Şimdi Ara

Rip akıntısı nedir? Neden boğulursunuz? Nasıl Kurtulursunuz Hepsi burada (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
103
Cevap
16
Favori
45.762
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
27 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: kokarcanınkokusu

up

Alıntıları Göster
    Mersin/Silifke de olur mu bu olay?
  • quote:

Orijinalden alıntı: _GhostWarrior_

Mersin/Silifke de olur mu bu olay?

Alıntıları Göster
    Geçen sene ramazan bayramında Of sahilinde 6 kişi boğulmuştu. Biz de baya kalabalıktık bilmiyordum böyle bir şey olduğunu zaten pimpiriklinin tekiyim bir daha da rahat yüzemem artık
  • Belki bir yararımız dokunur UP!
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mianfei

quote:

Orijinalden alıntı: [CéM]

quote:

Orijinalden alıntı: SaikaZede

Ben de okudum gerçekten faydalı.

Ama sanırım olay 1-2 sn. içinde gerçekleşiyor bu sürede kıyıya paralel yüzmeye çalışsak filan ne kadar işe yarar ki acaba?

Olay gerçekleştiği sırada sizi açığa doğru sürüklüyor ve çok kısa süre içinde olduğu için panik ile birlikte kıyıya dik yüzülmeye çalışıldığı için boğulma olayı gerçekleşiyor sanırım..O yüzden olabildiğince sakin şekilde kıyıya paralel olarak yüzülürse boğulma riskinin azaldığından bahsediliyor..İşe yarayıp yaramayacağı hakkında bir tahminde bulunmak gerçekten güç, o olayı yaşamak gerek..Umarım kimsenin başına gelmez..

Paralel yuzmek işe yarıyor denendi

Alıntıları Göster
    havuza girin

• Arkadaşlar herkes dikkatli olsun.. Bu olay başıma gelene kadar çok ileri gidip boğuluyorlar sanıyordum kızıyordum ama artık anladım. Çok ani gelişen bir olay saniyeler içinde gidiyorsunuz. Plajda suyun kenarında suya doğru bacaklarınızı uzatıp otururken bile dalga geri dönerken devirip suyun içine alabiliyor bu akıntı yüzünden. Herkesin bilmesi gerek bunu..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alemist -- 3 Ağustos 2014; 2:34:50 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alemist

Arkadaşlar herkes dikkatli olsun.. Bu olay başıma gelene kadar çok ileri gidip boğuluyorlar sanıyordum kızıyordum ama artık anladım. Çok ani gelişen bir olay saniyeler içinde gidiyorsunuz. Plajda suyun kenarında suya doğru bacaklarınızı uzatıp otururken bile dalga geri dönerken devirip suyun içine alabiliyor bu akıntı yüzünden. Herkesin bilmesi gerek bunu..
    bu rip çok fazla büyütüyorlar dalgıçlar ve serbest dalış yapanlar bu akıntıyı kullanarak hareket ediyorlar.ben bu akıntıya trabzon-kaşüstünde defalarca yakalandım ve eğlenerek sudan çıktım.tek yapmanız gereken kendinizi akıntıya bırakmak.o sizi alsın götürsün bi yerde bırakıyor zaten.ordan sonra istediğiniz gibi yüzüp çıkın.ayrıca iyi bir diyaframınız varsa dalın aşağıya akıntıyı aşağıdan net ve keyifli bir şekilde gözlemleyebilirsiniz.burada ki asıl olay panik yapmak ki daha önce yakalanmamış ve soğukkanlı olmayan bir insan için çok normal.eğer panik yapmazsanız hiçbir şey olmaz.ayrıca denize gireceklere tavsiye trabzon-mersin plajı oldukça güvenli rüzgarlı+güneşli bir günde de yüzdük çok defa hiçbir problem yok ve dip yapısı oldukça düzgün.

• quote:

quote:

Ama sanırım olay 1-2 sn. içinde gerçekleşiyor bu sürede kıyıya paralel yüzmeye çalışsak filan ne kadar işe yarar ki acaba?

Olay gerçekleştiği sırada sizi açığa doğru sürüklüyor ve çok kısa süre içinde olduğu için panik ile birlikte kıyıya dik yüzülmeye çalışıldığı için boğulma olayı gerçekleşiyor sanırım..O yüzden olabildiğince sakin şekilde kıyıya paralel olarak yüzülürse boğulma riskinin azaldığından bahsediliyor..İşe yarayıp yaramayacağı hakkında bir tahminde bulunmak gerçekten güç, o olayı yaşamak gerek..Umarım kimsenin başına gelmez..

Hocam bilinen aksine akıntılar insanları yada diğer şeyleri denizin içine çekmezmiş yani su üstünde durulurmuş sadece kıyıdan uzağa sürüklermiş bundan dolayı panik yapan kişi efor harcayıp yorulur ve boğulurmuş gerçekten böyle içine çeken akıntı varmı hocam? Yoksa yüzme bilen ve panik yapmayan biri akıntıdan rahatça kurtulabilir paralel yüzerek yada birkaç saat yüzüp başka sahile çıkarak mümkünmü bu?

Alanyada 5-10 metrelik dalgalarda yüzerdik fırtınalı günlerde belki daha fazla su inanılmaz birşekilde çekilirdi dalga gelirdi genede zorlanmadan sahile çıkdığımı bilirim 12-13 yaşlarındaydım her dalga akıntı yapmazmı demek oluyor bu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Man Of Earth -- 18 Mart 2015; 15:20:06 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Man Of Earth

quote:

quote:

Hocam bilinen aksine akıntılar insanları yada diğer şeyleri denizin içine çekmezmiş yani su üstünde durulurmuş sadece kıyıdan uzağa sürüklermiş bundan dolayı panik yapan kişi efor harcayıp yorulur ve boğulurmuş gerçekten böyle içine çeken akıntı varmı hocam? Yoksa yüzme bilen ve panik yapmayan biri akıntıdan rahatça kurtulabilir paralel yüzerek yada birkaç saat yüzüp başka sahile çıkarak mümkünmü bu?

Alanyada 5-10 metrelik dalgalarda yüzerdik fırtınalı günlerde belki daha fazla su inanılmaz birşekilde çekilirdi dalga gelirdi genede zorlanmadan sahile çıkdığımı bilirim 12-13 yaşlarındaydım her dalga akıntı yapmazmı demek oluyor bu?

Alıntıları Göster
    up

• Sahil seridinde buyumus birisi olarak yuzmeyi iyi bilirim. Eger deniz derin ise zaten bu fazla olmaz olsada umrunuzda olmaz hatta bi daha hizli acilmak icin buralardan girerdik denize.
    Kumluk yerse cabalamayin. Sirt ustu durabiliyorsaniz durun.

Yuzme bilmiyorsaniz. Kiyiya yakinsaniz yapacak bisey yok. Ayakta durmaya calisin. Ziplayarak kenara gidin.
    Zaten yuzmeye bilmeyenin de derinde isi olmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-F1CD3AB5A

Sahil seridinde buyumus birisi olarak yuzmeyi iyi bilirim. Eger deniz derin ise zaten bu fazla olmaz olsada umrunuzda olmaz hatta bi daha hizli acilmak icin buralardan girerdik denize.
    Kumluk yerse cabalamayin. Sirt ustu durabiliyorsaniz durun.

Yuzme bilmiyorsaniz. Kiyiya yakinsaniz yapacak bisey yok. Ayakta durmaya calisin. Ziplayarak kenara gidin.
    Zaten yuzmeye bilmeyenin de derinde isi olmaz.
    eğer kurtulamazsanız rip olur ehehehehe

anladınız mı espriyi hani rest in peace eheehehehe
  • arkadaslar galiba kumlarda daha fazla oluyor bu olay ben antalyada yuzuyorum taşlık oldugundan taşlar kaymiyor ama genede dalgalara dikkat etmek lazim en iyisi sabahin 6sinda gidip gunes dogarken yuzmek çarşaf gibi su mis gibi güneş mükemmel oluyor
  • Konuyu ben de canlandırayım. Hatta bu gün Ordu Çaka Beyaz Kum plajında rip akıntısına 3 kişi yakalandı ve 2 sisni kurtarırlarken 2 haftalık evli olan birisi boğuldu ve hala arama çalışmaları devam ediyor. Karadenizde rip akıntısının çok olduğunu bildiğimden denizde açılmazdım ve genellikle kıyıya paralel yüzerdim. Fakat esas sorun kıyıda oluylrmuş da haberim yokmuş. Çok iyi yüzen bi arkadaşım amısını anlattl o bile paniğe kapılmış. Sonuç olarak çok iyi yüzme öprenmeden karadenizde yüzmemeliyiz. Yizme derken bir iki kulaç at suyun üstünde kal değil. Kondisyonlu bir şekilde uzun mesafe yüzme.
  • Başlıkta reklam var
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-DA9FD3894

Başlıkta reklam var
    daha bugün gittik denize arkadaş bende deniz fobisi var şöyle şeyleri görünce daha beter oluyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mianfei

quote:

quote:

Paralel yuzmek işe yarıyor denendi

Alıntıları Göster
    çok sinsi bir akıntı size resmen çelme takıyor ve o anda zaten dengenizi ayarlamanız imkansız benim maruz kaldığım rip akıntısı çok zayıf bir akıntı olmasına rağmen beni çok sarsmıştı

• zaten su fobim vardı. Bir cesaret bulup gidecektim. gene gitti cesaret
  • Bunu bu sene tekrar yaşadım fakat bu sefer ki daha sertti. Bu sene forumdan da arkadaşları uyarmıştım bu konu da fakat akla en son gelen paralel yüzme oluyor. Sakın topun, simit'in peşinden yüzmeye çalışmayın dönerken dönememezlik yaşayabilirsiniz.
  • Benim başıma Kilyos'ta gelmişti bu olay. Sonra biraz araştırınca oradan kum çektiklerini öğrenmiştim. Daha sonra Kuşadası Kadınlar Plajında yaşadım bir kez . O zamanlar yüzme bilmezdim adam akıllı, ortalarda takılıyorken ayağım yere basıyorken bir dalga geldi. Hani merdivenden inerken atlarken boşlukta hissedersiniz veya uçak havalanırken içiniz bi tuhaf olur ya aynen öyle hissediyorsunuz. Tabi o anda beni aldı baya bi ortalara götürdü kesinlikle direnmedim, denizin üstünde durmaya çalıştım. Arkadaşlarıma bağırmak istedim " kurtarın beni imdat" diye ama duyulmuyordu sesim o derece. Sonra arkadaşlar merak edip araştırmışlar beni, bense o gün annemin duasıyla hayatta kaldığımı fark etmiştim. Kıyıya paralel yüzdüm bildiğimden değil akıntıya karşı yüzemiyorsunuz bir süre sonra. Sağından solundan kaçmak yüzmek daha kolay oluyor. Gelen dalga önce size bir tokat atıyor sonra çekiyor içine resmen, o yüzden denize girmeden önce gözetleyin bir süre, çok dalgalı denize kesinlikle girmeyin. Kilyos ve Şile'ye yüzme bilmiyorsanız gitmeyin. Bana bu olay panik yapmamamı ve yüzmeyi ögretti tek yararı bu oldu ama resmen ölümden döndüm arkadaşlar.

• Cidden çok tehlikeli. Dün köyümüzden 1 kişinin daha canını almıştır maalesef.

Geçen sene deniz kenarına kamp yapmaya gitmiştik 6 kişi. Bu akıntı yüzünden az kalsın eve tek başıma dönüyordum. Ucuz atlatmıştık
  • Bir keresinde de ben yakalandım bu akıntıya kefkende. Beni sürekli çekiyordu geriye. Bende paralel şekilde yüzmek gerektiğini bildiğim için o şekilde uzun uğraşlar sonucu karaya çıkabildim. Az kaldı gidiyordum. İşin garip kısmı ailem endişelendi çok açıldığımı sandılar. Bi panik yaptığımı görseler onlarda girerdi. Sonra aile faciası.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.