaktır.

Farm için, nidalee için en uygun lane solo top lane'dir. Passive'i kullanabilirsen çok rahat iş yaparsın. Self heal olan karakterler squishy değildir. Onların health pool'u tek burst yemedikleri sürece göründüğünden fazladır. Öyle 500 hp var dersin, 100 heal atar ve 600 olur early damage'da bu 100 heal'i öyle kolay alamaz yaklaşık bir örnek vermek gerekirse.
    CS kaçırmalarını sağlamak için creep tanklemek ise senin masterylerinle ypaılıcak bişey değil o kadar. Hani top lane isen yine bi derece de sidelane için çok saçma. AD Carry'e deny yapmak için creeplerin arasına giriceksin. 1 kez vurucaksın. Ordaki ashe bi crit bi volley atsa half hp'den fazla damage yemiş olursun, aynısını diğer lanelerde yapabilir, sona trist bunun en basit örneğidir hatta. Sonna Q trist E + auto direk canını yarıya çekerler ilk levellarda. Sonrasında ise deny yapma ihtimalin direk yok zaten. sadece 1 hit vurmak için. 55 ad ile deny yapcaksan bi daha düşün derim bu mastery/rune ayarlarıyla. (Sona Trist lane varsa karşıda support olarak nidalee almayın zaten. Direk ezilirsiniz oyun hakkında azcık fikirleri varsa. Özellikle bushwalk nerf'den sonra çalıya ward falan koysalar onu da temizleyemiyorsunuz zaten.)

Ha karşına gelen lane Soraka ve saçma sapan buildi olan bir caitlyn dir o zaman deny yaparsın belki armor almadan, ki o da zor. 650 range değil de cupcakeleri kullanmayı bilmemesi lazım adamın. Ama spear ile poke atabilirsin ilk levellarda o lane'e. Çalının kontrolünü almanı sağlıcak level 1-4 güçlü bi ad carry varsa özellikle zor olmaz o kadar.

Zone yuvarlaklarına gelince, Nidalee zone'un ortasında olur. Nidalee'nin zone'u dediğin şey, skill'in üstüne mouse ile geldiğinde etrafında gördüğün halkadır. 2. resimdeki şey, ortaya bi caster minion falan koysan belki onun zone'u olur. Adamları zonelamak ise çok zor bişey değildir, avantajı elinize aldıktan sonra, adamların alanına girer onları taciz edersiniz. Bunun nidalee ile olan alakasından çok genel oyun bilgisiyle alakası var zaten. Nidalee ile zone yapmak istiyosanız da kesinlikle çalı tarafında durun. çalılar her chmap için zone arttırsa da Nidalee için daha önemlidir. Passive kullanmayı öğrenmeden Nidalee oynayabiliyorum! diye gezmeyin yani.

Unutmadan, Nidalee oyundaki en güçlü solo lane karakterlerinden birisi şu an. Lane'de rahat farm yapmak için yanına birine ihtiyacı yok yani pek. 1v2 olarak eskisi kadar güçlü değil o kesin de eskiden de sağlam poke olan lane'lere bir şey yapamıyodun zaten.

• Gayet güzel açıklamışsın sana zaten sözüm yoktu falak WotA'yı takıma verilecek Spell Vamp açısından söyledim. Akali, Karthus, Jax falan olur hani sende supportluk için bi WotA alıp yanlarında gezersin. Mobility çok iyi değil biliyorum ama alınabilecek bir item. Ben oraya yazdığım itemleri kesin alın demedim. Karşı takıma göre seçilecek itemler var orada onlara sen karar vericeksin zaten. Zaten Yardımcı/Zararlı karakterlerin de listesini yapıcam Nidalee'a o zaman daha iyi item seçebilir rehberi okuyanlar.

Benim yaptığım zone şeması mızrağın %250 ne kadara sınır gidebileceğiydi. Orayı da belirteyim en üst mesajda. Zone'un karakter ortasında olduğunu biliyorum fakat çizdiğim şekilde de karşı tarafı harraslamak mümkün. Çalı tarafı olduğunu bende belirtmiştim ama iyi yazmışsın.

Masteries'te Spell Vamp'ın sağındaki Monster Buff'u da unutmuştum. Karışıklıktan fark edemedim Buff sürelerini falan uzatmak iyi olur her türlü. Bu arada emin değilim ama bana karşı biraz nefret dolu gibi mi ney mesajların ? Ben öyle anladım kusura bakma. Bu arada Nidalee Forumdaki ilk Nidalee rehberine baktım da benimkiyle hemen, hemen aynı mesajlar yazmış fakat orada daha bi az eleştirmişsin

• güzel olmuş
  • quote:

Orijinalden alıntı: darkHelgrind

Gayet güzel açıklamışsın sana zaten sözüm yoktu falak WotA'yı takıma verilecek Spell Vamp açısından söyledim. Akali, Karthus, Jax falan olur hani sende supportluk için bi WotA alıp yanlarında gezersin. Mobility çok iyi değil biliyorum ama alınabilecek bir item. Ben oraya yazdığım itemleri kesin alın demedim. Karşı takıma göre seçilecek itemler var orada onlara sen karar vericeksin zaten. Zaten Yardımcı/Zararlı karakterlerin de listesini yapıcam Nidalee'a o zaman daha iyi item seçebilir rehberi okuyanlar.

Benim yaptığım zone şeması mızrağın %250 ne kadara sınır gidebileceğiydi. Orayı da belirteyim en üst mesajda. Zone'un karakter ortasında olduğunu biliyorum fakat çizdiğim şekilde de karşı tarafı harraslamak mümkün. Çalı tarafı olduğunu bende belirtmiştim ama iyi yazmışsın.

Masteries'te Spell Vamp'ın sağındaki Monster Buff'u da unutmuştum. Karışıklıktan fark edemedim Buff sürelerini falan uzatmak iyi olur her türlü. Bu arada emin değilim ama bana karşı biraz nefret dolu gibi mi ney mesajların ? Ben öyle anladım kusura bakma. Bu arada Nidalee Forumdaki ilk Nidalee rehberine baktım da benimkiyle hemen, hemen aynı mesajlar yazmış fakat orada daha bi az eleştirmişsin

forumdaki ilk nidalee rehberini ben yazdım yalnız. O senin dediğin başka. O bruiser kasıyor öyle bi farkı var. Bruiser nidalee'de masterylerin falan çok büyük bir önemi yok, cougar ile araya girip vuruyosun sadece. Basit ve bi o kadar da sıkıcı bana göre. Senin buildin eğlence olarak daha iyidir, ama doğruluk olarak biraz daha ufak detayların önemi var. Ayrıca nefret dolu olmasını istemedim ben öyle aldıysan kusura bakma. Şu an için zaten biraz deneme yanılma yapıyorum nidalee hakkında 4 tane page'im var. Sonuçlara göre kendi rehberimi de yenilicem. :)

• Önemli değil. Rehberinde de başarılar
  • Oyun içi nickin nedir ? Nickini sordum çünkü hala ap nidale oynayan varmı diye merak ettim :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CrueLProjectoR -- 19 Kasım 2011; 23:07:34 >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.