Şimdi Ara

Resto druid in raidlerde yeri nedir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
522
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yeni resto druidim ,sizce hotlar raid için ne derece önemli? Diğer healer klaslarla karşılaştırılırsa durumu nedir?

• yer bulursun uzulme
  • sol kanat.defansif oynar carlos gibi ileri çıkmaz:)
  • Resto druid = Diğer healerlar için innervite, hayat öpücüğü combat res, MT için 3 HOT'la sürekli destek, üstüne Aurası ile MT'nin aldığı heala ciddi katkı, sıkışık durumda cyclone ile vakit kazandırma, çok sıkışık durumda tranquli ile MT+2xOT + kendini hayatta tutabilme. Üstüne mana sorununu çözmüşse, açık ara en iyi raid ayakta tutan healer.

Daha ne olsun? Yeterli spirit kasmış resto druid raidlerin vazgeçilmezidir. Sürekli aranır el üstünde tutulur.
  • druidler en iyi tankların ölmesini engelleyebilecek healer classtır.

Kullanmayı bilirsen çoğu zaman heal meter'da top olursun, ayrıca bloom'la 2 tank'ı birden heallayabilirsin... En iyi random healer, en iyi tank kurtarıcı.
  • Gerçek Hayatta Agaçların Önemi Nasılsa RAidlerdede Tree Form Öle Cogu Yerde Sen Toparlarsın Hem Tankı Hem Raidi..
  • yok artık holy priden de mi daha iyi yani resto
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Mage mi Hunter mı ?
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: RockmaN1985

sol kanat.defansif oynar carlos gibi ileri çıkmaz:)

• quote:

Orjinalden alıntı: tritone

yok artık holy priden de mi daha iyi yani resto

Şu anda holy priestten daha iyi olmayan healer yokki. Holy priestler niye ağlıyor sanıyorsun. Tek hedefe spam heal konusunda paladinler TBC ile geçti priestleri. Hotlar konusunda resto druidler zaten çok uzun süredir açık ara önde. Aoe heal konusunda da resto shamanların chain healı çok daha efektif bir büyü.

Yani holy priestler şu an en kötü dönemlerini yaşıyorlar, heal seven priestler sabırla bir düzenleme bekliyorlar. Diğer priestlerde zaten çok uzun süre önce ya shadow oldular yada disiplin olup PvP yapıyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Saphrenia -- 31 Ekim 2007; 17:50:04 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Saphrenia

quote:

Orjinalden alıntı: tritone

yok artık holy priden de mi daha iyi yani resto

Şu anda holy priestten daha iyi olmayan healer yokki. Holy priestler niye ağlıyor sanıyorsun. Tek hedefe spam heal konusunda paladinler TBC ile geçti priestleri. Hotlar konusunda resto druidler zaten çok uzun süredir açık ara önde. Aoe heal konusunda da resto shamanların chain healı çok daha efektif bir büyü.

Yani holy priestler şu an en kötü dönemlerini yaşıyorlar, heal seven priestler sabırla bir düzenleme bekliyorlar. Diğer priestlerde zaten çok uzun süre önce ya shadow oldular yada disiplin olup PvP yapıyorlar.

Nedir kotu olan holy priestlerde su an merak ettim. 1900-2000 bonus healing e sahip paladin ve druidler yanında 1. sıradan düşmüyorum healing meterda. Allaha şükür holy priest olarak hiç bir şikayetim yok. Oturup flash heal spamlayıp sonra manam bitti diyenler için uygun olmaayan bir sınıf oldugu kesin.

Druidlerin yeri apayrı tabi. Olmassa olmaz kanımca. 3 hot ı surekli tankta tuttunmu müthiş fayda saglıyor. Aynı şekilde hiç sıkıntı cekmeden random raid i de super heal eder.

• @Hellrot

Holy priest olarak hiçbir şikayetin olmaması da ilginçmiş harbiden. Bana fazla iyimsersin gibi geldi. Yada TBC öncesi başka bir charla oynuyordun o zamanki durumla kıyasla, priestin gücünün ne kadar azaldığının farkında değilsin.

Priestler şu an mana konusunda paladinler karşısında gerçekten eziliyor (üstelik paladinlerin talenti %60a düşürüldüğü halde). Aynı seviyede itemlerle paladinler 0 spiritli ama yüksek +heallı itemler kullanabildiği için priestlerden çok daha fazla +heal değerlerine çıkıyorlar. Üstelik bedavadan BoL gibi bir buffla +600 civarı bonus healda kazanıp farkı iyice açıyorlar. Priestler bu kadar +spirit eşyaya sahip olunca paladinlerden daha az mana sorunu çekmesini bekliyorsun ama oda olmuyor.

Hot konusuna hiç girmiyorum zaten druidler bu konuda o kadar açık ara öndeki. Zaten onların class özellikleri gereği , priestlerle değil hiçbir heal sınıfıyla karşılaştırmamak lazım onları.

Raid healer konusunda ise shamanların chain healı her zaman heala en çok ihtiyaç duyan raid üyesine zıplayacak şekilde ayarlandığı için hiç bir heal büyüsü bu kadar effectif olamaz. Bu sebeple işini bilen manasını ayarlayan bir resto shamnı kimse heal materda geçemez. Çünkü shaman özelikle yanlış kişiye chain atmadıkça overheal yapmayan(yapamayan) bir classtır.

Bu saydıklarım priesti kötü yapmıyor, bu saydıklarım holy priesti eskisi gibi aranan biri yapmaktan alıkoyuyor. Elinde yeterli healer olan her raid lider 25 kişilik raide 1 den fazla holy pri almıyor. Çünkü holy priesten beklediğin spesifik bir görev kalmıyor. Bizimde GM'miz holy priest heal materda tüm healerları resmen eziyor ama bu priest çok iyi olduğu için değil GM'miz 2 küsür senedir holy priest oynadığı ve charını içtiği için oluyor. Yine charını içmiş bir resto shaman tesadüf eseri raidimize katıldığında görüyoruz ki itemleri az farkla kötü bile olsa bu sefer fark atan o oluyor.

Zaten offical forumlarda priestlerin ağlaması boşa değil, holy ağacı bana sorarsan baştan aşağıya çöp. Düzenli raid yapan bir holy priestin gözünü doyuracak hiçbir şey yok. Talente kazandığı skillerin her biri başka bir felaket. Holy nowa çöp, redemtation 40 yılda bir işe yarıyan kalan durumlarda olsada olur olmasada dedirten bişey, Lightwelle çöp demek çöpe hakaret o derece. Circle of healingi belki holy nowanın yerine indirseler işe yararda, tier 9 bir talent için çok ama çok komik. Hatta durum o kadar vahim ki bugün priestlere bu 4 yetenek talentten bağımsız verilse kimse abartı bulmaz. "Ehh fena buff olmadı, idare eder" diye bakar olaya.

Priest master of healdır, bunu hak edecek spesifik yetenekleri olmalıdır. O gün raidde hiç holy priest yokken insanlar "napcaz abi, raidi iptalmi etsek" demiyorsa bu blizzardın ayıbıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Saphrenia -- 1 Kasım 2007; 11:43:59 >

• Demek istedigini anladım ama bence yanlıs sekilde bakıyorsun. Tbc oncesine oranla kesinlikle eski yerı yok ama raid e bir tane priest almak bence cok sacma 3 priest den az prieste sahip olan 25 man raidde henuz bulunmadım. Benim demek istedigim bence hala gayet iyi bir healer sınıfı. Herzaman sunu savunurum. Hiç bir healing sınıfı bırbırınden daha iyi degil. Druid in hotları aşmıssa ne yapalım yanı oturupta heal edemıyor agaç formunda sonucta onun işi hot ve mukemmel yarar saglıyor. Paladin zaten spam. Raidlerde palalara bakıosun %75 flash of light. Shaman dedigin gibi chain heal main tanka zaten chain at butun off tanklarıda heal et kesinlikle cok iiyi bir bonus.
    Ama bir yerde de mesela en guclu aoe heal a sahip priest var. Holy nova kullanan priest kaldımı zaten kesinlikle gereksiz bir spell o ayrı.. Circle of healing bence gayet guclu bir spell. Prayer of healing le kendın dısındaki partilere ulasamazken gucu %50 lerde olan baska bir partiye 3 kere spamlasan ilaç direk. Prayer of healing de muthis yararlı bir spell, binding heal da hayat kurtarıcı. Prayer of mending de aynen hayat kurtarıcı. Sadece tanklardan renew ı eksik etmesen zaten overhealsız rekor rakamlara ulasıyorsun. Druidden sonra en yuksek heal gucune ve en az mana degerine sahip spell greater heal. Paladine oranla dikkat etmek lazım aynı bonus heal ile holy light ve greater heal arasında daglar fark var ve daha ucuz. Bunlarda priesti ayrı kılan ozellikler. Sınıfları birbiriyle kapıstırmak mantıksız diye düşünüyorum. Druid hotlarını shamanın chain healını da prieste koysunlar ozaman her sınıf aynı olur bir esprisi kalmaz. Dedigim gibi diğer sınıflar ne kadar guzel olsada priestte kendı capında diğerleri gibi hala gayet iyi bir heal sınıfı bence.
    Birde soylemek isterim heal sınıf kapısması topici olmasın bu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hellrot -- 1 Kasım 2007; 12:12:03 >

• oncelikle soruya cevap vereyim hic girmicem priest muhsabbetine

druid in hotlari kesinlikle mt i heallayan diger healerlari gercekten cok rahatlatiyor. ozellikle gecisli bosslarda
    ornegin hydross cok faydali oluyor. ayrica bir cok instant heal i var. combat res i var. ozellikle combat res i feral druidlerden daha rahat atiyor. ferallarin atmasi a gecikior ya da atamiyor ( o sirada tankladigi icin bosa cikmayi bekliyor genellik). ve kesinlikle buff i . tam bilmiorum ama imp buff a veriyordur herhalde restolar. o da extra bir katki oluor. gordugum kadariyla da pek mana sıkıntılari olmuoor.

priest icin de sunu soyleyim gordugum kadariyla rank 1-2 greater heal spamlayabiliyorlar. ozellikle 2x t5 le eger attigin greater heal fulluyorse adami +100 mana kazaniyorsun bu da regen i oldukca artiriyor.

ssc ve tk icin ise ideal 8 kisilik healer dagilimi bence 3 pala 3 shaman 1 druid 1 priest.
  • @Hellrot

quote:

Orjinalden alıntı: MasterHapLo
    ssc ve tk icin ise ideal 8 kisilik healer dagilimi bence 3 pala 3 shaman 1 druid 1 priest.

Aslında söylemek istediğim tam olarak buydu, bir oyuncu bunu diyememeli, ben dahil birçok oyuncun böyle düşünmesi kaldıramıyorum ben.

Priest bu ya boru değil. Priest healler diğerleri ona chainle, spamla, hotla destek olur olay budur, işin özü budur.

Eğer şu gün itibari ile nerdeyse herkez bir konuda uzman olmuşken, priest gerek aoe heal, gerek hot, gerek spam konusunda hep destek olabilecek konumdaysa, yani resmen healın "jack of all master of none" katagorisine gelmişse, söyliyecek bişeyim kalmıyor blizzarda. Sabırla bekliyoruz bakalım 1 senedir söyledikleri holy düzenlemesine ne zaman sıra gelicek görücez.

• shamanın raid boyunca verdigi overheal ı 1 healing touch da verirsin
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.