Herkese iyi günler. 4070s ekran kartı ve Ryzen 7800x3D işlemcim var ama render alırken ya da yüksek ayarlarda oyun oynarken bir süre sonra kapanıyor. Önce ısıdan mı diye düşündüm ama gördüğüm kadarıyla render alırken işlemcim maksimum 80 gördü ekran kartı da 75 derecelerdeydi. PSU ise 650W acaba gücü mü yetmiyor diye düşünüyorum. Herhangi bir hata vermiyor bu arada direk kapanıyor, yeniden açılırken de siyah ekranda kalıyor. |
Render alırken 7800x3D sistem kapanıyor
-
-
Memtest86 ile test eder misin?
-
İşlemcide herhangi bir pbo,curve optimizer vs. bir ayar yaptınız mı?
-
Kasanın içinde gelen kalitesiz psu kullanıyorsan psu kaynaklı olabilir. Kalitesiz psular böyle sorunlar yapıyor.
-
Alıntı
metni:Memtest86 ile test eder misin? Deneyip dönüş yapacağım.
Alıntı
metni:İşlemcide herhangi bir pbo,curve optimizer vs. bir ayar yaptınız mı? Hayır herhangi bir ayar yapmadım default halinde.ekran kartım biraz ısınıyor sanırsam 80 lere çıktı ve coil whine sesi mi emin değilim ama bir cızırtı geliyor ama 75 derecelere çıktığında ekran kartı o zaman geliyor.
Alıntı
metni:Kasanın içinde gelen kalitesiz psu kullanıyorsan psu kaynaklı olabilir. Kalitesiz psular böyle sorunlar yapıyor. Eski bir psu evet bunu test edebilceğim bir yöntem var mı ?
-
İşlemci, çipset, bellek vs verdiğin voltaj yetmiyor olabilir.
-
Biri 220 Watt, diğeri 120 Watt max görünüyor teknik belgelerinde. 5 fan olsa 5W'dan 25 de o eder.
PSU yeterli olur hatta %30 düşük güç verse de yeterli olur.
Ekran kartı güç beslemesi yetersiz olabilir mi acaba diye düşünüyorum. GPU PCI-e'den güç çeker gerçi ama siz güç beslemesini nasıl yaptınız?
+
Olay Görüntüleyecisi hata/uyarı gösteriyor mu, bir de ona bakın.
pc buildsGüç Kaynağı Birimi (PSU) Hesaplayıcı | PC Buildshttps://pc-builds.com/tr/power-supply-calculator
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X