Şimdi Ara

rezistans

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
5.052
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • değerli arkadaşlar bilinlerin yoğunlukta olduğu nargile üzerinde bulunan közler aracılığı ile tütünün yanmasına ve duman çıkmasına olanak sağlayan lüle adını verdiğimiz dökümler vardır.yardımınızı istediğim konu aşağıda resimde örneği bulunan lüleyi rezistanslı bi şekilde mümkünse 12 yada 6 v yada ne kadar bi voltaj gerekiyorsa bana ortalama olarak 3 saat boyunca ısı verecek bi sistem geliştirmek.ortalama olarak gerekli ısının kaç derece olması gerektiğini yaptığım testlerle sonuçlandırcam.rezistansı lülenin yapım aşamasında içine yerleştirebilirim.başlangıç olarak bu tip bu uygulamada nasıl bi rezistans ve besleme kullanmalıyım.bu uygulamayı deneme yanılma yoluyla tam neticeye ulaşmayı planlıyorum.önceden hesaplarla sonuç alınacak bi uygulama değil die düşünüyorum.şimdden yardımlarınıza teşekkür ederim...

rezistans

• Çok ilginç
  • Elektrik ocaklarındaki telleri kısaltarak kullanabilirsiniz. Unutmayın ki sizin istediğiniz aralıkta 6 voltta 10 amperden aşağı (60 wattlık ısıtıcı) akım çekmeyeceksiniz. Voltaj ne kadar yüksek olursa akımı o kadar düşürürsünüz böylelikle ısıtıcı telden gececek maksimum akım değerini aşmamış olursunuz. Mesela 60 wattlık ısıtıcı 12 voltta 5 amper, 6 voltta 10 amper çeker. Isıtıcı tellerin dayanabileceği bir akım değeri vardır. Voltaj düşük olmak zorunda ise eşdeğer uzunlukta ısıtıcı tellerini paralel ve başları ve sonra dışında hiçbir noktadan bir birlerine yada kendi üzerinde temaz etmeyecek şekilde tutmalısınız.
    Amacınız ateşi yakacak yada köz halinde tutmaya yetecek kadar ıstmak mı yoksa hafif ılık olması mı? bu çok kritik bir nokta.
  • biraz dağınık bi soru oldu galiba aklıma geldikçe toparlamaya çalışcam. burda bana ortalama olarak 50 derecelik bi sıcaklık gerektiğini varsayıyorum başlangıç olarak lüleyi rüzgarlık yardımıyla kapatarak dış hava sıcaklığının etkisini en aza indrip ısınan lüleninde ısı kaybetmesini önleyerek verimi artırabiliriz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sozuak

Elektrik ocaklarındaki telleri kısaltarak kullanabilirsiniz. Unutmayın ki sizin istediğiniz aralıkta 6 voltta 10 amperden aşağı (60 wattlık ısıtıcı) akım çekmeyeceksiniz. Voltaj ne kadar yüksek olursa akımı o kadar düşürürsünüz böylelikle ısıtıcı telden gececek maksimum akım değerini aşmamış olursunuz. Mesela 60 wattlık ısıtıcı 12 voltta 5 amper, 6 voltta 10 amper çeker. Isıtıcı tellerin dayanabileceği bir akım değeri vardır. Voltaj düşük olmak zorunda ise eşdeğer uzunlukta ısıtıcı tellerini paralel ve başları ve sonra dışında hiçbir noktadan bir birlerine yada kendi üzerinde temaz etmeyecek şekilde tutmalısınız.
    Amacınız ateşi yakacak yada köz halinde tutmaya yetecek kadar ıstmak mı yoksa hafif ılık olması mı? bu çok kritik bir nokta.

amacım sadece orada ısı sağlamak amacım lüle içinde tütün yakmak deil sadece lüleye koyacağım malzemeyi ısıtmak gerekli olan ısı ise 50 derece civarı.bunu da mümkünse bir ışıldak aküsüyle beslemk istiyorum ama mümkün olmayacaksa direk olarak 220 v da kullanabilirim ama bu son çağre.öncelikli olarak dediğim gibi akü ile yapmak ve 3 saat civarı ısıtmak.hatırlatma yapmak istediğim konu bir termostat yardımı ile 50 dereceye ulaştığında beslemeyi kesersek rezistans devamlı olarak akım çekmeyecek ilk anda maksimum çekip daha sonra belli aralıklarla termostat yardımı ile devreye girecek.bunun tam olarak hesabını bilmiyorum.bilen arkadaşlarında yardımları için şimdiden teşekkür ederim.

• Akü çabuk biter bu durumda belki yarım saat.

Size bir tavsiye lehim havyalarının kalem tipi olanları var. Bunların resistaznsları yedek olarak satılır boyları da kısadır.20-30 wattlık olanlarından alıp sisteme entegre edebilirseniz işinizi görür belki. Termostat ise mekanik tip olarak bulabilirsini ama biçim olarak nasıl uydurursunuz birşey diyemem yapmanız gereken uygun bir rezistans ile termostat alıp elektriki olarak bunları seri bağlayıp fiziksel olarak ta termostadın ısı ölçen ucunu ısının oluşacağı noktada uygun bir yere konumlandırmak.

Örneğin burada size 20-30 wattlık ısı enerjisi yeter diye düşünüyorum ama ısıtıcının gücü ısıtılacak objenin toplan hacmine ve dış etkenlerle soğumasına bağlı olarak değişir. Örneğin 30 watt ile 1 saatte 50 dereceye ulaşabilirsiniz yada 10 dakikada da bu şartlara bağlı.

Örneğin bir ışıldak aküsü 6 volt 4 amper saattir. Bu değer akünün 20 saat boyunca 4amper/20saat=200mA (0.2 Amper) vererek tükeneceğini belirtir. Yani 400mA ile yüklersek 10 saat, 800 mA ile yüklersek 5 saat, 1600 mA ile yüklersek 2.5 saat dayanması gereklidir. Örneğin 1600 mA ile 6 voltta alacağımız güç = 1.6 x 6= 9.6 Watttır. Yaklaşık olarak bize 30 watt enerji gereksin. Bu durumda akümüz yaklaşık olarak 2.5 saat/ 3 = 45 dakika kadar yeter. Bu tabiki yaklaşık değerler hiç bir zaman bu değerlere tam olarak ulaşılamaz zira akülerde yaşlanır. Bir de piyasada 3-5 liraya satılan akülerden bu değerleri asla beklemeyin, 10 dakika çalışırsa öpüp başınızın üzerine koyun.

• şimdiye kdr alınan cevaplarda akü ile beslemenin mümkün olmağını gördük:) peki bu işlemi 220 v ile yapacak olursak şebeke beslemesi ile bu işlemi nasıl yaparız nasıl bi termostat kullanmalı ve bağlantıları nasıl yapmalıyım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Buzdolabı termostat delikleri
    geçen yıl önce açıldı
    12 volt ısıtıcı rezistans .
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Mesela arabanın çakmaklığına takılan su kaynatıcıları onunda bir düşün hemde amperi azçekiyor.Ondan birtane alarak içindeki rezistansı kullanabilirsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 6sigma -- 11 Ağustos 2010; 23:58:25 >
  • araba çakmağının içindekide rezistansdır.kısa sürede tütünü yakacak kadar ısı üretebilir. bir zamanlıyıcı vasıtaısyla yakıp söndürerek kullanabilirsin.
  • bana ateş deil ısı lazım tütün yakmıycam ben.sadece o lülenin ısınması lazım.
  • çakmaklıkla çalışan ketıl konusunda acaba nasıl bı yapısı var rezistansının.
  • Kardeşim çakmaklığa takılan kaynatıcıda ateşle kaynatmıyor suyu
  • quote:

Orijinalden alıntı: hsk tekno

değerli arkadaşlar bilinlerin yoğunlukta olduğu nargile üzerinde bulunan közler aracılığı ile tütünün yanmasına ve duman çıkmasına olanak sağlayan lüle adını verdiğimiz dökümler vardır.yardımınızı istediğim konu aşağıda resimde örneği bulunan lüleyi rezistanslı bi şekilde mümkünse 12 yada 6 v yada ne kadar bi voltaj gerekiyorsa bana ortalama olarak 3 saat boyunca ısı verecek bi sistem geliştirmek.ortalama olarak gerekli ısının kaç derece olması gerektiğini yaptığım testlerle sonuçlandırcam.rezistansı lülenin yapım aşamasında içine yerleştirebilirim.başlangıç olarak bu tip bu uygulamada nasıl bi rezistans ve besleme kullanmalıyım.bu uygulamayı deneme yanılma yoluyla tam neticeye ulaşmayı planlıyorum.önceden hesaplarla sonuç alınacak bi uygulama değil die düşünüyorum.şimdden yardımlarınıza teşekkür ederim...

rezistans

ilginç, olmayacak bir durum yok ortada, yanma olayını sürekli hale getiriyorsun, bol tömbeki gerekebilir,bence bırak orjinal kalsın nargile fiyatlarının artmasın.

• 2 tane ucuz sıcak silikon tabancası al içlerinde büyük ihtimal ptc var. İki tanesini de söküp seri bağla böylelikle aşırı ısınmadan ve bozulmadan uzun süre kullanabilirsin. Direkt 220 volt verdiğinde her biri yarım gücünde çalışır yanı 30 watt ise tek tabanca ikisini seri bağlarsan voltaj düşeceği için 15+15 watt toplamda 30 watt ısı veren sistemin olur.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.