benim kullandığım motosiklet 47 hp. 2 kişi uzun yolda yüklerle sıkıntı yapıyor diye yükseltmeyi düşünüyorum, adamlar arabaya 65hp motor koymuş ayıp. 4 kişi binip arkaya bir valiz koysan o araba beşiktaştaki yokuşları bağıra bağıra zor çıkar. |
Renault 2021 bazı modellerde motor değişikliği olmuş. (2. sayfa)
-
-
Geçen sene Nisanda 0 km 0.9 Clio 4 ve Temmuzda 0 km 1.0 TCe X-Tronic aldım. Clio 5 i halen kullanıyorum. Motor güçlerinin düşürülmesine bende anlam verememiştim fakat araştırmalarım sonucu emisyon değerleri yüzünden motor güçleri düşürülmüş. Avrupada 72 HP yoktu zaten 65 HP di.
65 HP lik versiyona bu kadar takılmayın adamların satma gibi bir derdi yok. Satmak isteslerdi 3-5 bin daha az fiyat belirleyip %45 ÖTV den satarlardı. Aynı şekilde dizeli de satma dertleri yok. Satmak isteselerdi dizele bu kadar kazık fiyat çekmezlerdi. Ağırlık TCe motorlarda. Zaten Cliodaki TCe LPG uyumlu. Ülkenin şu an ki ekonomik durumu göz önünde bulundurulunca en mantıklı araç. Turbo benzinli olup LPG takılabilen tek araç ve otomatiği de var. Vergisi de düşük. Otomatikte niye fabrika çıkışı yok diyecek olursanız da satış stratejisi. 2020 de manuel Clio 5 ler neredeyse hiç satmadı LPG ile manueli cazip hale getiriyorlar. İlla otomatik istersen 10 beygir düşüyorum LPG de yok işine gelirse diyorlar. Otomatik yine daha fazla satacaktır.
-
İcon yumuşak her yeri
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Fransada 65 beygir olan model 15300 euro
Almanyada 14100 eurodan başlıyor. Bu motora geçme sebepleri %99 emisyon değerleri ile ilgili. Bizde de hyundai i10 yıllardır bu beygirde motor kullanıyor ama alan alıyor. Bu tip araçları Avrupada bizim gözümüzde büyüttüğümüz gibi eşek gibi kullanmak için değil a noktasından b noktasına gitmek için basit kullanım amacıyla alıyorlar ama bizim gibi ülkelerdr bu araçlar uzun yıllar kullanılıyor.
Ezcümle Renault clio fabrikasyon lpgli modeliyle çok satar.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X