Şimdi Ara

Riser Ters takmak (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
1.855
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Amazon tr hocam yaklaşık 1 yıldır aktif kullanıyorum, hiç üzmedi :)

• kunGFu kullanıcısına yanıt

" o arkadas sadece bozuldu bu diyerek garantiye bas vurmustu." Bu yazıdan pek bir şey öğrenemediğin kanısına varıyorum ben ama gene de siz bilirsiniz :)

• Buneyabyll B kullanıcısına yanıt

Ben kendi yasadiklarimi biliyorum, amazonun politikasini biliyorum, garanti nedir hangi durumlari kapsar biliyorum. Ben eger karti riser ile mining yapmak icin takarken dalginlikla riseri ters taktim demezsem vede bu kart calismiyor seklinde konusursam veyahut iade süresinde geri iade edersem, kullanici hatasi kismini atlayip, müsteri memnuniyeti esasini kullanarak (ben burda bu duruma suistimal demistim ki) para iadesini alabilirim. Bir, bunun yarin öbür dünyasi var, kisinin kendini ilgilendirir ben hic karismam, iki (beni ve herkesi ilgilendiren kisim) gercekten hakli olanlarda haklarini almakta zorlanacaklari gün gelecek, amazon da olsa, bu tip durumlar artarsa politikasini degistirmek zorunda kalacaktir, ben bundan bahsediyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Merhaba hocam, Amazon Türkiye'ye ilk geldiğinde 2 tllik keki bile bedava kargolamak gibi bir hataya düştü birsürü insan sırf eğlence olsun diye bu tarz ürünleri 5-6-7 tane ayrı ayrı sipariş oluşturdular. Müşteri hizmetlerine sormuştum sorun olmuyor mu böyle diye Bezos abinin umrunda bile değilmiş haliyle Riser Ters takmak  Sonrasında millet bıraktı tabi ama şimdi girip baktım hala ertesi gün bedava teslim 3 tlye çikolata alabiliyorsunuz. Aynı şekilde gümrükte kalan ekran kartları konusunda da Amazon bizim yerimize çok ciddi vergiler ödüyordu bunu da sormuştum yabancı müşteri hizmetlerine, Amazon'un her türlü kazançlı olduğunu söylemişti.

Tabii ki suistimal etmemek gerekiyor bu davranışları. Birleşik Devletler'de 2 Milyon Dolar değerinde bu şekil suistimal yapmış birisi bastılar evini Riser Ters takmak 

Arkadaş gerekli bilgileri verdim diyor ama bana kalsa yalan da söylese doğru da söylese aynı sonuca varacaktı bir şey farkedeceğini sanmıyorum siz haklı olarak bilemezsiniz ne konuştuklarını içinize sinmiyor suistimal edilmiş olma riski ama Amazon'un dediği kadarıyla onlar hep kazançlı çıkıyor gönlümüzü rahat tutabiliriz canımız Amazon için Riser Ters takmak 

• Çetooooo kullanıcısına yanıt

Kargo ücreti farkli bir tarifeden yapiliyor hocam, onlar icin kargo cok cüzzi bir miktar oluyor, cünkü adet kilo vs hesaplanmiyor. Benim yasadigim yerde 29eu altina 4eu civari üzerinde ise bedava, lakin TL ve USD paritesi yüzünden TR kargo ücretleri onlari icin cok cok cazip, mühim olan suan pazar paylarini arttirmak. Forumu yillardir takip edenlerden biri olarak benim ne demek istedigimi muhakkak anlamissindir zira bu konuyu ilk defa konusmuyoruz, amazon TR ye ilk geldiginde acilan konulari ve vukuatlari belki sizde hatirlarsiniz. Ben bu tip konularda hala dikkat edilmesi gerektigini düsünüyorum. Ama eyvallah sende haklisin.

Bizim düşündüğümüz gibi düşünen insan zaten suistimal yapmaz, düşünmeyen adama yapma da desek dayak da atsak yapmaya devam eder hele hele bu insan orta doğu vatandaşıysa Riser Ters takmak 

Anladığım kadarıyla yurtdışında yaşıyorsunuz orda insanları uyarmanız çok güzel işe de yarıyordur. Eğer bahsettiğiniz gibi suistimaller sonucunda Amazon artık dayanamazsa ve dediğiniz gibi politikasını değiştirirse bu sadece Amazon TR için geçerli olur tıpkı birsürü ürünün gümrük vs yüzünden buraya gönderimi kapatıldığı gibi. Yani sonuç olarak eden bulur dünyası Riser Ters takmak Bırakalım kaşınanları kaşısınlar Riser Ters takmak 

Kendimizi üzmeyelim, haklı oluncak bir şey yok ki :)

• Riser' ters taktım derken riser'in anakarta bağlanan küçük parçasından bahsediyorsunuz sanırım zira ekran kartını riser' ters takmak mümkün olmaz.

Bir kaç ay öncesinde bende yeni ekran kartı ilave ederken anakarta takılan kısmı ters takmışım. Sistem hiç açılmadı, anakart'da ve riserlar'da ışık yanmıyordu kısacası power güç vermiyordu. Durumu fark edip düzelttiğimde sistem düzgün bir şekilde başladı ve sorunsuz çalıştı.

Kaliteli PSU kesinlikle bu iş için şartmış. Sistemi kurtaran Corsair RM 850X oldu. Kısa devreyi algıladığı için güç vermedi.

• coolman06 C kullanıcısına yanıt
    750w evga plat psu kullanıyorum :)

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Buneyabyll B kullanıcısına yanıt

İlginç, kaliteli bir psu. Kısa devre yada aşırı akım korumasının devreye girmemesi hayret verici gerçi psu lar hakkında çok teknik detay bilmiyoruz aşırı akım eşik değerleri nedir (3V için) yada tepki süreleri vs.

Ters takma olayında sistemin açılmamasını ya psu yada anakart sağlar. Ben psu ya bağladım.

Neyse geçmiş olsun en azından para iadesi almışsınız ama iade edilen para ile aynı ekran kartını alamayacak olmanızda biraz üzücü.

Ankartım da kalitelisi Asus rog serisi :) Olacağı varmış hocam hayırlısı :)

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • bu parçanın ters takılması mümkün mü?

Riser Ters takmak

• megaster kullanıcısına yanıt

evet mümkün, çentik koruması vb bir şey yok.

ne çentiği hocam görmüyor musun biri dar biri geniş ters çevirsen bile giremi o

• megaster kullanıcısına yanıt

Pcix16 slotunda o dar kısım olmadığından girer. Sizin bahsettiğiniz pcix1 slotu.

• x16 slotunda da ilk yer küçük değil miydi

Hocam hem doğru hem de biraz duygusal yazmışsın ama Amazon müşteri memnuniyeti konusunda %100 hassas bana göre. Mesela bir SSD aldım ve 1 sene kadar kullandıktan sonra bad sector sorunu yaşadım, SSD'de olmaz sanırdım ama oluyormuş. Herhangi bir garanti belgesi çıkmadığı için kiminle muhatap olacağım onu da bilemedim. Koyuncu Elektronik'ten yardım istedim umursamadılar, mecburen Amazon'u aradım ve durumu ilettim. Herhangi bir iade niyetim olmadığı halde direkt olarak kendileri iade gerçekleştirelim dediler. Ben de bu jeste karşılık iadeyi cüzdana yaptırıp yeni SSD'yi yine Amazon'dan aldım. Bence adamların kar etme gibi niyetleri yok; pazarı müşteri memnuniyeti ile ele geçirmek istiyorlar. Ha tabi bunu kötü niyetli kullananlar da var o ayrı.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Satıcı amazon değilse iade de onda da bunda da uğraşırsınız.Adam direk amazondan almış hakkıdır para iadesi de alır ürün iadesi de yapar.Kendiniz uğraşıp çile çekmişsiniz diye adama çemkirmeye gerek yok.Amazon dediğiniz firma hindistanlıları nasıl çalıştırıyor kaç paraya çalıştırıyor onları da sorun müşteri hizmetlerine.Ekran kartı alıp parasını çekip 3-4 ay göndermediği de oluyor amazonun.Senin paranı istediği gibi işletiyor.Tamam kullanıcı memnuniyeti güzel bir şey ancak düşündüğünüz kadar da toz pembe değil her şey.Amazon bu adama o ekran kartını zaten x3 x4 fiyata sattı.Bu adam 3 kartı bozup iade etse amazon belki nötrler kendini.

• Lemans kullanıcısına yanıt

Senin neyi savundugunun farkinda oldugunu zannetmiyorum. Hayir, anladiginida zannetmiyorum. Bu saate uygun bir konu degil bu, birsey yazmak istemissin lakin bir kac gün sonra tekrar bakarsan, dinlenmis bir kafa ile ne demek istedigimi anlayacaksin. Anlamiyorsan, anlamak istemedigin icindir. Öyleyse de ne anlatirsam anlatayim degismeyecegi icin cok ilerlemez konu zaten, ayni yerde döner dolasir... Tamam hepimiz öyle yapalim, kartlari alip alip pcie riser i ters takip bozalim ve geri gönderelim. Bakalim neticesi ne olacak. Senin mantigina göre bu bizim hakkimizmis, istedigimizi yapalim...

Diger yandan, sen amazon ispanya/japonya vs konularindan falan bahsediyor olmalisin 3-4ay muhabbeti ordan vardi en son, forumda ki sözde ekrankarti takip, aslinsa al satcilarin konusunda denk gelmistim bir kac defa... Ben 2015 ten beri alisveris yaparim, öyle bir durum ile karsilasmadim. Ben yönetmelikten, garanti sartlarindan bahsediyorum. Amazon öyle dedigin gibi 3 4 kati fiyatina satiyorsa, kaynak ver de bakalim, bizde ögrenelim. Demek ki 1000eu luk rtx 3070 i 250eu ya falan aliyor öyle mi... Velev ki 3 4 kati fiyatina satiyor diye, ona zarar verme lüksünü kendin de hak olarak görebiliyorsun.

Biz ne ara bu kadar kötü insanlar olduk, bu zihniyetin acilen degismesi lazim. Ülkem insanlarinin durumu hic iyi degil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kunGFu -- 18 Aralık 2021; 5:18:2 >

Sen burda amazonu savunurken jeff milyar dolarlık gemisinde gününü gün ediyor hadi işine yav :D Ekran kartlarının liste fiyatlarına bak bir de amazondaki fiyatlarına bak dediğimi anlarsın.1 ay koşulsuz iade bu sistem adam da kartın bozulduğunu söylediğini belirtmiş kendisinden kaynaklı olduğunu da eklemiş ya da eklememiş.Oradaki mh bunun iadesini yapıyorsa kendi işini zora sokacak bir şey yapmıyordur heralde değil mi?O adam bile amazona girene çıkana senin kadar dikkat etmiyor anlayacağın.Amazon olarak bakıyorum tr japonya ispanya ayırmıyorum.Kendin bir ürünü iade ederken uğraştın diye burda poliyannacılık oynama.Amazonun sahibi akraban sanırlar.Kimin kötü kimin iyi olduğunu yargılayacaksan kendi kafanda yap gelip buraya yazma.

• Lemans kullanıcısına yanıt

Tamda bahsettigim özelliklerde ki insanlardan birisin. Amazonu mu savunuyorum yoksa baska birseyi mi? Sen bu ayrimi bir yap, ondan sonra gel konus burda. sana ne anlatsam bos. Amazon olarak bakiyorum, adam zengin diye bakiyorum, gemisi var, gününü gün ediyor... Ne güzel bir bakis acin var, harikasin. Poliyanacilik ne demek keske bir sözlükten bakaydinda öyle yazaydin. Benim buraya neyi yazip, neyi yazamayacagimi belirlemeye kadar geldi bu is demek. Tebrik ederim, güzel cözüm. Bir onceki yorumumda ne güzel söylemisim, anlamak istemeyen, anlamaz, konu ayni yerde döner dolasir. Cünkü adamin argümanlari o kadardir ve baska argüman bulamayinca bas vuracagi tek yardim hakaret etmek, asagilamaya calismak vs. Sen kendi isini bak, dahili bilesenler burasi... Al satci konuna yahut, konu disina geri dönebilirsin istersen. Ha git demem, istersen otur tekrar sayfa sayfa yaz. Sana daha vakit ayirmam, olayin cok belli cünkü.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.