Şimdi Ara

Renault gizli özellik açmak için hangi cihaz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
0
Favori
8.133
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar ELM327 cihazı alacağım ama 1.5 olanı birde 2.1 olanı var

Gizli özelliklere ulaimak için uygun fiyatlı hangi cihazı almalıyım

• Yapay Zekanın Yanıtı

Renault Gizli Özelliklerini Açmak için Cihazlar ve Yöntemler

Renault araçlarının gizli özelliklerini açmak için kullanılabilecek çeşitli cihazlar ve yöntemler mevcuttur.

1. Renault OBD Programı: Renault'nun kendi OBD programı ile bazı araç modellerinde gizli özellikler açılabilir. Bu program, aracın teşhis soketine bağlanarak özellikleri etkinleştirmenizi sağlar.

2. ELM327 Cihazı: ELM327 cihazları, OBD2 teşhis soketine takılarak otomobilin ECU'suyla iletişim kurmanızı sağlar. Uygun bir yazılım ile ELM327 cihazı, Clio 5 ve Megane 4 gibi Renault modelleri için gizli özellikleri açma imkanı sunar.

Renault Gizli Özellik Açma Cihazı Kullanımı:

Renault gizli özellik açma cihazını kullanırken aşağıdaki adımları izlemelisiniz:

• Cihazı aracın OBD2 teşhis soketine takın.
    • Uygun yazılımı bilgisayarınıza yükleyin.
    • Yazılımı açın ve cihazı seçin.
    • Etkinleştirmek istediğiniz gizli özellikleri seçin.
    • Değişiklikleri onaylayın ve cihazı çıkarın.

Not: Gizli özelliklerin etkinleştirilmesi, aracınızın garantisini geçersiz kılabileceğini unutmayın. Bu işlemi gerçekleştirmeden önce üreticiye danışmanız önerilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • O ucuz olanları sadece okuma yapıyor mudahe edenleri pahalı maalesef
  • özbekli35 Ö kullanıcısına yanıt
    Maalesef
  • Zaten 150 TL ye açıyorlar almana gerek varmı
  • elm327 ile özellik açamazsınız sadece belli arızaları okur siler parametreleri gösterir
  • Bu işi yapan yerler var zaten.

Hadi diyelim cihazı aldın, kendin nasıl gizli özellik açacaksın?

Yanlış bir işlem geri dönülemez sorunlar çıkarabilir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Renault'da ne gibi gizli özellikler var?

• Bu işlerle uğraşanlar ciddi sorunlarla karşılaşabiliyor. Örneğin farların gitmesi gibi, multimedia sisteminin komple gitmesi gibi.

Gizli ne özellik var diye soran için clio da;
    Kadranda tüketime göre yeşil sarı turuncu yanan bir ışık var normalde sadece en üst multimedia olan rlink ile çalışıyor. Bunu aktif hale getirebiliyorlar. Bence pek gerekli değil.

Arka park sensörlerini multimedia ekrandan grafik olarak görünebilir yapabiliyorsunuz. Hatta bunu micom menüsüne girerek de yapabiliyorsunuz. Ben bu şekilde yaptım.

Boş paketlerde eco tuşu yok normalde. Eco modunu micom menüsünden açıp kapatabiliyorsunuz.

Wince ekranına girerek navigasyonu güncel dosyalar ile güncelleyebilirsiniz. Wince ekranına girmei için youtube üzerinde videolar var. Ben her sene bu şekilde güncelliyorum medianavı.

Detay ayarlar çok fazla var. Sileceklerin hangi hızlarda kaç saniye ara ile çalışacağına kadar ayarlar var.

• VAG sayesinde çıktı bu gizli özellik olayıda.

Fakat VAG’da profesyonel olmayan biri basit ve anlaşılır bi sistemi olduğu için kolaylıkla işlem yaparken, diğer üreticilerde karışıklar olabilir.

Bence bu konuda dikkatli olunmalı, iyi bir rehber ile işlemler yapılmalı.
  • v1.5 - bluetooth ve çipli olandan alın. Ben zamanında ali'den 3 dolara(20lira) almıştım çipli versiyonu. gizli özellik açmak için megane 3 aracımda çok işime yaramıştı, halada ara ara kullanıyorum. arıza kodu takibi, dpf doluluk takibi vs. durumlar için. hatta gizli özellik olayında biraz diplere dalıp emniyet kemeri ikaz sesini de iptal etmiştim.

en basit kullanım herhalde renolar da oluyordur çünkü laptop ihtiyacı yok. android'te PyREN ve ECU Tweaker uygulamaları ile cep telefonundan herseyi yapabiliyorsunuz. sadece obd cihazını takıp ECU Tweaker ile sisteme bağlanıyorum kolayca. cep telefonundan kullanım için bluetooth destekli alın.

imgbb
    P10926-005408-1
    https://ibb.co/zhtsNcQ

imgbb
    P10926-004310-1
    https://ibb.co/DMDfnxY

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suatcagdas -- 26 Eylül 2021; 1:18:54 >

• bende almıştım aliexpress ten aracının kartındaki seri numarasına göre alıyorsun cihazı cihaz almak bitmiyor birde bilgisayar programı gerekiyor onu kuruyorsun ELM ile aracı bilgisayara bağlıyor ve aracının modelini programdan seçiyorsun model derken öyle açık bi şekilde yazmıyor bazı kodlar var deneye yanıla öğreniyorsun. sonrasında yapabileceğin işlemler aracının paketine beynine göre değişiyor ancak kabaca şöyle

Dönüşe duyarlı sis farı aktifi

Yol bilgisayarına tarih saat

Camların kumandadan açılıp kapatılması

Emniyet kemeri ikazı iptal edilmesi ya da ikaz hızının değişitirilmesi

120 KM hız üzerine çıkdığında aracın ikaz sesi çalması

ECO modu aktivasyonu

Arka kapıların içeriden açılması iptali

Bagaj açılması iptali

.....

bunları örnek olması için yazdım daha birçok şey var kendin deneye yanıla öğreniyorsun ancak çok anlamayan biri iseniz bilgisayar vs hiç girmeyin başınız ağrır

NOT: ben 2017 de 2017 Clio aracımla denemiştim hatırladıklarımı yazdım artık o araç yok bende. Renault forum var orda detaylar mevcut

• quote:

Orijinalden alıntı: Emekkk

Zaten 150 TL ye açıyorlar almana gerek varmı

Merak var kendim yapmak istiyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: suatcagdas

v1.5 - bluetooth ve çipli olandan alın. Ben zamanında ali'den 3 dolara(20lira) almıştım çipli versiyonu. gizli özellik açmak için megane 3 aracımda çok işime yaramıştı, halada ara ara kullanıyorum. arıza kodu takibi, dpf doluluk takibi vs. durumlar için. hatta gizli özellik olayında biraz diplere dalıp emniyet kemeri ikaz sesini de iptal etmiştim.

en basit kullanım herhalde renolar da oluyordur çünkü laptop ihtiyacı yok. android'te PyREN ve ECU Tweaker uygulamaları ile cep telefonundan herseyi yapabiliyorsunuz. sadece obd cihazını takıp ECU Tweaker ile sisteme bağlanıyorum kolayca. cep telefonundan kullanım için bluetooth destekli alın.

imgbb
    P10926-005408-1
    https://ibb.co/zhtsNcQ

imgbb
    P10926-004310-1
    https://ibb.co/DMDfnxY

Cihazın fotoğrafı var mı

• quote:

Orijinalden alıntı: darksnr

bende almıştım aliexpress ten aracının kartındaki seri numarasına göre alıyorsun cihazı cihaz almak bitmiyor birde bilgisayar programı gerekiyor onu kuruyorsun ELM ile aracı bilgisayara bağlıyor ve aracının modelini programdan seçiyorsun model derken öyle açık bi şekilde yazmıyor bazı kodlar var deneye yanıla öğreniyorsun. sonrasında yapabileceğin işlemler aracının paketine beynine göre değişiyor ancak kabaca şöyle

Dönüşe duyarlı sis farı aktifi

Yol bilgisayarına tarih saat

Camların kumandadan açılıp kapatılması

Emniyet kemeri ikazı iptal edilmesi ya da ikaz hızının değişitirilmesi

120 KM hız üzerine çıkdığında aracın ikaz sesi çalması

ECO modu aktivasyonu

Arka kapıların içeriden açılması iptali

Bagaj açılması iptali

.....

bunları örnek olması için yazdım daha birçok şey var kendin deneye yanıla öğreniyorsun ancak çok anlamayan biri iseniz bilgisayar vs hiç girmeyin başınız ağrır

NOT: ben 2017 de 2017 Clio aracımla denemiştim hatırladıklarımı yazdım artık o araç yok bende. Renault forum var orda detaylar mevcut

Onları biliyorum bilgisayar ile aramda iyidir ama alacağım cihazı bulamadım youtubeda bir cihaz gösteriyorlar onu alacaktım olmaz dediler halbuki youtube da o cihazla yapmış adam

• quote:

Orijinalden alıntı: özbekli35

Cihazın fotoğrafı var mı

Alıntıları Göster

eve gidince çekerim hocam.

• Ben bu yaz renault markalı çipli olandan aldım. Diğerleri beyne veri girişini sağlamıyor. Çipli olandan alabilirsiniz.
  • özbekli35 Ö kullanıcısına yanıt
  • quote:

Orijinalden alıntı: suatcagdas

Teşekkürler bende tam bunu alıyordum olmaz dediler bilmeyenlerde konuşuyor işte

• quote:

Orijinalden alıntı: özbekli35

Teşekkürler bende tam bunu alıyordum olmaz dediler bilmeyenlerde konuşuyor işte

Alıntıları Göster

rica ederim, resimdeki okla gösterdiğim çip olmasına dikkat edin, o çip olmadan gizli özellik açma olayı olmuyor.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.