Şimdi Ara

(resimler eklendi)MI STORE AÇILIŞA ÖZEL İLK 100 KİŞİYE Mİ BAND2 (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
109
Cevap
2
Favori
13.575
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Xiaomi kullanicisiyim, bu fiyatlar ile benim için Xiaomi bitmiştir.

Gelişmekte olan ülkelerde doların yükselişi direkt Çin pazarını vuruyor. ABD' nin oyunu olduğu apaçık.

Dolar da yükseliyor telefon/teknoloji fiyatları da.

Takip ettiğim bazı ülke forumlarında bile çoğu kişi şikayetçi.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Xiaomi değil EVOFONE mi store açtı bunu bile bilmeden bol keseden sallıyorsunuz yok keşke gelmeseydi, yok ekonomik kriz varken geldi.

Biraz araştırın ve bilmediğiniz konuda fikir sahibi olmayın!

https://www.mi.com/en/index.html Sol üstten kontrol edin bakayım Türkiye diye bir ibare görebiliyor musunuz ülkeler arasında ?

http://www.evofone.com/ Bu da Ülkemizde Mi store açan dandik EVOFONE.

Ayrıca Mi 8'i 5400 liraya satıyorlar yine bizim cahil millette 3100 liralık telefonu devlet vergisi yüzünden 5400 liraya satıyorlar diyor Vergi farkı o kadar değil bir araştırın, EVOFONE Xiaomiden alıp 1000 lira veya daha fazlası gibi fark üzerinden vergilendirip satıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: berbatine

Yazıklar olsun.

400 dolarlık dron ek vergiside telefon kadar değil.
    3600 tl değil 3999tl imiş. :(
    400$ + %18 kdv= 472$ + %15 ötv= 542 $ civarı bir maliyeti var ötv oranı farklı olabilir net değilim. ürün başına nakliye maliyeti maksimum 30$, maliyeti 575$ falan oluyor. doları 6.5'dan hesaplarsak 3737tl gibi bir rakama geliyor çokta bir şey kazanmıyor gib gözükebilir ama ürünü aldığı fiyat vs hesaba katarsak fiyatlar çokta normal değil.
  • Avm deyim 500m sıra var. Sıradakilere sordum ne var içerde diye bedava ürün dağıtılacak diyorlar ciddi ciddi. içeridekileri gözlemledim, kimse bir şey almadan eli boş çıkıyorlardı maksat görüntü olsun diye gelmişler. Ben de Akıllı tartı İçin gelmiştim fiyatı 399 tl deyince anladım deyip ortamdan tam ayrılacakken satış temcilsi teselli niyetine tshirt hediye etti :) ayağımız alışsın diye güzel hareket ama bu fiyatlardan tutmaz hocam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi quak -- 16 Eylül 2018; 17:42:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok sıra var ama vadi İstanbul çok iş yaptı bugün. Hiç olmadığı kadar kalabalık.

• berbatine kullanıcısına yanıt

• treko kullanıcısına yanıt
    Hesapladığınız maliyette son kullanıcı fiyatından hesap yapmışsınız, dediğiniz gibi daha düşükten alıyor olmalılar. Kargo da ürün başı 30 Dolar olmaz, olamaz, en fazla 5 Dolar'dır.
    Her hesapta pahalıya satılıyor kesinlikle ürünler. Vergi ve kur işin bahanesi oluyor.
  • treko kullanıcısına yanıt
    Hesabınız yanlış,

Xiaomi fabrika satış fiyatına dağıtıyor EVOFONE adlı çöp firmaya ve onlarda inanın bana 1 dronu getirmek için 5 dolardan fazla nakliye ücreti ödemiyor, ki gemiyle stok getirdiklerini düşünecek olursak her elektronik ürün için 5 dolar nakliye ücreti ödemek zorunda olsaydılar asla ülkemizde mağaza açmazdılar.

Gemiyle ürün getiren hiçbir firma bahsettiğiniz nakliye ücretlerini ödemiyor, 125 cc scooter bile kasasında 10-20 dolara mal oluyor gemide.
  • Ölü z.kici evofonee bu fiyatlar neyy oysss azcuk daha arttir ver odunu veeer

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
    Nakliye içinde sadece navlunu düşünmeyin. Lojistik maliyetleri göz önüne almıştım. Bunun içinde iç nakliye ücretleri, liman ücretleri, gümrükleme, depolama, paketleme gibi mağazada satışa hazır hale gelene kadar bir çok kalem var. Ben bunları hesaplayarak maksimum tutarı söyledim. Sadece navlun olarak ürün başı maliyeti 5$ geçebilir. Ayrıca bu tip ürünlerde taşıma %90 havayolu ile yapılıyor.

• mi band2 alan var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: berbatine

Xiaomi değil EVOFONE mi store açtı bunu bile bilmeden bol keseden sallıyorsunuz yok keşke gelmeseydi, yok ekonomik kriz varken geldi.

Biraz araştırın ve bilmediğiniz konuda fikir sahibi olmayın!

https://www.mi.com/en/index.html Sol üstten kontrol edin bakayım Türkiye diye bir ibare görebiliyor musunuz ülkeler arasında ?

http://www.evofone.com/ Bu da Ülkemizde Mi store açan dandik EVOFONE.

Ayrıca Mi 8'i 5400 liraya satıyorlar yine bizim cahil millette 3100 liralık telefonu devlet vergisi yüzünden 5400 liraya satıyorlar diyor Vergi farkı o kadar değil bir araştırın, EVOFONE Xiaomiden alıp 1000 lira veya daha fazlası gibi fark üzerinden vergilendirip satıyor.
    yaşın kaç,15 felan mı?
    Xiaomi gidip bir ülkede dükkan açacak ve işletecek değil tabii ki, o ülkedeki distribütörü vasıtası ile yapar bu işlemleri.
    evofone web sitesindeki ibare yetkili distribütörü olduklarına dairdir.Eğer değillerse ve Mİ store açmışlarsa suç işliyorlar.
    Sözünözü Xiaomi firması bu fiyatlarla satışa ses çıkartmıyorsa kendi sorunu, millet eskisi gibi , sirkecideki firmadan almaya devam eder.

• quote:

Orijinalden alıntı: bluerdem

Mediamarkt ümraniye mağazasıyla ilk açılışta izdiham furyasını başlaşmıştı. O gün geldi aklıma. sahurda millet birbirini eziyordu resmen!
    neydi ya hocam dimi. ama ondan önce bi de vatanın %25 günü oldu kuyruk olan. ama en çılgını bu mediamarkt tı
  • realgs kullanıcısına yanıt
    Yaşımı sormanı gerektirecek durum nedir ? Bahsettiğin yaş grubuna kendin dahil olduğun için akranlarını arıyorsun gibi geldi bana fakat üzülerek cevap veriyorum aynı yaş grubunda değiliz bahsettiğin gibi yaşım 15 de değil.

Konuya gelecek olursak dünyanın bir çok yerinde mi mağazaları var ve hepsi xiaomiye aittir fakat anlaşma gereği işletmecileri belli firmalardır ve Xiaomi o ülke için hangi fiyatı belirlerse kuzeyinden güneyine o ülkede o fiyat geçerlidir, harici mümkün değildir.

Ülkemiz için olan durum ise bunun tam tersidir ve EVOFONE adlı çöp firma Xiaomi'den Türkiye haklarını anlaşma karşılığında almış bulunmaktadır (İsim kullanma gibi bir çok hak) fakat bu bir ticari anlaşmadır Xiaomi bu konuda kendi sitesine Ülkemizi dahil etmediği sürece aksi iddia edilemeyecek bir gerçektir.

Anladın mı teknoloji cahili kardeşim ?

Akıl sahibi olmadan fikir sahibi olmaya çalışman doğru bir davranış değil, büyüdükçe öğrenirsin.

• Xiaomi neydi ucuzluktu şimdi ney pahalılık.

millete sallamış ve suçlamışsın,sonra masumu oynayıp, 3 kuruşluk bilginle çelişiyorsun 2 mesaj arasında.
    sanki Evofone kaçak dükkan açmış gibi günah keçisi yapmışsın kendilerini.
    TR.de Mİ stora açıldı ve bizim alıştığımız Grey market fiyatlarını göremedik malesef.İşin özü budur.
    tabii bir de paramızın pul olmasının sonuçları..

Bu arada yaşım gereği muhtemelen ilk cep telimi senin ekmeğe pepe dediğin zamanlar almışımdır.
    El oyun konsulleri Walkmen tarzı zamanının teknolojilerini de senin yaşın kadar eskide almışımdır.
    Bence tanımadığın insanlar hakkında atıp tutma,milletin teknoloji geçmişini sorgularken 2 kere düşün bence.
  • Hala Israrla Anlayamayanlar var.

Yahu arkadaşım Xiaomi Türkiyede Magaza falan açmadı.

Evobt yeni adıyla Evofone denen ithalatcimi desen değil ne idüğü belirsiz ben alsatçı diyorum firma açtı o magazayı.

Hani şu Evo dan Evobt den telefon aldım mağdur oldum diye onlarca konu açtığınız firma varya ha o açtı mağazayı

Para verin gidip yarın Avm nin birinde bir dükkan tutup ONEPLUS store açayım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rebellion87 -- 16 Eylül 2018; 21:53:43 >
  • realgs kullanıcısına yanıt
    Yazdıklarımın hiçbiri bir biriyle çelişmiyor ve hepsinin arkasındayım.

EVOFONE kaçak dükkan açtı diye bir söylemde asla bulunmadım veya bunu çağrıştıracak hiçbir söylemim olmadı.

---Bu arada yaşım gereği muhtemelen ilk cep telimi senin ekmeğe pepe dediğin zamanlar almışımdır.
    El oyun konsulleri Walkmen tarzı zamanının teknolojilerini de senin yaşın kadar eskide almışımdır.
    Bence tanımadığın insanlar hakkında atıp tutma,milletin teknoloji geçmişini sorgularken 2 kere düşün bence---

Yukarıda yazdıklarınıza bakacak olursak kendiyle çelişen biri arıyorsak siz en sap örneğisiniz. Resmen bir çocuk gibi kendinizle çelişmişsiniz.

Hem yaşımı bilmeden, kim olduğumu bilmeden sallayıp durmuşsunuz hem de hiçbir şey olmamış gibi kimeyi sorgularken 2 kere düşün diye bir saçmalıkta bulunmuşsun

İlk cep telefonunu ekmeğe pepe dendiği zaman almış arkadaş demek ki arkadaş 2000-2005 doğumlu zira bizim çocukluğumuzda pembe panter vardı, hutch the honeybee vardı, Dallas vardı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berbatine -- 16 Eylül 2018; 21:58:19 >

• quote:

Orijinalden alıntı: yedikeresekiz

neydi ya hocam dimi. ama ondan önce bi de vatanın %25 günü oldu kuyruk olan. ama en çılgını bu mediamarkt tı

Alıntıları Göster
    ben ilk defa milletin bir ürün almak için deliler gibi birbirini ezdiğini görmüştüm ve şok olmuştum. Vatan o zaman gerçekten %25 yapıyordu, şimdiki gibi bindirim sonrası hikayeden indirim yapmıyordu. o yüzden kuyruk olması normaldi :)) onun güzel tarafı yakalayabilen web mağazasından da alabiliyordu. eskiden kesinlikle sıcak fırsatlar gerçekten sıcak oluyordu. şimdi o devir geçti tabi.

• beyler ne diyonuz siz farkindamisiniz teknolojiyle tanismaniz burada yazan cogu kisinin portakalda vitamin bile olmadigi caga denk gelebilir ancak autharized reseller diye magazanin ustune yaziyorsan distiribitor degilsindir eger distiribitor isen neden authorized reseller yaziyorsun yani alsatci bayi vs siz ne diyorsaniz . aklinizla mantiginizla konusun lutfen.

ve her ulkede mi store acilisina kesin bir yetkili gelirken buraya hangi yetkili geldi onu soylesinler bilelim...

burada konu su bu vatandaslar dubai distribitorunun bayisi durumundalar o yuzden dukkanin uzerinde reseller ibaresi mevcut. ve distribitor firmada bu durumu xiaomiye bildiriyor xiaomide izin veriyor ancak kesinlikle distribitor degiller ancak distiribitor kanaliyla is yaptiklari icin binevi distiribitorde denilebilir ama resmi adiyla kesinlikle distribitor degil dubai distribitorunun yetkilendirilmis xiaomiden izi alinmis bayisi durumundalar konu bundan ibaret...

yani tamamen sark kurnazligi yapiyorlar fiyatlar neden yuksek buradan anlayabilirsiniz

dubaideki dist. nakliye odeyip vergi verip getiriyor ve evoda gidip tekrardan vergilendirilmis cihazi tekrardan vergi gumruk nakliye gibi maliyetleri tekrar oduyor ustune birde ac gozlulukle bindirimli.tarife uyguluyor sonucta karsiniza boyle bir fiyat cikiyor daha net nasik anlatilir bilmiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi s_s64 -- 16 Eylül 2018; 23:40:38 >

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.