Şimdi Ara

Render Öncelikli Pc Tavsiyesi 3000 TL

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
613
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    3D modelleme,Render ve oyun amaçlı kullanıcam.
    Bu bütçeye mönitör dahil değil.
    Kullanacağım Programlar
    -Sketchup
    -3Ds max
    -Adobe After Effects
    -V-Ray
    -Autocad
    -CİNEMA 4D

Açıklamalar:
    -Render için V-ray kullanıyorum işlemciyi kullanan bi render programı Cinebench puanı önemli işelmcinin.
    -Render süresinden ziyade bana rahat çalışma imkanı tanıyacak bi ekran kartı lazım bu yüzden amd de tarafından bir işlemci daha mantıklı geliyor çünkü f/p render süresindeki 2-5 dk lık oynama beni sıkıntıya sokmaz. Sadece sahne aşırı yoğun iken bilgisayarımın takılmasını kasmasını istemiyorum aşırı rahatsız ediyor bu modelleme yaparken bu yüzden ekran kartınıda iyi secmek lazım belleği yüksek işlem gücüde bi okadar yüksek olmalı .

+-100 tl daha bi bütce yarata bilirim.

• Bi yardım ederseniz süper olur 1 hafta içinde toplayacağım

• Render icin cok ara bir butce sizinkisi. 2.ele yonelirseniz daha iyi olur. 4790k ve gtx 770 alinabilir kaliteli 250gb bir ssd ve 16gb bellek ile guzel bir sistem olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Chris Brown

Render icin cok ara bir butce sizinkisi. 2.ele yonelirseniz daha iyi olur. 4790k ve gtx 770 alinabilir kaliteli 250gb bir ssd ve 16gb bellek ile guzel bir sistem olur.

Güzel bir tavsiye lakin kredi kartıyla almak gibi bir sıkıntım var nakit alamadığım için o 2. el kısmında sıkıntı yaşarım bide güvenilirlik konusu varki bana göre kumardan farksız o kısım . Ara bütçe demişsiniz sizce buna ayrılan miktar ne kadar olmalı şimdillik suyunu sıksam 3500 olur bi kuruş üstüne çıkamam ancak 4-5 ay sonra cok rahat upgrade edebilecek bütçeyi oluştura bilirim. Mimari alanda 3d modelleme yapıp render kısmınıda kendim yapıcam sektörde daha yeni olduğum için iddalı bi sisteme en azından şimdilik ihtiyaç olmadığını düşünüyorum sizinde bi oneriniz varsa su an için 0 alınabilecek duymayı çok isterim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ffaaiikkk -- 17 Şubat 2016; 16:16:17 >

• Bir icmimar olarak sunu soyleyebilirimki iddiali olmadiginiz zaman iyi sisteme daha cok ihtiyaciniz vardir.

Ikinci el bolumunden o diyata komple sistem alinir soyledigim ozelliklerde kendi sehrinizden birisini bulun referansi saglam eski uyelerden gidip alabilirsiniz karti da bir sekilde halledersiniz.

Simdi bu butcede sifir ddr3 kursaniz yazik olacak az daha koyup ddr4 kurmak mantikli. Oraya gectikmi ekran karti problem ki gtx970 alinacagina gtx750ti alinmasi lazim onuda ilerde degistirirsiniz. Yada ekran karti haric sifir toplayip vga yi 2.elden alin gtx 770 780 780ti gibi.

• quote:

Orijinalden alıntı: ffaaiikkk

quote:

Render icin cok ara bir butce sizinkisi. 2.ele yonelirseniz daha iyi olur. 4790k ve gtx 770 alinabilir kaliteli 250gb bir ssd ve 16gb bellek ile guzel bir sistem olur.

Güzel bir tavsiye lakin kredi kartıyla almak gibi bir sıkıntım var nakit alamadığım için o 2. el kısmında sıkıntı yaşarım bide güvenilirlik konusu varki bana göre kumardan farksız o kısım . Ara bütçe demişsiniz sizce buna ayrılan miktar ne kadar olmalı şimdillik suyunu sıksam 3500 olur bi kuruş üstüne çıkamam ancak 4-5 ay sonra cok rahat upgrade edebilecek bütçeyi oluştura bilirim. Mimari alanda 3d modelleme yapıp render kısmınıda kendim yapıcam sektörde daha yeni olduğum için iddalı bi sisteme en azından şimdilik ihtiyaç olmadığını düşünüyorum sizinde bi oneriniz varsa su an için 0 alınabilecek duymayı çok isterim.

hocam öncelikle render konusu ap ayrı birşey zira onda sistemi bir kere toplarsın ve uzun yıllar kullanırsın (mac g3 var skınıtı olmadan hala kullanılmakta) ama oyun için öyle değil malesef arkadaşım bunu bir oturtalım render için gereken ekipmanla oyun için ekipman farklıdır. ha tamam iş yapar yapmaz değil ama dediğim gibi yinede fark vardır.

örnek 12 çekirdekli bir i7 ile 4 çekirdekli bir i7 bir değildir.

birde sistemi kullanırken işlemciye yük bindirmeyimi planlıyorsun yoksa ekran kartına mı zira paranın o yönde ayarlaman gerek.

ve 3000 tl sadece senin anakart işlemci ve ram parasını karşılar . (tabi bunda ne dereceli kaliteli iş istediğin ve ne kadar süre ayırdığın önemli)

misal ben sana x99 yapısında bir sistem tavsiye ederim .

işlemcin intel i7 5820K diyelim (6 çekirdektir ht ile 12 olur) fiyatı 1500 tl falan

anakart :sabertooth x99 dur (askeri sınıf olduğu için daha dayanıklıdır) 1500 falan bak ne oldu 3000 tl gördün mü ?

ramler:kingston savage seri 2*8 gb ddr4 ilk başta yeter fiyatı 594 tl

ekran kartı: pny quadro k1200 serisi oda var 1500 tl falan başlangıç iyidir . ama yok iyisi dersen ki sana fazla gelir oda m5000 dir fiyatı da 7500 tl şimdi.

sana toplam fiyatı diyelim ne olur ? 5094 tl sadece ana parçalarda oluşan bir sistem

ama yok ben bu kadar değil dersen standart i7 6700k üzerine düş

z170 anakart tercih et dur sana link vereyim .

işlemci :http://www.vatanbilgisayar.com/intel-core-i7-6700k-soket-1151-40ghz-8mb-onbellek-14nm-islemci.html

anakart:http://www.vatanbilgisayar.com/gigabyte-z170x-gaming-3-intel-z170-soket-1151-ddr4-3466mhzoc-usb-31-anakart.html

ram :http://www.vatanbilgisayar.com/kingston-16gb-2x8gb-hyperx-savage-black-ddr4-3000mhz-cl15-1-35v-dual-kit-ram.html

ekran kartı:http://www.vatanbilgisayar.com/asus-gtx970-rog-strix-gddr5-4gb-256bit-dx12-nvidia-geforce-ekran-karti.html

sana 4000 tl falan yapar ama önceki verdiğim sistem ilede arada çok fark var bunuda diyim .

kişisel tavsiyem youtube da how to build a video editing and rendering pc yaz parçalara bak .

zira anlamsız toplanan pc her zaman zarardır .

• quote:

Orijinalden alıntı: pctechnic01

quote:

Orijinalden alıntı: ffaaiikkk

quote:

hocam öncelikle render konusu ap ayrı birşey zira onda sistemi bir kere toplarsın ve uzun yıllar kullanırsın (mac g3 var skınıtı olmadan hala kullanılmakta) ama oyun için öyle değil malesef arkadaşım bunu bir oturtalım render için gereken ekipmanla oyun için ekipman farklıdır. ha tamam iş yapar yapmaz değil ama dediğim gibi yinede fark vardır.

örnek 12 çekirdekli bir i7 ile 4 çekirdekli bir i7 bir değildir.

birde sistemi kullanırken işlemciye yük bindirmeyimi planlıyorsun yoksa ekran kartına mı zira paranın o yönde ayarlaman gerek.

ve 3000 tl sadece senin anakart işlemci ve ram parasını karşılar . (tabi bunda ne dereceli kaliteli iş istediğin ve ne kadar süre ayırdığın önemli)

misal ben sana x99 yapısında bir sistem tavsiye ederim .

işlemcin intel i7 5820K diyelim (6 çekirdektir ht ile 12 olur) fiyatı 1500 tl falan

anakart :sabertooth x99 dur (askeri sınıf olduğu için daha dayanıklıdır) 1500 falan bak ne oldu 3000 tl gördün mü ?

ramler:kingston savage seri 2*8 gb ddr4 ilk başta yeter fiyatı 594 tl

ekran kartı: pny quadro k1200 serisi oda var 1500 tl falan başlangıç iyidir . ama yok iyisi dersen ki sana fazla gelir oda m5000 dir fiyatı da 7500 tl şimdi.

sana toplam fiyatı diyelim ne olur ? 5094 tl sadece ana parçalarda oluşan bir sistem

ama yok ben bu kadar değil dersen standart i7 6700k üzerine düş

z170 anakart tercih et dur sana link vereyim .

işlemci :http://www.vatanbilgisayar.com/intel-core-i7-6700k-soket-1151-40ghz-8mb-onbellek-14nm-islemci.html

anakart:http://www.vatanbilgisayar.com/gigabyte-z170x-gaming-3-intel-z170-soket-1151-ddr4-3466mhzoc-usb-31-anakart.html

ram :http://www.vatanbilgisayar.com/kingston-16gb-2x8gb-hyperx-savage-black-ddr4-3000mhz-cl15-1-35v-dual-kit-ram.html

ekran kartı:http://www.vatanbilgisayar.com/asus-gtx970-rog-strix-gddr5-4gb-256bit-dx12-nvidia-geforce-ekran-karti.html

sana 4000 tl falan yapar ama önceki verdiğim sistem ilede arada çok fark var bunuda diyim .

kişisel tavsiyem youtube da how to build a video editing and rendering pc yaz parçalara bak .

zira anlamsız toplanan pc her zaman zarardır .

Açıklamanızı okudum çok teşekkür ediyorum demeke istediğinizide anladım . Şöyle açıklayayım 6 aydır kurslara ve çeşitli mimarların yanına gidip izleyerek araştırarak öğrendim 3d olayını su an işsizim ve gelecekte yapacağım iş bu kafayada koydum yanı suyumu sıksanız 3500 tl den fazla cıkmaz sadece kasa olacak sekilde bende isterim 10 bin tl gibi bir fiyata toplayayım kafam rahat olsun ancak su an o maddi imkana sahip değilim . Şimdizi daha once bu alıştırmaları çizimleri bi amd a10 işlemciye sahip laptopta yapıyordum render 25-30 dk alıyordu sahne başına ama 3d modelleme yaparken karmaşa ne akdar artarsa sistemde takılmalar ısınmadan kendini kapatmalar oluyordu araştırdım bu iş için en iyi tercih masaüstü bir sistem imiş ve gel görki 3500 tl kısıtlaması var v-ray ve Sketchup ağırlıklı kullanıcağımı belirtirsem son bi oneri yapalım aramızda 3500 ü gecmeden güzel bir sistem olsun sonra bi ömür duacınızım Simdi aklıma geldi amd yönünden girersek bi sıkıntı cıkarmı sistem bayağa bir ucuzlar diye düşünüyorum performansdan da ödün vericez galiba belli bi miktar . Gerisi sizde simdiye kadarki yardımlarınız içinde sonrakiler icinde cok teşekkür ederim .

Dediği laptopu da koyuyorum fikir sahibi olun diye :http://www.evkur.com.tr/hp-amd-a10-5745m-21ghz-islemci-8gb-ram-1tb-hdd-2gb-ekran-kartli-156-windows-81-isletim-sistemli-gumus-renk-dizustu-bilgisayar-1.html

• 6700 işinizi görücektir sli veya crossfire gibi konfigürasyonlar düşünmüyorsanız ve ileri derece renderdan ziyade orta karar işler yapıyorsanız 16gb ram işinizi görücektir 5820k nın avantajı quad-channel ram desteklemesi ve 2x16 pci express veriyolu barındırması ama tek grafik kartı kullanıcak max 32gb ram kullanıcaksanız 6700-6700k yeterli olucaktır.

• Size önerdigim sistemin bi benzerinide ben kullanıyorum imzamdan bakabilirsiniz şuana kadar beni hiç üzmedi sistem bu arada işlemciyide stock hızda kullanıyorum.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.