Şimdi Ara

Rezalet bile denmez arkadaş buna ya (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
89
Cevap
1
Favori
2.397
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Microsoft müşterilerini garanti kapsamında cihazlar için düşük model vererek mağdur ediyor. Hiç bir firma bu şekilde çalışmaz. Ben biliyorum firmanın biri 5000$'lık cihazı kargo kırdı diye bir üst modelini vermişti buna ben şahidim. Ama maalesef Microsoft'a yakışmayan bir davranış bu. Bir üst model yoksa daha üst modelini vereceksiniz garanti şartlarında yazdığı gibi.

Beğenmiyorsanız tüketici mahkemesine gidin söylemi müşterileri zora sokmak ve alt model cihazları almaya zorlamaktır. Müşteri zaten 2-3 ay beklemiş bir de 6 ay mahkeme kapılarında mı sürünsün.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zbahadir -- 16 Mart 2016; 23:03:13 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: zbahadir

Microsoft müşterilerini garanti kapsamında cihazlar için düşük model vererek mağdur ediyor. Hiç bir firma bu şekilde çalışmaz. Ben biliyorum firmanın biri 5000$'lık cihazı kargo kırdı diye bir üst modelini vermişti buna ben şahidim. Ama maalesef Microsoft'a yakışmayan bir davranış bu. Bir üst model yoksa daha üst modelini vereceksiniz garanti şartlarında yazdığı gibi.

Beğenmiyorsanız tüketici mahkemesine gidin söylemi müşterileri zor sokmak ve alt model cihazları almaya zorlamaktır. Müşteri zaten 2-3 ay beklemiş bir de 6 ay mahkeme kapılarında mı sürünsün.

Bunu forumda ki 'Windows/Microsoft Savaşçılarına' anlatamıyoruz hocam. Anlamak istemiyorlar. Microsoft elinde ki 830'ları eritmeye çalışıyor. Değişim cihazları da bunu yapabilmeleri için en ideal yer.

• Yaptıkları saçmalık, almamalıydınız.Gerekirse dandik bir telefon alıp kullanmalıydınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gOkO

Yaptıkları saçmalık, almamalıydınız.Gerekirse dandik bir telefon alıp kullanmalıydınız.

Hocam benim tek hatam o fakat yapabileceğim bir şey yok. Tek kriterim olan kamera crop dışında tatminkar 1520'yi aratmıyor fakat ortada bir adaletsizlik var en azından duyurmam gerekiyor bu adaletsizliği. Benim durumumda olup da, yedek cihazı olan arkadaşlar kabul etmesinler, Windows Phone almayı düşünen arkadaşlar bu gibi durumları bilip de cihazlarını alsınlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Harrow35

quote:

Orijinalden alıntı: gOkO

Yaptıkları saçmalık, almamalıydınız.Gerekirse dandik bir telefon alıp kullanmalıydınız.

Hocam benim tek hatam o fakat yapabileceğim bir şey yok. Tek kriterim olan kamera crop dışında tatminkar 1520'yi aratmıyor fakat ortada bir adaletsizlik var en azından duyurmam gerekiyor bu adaletsizliği. Benim durumumda olup da, yedek cihazı olan arkadaşlar kabul etmesinler, Windows Phone almayı düşünen arkadaşlar bu gibi durumları bilip de cihazlarını alsınlar.

Genelleme yapmayalım daha diğer Windows Phone üreticilerinin böyle bir şey yapacağını sanmam mesela HP veya HTC'de Windows Phone telefon yapıyor onların böyle bir davranışta bulunduğunu henüz görmedik. Bu sene pek çok marka Windows Phone ile piyasada olacak. Microsoft gibi yapacaklarını sanmam. Mesela ben gözü kapalı HP Windows Phone alırım hatta çıksın alacağım çünkü HP servis olarak MS'den daha iyi.

• Lumia 720 vardı sürekli bozuluyordu fatura kesim tarihinden sonra 2 yıl geçti ama o kafar çok servise gittiki (6. Servise gidişiydi) 2 ay serviste kaldığı için garanti dahilindeydi. 1 sy serviste bekledi iade çıktı sonraki 1 ay da bu 2 yıl geçtiği için beklettiler trknosa üzerinden gönderdiğim için karta iade yapılcaktı yada çek verilecekti kredi kartınıda kapattığım için 899tl lik çek aldım onun üstünde 100 tl koyup m4 aqua aldım aldıgım gün eve geldim bozuk çıktı kendi kendini resetliyodu serviste durmadan bir şey yok diye iade ediyordu.video bile çektim ispatlamak için En son 4. Seferde 20 günü geçirdiler para iadesi istediğim halde yeni cihaz verdiler arayıp sorduğumda da küstahca biz para iadesi yapmıyoruz istiyorsanız mahkemeye gidin dediler 4-5 aydır da tuşlu bozuk nokia kullandığım içinde kabul ettim bu seferde nornalde kapalı yeni kutuda vermeleri gerekirken 1 ay geçti swap değişim yaptık dediler e serviste siz geçirdiniz dedim ikiside aynı 0 telefon dedi. Kısaca kvk sony ye bulaşmayın nokia nın servisinide tavsiye etmem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi keremec -- 17 Mart 2016; 10:17:15 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Zaten nokia ya tövbeliyim , aynı sebeplerden, üzüldüm kardeşim senin adına, Türk vatandaşlarını herkes itip kaktırıyor zaten, böyle sistemin ve göz yumanların..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçmiş olsun hocam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Biyturs_OnSr

quote:

Orijinalden alıntı: HLLBN

Mesela iphone arızalanan adamda,değişim cihazı 1 haftada gelince ios alın diyor,çünkü ios=iphone,
    microsoft=windowsphone,yukardaki arkadaş anlayıpta anlamazdan geliyor hocam.

Tamam kardeşim Samsung, LG, Sony vs. telefon alırsam ve hoparlörü, ekranı, kilit tuşu falan bozulursa tüm suçu Android'e ve Google'a atacağım. Adam gibi yazılım yapsa bozulmaz yani hoparlörü, ekranı falan.

Artık bu telefonun sorumlusu Microsoft'dur. Donanımsal veya yazılımsal olarak sorun çıkarsa Microsoft bu sorunlara üstlenmelidir.

Farkında mısın bilmiyorum ama bir-iki yıl Nokia telefon bölmesini ve böylece bütün Lumia zincirini Microsoft'a sattı.
    Nokia'nın artık bu telefonların donanım üzerinde sorumluluğu yok, hepsi Microsoft'un sorumluluğu.

Şimdi sen Windows Phone'u almamak demek saçma olduğunu sanıyorsun çünkü haklı olarak Windows Phone'un sadece yazılım olduğunu savunuyorsun... ama Microsoft dışında doğru dürüst Windows Phone veya Windows 10 Mobile telefon üreten bir şirket yok. Windows Phone telefonların yüzde 90'dan fazlası Microsoft'un. Ayarlar önce Acer bir Windows 10 Mobile telefonu açıkladı ama o telefonun durumu ne çıkacak mı bile belli değil... sonra bir kaç hafta önce HP'de Windows 10 Mobile telefonu açıkladı ama ne halt yiyor duruma ne o da belli değil. Bu telefonlar er geç çıksada yüksek ihtimalle yolları Türkiye'ye bile düşmez.

Yani Windows Phone alacaksan pratik açıdan Türkiye'de tek seçeneğin Microsoft telefonlarıdır, adama ne diyeceksin diğer üreticilerin var olmayan telefonunu almasını mı? Android gibi onlarca üretici seçeneğin yok.

Pratik açıdan Windows Phone iOS gibidir. Windows Phone gibi sadece bir şirket iOS telefonları üretiyor, Apple.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IG -- 17 Mart 2016; 16:57:55 >

• IG I kullanıcısına yanıt
    Guzel kardesim yanlis anlama ama bu kadar uzun mantiksiz bir yaziyi hanki akla hizmet yazdin.

Okudugunuzu mu anlamiyorsunuz yoksa sentezlemede mi hata yapiyorsunuz anlamadim.

Donanimsal sorundan dolayi yazilimi karalamak aptalliktir. Dersen ki ms nin servis isi yaramaz anlarim. Bende aynindurumdan muzdaripim ama aptal degilim ki wp a laf edeyim

• quote:

Orijinalden alıntı: oktayakgoz

Guzel kardesim yanlis anlama ama bu kadar uzun mantiksiz bir yaziyi hanki akla hizmet yazdin.

Okudugunuzu mu anlamiyorsunuz yoksa sentezlemede mi hata yapiyorsunuz anlamadim.

Donanimsal sorundan dolayi yazilimi karalamak aptalliktir. Dersen ki ms nin servis isi yaramaz anlarim. Bende aynindurumdan muzdaripim ama aptal degilim ki wp a laf edeyim

Benim kısaca demek istediğim bir çok kişi Microsoft telefonlara hitap etmek için 'Windows Phone' terimini kullanıyor.

Arkadaş tam doğru terimi kullanmıyor ama Windows Phone derken Microsoft telefonları kast ettiği belli çünkü artık tek doğru dürüst Windows Phone telefonu üreten şirket Microsoft.
  • Keşke kabul etmeseydiniz. Olduğu gibi hakem heyeti değil de tüketici mahkemesine götürseydiniz. 3 ay bekleyecektiniz belki ama hakkınızı alırdınız. Bu ülkede hakkını almak bile büyük başarı çünkü.
    Geçmiş olsun.

• 830 a itiraz ederken kullanmaya devam edebilirsiniz. Thh ye başvurun..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kabul etmekle iyi yapmışsın sonuçta bu rezillerin hatasının bedelini telefonsuz kalarak çekmek zorunda değilsin ama hakem heyetine git kardeşim siz böyle yaparsanız bu firmalar iyice tepemize çıkıyor.

Lumia 1520 heralde hakem heyeti miktarının üzerinde şimdi yasa diyor ki tüketicinin dört seçimlik hakkı var sen değişim istiyorsun bunun muadili yoksa bir üst modelle değişim yapılabilir ama yok ben üst model de istemem dersen para iadesi hakkın var.

Üşenme arkadaşım git hakkını ara yasa gayet net 3-4 ay beklersin ama sonunda kazanan sen olursun.Ben kusurlu ayakkabımı değiştirmediler diye üşenmedim hakem heyetine gittim kaldı ki senin telefon 1000 liradan aşağı bir cihaz değil bildiğim kadarıyla hakkınızı arayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-1E7109D3E -- 18 Mart 2016; 3:49:41 >
  • Çılgın Microsoft ve Teleservice'in yeni bombası gelen değişim cihazının imeisini kaydetmemek olmuş şaşırdık mı? Hayır, paranızı çöpe atmayın gençler ALMAYIN, ALDIRMAYIN. ALANLARA DA CENABÜL RAB SABIR İHSAN EYLESİN.
  • teleservise 2014 kasımda gönderdiğim cihazı 15 gün içinde yapmış ve dmarket e geri göndermiş. bende bekledim baktım cihaz gelmedi sorduğumda cihaz dmarkete gitmiş. servis süresi doldu para iadesi istiyorum dediğimde mahkemeye başvurun dediler. başvurduk ilk başvuruda servisi şikayet ettiğimiz için hatalı olmuş ikinci başvuruda microsoftu şikayet ettik. sonuç bir buçuk sene sonra para iadesi. rezillik ise rezillik budur.

hem devlet ve hem servis rezil durumdadır. tekrar wp telefon alırmıyım. tabiki alırım almamak için hiç bir sebep yok. bu arada alacağım para 1800 tl. bi 950 almaz ama baya destek olur :)
  • quote:

teleservise 2014 kasımda gönderdiğim cihazı 15 gün içinde yapmış ve dmarket e geri göndermiş. bende bekledim baktım cihaz gelmedi sorduğumda cihaz dmarkete gitmiş. servis süresi doldu para iadesi istiyorum dediğimde mahkemeye başvurun dediler. başvurduk ilk başvuruda servisi şikayet ettiğimiz için hatalı olmuş ikinci başvuruda microsoftu şikayet ettik. sonuç bir buçuk sene sonra para iadesi. rezillik ise rezillik budur.

hem devlet ve hem servis rezil durumdadır. tekrar wp telefon alırmıyım. tabiki alırım almamak için hiç bir sebep yok. bu arada alacağım para 1800 tl. bi 950 almaz ama baya destek olur :)

Hocam ilki hataydı derler ama bu bildiğiniz bile bile paranızı ateşe atmak yapmayın etmeyin gelişecek gelişecek diye diye nereye kadar? Sistem çöp, satış sonrası hizmete çöp desem övmüş olacağım, Lumia Türkiye desen ilgisiz kaale almıyorlar müşterilerini bi leyla var dert dinleyen. Facebook beta, instagram beta yıl 2016..

• Harrow35 kullanıcısına yanıt
    Hocam suan sifiri 700 ikinci elini 500 e almis oldugum gm 4g kullaniyorum. Benim acimdan hersey mukemmel. Yani iphone 6 bile gereksiz. Stabil calisan uygulama sikintisi olmayan ucuz guzel bir cihaz. Tek eksik kamera.

Wp bu kadar akici guzel olursa alirim suan kesinlikle alinabilecek bir durumda degildir. Ana ekrana donerken loading yazisi cikarmi ya. Olgunlasirsa hic tereddit.etmem alirim. Ben arayuzunu cok seviyorum wp nin ki turkiyede cikmadigi donemde wp7 olarak da cok kullandim.

Servis isine gelince turkiye boyle maalesef. Kanun olsa adam gibi sikinti cekmezsin. Bizim ulkede adelet biraz gec.geliyor. servis olayina bakacak olursak sanirim bir tek apple urunleri alinir.

Onlarda asiri pahali ve iphone nun arayuzunu hic begenmiyorum.

Ozet olarak suanlik en iyi sistem android

• quote:

Orijinalden alıntı: Harrow35

quote:

teleservise 2014 kasımda gönderdiğim cihazı 15 gün içinde yapmış ve dmarket e geri göndermiş. bende bekledim baktım cihaz gelmedi sorduğumda cihaz dmarkete gitmiş. servis süresi doldu para iadesi istiyorum dediğimde mahkemeye başvurun dediler. başvurduk ilk başvuruda servisi şikayet ettiğimiz için hatalı olmuş ikinci başvuruda microsoftu şikayet ettik. sonuç bir buçuk sene sonra para iadesi. rezillik ise rezillik budur.

Hocam ilki hataydı derler ama bu bildiğiniz bile bile paranızı ateşe atmak yapmayın etmeyin gelişecek gelişecek diye diye nereye kadar? Sistem çöp, satış sonrası hizmete çöp desem övmüş olacağım, Lumia Türkiye desen ilgisiz kaale almıyorlar müşterilerini bi leyla var dert dinleyen. Facebook beta, instagram beta yıl 2016..

Beta uygulamalardan örnek verdiğine göre mağaza çöp demek istedin herhalde. Sistemin çöp bir yanı yok, yok satan iOS'a bile fark atar özellik bakımından.

Sadece servis bu kadar düşman ettiyse seni WP'ye hasta olsan yaradana neler diyeceksin çok merak ettim şimdi. Bu hayatta hiçbir şey mükemmel değil, bozuluyor da, kırılıyor da. Önemli olan zorluklar karşısında edebini terbiyeni bozmadan mantığının gölgesinde hareket etmek.

Ben bu sistemi gelişecek diye almadım, olan yetiyor bana ama burada gelipte benim işimi gören sisteme çöp demek mantıksızlığın zirvesidir. iOS'ta uygulamaları ana ekranda gizleyemiyoruz, uygulamalardan şekil yapamıyoruz, widget-live tile benzeri bir olanak yok, iOS çöp mü oldu şimdi ?

Tuşlu telefonlarda bırak betayı, browserdan bile giremiyorsun o çok sevdiğin Instagram'a, çöp mü şimdi o tuşlu telefonlar ?

• Bunun en büyük sebebi çıktıktan kısa süre sonra bu telefonların piyasadan silinmesi. 4 yıl sonra bile satılan telefonlar var.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.