Şimdi Ara

rf kamera yapımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
9.737
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • bende bi tane usb webcam var. usbnin 2 ucu 5v veriyor 2 taneside data için. devrede video input için 2 giriş bağlantısı var. usb nin besleme haricinde geri kalan 2 bağlantısını bunlara bağlasam kablosuz kamera olurmu acaba?? resmini çizmeye çalıştım renkler usb kablonun renk girişleridir. sizce böyle bişey mümkünmü??

rf kamera yapımı

• quote:

sizce böyle bişey mümkünmü??

değil...
  • neden ve nasıl yapabilirim?
  • Devreyi daha önce yaptım çalışmadı. Televizyonda hafif bir parazite neden olmuştu ama görüntü sıfır. VCD bağlamıştım ben. WEBCAM la olabilir mi bilmiyorum ama piyasadaki küçük kameralarla olacağı kesin, tabii devreyi çalıştırabilirsen.
  • o bahsettiğin besleme haricindeki iki çıkış data- ve data + dır bunu direk vericiye vererek görüntü alamazsın.once webcamden çıkan görüntyü işlemen lazım
  • Bende bu tür bir proje ile uğraşmaktayım ama senin düşündüğünden çok daha komplex bu olay.

Usb protokolü zaten çok karışık onu bir şekilde seriye çevirdiğini düşünsek bile çoğu rf verici video gibi geniş bant isteyen bir datayı iletmeye yeterli değil. Bu yüzden şu an 30 fps lik bir görüntüden 1fps alıp göndermeye çalışıyorum.

Senin yaptığının olabilmesi için usb hızında yani 2.0 için 480Mbps iletim hızına ulaşabilen wireless modül gerekli ve bildiğim kadarı ile böyle birşey de yok.
  • tamam ben aleti topluyorum ozamn webcam olarak kullanmaya devam ediyim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Dji Osmo Action 4 Kamera Ayarları
    3 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • biraz araştırdımda bu linkte digitali alanog a çeviren devreler var, böyle birşey kursam yinede olmazmı??
    http://www.teknikogretmenler.org/myilmaz1.html
  • Normal video sinyali kullansa idiniz olurdu ama bu kamera ile olmaz.
  • analog bi kamerayı bu yöntemle kablosuz yapabilirim ama bu digital olduğu için olmuyor doğrumu anladım??
  • haklısınız. şayet bir vericiye bindireceğiniz bu data+ / data- yi ( ki seri bilgiye çevirmeniz veya dublex yapmanız gerekir ! ) çözebilecek bir alıcınız varsa olay yine bitecektir. ama atılan taş ürkütülen kaza değmeyecektir. Tahtakale den alabileceğiniz ilkel 5-10 $ lık bir kamera zaten analog video sinyali veriyor.
    Saygılar
  • küçük bi tane istiyorum. en yakın zamanda gidip alıcam sonrada devreyi yapıp bağlarım inşallah olur. çok sağol...
  • Webcam lensleri bilgiyi mikroişlemciye nasıl gönderiyor, usb protokolümü daha karmaşık lens protokolümü ?
  • USB protokolü için hazır kütüphaneler var. Hazır kütüphaneleri kullanarak rahatça kullanabiliyorsun. Microchip PIC işlemcilerin OTG USB özelliği olan her biri USB aygıtı kendine direkt bağlayabiliyor. Kamera görüntüsü okuması için özelleştirilmiş entegreler var. Onları kullanırsan her noktanın değerini sana dijital olarak verirler. Mesela CCD tipi bir kamerayı kendin işlemci ile okutmak istersen sanki LED tabelaya yazı yazıyor gibi satır sütun aktifleyerek analog çıkış değerini okuyabilirsin.
  • Lens in görevi dışarıdaki görüntüyü chipset e odaklamak. En doğrusu tahtakaleden 1 tane renkli 420 TVL renkli kamera + modülatör + RF Amplifikatör alman gerek.
  • Elimizde olan usb webcam var bundan devre üzerinden analog görüntü almak mümkün mü?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dj-61 D kullanıcısına yanıt
    Zannetmiyorum. Analog çıkış yoksa imkansız.
    Ama varsa dijitali analoga dönüştüren bir aparat, belki olabilir. (çinden ısmarlanan hazır modüllerden bahsediyorum)
  • webcam ile değilde analog güvenlik kamerası ile olur mu ? onun çıkışları direk analog. çıkışlarına eski anten jackını bağlayıp televizyona verince görüntü geliyor. onu kablosuz yapmayı denesek mesela
  • CRhackSH kullanıcısına yanıt
    Tam olarak ne yapmak istiyorsanız planı ona göre seçeceksiniz demektir.

Bir güvenlik kamerası sistemi kuruyoruz, ama görüntüyü alacak cihaz bir televizyon. Eski anten jakı takılan kabloya koaksiyel kablo deniyordu sanırım. Eğer böyle bir durum varsa, kameradan çıkan o analog yayını alıp dijital yayın yapacak bir cihaza ihtiyaç var demektir.

Bu cihazın fiyatına bakılır. Çok pahalıysa kablo döşemek daha mantıklıdır. Elinizde analog çıkışı olan bir kamera varsa kablo işini değerlendirin bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KendiİsteğiyleAyrıldı -- 5 Eylül 2019; 16:15:14 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.