Şimdi Ara

RGB LED PANEL SORUNU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
604
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Altı adet rgb led paneli, birbirine seri olmak üzere sürüyorum. Sondaki iki panelin ekranlarında gürültü var. Gürültü'den kastım; bir yazı karakterinin etrafında (birer pixel yakınlarında) görünüp kaybolan random ledler var. Yani bir A harfinin etrafında sürekli yıldızlar uçuştuğunu farzedin. Bu sürekli seri bağlantının son iki panelinde oluyor. Böyle bir şeyle daha önce karşılaşan var mı? Tüm data ve power düzgün kablolarının çalıştığına eminim. Sorun nereden kaynaklı olabilir?

Edit: Bir süre çalıştıktan sonra (20-30dk) bu durum geçiyor. Donanımsal olduğunu düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Trancequality -- 11 Mart 2015; 23:45:16 >

• konuyu tartışmak için bana pm atınız.
  • Ss atarmısınız
  • Arkadaşlar Merhaba,

Konu hakkında yabancı sitelerde yaptığım yazışmalar şüphelerimi haklı çıkardı ve gecikme süreleriyle oynayarak işi çözdüm. Aklınızda bulunsun; raspberry ile rgb panel çalıştıracaksanız gecikmelerinizi ona göre ayarlayın. Raspberry hızlı geldiği için arada dataları kaçırıyordu paneller. Clock aralarına birer mikrosaniye koymak işimi çözdü. Normalde paneller arduino gibi hızlı bir sistem için tasarlanmış olsalar da yine de maksimum hız limiti var -ki bu da raspberry kullanınca benim karşıma çıkan problemin ta kendisi!
  • Genellikle bu modüller 6-10 MHz arası saat frekansında çalışıyor. Sizinki kaç gibi oldu ölçebildiniz mi?
  • ledokulu L kullanıcısına yanıt
    Herhangi bir ölçüm yapmadım. Rpi'de çalışan kodun priority'sini en üst level'a ayarladım. Bu da neredeyse OS işlemlerinden önce benim kodu çalıştırmak için daha çok öncelik ayarlıyordu. Sistemin clock frekansının 700MHz olduğunu ve toggle aralarında birer uS olduğunu düşünürsek oldukça yüksek bir frekans.

Onun dışında 64MHz'lik bir pic ile pin toggle aralarında gecikme olmadan sürdüğümde istediğim parlaklığı elde edemedim. Bu yüzden rpi kullandım. Onu da yavaşlatmam gerekti. Bu da demek oluyor ki 6-10 MHz'den çok daha hızlı.

https://learn.adafruit.com/downloads/pdf/32x16-32x32-rgb-led-matrix.pdf

Burada maksimum limitin 40-50MHz olduğu söyleniyor. Benim sistem muhtemelen o civar bir şeydir.

• Kendi deneylerimde 20 MHz nin üzerine çıkan göremedim. Teknik olarak da baskıdevre plaketleri 20 MHz üzerini kaldıramaz gibi duruyor. Birçok markanın plaketini inceledim ve denedim. Osiloskopla CLK frekansını incelemek lazım. Sürücü kartlarda 170 MHz ye kadar kart içi frekans görmeme rağmen CLK frekanslarında gördüğüm en yüksek 25 MHz idi görüntüde karlanma vardı. 19 MHz ye indiğimde stabil görüntü alabildim. Benim tecrübelerim bu şekilde.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    IPS Panel Monitör Test
    11 yıl önce açıldı
    Samsung Led Tv HDMI Sorunu!!!!
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.