Merhaba arkadaslar, yaklasik 6 aydir RHCT-RHCE sinavi ile ilgilenmekteyim. Bilgi Teknolojileri uzerine yuksek ogretim yapmaktayim, RHCT sinavina gecen ay girdim ve gectim, su an RHCE sinavina hazirlaniyorum. Elimdeki belgeleleri ve bilgilerimi paylasmak isterim. Ilgilenen olursa buradan mesaj yazsin, ilgilendigi dali, yapmak istediklerini anlatsin. Tesekkur ederim.
Merhaba teamgsi,
Bende yakında linux eğitimine başlıycam ve rhct ve rhce sertifikalarını almak istiyorum. Sistem adminliği tarafıyla ilgiliyim. Bu yönde paylaşım yapabilirsen sevinirim. Sınav ücretleri baya yüksek diye duydum bu arada doğru mudur? Teşekkürler.
evet sinav ve kurs ucretleri cok yuksek, 5 gunluk egitim icin amerikada $3000 istiyorlar, ki hic bilmeyen bir kisi RHCT sinavina dahi almak istese 5 gun icerisinde alamaz o egitimle sinavi. RHCT $400, RHCE $800, ancak su an indirime girmis RHCE, $400 veriyorlar. Turkiye'de ne kadar hic bilmiyorum. su an neler yapiyorsun? ne kadar zamanda bu sertifikalari almayi planliyorsun?
official rhce eğitimleri burdada yüksek ama okadar değil. 5 günlük başlangıç eğitimi 1.500$ civarında. Benim alacağım genel bir linux eğitimi, 8-9 hafta kadar sürüyor, haftada 8 saat. Sınavları ne zaman alırım tam bilmiyorum açıkcası biraz gelişme durumuna bağlı ama fazla uzatmadan almak istiyorum. Ben daha çok Microsoft Sistemleri üzerine çalıştım, şu anda iş arıyorum ve ileride daha çok Linux üzerine çalışmayı düşünüyorum açıkçası. Amerikada durumlar nasıl, bu sertifikalar işe yarıyomu ?
eger sifirdan basliyorsan bu egitimler sonunda sinavi gecmen gercekten zor cunku istenilen seyi yaparken o komutlari az cok kafanda bilmen gerekiyor. 8-9 haftalik egitimin icerigini bilemedigimden bisey diyemem, normalde red hat kendi verdigi 5 gunluk egitimle bu sinavin gecilecegini dusunmuyorum, en azindan hic bu konularda tecrubesi olmamis birisi icin. genel bilgi ve tecrubeleri elde ettikten sonra sinava calisip gecmen 1-2 ayi bulur, bir de isin kotusu sinav sistemi degistiginden sinav ile ilgili herhangi bir kitabin bulunmamasi. RHCE sertifikasi burda cevremdeki system adminlerden gordugum kadariyla cok gecerli diger Linux sertifikalari simulasyon olmadigindan isverenler de cok bakmiyor, RHCT ilk ise girmek icin iyidir ama RHCE alabiliyorsan yerin garanti gibi bisey.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme