Şimdi Ara

RENDER SÜRESİ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.390
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • HD kameraları ile çekim yapıp, görüntüleri kendi kurgulayan arkadaşlara yönelik bir sorum var: Bir saatlik AVCHD (m2ts) yada HDV (M2t) bir kaydın bilgisayarda render edilmesi işlemi ne kadar sürüyor ve bu render işlemini yapmak için en ideal bilgisayar donanımı nedir? cevap veren arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

• Selam,

AVCHD dediğin tam bir baş belası! İç içe geçmiş 15-20 codec! Akla sakat bir şey yani. Render edilecek gibi değil!
    HDV, mpeg2 bazlı olduğu için nispeden daha aklı başında!

Bu aşağıdaki link'e bir göz at, belki sana yardımcı olur!
    http://www.sonycreativesoftware.com/forums/ShowMessage.asp?MessageID=526098&Replies=310

Burada da daha önce yazılanlar:http://forum.donanimhaber.com/m_27980354/mpage_1/key_//tm.htm#28074597
    Bana tavsiye edilen : notebook falan alma, masaüstü şart! HP workstation vs.gibi.

Aklım gene de bir Vaio'da aslında : VGN-AW 150y/h diye bişi buldum:)
    7200 rmp / 2.53 ghz / 640 GB HDD etc.

Bakalım, halledicez artık bir şekilde, taksit maksit. Şu IMF ile bir anlaşma olsun, döviz kurları son şeklini alsın bir hele...

• Merhaba,
    Canopus Edius'un AVCHD desteği var. Güncel sürümünü nette rahat bulursun.
    HP Workstationlar tabiki olsa iyi olur ama şartda değil.
    Dual yada Quad bir intel işlemci , 4 GB Ram, 7200 rpm hardisk ve dahili olmayan bir ekran kartı ile üstesinden gelirsin.
    Render işlemlerinin süresi sahip olduğun donanıma göre değişir.Kolay gelsin.
  • Yazdıklarıma ek:
    Render süresince, çalışan ne kadar program varsa hepsini kapat!

Bir de, tam olarak nasıl yapıldığını tam olarak bilemediğim bir ayar var, onu yap ya da yaptırt!
    O da şu: windows XP 4 GB nin büyük bir kısmını kendine ayırıyor kalan küçük bir kısmını ise çalışmakta olan programa.
    Sağlaman gereken şu : 4 GB nin hepsini programın çalışmasına tahsis etmesini sağla!
    (Ya aslında tam bilmiyorum belki 3.5 GB si falan tahsis edilebiliyordur maksimum)

Buna benzer bir ayar, program ayarlarının içinde de var sanki??? Şu kadarını kullan falan gibi?
    Vegas'ta sanki böyle bir ayar vardı ama şu an bakamıyorum zira benim notebook tamirde, abimin ödünç verdiği BENQ'dan yazıyorum!
  • cevap veren arkadaşlara teşekkür ediyorum. Tavisye edilen bilgisayar olarak HP Workstation bilgisayarları kısaca inceledim. Özellik olarak idğer HP modelleri ile bire bir karşılaştırmadım ama diğer modellerde 1 TB.a varan kapasitede harddiskler olmasına karşın Workstationlarda 250-120 GB. hatta 80 GB hadrdiskler olamsı dikkatimi çekti. High Defination görüntü montajı yönünden Workstationlar diğer normal Hp.lere göre daha mı iyidir?
  • 4gb ram xp de bir işe yaramaz 2gb yeter hd montajda önemli olan işlemci gücü'dür.
  • workstationlar daha iyi tabi. render süresi olarak benim vistalı 1.66 dual core 2GB ramli laptop ile 1 saatlik AVCHD görüntüyü yaklaşık 3.5 saatte DVD ye yazmak dahil tamamlıyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    3ds max script önemli??????????
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • o düşük kapasiteli hard diskler SAS(Serial Ata SCSI)'tır. 15000rpm'dir. video işlemede işine yarayabilir. ben hpworkstation kullanıyorum. 8 işlemcili. yaklaşık 7000ytl tutmuştu.

yannız şuan biliyorsun i7'ler çıktı. %20 performanslı deniyor ama testlere bakınca %70e varan performans farkları gördüm. eğer öyleyse workstationa o kadar para yatırmak pek mantıklı olmaz.
  • ekran kartının belleği
  • "video" lafını merak etmiştim... burada ne işi var diye?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.