Şimdi Ara

Remastered oyuna karşı olanların amacı nedir? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
1.199
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    geriye uyumluluk aynı mimariyle olur. mimari farklı ise emulasyon ile çalıştırmak gerekir ki zaten ps için önceki bir önceki mimariler farklı ve çok güçlü olduğundan(RISK,CELL) performans alınamaz. bu durumda remake gerekli oluyor. xboxta bu durum ps teki gibi değil. orda mimari hep aynı idi.

firmalar remakeler için halihazırdaki projeleri geciktirecek şekilde tüm kaynaklarını kullanmaz. o iş için ilan verir kadroyu kurar ve işi yaptırır.

arkadaş sonuna kadar haklı. ps4 ilk çıktığı zamanlar kendi jenerasyonunun oyunları azdı ve insanlar firmalar yeni oyun çıkarmak yerine remake yapıyor diyr kızıyordu. oysa jenerasyon ilerledikçe oyun yapmak daha uzun süre alıyor. firmalar remakeleri normal projelerinin yanında yapıyorlar. şimdi bu jenerasyon için yeteri kadar oyun var. konsol olayına yeni girenler için son derece yerinde bir olay remakeler eski klasikleri oynamak herkesin hakkı.

dediğim gibi eskiden insanlar firmaların yeni oyun çıkarmak yerine tüm kaynaklarını remakelere harcadığını düşünerek kızıyordu. oyunu grafik ve efekt falan sanan yeni neslin açgözlülüğü yüzünden artık beğenilecek bir oyun yapmak 4-6 yıl sürüyor. firmalar da arada çerez olarak eski oyunları çıkarıyorlar. piyasada yeteri kadar oyun olduğuna göre remakelere hala kızan insanlar daha neye kızdıklarının bile farkında değillerdir bence.

• Remaster oyunlar için para vermeye razı olmamalıyız. PS Now sistemine bütün eski oyunlar eklensin. İsteyen stream etsin. İsteyen indirip oynasın.
  • dark souls 1 den başka düzgün remastered olduğuna inamıoyurm. Konsollar için tek beklediğim witcher 2 remastered o da imkansız.
  • Alıp oynamazsınız bu kadar basit arkadaşlar bu olay niye antipati yaratıyor sizde gerçekten anlayamıyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ps4 de ps3 oyunlarını oynadık bir nesil böyle geçti ama üzülmeyin size bir müjdem var ps5 de de ps4 oyunlarını oynayacağız.

• Geriye uyumluluk üstünde uğraşmaları gerek, fakat firmalar aynı oyun üstünden farklı nesillerde para kazanma ihtimalini kaybetmek istemiyorlar.

Geriye uyumluluk olmayınca, firmalar yeni oyunun yapım sürecinde piyasayı boş bırakmamak adına böyle bir yöntemi tercih ediyor. Fakat geriye uyumluluk gelse ne böyle bir süreçte boşluk olacak ne ekstra zaman kaybı...

Bence temel mevzu geriye uyumluluk, onun dışında ücretsiz özel bir kütüphane oluşturulur. Oyunları oradan plus üyelerine dağıtırsın. Yeni konsola özel düzeltmelerin varsa güncelleme yaparsın olur biter.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mertvontrier

GTA 5, Skyrim, Resident Evil 4 en çok remaster yapılan oyunlar sanırım.
    RE4 ün maaşallahı var zaten. Gamecube için yanlış hatırlamıyorsam Exc diye çıkmıştı. 3 konsol nesli, iphone dan ps4 e, zeebo diye gudubet bi konsoldan pc ye onlarca platformda yer buldu. :) Hatta şu anda Ps4 te milyonuncu kez yine oynuyorum. :))
    Remastered oyuna karşı olanların amacı nedir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi indicavia -- 17 Temmuz 2018; 22:17:53 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• indicavia İ kullanıcısına yanıt
    Tek sevdiğim remaster RE 4. PC, PS2, PS3, PS4'de oynadım. Benim için hababam sınıfı izlemek gibi bir şey. Şu oyuna bir remake yapılsa havalara uçarım.
  • Şirketler para kazansın bu niye kötü bir şey oluyor ki
  • quote:

Orijinalden alıntı: snakefatih

2 maddede kısaca anlatıyorum.

1.geriye uyumlulukla remastered aynı şey değildir.

2. Bir oyunun remastered yapılması yaklaşık olarak yeni çıkacak oyunun aldığı zamanın yarısı kadar oluyor. Yani bir sonraki oyun 4 senede çıkıyorsa 2 sene remastered sürüyor. Bu da oyunu yapan firmanın bir sonraki oyunu 6 sene sonra çıkarmasına neden oluyor. Mesela ps5 e gow4 remastered gelse kafadan santa monicanın 2 2.5 senesi çöpe gider gow 5 te ps5 in sonlarına gelir.
    3.sü firmalar remastered oyunlara cok bel bagliyor tembellesiyor yeni güzel oyunlar yapmiyor.

Bkz cod mw1 remastered ile cod iwin zorla birlikte satilmasi rezaleti

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-AEF248198

Bu politikayı en iyi Microsoft yapıyor, adamlar neredeyse her oyunu getirecekler Xbox'ı devasa bir oyun kütüphanesine döndürecekler.
    Çılgın microsoft . Bence Xbox one özel bir konsol falan değil. Arayüz giydirilmiş windows 10'lu bir makine. Mantıken windows çalıştırıyorsa windows oyunlarını da çalıştırabilir

Dün Cities Skylines oynarken oyun donup çöktü Xbox'ta. 5 dakika ayakta alkışladım konsolu tam bir microsoft. Ben asıl ets2'yi bekliyorum konsola

• Remastered candır ya paso çıksın her oyunu çıkarsınlar süper olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: ..Raptor..

Çılgın microsoft . Bence Xbox one özel bir konsol falan değil. Arayüz giydirilmiş windows 10'lu bir makine. Mantıken windows çalıştırıyorsa windows oyunlarını da çalıştırabilir

Dün Cities Skylines oynarken oyun donup çöktü Xbox'ta. 5 dakika ayakta alkışladım konsolu tam bir microsoft. Ben asıl ets2'yi bekliyorum konsola

Alıntıları Göster
    Xbox’ta çöken çökene. Neredeyse her oyun bi süre sonra oyundan atıyor. Belli bir süre oyun oynayınca Xbox çöküyor, kasmaya başlıyor.

• kollaps kullanıcısına yanıt
    Farklı firmalar yapsa bile olaya satış stratejileri giriyor. Bir firma iki oyununu aynı anda yada kısa aralıklarla piyasaya sürmek istemeyebiliyor.

Ayrıca bir firmada satış stratejisi yada yapım süresi diğer oyunlarını etkilememiş olabilir. Ama çoğu için bu söylenebilir.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ayni anda bile cikariyorlar mesela cod infinite ile birlikte modern warfare verildi. Far cry 5 ile birlikte 3 remaster olarak cikti. Dark souls 2 remaster ciktigi donemde bloodborne cikti. Bir firmanin yeni oyun yerine remastera onem verecegini sanmam ekstra gelir ve yeni oyun icin butce olusturmak icin maliyeti dusuk bir secenek sadece.

• Grand Theft Auto 4 remastered yapılsa kim hayır demez ki niko reyize selamlar
  • cihazı gec alan için iyi birsey ben kayıp mırası oynamamıstım simdi bu sekilde oynuyorum
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.