Şimdi Ara

RGB LED Kontrol

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.180
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar,
    PIC ile RGB LED Kontrolu üzerine çalışması olan arkadaşlar benimle iletişime geçerse sevinirim.

İyi çalışmalar.

• Sanırım zor bir proje :)
  • ben pic ile şöyle bir proje yaptım:

ortamın sıcaklığına göre renk değiştiren bir panel. ortam çok soğukken maviye dönüşen , ortam sıcakken kırmızıya dönüşen, ve ara sıcaklıklarda, kırmızı ve mavinin arasındaki renk tayfına göre renk veren bir sistem.

aslında olay çok basit. sıcaklığı ölçme olayını geçiyorum, renk oluşturmaktan biraz bahsedecem. tüm renkleri 3 ana renkten oluşturabileceğimizi herhalde herkes biliyordur. eğer ana renklerin(kırmızı, yeşil, mavi) parlaklığını kontrol edebilirsek istediğimiz rengi elde edebiliriz. tabi istediğimiz renk için kırmızı veya mavi veya yeşilden nekdar katmamız gerektiğini bilmemiz şart.

şimdi gelelim ledlerin parlaklığını nasıl değiştiririz. ilk akla gelen yol led üzerinden geçen akımlarla onamak. tabi dinamik olarak oynamak. dinamik derken dışarıdan gelen bi bilgiye göre akımı değiştirmek. bu zor bir iş uğraşmaya değmez. ikinci ve kolay yol ise pulse width modulation. yani led lerimize DC değil de kare dalga uygulayacaz. bu kare dalga yüksek frekansta olmalı ki ledin ışığı titremesin. kare dalganın duty cycle ını değiştirerek te ledin parlaklığını değiştirecez. örneğin 90 micro saniye ON, 10 micro saniye OFF yapacaz. palaklığı azaltmak için ON süresini düşürüp OFF süresini artıracaz( 80 ON 20 OFF gibi) . görüldüğü gibi çok bazit. yaz bi program pic te, canavar gibi çalışsın.

• ısıya göre ledin renk değiştirmesi çok enteresan. bu devreyi nasıl yapabilirim. lütfen yardımcı olurmusunuz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.