Şimdi Ara

Retay dessert eagle ANA KONU (inceleme)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
2
Favori
12.272
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • silahımı 2014 üretimi olarak aldım. (hangi yılda üretildiğini öğrenmek için seri nosunun ilk 2 sayısına bakın örn:12-00000 / 13-00000 gibi )ve bayramda köye gittiğimiz zaman 10 kutu mermi aldım. mermilerim ise zuber ses mermisiydi 10 x 50 500 kadar mermiyi yaktım dağ bayırda birkez bile tutukluk yapmadı ki ben silahı seri seri atan birisiyimdir. silahımı bozkurt avdan aldım sağolsunlar ilgilendiler. benimle yanında impertex kılıf ile yağ ve 25 mermi hediyeli olarak geldi. siz lere tavsiyem eğer bu silahı alırsanız yapacağınız ilk şey şarjörü kontrol edin. iğneyi kontrol edin ve en son mermi yatağında bir aşınma varmı diye bakın. silahın ağırlığı hoşuma gidiyor ama köyde taşınması çok zor. büyük bir silah sonuçta ve en son olarak bi tavsiye 2014 üretimi bir retay eagleyi alacaksanız sakın sökmeyin icra takozunu takmak için canım çıktı.

birazdan atış videoları gelecek :)

Edit:

silahın fotoğraflarını çektim. detaylı olarak incelersek :

[simage] Retay dessert eagle ANA KONU (inceleme)[/simage]

burda fişek yatağını ve tırnağı görüyoruz. tavsiye vereyim hiçbir silahın tırnağıyla oynanmaz. elinzde walther p 99 kurusıkıda olsa sakın oynamayın.

silahın üstten bir görünüşü

fişek yatağının daha bi ayrıntılı görüntüsü ,atışta kullanılan mermiler zuber ses mermisidir. bu yüzden sürekli atış yaptığım için barut tortuları hazneye yapıştı. çıkartabildiğim kadar çıkarttım. ama anca bu kadar oldu. yalnız normal de blow ve ekolun mermi yatağından çok daha iyi onca mermii attım ne şişirme nede tutukluk olmadı. sert bir yapıya sahip fişek çıkartırken çok rahat bir şekilde çıkıyor. zorlanma olmuyor.

burasıda asıl basıncın oluştuğu bir yer. biraz metal yorulması var ama olduğundan çok daha iyi işler çıkartıyor. iğnede herhangi bir deforme yok ancak iğne yatağı için aynı şeyi söyleyemiyecem.

silahta emniyet çok dikkatsizce yapılmış emniyet vidalarını (silahın sağ tarafında bulunan vida) iyi sıkmassanız. emniyeti çıkabilir. onu iyice sıkmanızı tavsiye ederim. ve son olarak emniyete alırken tetiği sonuna kadar ezebiliyoruz ancak horozu düşüremiyoruz. aslında bu iyi bir özellik

500 atım sonunda horozun son hali

iğne tertemiz bi şekilde . horozun vurduğu yerdede herhangi bir aşınma yok ama bu konudada bir tavsiye her atış sonunda kulak pamuğu ile tenmizleyin. böylelikle iğne çok daha rahat çalışır.

sökümüne değinecek olursak sağda ve solda 2 adet vidayı saat yönünün tersi istikametinde çevirerek açın ve icra takozunu serbest bırakarak sürgüyü çekin yalnız horuzuda kurmayı unutmayın.

şarjörü de temizlemeyi unutmayın özellikle şarjör başlığını

500 atım sonunda şarjörün ön yüzünde boya atmaları oluştu. blow silahımda ise 50 atımda soyulmaya başlamıştı.

Olumlu yönleri

+silahın iğnesi sağlam 500 atımda hiç sorun çıkartmadı.
    +namlusu sabit yani gövdeyle tümleşik olduğu için sıkıntı çıkarmıyor.
    +500 atıım sonunda biraz metal yorulması olsada çatlama ve kırılmaya rastlamadım.
    +boya atma sorunu başka retaylarda var ancak bu silahta öyle bir soruna rastlamadım.
    +17+1 mermi kapasiteli
    +sıkıntısız bir şekilde çalıştı 500 atımda hiçbir şekilde tutukluk yapmadı.
    + emniyette tetik ezilebiliyor. ama horoz düşmüyor.

Olumsuz yönleri

-silah ağır
    -boyada atma yok ancak çizikler var
    - şarjöründe boya atmaları ve şarjör takılması var. (ilk önce yağlayın sorun çıkmaz)
    -silahın sökümü kolay ancak takılması zor.icra takozu bende geride olduğ için parmakla anca ucu ucuna getirebildim. tabiiki bir elimde tornavida biraz zor oldu.
    -emniyet mandalı biraz dikkatsizce yapılmış eğer sürekli emniyete alıyorsanız vidaları çıkmaya başlıyor.

• Güzel anlatım
  • quote:

Orijinalden alıntı: aslanbekir

Güzel anlatım

teşekkür ederim elimden geldiğince yardımcı olup bu silah hakkında oluşan olumsuz şüpheleri bir nebzede olsa temizlemeye uğraşıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: orgi35

Silahin namlu ucunun fotosunu çekerseniz cok iyi olur namlunun ucu kapalimi turuncu renkte boya varmi cok merak ediyorum...

namlu ucu kapalı değilde çok dar ve turuncu boya vardı. boyayı söktüm. sanıyorum önceki retay üretimlerinin namluları açık olduğu için tutukluk yapıyordu. bunda hiç öyle bir sorunlar karşılaşmadım. ucu öncekilerden çok dar çünkü
  • Güzel bir inceleme olmuş elinize sağlık. Benim gördüğüm bir diğer eksikeri de silahın işçiliği çok kötü. Tasarımı da biraz boşvermişler gibi geldi. Silahın ön tarafına akıllı vida takmak yerine namlu daha başka bir şekilde gövdeye sabitlenebilirdi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Talha20

Güzel bir inceleme olmuş elinize sağlık. Benim gördüğüm bir diğer eksikeri de silahın işçiliği çok kötü. Tasarımı da biraz boşvermişler gibi geldi. Silahın ön tarafına akıllı vida takmak yerine namlu daha başka bir şekilde gövdeye sabitlenebilirdi.

çok teşekkür ederim. dediklerinize aynen harfi harfine katılıyorum. işçiliği pek iyi değil ama iş görüyo bana yetiyor.
  • quote:

Silahin namludaki turuncu şeriti kaldirirken iz kaldimi acaba cizilme.yipranma oldumu

hayır iz kalmadı ama eğer alırsan fazla zorlama zaten kendisi çıkıyo
  • Abi toplu kurusıkı almayı düşünüyorum sen kullandınmı hiç

• quote:

İlginiz icin cok sagolun son bir soru sorucam bende blow f92 vardi bozkurtdan siparis.ettim 5 ay bendeydi sonra tanidigma sattim sattigim kisiye devredebilirmiyim silahi veya sattigim kisi ceza yerse bana yansirmi nasil onun uzerine alabilirim silahi bilginiz varmi

silahı devir etmeniz gerekli ama önce silah kayıtlımı kayıtlıysa devir işlemiş olur kayıtsızsa zaten yasak silah kategorisine giriyor.silahı devir ettirdiğin taktirde ise iş sende çıkmış oluyor. devir ettiğin kimse her ne suçu işlersen işlesin seni es geçerler. üzerinden düşmüştür silah çünkü nasıl üzerinme alırım konusuna gelince emniyete gidip bilgi alsanız daha iyi zira ben hiçbir silahımı başkasına devir ettirmedim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: efbiyay

Abi toplu kurusıkı almayı düşünüyorum sen kullandınmı hiç

toplu kullandım acayip zevkli bir silah alırsan ekol kesinlikle alma seni silahtan soğutur. al zoraki r2 veya r2 keyfine bak ömürlük kullan.
  • quote:

Orijinalden alıntı: snipermuyi

quote:

toplu kullandım acayip zevkli bir silah alırsan ekol kesinlikle alma seni silahtan soğutur. al zoraki r2 veya r2 keyfine bak ömürlük kullan.

Sende varmı abi satılık bide r1 r2 farkı ne , normal 9mm silahta kullandığımız mermiyi mi takıyoruz ses düzeyi nasıl

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: snipermuyi

quote:

Sende varmı abi satılık bide r1 r2 farkı ne , normal 9mm silahta kullandığımız mermiyi mi takıyoruz ses düzeyi nasıl

hayır kardeşim bende şu an toplu kurusıkı yok vardı bi tane ekol viper diye namlu mamlu ayrıldı. basit bir malzemeden yapmışlar zaten. ama zoraki öyle değil kesinlikle

r1 eski bir silahtır. r2 nin sadece namlusu değişiktir. taurus raging bull diye bi silahtan esinlenmişler. r1 ve r2 arasındaki tek fark namlusudur. gövde ve top ları aynıdır. mermiye gelince 2 çeşit mermi kullanır 380 knall ve 9mm pak ses iyi çıksın istiyorsan 9mm pak kullan. 380 knall gaz mermisidir.(özkursanın toplular için ürettiği merminin içinde gaz yoktur. barut vardır ) ama ithal bükme mermilerde gaz olduğu için atış anında gaz çıkar ama ses fazla çıkmaz. genellikle savunma mermisi diye tabir edilir.

ahanda örneğihttps://www.youtube.com/watch?v=rIQxNRuEWVY

• Zaten ben kendi normal silahımda 9mm pak kullanıyorum uyuyorsa sıkıntı yok bide bunların ahşap kabzeli olanları var mı

• ayrıca ahşap kabze satıyorlar. e teminde 20 liraydı heralde
  • hocam o zaman kayıtlı değil silahınız sattığınız kişi ceza yer bu sebeple ama size kadar olay uzanırı derseniz ben sanmıyorum. kurusıkı sonuçta yargıtayda kurusıkıyı silahtan saymadığına göre işin ucu size dokunmaz.ama retayı alacağınız zaman mutlaka kaydını yaptırın başınız belaya girer sonradurduk yere sicile işlenir. bi kurusıkı içinde değmez.
  • dilekçe yazman gerekecek bu dediğim olay il den ile değişir. bazıları emniyete hitaben yazar bazıları valilik makamına hitaben onu öğrenmen gerek dilekçeyi yazdığın zaman sabıka kaydın ve kimlik fotokopinle birlikte bağlı bulunduğun kolluk birimine git zaten gerisini onlar halleder. ha birde dilekçeyi yazarken seri nosunu marka model ve kalibresini açıklayarak yaz.
  • quote:

Peki hocam çok sağ olun.. benim blow f92 de Sattığım kişiye devir etmeden sattım ceza yerse kendine yer yani değilmi onu söylerseniz birde silahın üstündeki seri no ne oluyor acaba ?

sana bi zararı olmaz. seri nosunun ilk iki rakamı imal yılını diğer rakamları ise ondan kaç adet üretildiğini gösterir. sakın sileyim deme o numaralar silahın kimliğidir.
  • seri nosunun llk iki hanesi 14 ise 2014 yapımıdır 15 ise 2015 yapımıdır. ama siz gene bi arayın sorun bozkurt avı teyit alın.
  • pek bi fark olduğunu sanmıyorum. eski yapım gibi değiller yani
  • o boyayı sökmek çok kolay bıçakla hemen çıkar o konuda garanti veririm. namlu dar demişsin dar olması çok iyi aslında boş kovanın tahliyesi için gereklidir. aklına dar diye takılmasın dar olması demek silahın sağlıklı çalışması demek
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.