Şimdi Ara

Renault Twingo İle Uzun Yol Yapılırmı?[İstanbul - İzmir] (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
0
Favori
5.469
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • sık sık istanbul-balıkesir/akçay yapan bir twingo kullanıcısı olarak: 1.4 clio'yla nasıl gidiyorsam bu yolu twingo'yla da aynı şekilde gidebiliyorum.

- tırların yanından uçmaz (orijinal lastikler 145/80 ancak bende 175/70 var.)
    - frene ve takip mesafesine dikkat et.
    - 2 saatte bir mola vermene gerek yok, twingo motoru hava soğutmalı değil, şişmez. çoğu zaman istanbulda kontak çevirir gelibolu iskelede feribota binerken kapatırım.
    - yokuş çıkmadan önce hızlanabildiğin kadar hızlan. 5. vites 80km ile yokuşa girersen araba çekmez, ne yaparsan yap çekmez. ancak yokuş başlangıcında hızın 100km olursa çok rahat edersin. hızlanamayacak gibiysen eğer vites düşür, yokuşta gaza abanma. twingo ile şehir dışı yolculuğun temel kuralı budur aslında, sadece yavaş girdiğin yokuşlarda zorlanırsın.
    - yokuş inerken viteste gaz vermeden in.
    - hızın 90-100 arasında yolculuk edersen yaklaşık 4,5 litre civarında benzin yakacaksın :) yolculuğun en güzel tarafı da bu :) istanbul akçay otobüs bileti 65 lira, ben 3 kişi, feribot (25 lira) ücreti de dahil olmak üzere 100 lira civarında bir masrafla akçaya yolculuk ediyorum. (istanbul-tekirdağ-çanakkale-akçay = 460 km civarı)

iyi yolculuklar :)

• Twingo güzel araç ben kuzenimin twingosuyla çok uzun yol yaptım.Güvenli sürüş kurallarına uyarsanız neden olmasın...
  • Bu forumdaki çoğu usta şöföre göre a sınıfı bakkala kadar b sınıfı markete kadar c sınıfı şehir içinde d sınıfı şehirlerarası e sınıfı dünya turu arabasıdır ama realitede b sınıfıyla dünya turu atanlar da var.

Forumda yazan çoğu şey yanlış..
  • Bal gibi de gidilir canım ne olacak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: edec

Bu forumdaki çoğu usta şöföre göre a sınıfı bakkala kadar b sınıfı markete kadar c sınıfı şehir içinde d sınıfı şehirlerarası e sınıfı dünya turu arabasıdır ama realitede b sınıfıyla dünya turu atanlar da var.

Forumda yazan çoğu şey yanlış..

bu şekilde görüş bildiren arkadaşların bir çoğunun arabaları yok, ya da yaşları çok genç ve 124, toros, şahin gibi araçlarla yaz tatillerinde seyahat etmemişler, direkt megane, golf'ten girmişler olaya :)

88 model doğanımızla gidip geliyorduk akçaya yıllar önce, klimalı, çift hava yastıklı, enjeksiyonlu motora sahip twingo mu gidemeyecek o yolu :)
  • çık çıkılmaz uçarsınız ahif ya araba tır sizi havalandırır bence otobanda uçakla gidin uçarsanız bi işe yarar
  • 90ı geçmezseniz bişey olmaz bence.
  • bişey olmaz sağ sağlim gidip gelirsin inşallah
  • Tabiki yapılır neden yapılmasın,size hayırlı yolculuklar
  • quote:

Orijinalden alıntı: StrangerXT

sık sık istanbul-balıkesir/akçay yapan bir twingo kullanıcısı olarak: 1.4 clio'yla nasıl gidiyorsam bu yolu twingo'yla da aynı şekilde gidebiliyorum.

- tırların yanından uçmaz (orijinal lastikler 145/80 ancak bende 175/70 var.)
    - frene ve takip mesafesine dikkat et.
    - 2 saatte bir mola vermene gerek yok, twingo motoru hava soğutmalı değil, şişmez. çoğu zaman istanbulda kontak çevirir gelibolu iskelede feribota binerken kapatırım.
    - yokuş çıkmadan önce hızlanabildiğin kadar hızlan. 5. vites 80km ile yokuşa girersen araba çekmez, ne yaparsan yap çekmez. ancak yokuş başlangıcında hızın 100km olursa çok rahat edersin. hızlanamayacak gibiysen eğer vites düşür, yokuşta gaza abanma. twingo ile şehir dışı yolculuğun temel kuralı budur aslında, sadece yavaş girdiğin yokuşlarda zorlanırsın.
    - yokuş inerken viteste gaz vermeden in.
    - hızın 90-100 arasında yolculuk edersen yaklaşık 4,5 litre civarında benzin yakacaksın :) yolculuğun en güzel tarafı da bu :) istanbul akçay otobüs bileti 65 lira, ben 3 kişi, feribot (25 lira) ücreti de dahil olmak üzere 100 lira civarında bir masrafla akçaya yolculuk ediyorum. (istanbul-tekirdağ-çanakkale-akçay = 460 km civarı)

iyi yolculuklar :)

Hocam verdiğiniz bilgiler için çok sağolun.Araba için değil kendimiz için mola vericez.Yokuş işlerini arkadaş çok rahat hallediyo.2 senedir twingo kullanıyo.Evi dik yokuşta.

• Biraz dikkat edilirse her hangi bir sıkıntı olmaz soförlük çok önemli tabiki uzun yol gerçekden en ufak bir hatayı affetmez ancak dikkatli olduktan sonra sıkıntıda olmaz.
  • Bu soruyu soruyorsanız hiç çıkmayın uzun yola.. Twingo veya herhangi bir araçlar..

Belliki hazır değilsiniz..
  • tırlan sıralanmış sizi bekliyor sakın çıkmayın
  • forumda çok zengin abiler olduğu için twingo hakkında geyikler yapabilir ve küçümseyebilirler. sen onlara aldırma kardeş twingo ile tabi uzun yol yapılır neden yapılmasın sadece biraz daha dikkat gerektirir ve kamyon tır otobüs gibi büyük araçlardan biraz kaçınman lazım özellikle otobüslerin yanından geçerken gerçekten arabı titretebiliyorlar.
  • araç bakımlı ise çine bile gidilir,
    iç hacmi de çok geniştir ,yolda da geniş geniş gidersiniz.
  • kurallara uyularak, bakımlı bir araba ile gidilemeyecek yer yoktur.
    uykusuzluğa dikkat edin.
    sık sık mola verin, aracın dışında 2-3 tur atın.
    1 günde 8-10 saatden fazla araç kullanmamaya özen gösterin.
    uykusuzluk çok sinsi ve çok tehlikelidir.
  • Aracına göre hareket etmeyi bilirseniz bisikletle bile gidilir..
  • Aman yokuş bulunca hız yapmayın da .. Yani uçar gidersiniz valla
  • quote:

Orijinalden alıntı: WaRToX

Bu soruyu soruyorsanız hiç çıkmayın uzun yola.. Twingo veya herhangi bir araçlar..

Belliki hazır değilsiniz..

Nokta

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: poyraz6134

S.a arkadaşımın renault twingosu var bazı özel nedenlerden izmire gitmemiz gerek.Twingo ile istanbuldan izimire gidilirmi.Araba tır geçerken sollamaya çıkarken felan çok savrulurmu?

Araç hafif ve aerodinamiği küt olduğu için çok rahat savrulur, fakat bu 140 km 'nin üzerinde hızlarda karşılaşabileceğiniz bir durum.
    Sakin kullanırsanız rahat bir şekilde yolculuk yapabilirsiniz.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.