Şimdi Ara

RGB

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
1.177
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Rgb kontolün jackları koptu.Kablolarda bir kaç renk denedim ama kumandadaki renklerle uymuyor bağlantıyı nasıl yaparım?

RGB

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K1NgoNGs -- 31 Ağustos 2013; 10:02:10 >

• Güncel
  • quote:

Orijinalden alıntı: K1NgoNGs

Güncel
    Bu ne kablosu ?? Neye takılıyor ??
  • quote:

Orijinalden alıntı: selo09

Bu ne kablosu ?? Neye takılıyor ??

Alıntıları Göster
    rgb şerit led den çıkan rgb kontrol kutusuna giren kablo normalde 4 girişli jack olması lazımdı.
    .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K1NgoNGs -- 30 Ağustos 2013; 19:06:29 >
  • K1NgoNGs K kullanıcısına yanıt
    renkleri birbirleriyle siyahla da beyazı birleştirin.
    ayrıca her iki kabloda aynı elemana/kabloya ait olsa aynı renkler olurdu siz anladığım kadarıyla başka birşeyle birleştirme yapıyorsunuz. normalde rgb de ortak artı olur fakat birleştirmek istediğiniz şeyde ortak eksi olabilir ve çalışmaz.
    edit:saliseler ile kaçırmışım :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wert95 -- 30 Ağustos 2013; 19:06:33 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: wert95

renkleri birbirleriyle siyahla da beyazı birleştirin.
    ayrıca her iki kabloda aynı elemana/kabloya ait olsa aynı renkler olurdu siz anladığım kadarıyla başka birşeyle birleştirme yapıyorsunuz. normalde rgb de ortak artı olur fakat birleştirmek istediğiniz şeyde ortak eksi olabilir ve çalışmaz.
    edit:saliseler ile kaçırmışım :)
    Evet sn. lerle .Galiba - ler ortak kabloları renklerine göre birleştiriyorum.Siyahlada beyazı...Ama sadece sarı beyaz çıkıyor

@wert95

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K1NgoNGs -- 30 Ağustos 2013; 19:38:08 >
  • quote:

Evet sn. lerle .Galiba - ler ortak kabloları renklerine göre birleştiriyorum.Siyahlada beyazı...Ama sadece sarı beyaz çıkıyor

@wert95
    Transistörlerin sağlamlığı nasıl kontrol ediliyo avometreden onlara bakıyım
    sadece sarı ve beyaz renk çıkıyor ve bu iki renk başta beyaz sonda sarı veya tamtersi şeklinde ise bir yerde kısa devre vardır.(bizzat yaşadım) kısa devre rgb bağlantıları arasındadır (hangi rengi saçtiğinizde o şekilde yanıyorsa seçtiğiniz rengin karışımındaki ana renklerde kısadevre vardır.)
  • quote:

sadece sarı ve beyaz renk çıkıyor ve bu iki renk başta beyaz sonda sarı veya tamtersi şeklinde ise bir yerde kısa devre vardır.(bizzat yaşadım) kısa devre rgb bağlantıları arasındadır (hangi rengi saçtiğinizde o şekilde yanıyorsa seçtiğiniz rengin karışımındaki ana renklerde kısadevre vardır.)
    avo metre ile kontrol yaptım ama kısa devre gözükmüyor

@wert95

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K1NgoNGs -- 30 Ağustos 2013; 21:36:05 >
  • quote:

avo metre ile kontrol yaptım ama kısa devre gözükmüyor

@wert95
    Merhaba arkadaşım 30 Ağustos zafer bayramın kutlu olsun. senin sorunun sanırım led kontrolcü içindeki uçarın yazılımsal olarak değişmesinden kaynaklanıyor. bikeresinde benimde başıma tesadüfen gelmişti sorunun çözümü basit ledler kumandadan off durumundayken dsmart uydu alıcısının kumandasının mesaj tuşuna basınca kırmızı led flaş yapacak sonra ledleri on konumna getirince düzeleceğini göreceksin ama bunu yaparken dikkat et kumandada tv degil dsmart fonksiyonu seçili olacak. Tesadüfen farkettim. Bu arada dsmart kumandası bu rgb konrolcülerin bir kısmını kontrol edebiliyor haberin olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: burakdc

Merhaba arkadaşım 30 Ağustos zafer bayramın kutlu olsun. senin sorunun sanırım led kontrolcü içindeki uçarın yazılımsal olarak değişmesinden kaynaklanıyor. bikeresinde benimde başıma tesadüfen gelmişti sorunun çözümü basit ledler kumandadan off durumundayken dsmart uydu alıcısının kumandasının mesaj tuşuna basınca kırmızı led flaş yapacak sonra ledleri on konumna getirince düzeleceğini göreceksin ama bunu yaparken dikkat et kumandada tv degil dsmart fonksiyonu seçili olacak. Tesadüfen farkettim. Bu arada dsmart kumandası bu rgb konrolcülerin bir kısmını kontrol edebiliyor haberin olsun.

Alıntıları Göster
    Senin Kutlu olsun.Ama bizde D-smart yok
    @burakdc

• quote:

Senin Kutlu olsun.Ama bizde D-smart yok
    @burakdc
    Jackları kısa devre yöntemiyle ölçtüm.
    Rgb den çıkan jack(Jacklardaki ok yönüne göre soldan!)
    1.Siyah
    2.Kırmızı
    3.Yeşil
    4.Mavi

Şerit ledin jackı(Jacklardaki ok yönüne göre soldan)
    1.Beyaz
    2.Mavi
    3.Kırmızı
    4.Yeşil

Böyle bağlamışlar böylede denedim faka pembe ile beyaz yanıyor bir tek yine çözemedim.

RGB,

RGB

RGB

@wert95
    @burakdc

tamam şöyle yapın birde ilk olarak beyazla siyahı bağlayın ve mavi ile maviyi yada herhangi bir rengi bağlayın diğer iki rengin kabloları bağlanmamış olsun ve düzgün yanıp yanmadığını 3 kablo için de deneyin.
  • quote:

tamam şöyle yapın birde ilk olarak beyazla siyahı bağlayın ve mavi ile maviyi yada herhangi bir rengi bağlayın diğer iki rengin kabloları bağlanmamış olsun ve düzgün yanıp yanmadığını 3 kablo için de deneyin.
    Kırmızı ile kırmızıyı bağlayınca:Kırmızı yandı.
    Mavi ile maviyi bağlayınca:Yeşil yandı.
    Yeşil ile yeşili bağlayınca:Mavi yandı.

Bi Gariplik Var

@wert95

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K1NgoNGs -- 31 Ağustos 2013; 13:16:09 >
    tamam birde siyahla beyazı
    mavi ile yeşili
    yeşil ile maviyi
    kırmızı ile kırmızıyı bağlayıp deneyin.
    bu bir cihazın içi (kutulu bir cihaz) olmalı ve kutusuna bakarsanız mavi bağlantının olduğu yerde yeşil yazdığını görürsünüz
    bende de 2 tane rgb kontrolcüsü var ve bir tanesi dediğim şekilde içindeki rgb bağlantısı ile dıştaki yazılam bağlantı farklı.
  • quote:

tamam birde siyahla beyazı
    mavi ile yeşili
    yeşil ile maviyi
    kırmızı ile kırmızıyı bağlayıp deneyin.
    bu bir cihazın içi (kutulu bir cihaz) olmalı ve kutusuna bakarsanız mavi bağlantının olduğu yerde yeşil yazdığını görürsünüz
    bende de 2 tane rgb kontrolcüsü var ve bir tanesi dediğim şekilde içindeki rgb bağlantısı ile dıştaki yazılam bağlantı farklı.
    Mor ile beyaz yanıyor.
    Üstündeki çıkartma yok kaybolmuş
    @wert95

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K1NgoNGs -- 31 Ağustos 2013; 13:52:01 >
    kumandası varmı nasıl bir şey
    tüm renklerden sadece mor ve beyaz mı var?
    birde dediğim şekilde bağlı olarak bir rengi çıkartarak 2 rengin birleşiminin çalışıp çalışmadığını kontrol edin.
  • quote:

kumandası varmı nasıl bir şey
    tüm renklerden sadece mor ve beyaz mı var?
    birde dediğim şekilde bağlı olarak bir rengi çıkartarak 2 rengin birleşiminin çalışıp çalışmadığını kontrol edin.
    Evet sadece mor ve beyaz yandı.

Öbür dediğini anlamadım

RGB
    @wert95

resimde turkuaz var ama
    neyse önceki yazıyı açık yazıyorum o zaman;
    siyahla beyazı
    mavi ile yeşili
    kırmızı ile kırmızıyı beğlayıp deneyin.
    yani bir tane kabloyu bağlamayın ve bu şekilde doğru çalışığ çalışmadığına bakın ve bu şekilde 3 kere bağlantı yapın( birinde kırmızıyı diğerinde maviyi boş bırakın)
  • quote:

resimde turkuaz var ama
    neyse önceki yazıyı açık yazıyorum o zaman;
    siyahla beyazı
    mavi ile yeşili
    kırmızı ile kırmızıyı beğlayıp deneyin.
    yani bir tane kabloyu bağlamayın ve bu şekilde doğru çalışığ çalışmadığına bakın ve bu şekilde 3 kere bağlantı yapın( birinde kırmızıyı diğerinde maviyi boş bırakın)
    O farklı bi kombine

Evet dediğiniz gibi yaptım 4 kablo birden takılı olduğu zaman mor ile beyaz.
    Kırmızılar kesilince Mavi ve açık mavi.
    Yeşil ile mavi kesilince sadece pembemsi bir renk.
    Mavi ile yeşil kesildiğinde kırmızı.

2 gündür uyumayıp bunla uğraşıyorum inat ettim.
    @wert95

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.