Şimdi Ara

Ricoh Rx vs. Samsung 370

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
925
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu iki makine arasındayım... Genel farklar;

Ricoh ----- daha ucuz (236ytl) ,wide angle zoom lens 3.6x (28mm -100 mm),alüminyum kasa ,1.8" lcd ,daha uzun pil ömrü ,macro 1cm ,shutter 8- 1/2000 (manuel değil),firmware güncellemeleri olması güzel,daha önce pahalıydı (400 ytl) , yeni modellerle beraber düştü fiyatı( + sayılabilirmi bilmiyorum), 0.9 sn açılış ve tam 0.12 sn shutter response ...

Samsung ---biraz daha pahalı (286 ytl) ,640*480 30fps sınırsız video,1.5"
    lcd ,plastik kasa ,shutter 16-1/2000 sn (manuel değil), macro 5cm ,kısa pil ömrü,daha uzun açılış süresi ...

Resim kaliteleri hakkında yorum yapabilecek arkadaşların yorumlarını bekliyorum (gece çekimleri,flash yeterliliği vs.) sanırım samsung alan onur arkadaşımız vardı, ricoh sahibi ise mace ve hidiremmi vardı, tecrübelerinizi bekliyorum şimdiden yardımcı olan herkese teşekkürler

• 2-3 gün önce aldım samsung digimax 370'i şimdilik problem yok.Çekim kalitesi beni tatmin ediyor,yeterli bana göre..makro çekimleride güzel..
    Video çekimi umduğumdan çok daha iyi,görüntü çok net ve ses kaliteside güzel.
    ben tavsiye ederim ama şunu da söyleyim tam bir değerlendirme yapmam için bu makinenin uzun süre kullanıcısı olmam ve her şartta çekim yapmış olmam,çıktı almam gerekir ki daha bunları yapmaya fırsatım olmadı..
    yalnızca ilk izlenimlerim bunlar..

Kısa pil süresi konusunda katılıyorum sana maşallah öyle çabuk bitiyoki piller(1900 mAh gp) jeneratöre falan bağlamak lazım makineyi:)
  • Teşekkürler onur911 :) galiba ricohu alıcam ama kararızım
  • ricohun özellikleri çok daha güzel bencede onu alman daha mantıklı.bir de şu var tabi teknik özellikleri ne kadar iyi olursa olsun lens kalitesi daha önemli.benim bilgisizliğimde olabilir belki ama ben ricoh markasını hiç duymadım daha önce..
    satış sonrası hizmetlerinide gözardı etmemeni tavsiye ederim..
    umarım doğru kararı verirsin..
    bende 1 hafta forumları altüst ettim almadan önce ama henuz kararımın doğru olup olmadığından emin değilim..
  • Ricoh unda bildiğim bikaç eksisi

1-Video çekimini 30 sn ile kısıtlı olması, max. 320 x 240 @ 15 fps video çekimi yapması,

2-Dahili belleğinin 8 MB olması;

3-Onur arkadaşımın söylediği gibi kullanılan malzemenin kalitesinin nasıl olduğunun bilinmemesi,

4-İsmi fazla duyulmamış olması ve bu yüzden garanti kapsamında servisininn nasıl olduğunun bilinmemesi.

Tabi bu son üçü hakkında nette detaylı bi açıklama olmadığı için eksi grubunda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KaRaCHaY -- 4 Nisan 2005, 3:15:48 >
  • Sevgili @t!GGer
    Makinelerin özelliklerini yazmış olduğun için bir de ben burada satır kalabalıklığı yapmak istemedim. Kısaca cevap vermek gerekirse bu seçimde benim oyum, kesinlikle Ricoh Caplio RX'e
  • Çok teşekkür ederim yorumunuz için mtkn3 hocam :) Ricoh'u sipariş ettim ve gelmesini 4 gözle bekliyorum.
  • Eveet, sonunda ricoh rx'ime kavuştum. Ve sürpriz bir şekilde exposure time'ın ayarlanabildiğini gördüm! Evet inanılmaz ama gerçek 1,2,4 ve 8 sn arasında seçim yapabiliyosunuz!!! Ama 1 sn nin altındaki değerlerde seçim yapamıyorsunuz,sadece sport modunda 1/2000 e kadar kendi otomatik olarak değer veriyo. İlk izlenimlerim gayet güzel :) biraz makineyi keşfedeyim tekrar deneyimlerimi yazarım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi t!GGer -- 5 Nisan 2005, 21:21:15 >

• Metekan Hocamın lafının üstüne laf söylemek düşmez bize ama bencede Ricoh. Ayrıca Ricoh markası bu konuda eminim ki samsungdan daha iyidir. Samsung'u ben hiç bir alanda iyi olarak göremiyorum malesef hep ucuz ve orta kalite ürünler üretiyor. Bence böyle.

quote:

Orjinalden alıntı: mtkn3

Sevgili @t!GGer
    Makinelerin özelliklerini yazmış olduğun için bir de ben burada satır kalabalıklığı yapmak istemedim. Kısaca cevap vermek gerekirse bu seçimde benim oyum, kesinlikle Ricoh Caplio RX'e

• t!GGer, ben hala bu iki makine arasında kararsızım. İzlenimlerini dört gözle bekliyorum.

Ayrıca SAMSUNG dijimax 370 i garantili olarak kdv dahil 200 YTL ye buldum. (nette değil!!) Bu fiyat nasıl sizce ??
  • olaya bide servis yönünden bakın... tahminimce rikohda sıkıntı çekersiniz ama samsung un servisi sağlam
    bu kriterlerde önemli
    çünki iki makinede sık arıza yapabilen makineler....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tembeler -- 5 Nisan 2005, 23:00:52 >
  • Evet servis önemli tabi. Samsung'un servisinin çok olması dediğiniz gibi sık arıza yapmasından. Bu konuda sizinle hem fikiriz.

quote:

Orjinalden alıntı: tembel er

olaya bide servis yönünden bakın... tahminimce rikohda sıkıntı çekersiniz ama samsung un servisi sağlam
    bu kriterlerde önemli
    çünki iki makinede sık arıza yapabilen makineler....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi supersistem -- 6 Nisan 2005, 10:18:32 >

• @TALHA_xXx , açıkçası ben oldukça memnunum makineden.Henüz bu 2. günüm ama kendisini az çok gösteriyor Menüler sade ve kullanışlı,gece çekimleri oldukça güzel,sadece biraz noise oluyo:( en kötü tarafı 1sn altındaki shutter speed leri seçemiyorsun.Zaten amaç full manuellikse bu makine önerilmez.Ama fiyat /performans diye sorarsan ! mükemmel derim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.