Şimdi Ara

Renault fabrikasında yine üretim durdu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
0
Favori
1.392
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • quote:

Orijinalden alıntı: mvn_

Eğer gerçekten çalışanlar asgari ücretin altında bir miktarda çalışıyorsa sonuna kadar hakları..

1000 tl olan asgari ücrete 300 tl civarında zam yapıldı.
    2000 tl civarında maaş alan adam asgari ücretliye 300 tl zam yapıldı bende 300 tl zam isterim diye diretiyor.Olay bu.
  • Tam olarak öyle değil

Temel olarak asgari ücret zammı ile yeni işe girenlerle 7-8 senelikler arasında maaş farkı kalmamış Bu da rahatsızlık yaratmış

Fakat meselenin bu kadar basit olmadığını düşünüyorum Umarım sendika çekişmeleri arasında olan gariban işçilere olmaz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Banu guven de kck yurutme kurulu uyesi zaten.

• Asgari ücret zam mını herkes istiyor bu yüzden ülkede maaşlardan dolayı ortalık baya karıştı gibi
  • ülkede milyonlarca işsiz var onların şuan beğenmediği paraya hatta daha azına tamah eden birsürü işsiz var. işçilerin alternatifi olmasa az para alsalar haklılar diyecemde. fabrika işçi çıkarmakta haklı çok rahat işçileri çıkardığı gün yeni işçiler bulabilir.
  • MyWorldLife kullanıcısına yanıt
    10300 olsun der mi hic? 13 bin diyordur.

• quote:

Orijinalden alıntı: eko33

asgari ücret 1000 iken bu adamlar 2000 kazanıyordu mesela yani 2 katı. Şimdi yine iki katı olmalı yani maaş değerini korumalı çünkü herşeye zam geldi, 2600 olmalı.
    Adamlar sonuna kadar haklı

Neden 2600? Asgari ücret %30 zamlanmadı ki. %11.5-12 oranında zam yapıldı.

Asgari ücret 1000 Tl iken, agi dahil bekar bir işçi 1100 lira kazanıyordu.

Şimdi agi dahil 1300 lira kazanıyor. Agi 150 lira civarı bu sene. Dolayısıyla 1000 TL olan asgari ücret aslında 1150 TL oldu. İyi boyadılar milletin gözünü.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • sebati06 kullanıcısına yanıt
    Onun orada olması gerçeği değiştirmiyor...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • asgari ücrete zam herşeyi etkiledi malesef
  • Umrumda olmayan durumdur .

Soma dan bile Akp cikiyorsa bu millet hakediyor demektir . Asgaro ucrete zam dediler yedigimiz ictigimiz kullandigimiz her seye zam geldi hala daha istikrar diyen var .

Yunanistan bizim kadar vergi alsaydi hayatta batmazdi.

• muradisdan kullanıcısına yanıt
    mantığa bak biat ve şükür mantığı bu mantığa göre herkes karın tokluğuna çalışmalı
  • quote:

Orijinalden alıntı: punkofdamned

mantığa bak biat ve şükür mantığı bu mantığa göre herkes karın tokluğuna çalışmalı

ülkede işsizlik var herkesin bi alternatifi var bu işçilerin yaptıkları iş bi vasıf gerektirmiyor, o işe girmek için sırada bekleyen insanlar var. o maaşa hatta daha azına aynı işte senin yerine çalışmak isteyen alternatifin varsa sesini çıkarmayacaksın oturup şükredeceksin. biat ve şükretmek istemeyen herkesin yapamadığı bi işi yapsın.
    ülkenin %kaçı spesifik özelliklere sahip ki kimsenin yapamadığı işleri yapsın? insanca yaşamak için illa kimsenin yapamadığı işi yapmak zorunda mıyım ? emeğimin kıymeti yok mu ? yenı nesil İslamcı kesimin kapitalizme duyduğu hayranlık insanı dehşete düşürüyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: punkofdamned

ülkenin %kaçı spesifik özelliklere sahip ki kimsenin yapamadığı işleri yapsın? insanca yaşamak için illa kimsenin yapamadığı işi yapmak zorunda mıyım ? emeğimin kıymeti yok mu ? yenı nesil İslamcı kesimin kapitalizme duyduğu hayranlık insanı dehşete düşürüyor.

bunun kapitalizmle islamla ne alakası var ?
    herkesten farklı olmak için bi özelliğe sahip olmak gerekmiyor. uzun uzun anlatırdımda anlayacağınızı hiç zannetmiyorum. insanlar tembel türkiyede herkes sizin kafada hiçbir şekilde üretim yok ne bi fikir ne bi hizmet nede bi ürün üretebilirsiniz. sadece tüketim.
    gelişmiş ülkelere bakarsanız evet insanlar sıradan, basit, herkesin yapabileceği işlerle daha rahat bi yaşam sürdürebiliyor çünkü oralarda bu bahsettiğim hazırcı kesim çok az insanlar hiçbirşey üretemese fikir üretiyor. insanlar kafasını kullandığı için herkes emek satmaya kalkmadığı için emeğin değeri daha değerli.
    türkiyede emeğin kıymeti yok çünkü herkes emekçi piyasada herzaman kolay bulunan çok olan değersizdir. kimse kafasını yormuyor uğraşmak istemiyor bi işe girip çalışmayı tercih ediyor sonra vay efendim emekçinin değeri yokmu. evet yok.

Doğru yazıyorsunuz bence ama hiç bir toplum kendi kendisine modern toplum olmadı. Bu insanların daha kaliteli eğitim istiyoruz diye yürüdüklerini de hatırlayalım. Devrim ve ihtilallerin arkasında ilk hareketler, ilk yürüyüşler her zaman daha iyi eğitim isteği yüzünden oldu. Halk daha ne yapsın, daha fazlasını yapan olmadı. Bugün elde Afrika'nın geri ülkeleri gibi 4 sene zorunlu, 3.5~5 sene ortalama eğitimi var. Avrupa'da bu İtalya hariç, 10 senenin altında değil.

Renault işçileri herkesin yapamadığını aslında yapıyorlar. Birleşiyorlar. THY pilotları, doktorlar, mühendislerin beceremediğini yapıyorlar. Lufthansa, Air-France pilotları gibi birleşiyorlar. Birşelirlerse alırlar. Bu işler zaten hep otomotivden başlar. Otomobil işçisi teknisyen, yoksa yarı-teksnisyen sayılır. Az çok farkındadır herşeyin. Maden işçisi istemez, otomotiv işçisi isteyebilir. Hep öyle olmuş. Renault hemen on işçi bulabilir, üçyüz işçi de bulabilir. Ama sürekli, üç ayda bir böyle yaparsa üretimde kalite diye bir şey kalmaz. Avrupa yerine düşük karlı pazarlara satar. Daha iyi fabrikalar daha prestijli ürünleri alır, kimsnin istemediğini Oyak üretir. En son halde Peugeot'nun Karsan'dan çekildiği gibi Renault da Oyak'tan çekilebilir. Kibarca bir bay bay... O zaman biz de nitelikli bir sektörde çalışsaydı Oyak deriz. Şimdiki modaya göre "katma değeri yüksek üretim" deniliyor galiba. Bunlar olmadık şeyler değil. İşçi bunları biliyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: TNTB

imc tv pkklıların değilmiydi ?

valla hiç haberim yok; eğer öyleyse google haberler beni kandırdı
  • quote:

Orijinalden alıntı: superegoid

Renault yu aynı hareketi Fransa'da yaparken de görmek isteriz.

Çok merak ediyorum Renault aynı nedenle Fransa'da 10 işçiyi atabilir miydi.

Bir de şunu merak ediyorum; Renault hep övünür kusursuzluk oranı en yüksek fabrika Türkiye'de diye.

Acaba Renault Fransa'daki bir işçisine ne ödüyor. Burdaki aynı işi yapan bir işçisi Fransa'da çalışsaydı ne ödeyecekti.

arabayı satmaya gelince ölçüyü en zengin ülkelerle bir tut, işçiye maaş vermeye gelince Pakistan ı ölçü al.

Ne güzel kafalar bunlar.

Gerçi ben ne zaman bu halka acısam, destek versem aklıma hep oy oranları geliyor ya neyse.

Geçen son grevden sonra kaç işçi kovuldu. Peki git bak oy oranlarına malum partiyi kucakladı işçi kardeşlerimiz bursalılar.

O zaman bize ne yapmak düşer.

çok fazla sektörü takip etmediğin anlaşılıyor. Renault Fransada ciddi üretim kesintileri ve işten çıkarmalar yaptı son 6 yılda 2009 krizinden sonra yaklaşık 10.000 kişi işsiz kaldı.

Ana ürünler Megane(İspanya), Clio(Türkiye) ve Dacia Logan(Romanya) Fransa dışında üretiliyor.

Mühendislik merkezlerini de Romanya ve Türkiyeye taşımaya çalışıyor.

bence biraz daha yakından takip edip yorum yaparsanız iyi olur.

• Allah sabır versin işçilere de işten çıkarılanlara da, bu devirde işsiz kalmak kolay değil
  • quote:

Orijinalden alıntı: travolta45

quote:

Orijinalden alıntı: superegoid

Renault yu aynı hareketi Fransa'da yaparken de görmek isteriz.

Çok merak ediyorum Renault aynı nedenle Fransa'da 10 işçiyi atabilir miydi.

Bir de şunu merak ediyorum; Renault hep övünür kusursuzluk oranı en yüksek fabrika Türkiye'de diye.

Acaba Renault Fransa'daki bir işçisine ne ödüyor. Burdaki aynı işi yapan bir işçisi Fransa'da çalışsaydı ne ödeyecekti.

arabayı satmaya gelince ölçüyü en zengin ülkelerle bir tut, işçiye maaş vermeye gelince Pakistan ı ölçü al.

Ne güzel kafalar bunlar.

Gerçi ben ne zaman bu halka acısam, destek versem aklıma hep oy oranları geliyor ya neyse.

Geçen son grevden sonra kaç işçi kovuldu. Peki git bak oy oranlarına malum partiyi kucakladı işçi kardeşlerimiz bursalılar.

O zaman bize ne yapmak düşer.

çok fazla sektörü takip etmediğin anlaşılıyor. Renault Fransada ciddi üretim kesintileri ve işten çıkarmalar yaptı son 6 yılda 2009 krizinden sonra yaklaşık 10.000 kişi işsiz kaldı.

Ana ürünler Megane(İspanya), Clio(Türkiye) ve Dacia Logan(Romanya) Fransa dışında üretiliyor.

Mühendislik merkezlerini de Romanya ve Türkiyeye taşımaya çalışıyor.

bence biraz daha yakından takip edip yorum yaparsanız iyi olur.

Sektörün avrupada daralmasıyla oluşan durum yüzünden yapılmış personel azaltımlarından bahsetmiyorum. Pazar daralınca türkiyede farklı mı davranıldı geçmişte.

Benim bahsettiğim sendikalı bir personelin hak talep ederken çatır çatır kapı önüne konması.

Bunu Fransa'da yaparsan, en azından Türkiye'deki gibi, reklamla yemlenmiş medya gibi bunları görmezden gelecek bir medya olmaz, bana ne ya diyecek bir halk da olmaz.

O yüzden Renault bu hareketi Fransa'da yapabilir miydi. Dacia nın clio nun üretildiği ülkeleri söylemeniz iyi olmuş. Bilgilendik.

Siz çok yakından takip ediyorsunuz belli, bir Fransa Türkiye işçi ücretleri kıyası yaparsınız mutlaka. Burada 400-500 euro verdiği bir işçiyi Fransa'da kaç paraya çalıştırıyor.

Ama "Fransa'da ücret yüksek ama portakal Pahalı" demeyeceğinizi umuyorum.

Clio türkiyede, megane ispanyada üretiliyor olabilir. Ben " yok öyle değil" mi dedim.

Sen bana türkiyede 100 euro vermemek için takır takır adam çıkaran Renault nun megane ı ispanyada üreten işçisine verdiği paradan bahset.

Bu firmalar değil mi, ne kadar da düşük işçi maliyetiyle de üretseler, ne kadar da yerli malzeme kullansalar, ne kadar da vergi avantajlarından faydalansalar, satarken bunları fiyata asla yansıtmayıp, sanki en yüksek girdilerle üretiliyormuşcasına fiyat etiketi yapıştıranlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi superegoid -- 3 Mart 2016; 1:20:37 >

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.