Airties 5340 ürününü repeater olarak kullanabilir miyim?
Hayır ise Repeater tavsiyesi yapabilir misiniz?
Yardımlarınız için teşekkürler.
Öncelikle Repeater ne için kullanacağınızı bahsetseniz daha net bir cevap bulunabilir di . Ama şu şekilde bir yanıt belki sizi biraz aydınlatabilir : Repeater hub switch router gibi network cihazlarının ortak bir özelliği bulunmaktadır bu ise. Gelen veri paketlerini sinyal yükselterek diğer bağlantınızın olduğu tarafa aktarmaktır. Repeater ın bunlardan tek ayıran olan özelliği ise gelen data paketleri ( Binary decimal code olarak ) 1 ve 0 lar olarak iletilir.İletim sırasında eğer bozuk gelen bir paket var ise onu düzeltip gönderir.Diğer cihazlar ise bu onarma işlemini yapmaz sadece sinyal güçlendirir. Bu işlemi uygulayacağınız yerin arasında çok büyük bir mesafe yok ise router switch gibi cihazlar işinizi çok rahat görebilir.( Attığınız linkteki gibi cihazlar) . Ama mesafe uzunsa repetar almanız gerekmektedir.
modem evin uç köşesinde arka odalarda tablet ve telefonda çekim problemi yaşıyorum mesafe en fazla 8-10 mt airties modemi orta odalardan birine koyup sinyal yükseltme amaçlı kulllanabilir miyim yoksa repeater almam mı gerekiyor ondan emin olamadım. bu modemi kullanabileceksem router ayarlarında mı bu işlemi yapabilirim?
Tekrardan Selamlar. Siz anladığım kadarıyla wireless üzerinden bağlantı kuruyorsunuz . Eğer öyle ise bunun için Repeater yerine Access Point almanız gerekmektedir. O Linkteki cihaz buna uygundur. O cihaz sayesindede yükseltme yapabilirsiniz.
Merhaba modemi orta odalardan birine koyup denemeni öneririm.Netice alamazsan ondansonra masrafa girersin
Elinde ikinci herhangibir wireless modem varsa onuda kullanabilirsin.Bağlantıda yardımcı olurum
Airtiesin bütün wireless modemleri birbirine köprü bağlanabilir bu seceneğide denemek istersen yardımcı olurum.Yani elinde nevarsa ona göre cözüm üretelim boşa masraf etme