Bildirim
RGB
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
Güncel -
Bu ne kablosu ?? Neye takılıyor ??quote:
Orijinalden alıntı: K1NgoNGs
Güncel -
rgb şerit led den çıkan rgb kontrol kutusuna giren kablo normalde 4 girişli jack olması lazımdı.quote:
Orijinalden alıntı: selo09
Bu ne kablosu ?? Neye takılıyor ??
Alıntıları Göster
.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K1NgoNGs -- 30 Ağustos 2013; 19:06:29 > -
renkleri birbirleriyle siyahla da beyazı birleştirin.
ayrıca her iki kabloda aynı elemana/kabloya ait olsa aynı renkler olurdu siz anladığım kadarıyla başka birşeyle birleştirme yapıyorsunuz. normalde rgb de ortak artı olur fakat birleştirmek istediğiniz şeyde ortak eksi olabilir ve çalışmaz.
edit:saliseler ile kaçırmışım :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wert95 -- 30 Ağustos 2013; 19:06:33 > -
Evet sn. lerle .Galiba - ler ortak kabloları renklerine göre birleştiriyorum.Siyahlada beyazı...Ama sadece sarı beyaz çıkıyorquote:
Orijinalden alıntı: wert95
renkleri birbirleriyle siyahla da beyazı birleştirin.
ayrıca her iki kabloda aynı elemana/kabloya ait olsa aynı renkler olurdu siz anladığım kadarıyla başka birşeyle birleştirme yapıyorsunuz. normalde rgb de ortak artı olur fakat birleştirmek istediğiniz şeyde ortak eksi olabilir ve çalışmaz.
edit:saliseler ile kaçırmışım :)
@wert95
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K1NgoNGs -- 30 Ağustos 2013; 19:38:08 > -
Transistörlerin sağlamlığı nasıl kontrol ediliyo avometreden onlara bakıyımquote:
Evet sn. lerle .Galiba - ler ortak kabloları renklerine göre birleştiriyorum.Siyahlada beyazı...Ama sadece sarı beyaz çıkıyor
@wert95 -
sadece sarı ve beyaz renk çıkıyor ve bu iki renk başta beyaz sonda sarı veya tamtersi şeklinde ise bir yerde kısa devre vardır.(bizzat yaşadım) kısa devre rgb bağlantıları arasındadır (hangi rengi saçtiğinizde o şekilde yanıyorsa seçtiğiniz rengin karışımındaki ana renklerde kısadevre vardır.) -
avo metre ile kontrol yaptım ama kısa devre gözükmüyorquote:
sadece sarı ve beyaz renk çıkıyor ve bu iki renk başta beyaz sonda sarı veya tamtersi şeklinde ise bir yerde kısa devre vardır.(bizzat yaşadım) kısa devre rgb bağlantıları arasındadır (hangi rengi saçtiğinizde o şekilde yanıyorsa seçtiğiniz rengin karışımındaki ana renklerde kısadevre vardır.)
@wert95
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K1NgoNGs -- 30 Ağustos 2013; 21:36:05 > -
Merhaba arkadaşım 30 Ağustos zafer bayramın kutlu olsun. senin sorunun sanırım led kontrolcü içindeki uçarın yazılımsal olarak değişmesinden kaynaklanıyor. bikeresinde benimde başıma tesadüfen gelmişti sorunun çözümü basit ledler kumandadan off durumundayken dsmart uydu alıcısının kumandasının mesaj tuşuna basınca kırmızı led flaş yapacak sonra ledleri on konumna getirince düzeleceğini göreceksin ama bunu yaparken dikkat et kumandada tv degil dsmart fonksiyonu seçili olacak. Tesadüfen farkettim. Bu arada dsmart kumandası bu rgb konrolcülerin bir kısmını kontrol edebiliyor haberin olsun.quote:
avo metre ile kontrol yaptım ama kısa devre gözükmüyor
@wert95 -
Senin Kutlu olsun.Ama bizde D-smart yokquote:
Orijinalden alıntı: burakdc
Merhaba arkadaşım 30 Ağustos zafer bayramın kutlu olsun. senin sorunun sanırım led kontrolcü içindeki uçarın yazılımsal olarak değişmesinden kaynaklanıyor. bikeresinde benimde başıma tesadüfen gelmişti sorunun çözümü basit ledler kumandadan off durumundayken dsmart uydu alıcısının kumandasının mesaj tuşuna basınca kırmızı led flaş yapacak sonra ledleri on konumna getirince düzeleceğini göreceksin ama bunu yaparken dikkat et kumandada tv degil dsmart fonksiyonu seçili olacak. Tesadüfen farkettim. Bu arada dsmart kumandası bu rgb konrolcülerin bir kısmını kontrol edebiliyor haberin olsun.
Alıntıları Göster
@burakdc
-
-
tamam şöyle yapın birde ilk olarak beyazla siyahı bağlayın ve mavi ile maviyi yada herhangi bir rengi bağlayın diğer iki rengin kabloları bağlanmamış olsun ve düzgün yanıp yanmadığını 3 kablo için de deneyin. -
Kırmızı ile kırmızıyı bağlayınca:Kırmızı yandı.quote:
tamam şöyle yapın birde ilk olarak beyazla siyahı bağlayın ve mavi ile maviyi yada herhangi bir rengi bağlayın diğer iki rengin kabloları bağlanmamış olsun ve düzgün yanıp yanmadığını 3 kablo için de deneyin.
Mavi ile maviyi bağlayınca:Yeşil yandı.
Yeşil ile yeşili bağlayınca:Mavi yandı.
Bi Gariplik Var
@wert95
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K1NgoNGs -- 31 Ağustos 2013; 13:16:09 > -
tamam birde siyahla beyazı
mavi ile yeşili
yeşil ile maviyi
kırmızı ile kırmızıyı bağlayıp deneyin.
bu bir cihazın içi (kutulu bir cihaz) olmalı ve kutusuna bakarsanız mavi bağlantının olduğu yerde yeşil yazdığını görürsünüz
bende de 2 tane rgb kontrolcüsü var ve bir tanesi dediğim şekilde içindeki rgb bağlantısı ile dıştaki yazılam bağlantı farklı. -
Mor ile beyaz yanıyor.quote:
tamam birde siyahla beyazı
mavi ile yeşili
yeşil ile maviyi
kırmızı ile kırmızıyı bağlayıp deneyin.
bu bir cihazın içi (kutulu bir cihaz) olmalı ve kutusuna bakarsanız mavi bağlantının olduğu yerde yeşil yazdığını görürsünüz
bende de 2 tane rgb kontrolcüsü var ve bir tanesi dediğim şekilde içindeki rgb bağlantısı ile dıştaki yazılam bağlantı farklı.
Üstündeki çıkartma yok kaybolmuş
@wert95
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K1NgoNGs -- 31 Ağustos 2013; 13:52:01 > -
kumandası varmı nasıl bir şey
tüm renklerden sadece mor ve beyaz mı var?
birde dediğim şekilde bağlı olarak bir rengi çıkartarak 2 rengin birleşiminin çalışıp çalışmadığını kontrol edin. -
-
resimde turkuaz var ama
neyse önceki yazıyı açık yazıyorum o zaman;
siyahla beyazı
mavi ile yeşili
kırmızı ile kırmızıyı beğlayıp deneyin.
yani bir tane kabloyu bağlamayın ve bu şekilde doğru çalışığ çalışmadığına bakın ve bu şekilde 3 kere bağlantı yapın( birinde kırmızıyı diğerinde maviyi boş bırakın) -
O farklı bi kombinequote:
resimde turkuaz var ama
neyse önceki yazıyı açık yazıyorum o zaman;
siyahla beyazı
mavi ile yeşili
kırmızı ile kırmızıyı beğlayıp deneyin.
yani bir tane kabloyu bağlamayın ve bu şekilde doğru çalışığ çalışmadığına bakın ve bu şekilde 3 kere bağlantı yapın( birinde kırmızıyı diğerinde maviyi boş bırakın)
Evet dediğiniz gibi yaptım 4 kablo birden takılı olduğu zaman mor ile beyaz.
Kırmızılar kesilince Mavi ve açık mavi.
Yeşil ile mavi kesilince sadece pembemsi bir renk.
Mavi ile yeşil kesildiğinde kırmızı.
2 gündür uyumayıp bunla uğraşıyorum inat ettim.
@wert95
Benzer içerikler
- 3x1.5 kablo kaç watt taşır
- 2.5 elektrot kaç amper olmalı
- çamaşır makinesi fişi takınca sigorta atıyor
- 3 kablolu avize 2 kabloya nasıl bağlanır
- akıllı kumanda kodları klima
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X