Bildirim
Renault Clio 0.9 Tce Touch Detaylı İnceleme ve Test Sürüşü - Videolar eklendi (5. sayfa)
Daha Fazla ![](/static/forum/img/downicon.png)
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az ![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
3 Misafir - 3 Masaüstü
![](/static/forum/img/close.png)
Giriş
-
Şehiriçi 5.6 litre fabrika verisi olduğu düşünülürse, elde edilen 4.5 litre tüketim bahsedilen şartlara göre pek iyi değil.
Aracın çok yeni olmasının da etkisi vardır elbette ama fabrika verisi 7 olan araçlarla da benzeri kullanımda benzeri neticeler elde ediliyor.
Turbolu araçlar AB'nin test koşullarında mucizevi değerler çıkarıyorlar, ABD ve Japonya verileri ortalamalarda oluyor.
Avrupada kullanılan test methodunun gözden geçirilmesi gerekiyor bana göre. -
hakkaten 4.5 litre iyi değil aracın tüketmek yerine benzin fazlası vermesi lazımdı -
quote:
Orijinalden alıntı: ~Lion King~
insanlarin gozundeki teneke imajini ne yapsa bitiremeyecektir
Bu konuda kesinlikle haklısın buna katılmıyorum ama
Daha öncede yazdım istersen 10 airbag koy,6 cam yap bütün camlar otomatik olsun
Bizim millet gider 2 airbagli,abs olan POLO'YU alır gelir
Bu araca teneke der geçer
Ama tek gerçek vardır bu araç rakiplerinden daha güvenlidir
Güzel araba olmuş özeliklikle güvenlik donanımları ile bu sınıfta yeni bir rekabet başlatır bu araba
Ben renonun yerinde olsam biran önce napar eder EDC'li araç yaparım
Şuanda bayanların bu araca acayip ilgisisi var özelikle kırımızı olanına çoğu bayiden geri dönüyor.Otomatik olmadığı için
-
Foto ve videoları beklemedeyim -
-
-
-
Benim kullanımımda gayet efendi bir sürüşle klima kapalı, maksimum 80 km civarı yokuş çıkış ve gaza neredeyse hiç dokunmadan iniş şeklinde bir tarzda 4.5 lt yakmıştı ama tam fotoyu çekecekken 4.6 lt oluverdi işte.
Kırmızı renkli üst donanım 3 tane Clio da yeni sahiplerini bekliyor:)
O araçların da içten iki tane fotosunu çektim:
-
-
Arkadaşlar merhabalar. Günlerdir bu aracı bekliyorum her gün de girip yeni bi yazı haber var mı diye bakıyorum. Resmen taktım bu araca :D
Ama okuduğum bilgilerden sonra aklıma bir şey takıldı. Ben henüz acemiyim ilk aracım olucak ve vites geçişlerinin sert ve belirsiz olduğunu okudum. Test sürüşü yapan arkadaşlara özellikle sormak istiyorum. Bilgilendirirseniz çok sevinirim :) -
quote:
Orijinalden alıntı: 19can84
Şehiriçi 5.6 litre fabrika verisi olduğu düşünülürse, elde edilen 4.5 litre tüketim bahsedilen şartlara göre pek iyi değil.
Aracın çok yeni olmasının da etkisi vardır elbette ama fabrika verisi 7 olan araçlarla da benzeri kullanımda benzeri neticeler elde ediliyor.
Turbolu araçlar AB'nin test koşullarında mucizevi değerler çıkarıyorlar, ABD ve Japonya verileri ortalamalarda oluyor.
Avrupada kullanılan test methodunun gözden geçirilmesi gerekiyor bana göre.
Araçtaki 300 kiloya yakın ek ağırlık ve eğimi %8 civarında olan bir yokuş çıkılması tüketimi artıran etkenler. Aynı yokuşu çıkarken Scenic'te gördüğüm değerlerin yarısını görmek gayet mutlu etti beni. İnanılmaz değerler değil, ama başarılı olduğunu düşünüyorum gayet.
-
quote:
Orijinalden alıntı: gLcK
Arkadaşlar merhabalar. Günlerdir bu aracı bekliyorum her gün de girip yeni bi yazı haber var mı diye bakıyorum. Resmen taktım bu araca :D
Ama okuduğum bilgilerden sonra aklıma bir şey takıldı. Ben henüz acemiyim ilk aracım olucak ve vites geçişlerinin sert ve belirsiz olduğunu okudum. Test sürüşü yapan arkadaşlara özellikle sormak istiyorum. Bilgilendirirseniz çok sevinirim :)
Vites geçişleri gayet rahat, bir sıkıntı olacağını sanmıyorum. Fakat ilk aracınızın ikinci el bir araç olmasını, çizildiğinde çok üzülmemenizi tavsiye ederim. -
Haluk abi
Yeni clio kirmizi ile cok guzel duruyor yigidi oldur hakini yeme
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: m.C.k.
quote:
Orijinalden alıntı: gLcK
Ama okuduğum bilgilerden sonra aklıma bir şey takıldı. Ben henüz acemiyim ilk aracım olucak ve vites geçişlerinin sert ve belirsiz olduğunu okudum. Test sürüşü yapan arkadaşlara özellikle sormak istiyorum. Bilgilendirirseniz çok sevinirim :)
Vites geçişleri gayet rahat, bir sıkıntı olacağını sanmıyorum. Fakat ilk aracınızın ikinci el bir araç olmasını, çizildiğinde çok üzülmemenizi tavsiye ederim.
ya diyorum ya bu araba takıntı oldu bende :D çizilirse tabii ki üzülürüm ama ilk arabamı da 2. el almak istemiyorum. İlk arabam benim de ilk içine oturacağım araç olmalı diyorum :) ayrıca çizmem herhalde çünkü annemin Freelander 2'siyle dar sokaklardan bile geçerken bi yere değmedim şimdiye kadar :)
Ayrıca teşekkür ederim bilgilendirmeniz için :))
-
Önceki mesajlarında Can'ın da yazdığı gibi önce Neziroğluna gittik dün ama test aracı o an için hazır olmadığından başka markaların bayiilerini geze geze ve Armada'da birşeyler de atıştırdıktan sonra Mais'e gittik.
Normalde test işini Mais'te yapıp bunu yazacaktık ve hatta ehliyetlerimizin fotokopisini bile çektirdikten sonra aracı biraz inceledik ve test görevlisi bayan gelince ilk iş olarak kendisine "yaptığım neredeyse tüm test test sürüşlerinden önce yaptığım" gibi "sürüş esnasında video ve/veya fotoğraf çekmemizde mahsur olup olmadığını sordum ve bunu olumsuz yanıtladı.
Daha birkaç gün önce Anıl'ların aynı bayiide başka bir görevliyle test sürüşü sırasında video çekmiş olduğunu; birkaç ay önce de Fluence Z.E. ile benim de video çekimli test sürüşü yaptığımı hatırlattım ve bunun ne gibi bir problem çıkartabileceğini sordum.
Kendisi beni (bizi) ikna edecek bir cevap veremedi ve bunu Satış Müdürüne sorması gerektiğini söyledi.
Satış müdürü ile daha önce Fluence Z.E. testi sırasında tanıştığımızı ve kendi odasında sohbet bile etmiş olduğumuzu söylememe rağmen bizi dinlemedi ve çıktı.
Daha sonra başka bir arkadaş geldi ve biraz daha alttan alarak ellerinden birşey gelmediğini belirtti.
Video çekmekten vazgeçtiğimi ama bu testi yapmamın ana amacının bu araca az yaktırmak olduğunu; bu amaçla da en azından testin başında sıfırlamış olduğum yol bilgisayarının fotosunu bir de test sonunda çekmemin yeterli olacağını söyledim.
Onu da kabul ettirememiş olmalıyım ki bunun da mümkün olmadığını zira test güzergahının sadece 3 km olduğunu ve bu güzergahta 4 yetişkin ile birlikte (araçla ilgilenen tombulca bir bey de bizimle teste gelmek istiyordu) tüketimin yüksek çıkacağını belirtti.
Ben de test sonucunun gerçek hayatı simule edeceğini ve araçta irikıyım 4 kişi olduğunu ve güzergahın da 3 km'lik kısa bir güzergah olduğunu test izlenimlerinde belirtmem durumunda bunun bir sıkıntı yaşatmayacağını söyledim.
Söyledikleri öyle mantıksız geldi ki bu aracı herkes minimum 50-60 km boyunca ve tek başına kullanıyormuş gibi bir ortam oluştu.
Kendisi de bu talebimi satış müdürüne iletmesi gerektiğini belirtti.
Normalde o saatten sonra hiç işim olmaz orada ve cidden çooook keyfim kaçmasına rağmen bu testi çok istediğini bildiğim Can'ı düşünerek Sayın Satış Müdürü ile görüşmeye gittim.
Kendisi de aslında test sürüşlerinin henüz başlamadığını bu yüzden foto ve video çekimine izin vermediklerini kibar bir dille söylemeye çalıştı.
Benim yorumum: Galiba Anıl'ın önceki testinde 9 küsur litre yakmış olduklarından haberdarlar ve bu durum onları rahatsız etti diye düşünüyorum.
Ancak hepsine belki de birkaç kez benim test amacımın bu araca az yaktırmak olduğunu belirtmiştim zaten.
Ben ikna olmadım bana yapılan açıklamalardan.
Bir sürü test sürüşü yapmışlığım var şimdiye kadar.
Bir süreç bu kadar kötü yönetilebilirdi.
Kendileri kaybettiler.
Sonuç: Kalan yarım saat kadar vakitte tekrar Neziroğlu'nu aradım ve sevgili Ahmet bize test aracının hazır olduğunu söyledi.
Uçarak gittik ve çabuk tarafından bir test sürüşü ile günü tamamladık.
Altta Mais'te çektiğim birkaç fotoyu paylaşıyorum.
-
-
quote:
Orijinalden alıntı: cihanair
Haluk abi
Yeni clio kirmizi ile cok guzel duruyor yigidi oldur hakini yeme
Bir Seat Leon değil ama Mr. Cihanair. -
-
Profesyonelce yapılan test ve incelemeden sonra, amatör bir kullanıcı olarak bir testde ben yaptım. Arkadaşların belirttiği hususlara yürekten katılıyorum. Ellerine sağlık.
Öğleden sonra 0.90 TCe motor Clio 4 ü bende test ettim.
Showroomlara kırmızı aracın gelmesini bekliyordum, kırmızı bu arabada çok hoş duruyor.. Canlı görüntüsünün foto ve video görüntülerinden daha alımlı olduğu aşikar. Aracın özellikle dıştan görünüşü çok şık. Ön renault amblemi büyük ancak büyük farlar ve öndeki ledlerle harmanlamışlar, göze çirkin gelmiyor. Aracın yandan görünüşünde yandaki siyah çıtalar ve beyaz kromla kombinasyonu güzel olmuş. Arkadan görünüşde dikkati çeken zarif stoplar, arka bagajdaki krom ve dar arka cam oluyor. İcon donanım koltukları test aracının (touch) koltuklarından daha iyi. Ön konsol ve kapılar piano blacklerle güzel duruyor. Bazı arkadaşlar çizilebileceğini belirtmişler ama şu haliyle daha bir hava katmış. Bakımı nasıl olur bilemiyorum. Göstergeler güzel, digital km. sayacı ve vites büyütüp küçültme kılavuzu işlevsel. Navigasyon ve ses sistemi güzel. Ancak R-linkin henüz gelmemiş olması dezavantaj. Vitesler kemikli, renaulta alışık olmayanlara sert gelecektir. Test eden çoğu arkadaşım arka koltuk mesafesinin yeterli olduğunu belirtmesine rağmen bana dar geldi.(1.86). Çok dik oturduğumda da başım değecek gibiydi. Dikiz aynasından geri görüş arka camın küçük olması nedeniyle biraz sıkıntılı. Artı ve eksileriyle sevimli ve alımlı bir araba.
Benim için en en öenmli husus 0.90 TCe motorun verimi idi. Öncelikle şunu belirtmek istiyorum. 0.90 TCe motor, performans için değil tamamen ekonomi odaklı bir motor. Araçta 3 kişiydik. Klimayı da çalıştırdık, klimanın performansı iyiydi. Ses sistemi kesinlikle tatmin edici. Motora gelince, dizel araç gibi düşük devirde vites değiştirilmesini istiyor ve bu durumda yakıt sarfiyatı çok iyi. Sakin kullanımda düz yolda 80 km gibi hızlarla 3 lü rakamları gösteriyor. Biraz devirli kullanımda seri vites değiştirmelerinde 14-15 leri buluyor. Ama bayılma zorlanma olmuyor. Motor sesinin 3 silindirden dolayı sesli çalışabileceğini düşünmüştüm. Ses kabul edilebilir seviyede geldi. Yalıtımda da bir zaafiyet görmedim. Yol tutuşu konusunda araç zorlamama rağmen yolda kalmayı başardı. Evin ikinci aracı olarak kesinlikle alınabilecek ilk sıradaki araç. Bu verileri ile şehir içi kullanımda özellikle senede az km yapacaklara, sakin kullanıcılara, dizel araç yerine alınabilecek bir seçenek. Benim gözümde araç başarılydı.
Benden sonra aracı oğlum kullandı, kullandığımız C-4 HDİ motor torkuyla kıyaslama yapınca biraz zayıf buldu. Ama aynı siklette değil zaten bunun da bilincinde olarak o da aracı beğendi..
Gittiğim bayi çoğu arkadaşımın dediği gibi lansman fiyatından sonra satılacak satış rakamını yazmış. 1.5 Dci 90 Bg icon modele 42.490 yerine 44.190 yazmış. İnternetteki resmi rakamı söyleyince o da lafı dolandırdı. İşte biz de indirimle 42.490 a vereceğiz dedi. Yani liste fiyatından indirim yapmamak için bu yola başvuruyorlar sanırım.
Şahsım adına aracı beğendikten sonra şimdi MAİS e gönderilen 39 kişilik alıcı listesine yapılacak olan indirimi bekliyoruz.
Esen kalın.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ocean34 -- 10 Ekim 2012; 3:59:41 >
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X