Şimdi Ara

Ritalin kullanan varmı arkadaşlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.056
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bugun dehb teşhisinden doktor ritalin yazdı bügün hastaneden cıktım gıttım eczaneye ılacı aldım sonra eve geldım attım 1 tane 1 1.5 saat sonra ellerımde terleme ve karınlanma oldu ve ayakllarımda agrı başladı ama ben bunlar olurklen kitap felan okumadım bunlar bu şekılde devammı edecek ? bu yaşadıklarım olumlu etkiler mı yoksa olumsuzmu

• Her insana farklı yan etkisi olur bunu doktorunla konuşmalısın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Heinz Guderian

Her insana farklı yan etkisi olur bunu doktorunla konuşmalısın.
    ve hocam sürekli bir şey yapma isteği oluyordu
  • Doktoruna gözük ayrıca tek bir doktora danışıp mı ilaca direk başladın bu tarz ilaçları öneriyorsalar ilk doktorda başlama bence.
  • karıncalanma varsa sıkıntı kalbinde sorun yaratıyordur kafein falan tükettin mi bugün

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba
    Hem concerta hem ritalin kullandım.
    Öncelikle sağlam kalp ve stressiz nasıl desem ani hareket eden biri olmamanız gerek
    Öncelikle aç karnına içmelisiniz ve o gün spor yapmamalısınız ritalin içtikten 6-7 saat sonra ağır olmayacak şekilde spor yapabilirsiniz. Ritalin aldığınız günler lütfen alkol almayın. aç karnına için kahvaltı yapın çayı full dem olucak şekilde içenler varmış öyle içmeyin en fazla 3 bardak için. İlacınızdan 2 saat sonra kahve içebilirsiniz ama abartmadan büyük bardakta içmeyin.
    Kadınlarda regli gecikktirir erkeklerde 2-3 gün cinsel isteksizlik yapabilir.
    Merak ettikleriniz varsa elimden geldiğince cevaplamaya çalışırım.
    Geçmiş olsun.
  • KARANLIK BASTI BU SEMTİ
    TERSO DÜŞTÜ HAYALLER
    BÜTÜN GENÇLERİN DİLİNDE AYNI ŞEYLER
    "E HANİ MIGO YOK MU BİŞEYLER?!!"

YİNE KÖŞE BAŞINDA GENÇLER KASILIYOR DİŞLER ;)

SEN PATLIYOSUN ÇATLIYOSUN ŞEKERİM HAYIRLI İŞLER

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-CD88C7FAD -- 23 Temmuz 2019; 22:51:53 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Prozac Kullanan Varmı?
    8 yıl önce açıldı
    Minoxil kullanan var mı
    geçen yıl açıldı
    zedprex kullanan var mı?
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: HayatınıYaşayamayanAdam

karıncalanma varsa sıkıntı kalbinde sorun yaratıyordur kafein falan tükettin mi bugün
    dostum ılactan sonra mutlaka cay icerım ama bana pek fayda saglamadı gibi
  • quote:

Orijinalden alıntı: BanshEEEEEEEEE

dostum ılactan sonra mutlaka cay icerım ama bana pek fayda saglamadı gibi

Alıntıları Göster
    ben concerta iciyordum hocam ritalin cocuklara veriliyor etki etmiyor pek
  • Çarpıntı sürekli olmuyor bünyen alışınca geçer, Ritalin tam bir drug tedavi etmez

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: HayatınıYaşayamayanAdam

ben concerta iciyordum hocam ritalin cocuklara veriliyor etki etmiyor pek

Alıntıları Göster
    pekı hocam bu ılacın fayda etmesını nasıl anlıyacam sımdı bir kitapı aldım okuyorum diyelim etkisini nasıl anlıcam
  • quote:

Orijinalden alıntı: BanshEEEEEEEEE

pekı hocam bu ılacın fayda etmesını nasıl anlıyacam sımdı bir kitapı aldım okuyorum diyelim etkisini nasıl anlıcam

Alıntıları Göster
    hocam ben ilk concerta içtiğim zaman rüzgarın esintisi bile daha iyi anlıyordum yani dünyaya bakıs acısınızın degismesi lazım ictiginiz zaman daha durgun daha uykusuz ve dikkatli olmanız lazım eğer etki etmiyorsa doz arttırır doktorunuz
  • quote:

Orijinalden alıntı: vjdrsjejv

Çarpıntı sürekli olmuyor bünyen alışınca geçer, Ritalin tam bir drug tedavi etmez
    bu olumsuz etkilerimi nasıl desem daha once antidepresan ılk defa antidepresan kullanınca çenenizi sıkarsınız başınız doner ya sonradan ılacın asıl etkisini 10 15 gün sonra görmeye başlarsınız buda onun gibi bir şey sanırm
  • BanshEEEEEEEEE kullanıcısına yanıt
    Hayır onun gibi bir şey değil. Ritalin ve concerta gibi adhd ilaçları sadece kullandığın zaman etki eder kullanmadığın zaman bir etkisi yoktur ve kullandığın gün etkisini göstermeye başlar.

Ben ilk defa concerta kullanmaya başladığımda algılarımın daha açık, dinleme kabiliyetimin daha yüksek, insanlarla konuşma isteğimin ve bir şeyler yapma isteğimin çok daha fazla olduğunu hissetmiştim.

Edit: Normalde bir şeyi çok sevsem de uzun süre aynı şeyi yapamam ama ilk kullanmaya başladığımda bir gün oturup aralıksız 6 saat bilgisayarda ayni oyunu oynamıştım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ghost Buster -- 25 Temmuz 2019; 13:6:18 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ghost Buster

Hayır onun gibi bir şey değil. Ritalin ve concerta gibi adhd ilaçları sadece kullandığın zaman etki eder kullanmadığın zaman bir etkisi yoktur ve kullandığın gün etkisini göstermeye başlar.

Ben ilk defa concerta kullanmaya başladığımda algılarımın daha açık, dinleme kabiliyetimin daha yüksek, insanlarla konuşma isteğimin ve bir şeyler yapma isteğimin çok daha fazla olduğunu hissetmiştim.

Edit: Normalde bir şeyi çok sevsem de uzun süre aynı şeyi yapamam ama ilk kullanmaya başladığımda bir gün oturup aralıksız 6 saat bilgisayarda ayni oyunu oynamıştım
    evet insanların algılamam değişiyor bir tuhaf oluyorum genellıkle cok sakin ve rahat bir insan oluyorum ama bunun etki süresi 3 saat ya bende 3 saat'en sonra etkisini kaybediyor :( doktor zaten gunde 2 tane almamı onerdı sabah ve ogleden sonra bana 4-5 saat dedi fakat bende 3 saat etki yapıyor

• BanshEEEEEEEEE kullanıcısına yanıt
    Ritalinin iki çeşidi var. Birinci hızlı salınım yapan yani bütün dozunu kısa bir süre içinde veren. Hızlı salınım yapan türün etkisi daha kısa sürdüğü için günde iki doz alırsın zaten. İkinci türü yavaş salınımlı olan ki concerta yavaş salınımlı bir metilfenidat türüdür. Bunda ise doz gün içinde yavaş yavaş salınır ve gün boyunca seni belli bir seviyede tutar düşüş yaşamazsın. Bir dahaki randevunda doktorunla konuş istersen yavaş salınımlı bir şey versin ve kilonla yaşına uygun bir doz versin.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ghost Buster

Ritalinin iki çeşidi var. Birinci hızlı salınım yapan yani bütün dozunu kısa bir süre içinde veren. Hızlı salınım yapan türün etkisi daha kısa sürdüğü için günde iki doz alırsın zaten. İkinci türü yavaş salınımlı olan ki concerta yavaş salınımlı bir metilfenidat türüdür. Bunda ise doz gün içinde yavaş yavaş salınır ve gün boyunca seni belli bir seviyede tutar düşüş yaşamazsın. Bir dahaki randevunda doktorunla konuş istersen yavaş salınımlı bir şey versin ve kilonla yaşına uygun bir doz versin.
    sızı anladım yaşım 25 bu arada doktor bana başka bir ilac verıcektı ama o pahalı oldugu için sana ritalin yazayım dedi tamam meraktanda sordum ne kadar dedım 200 tl cıvarı dedı yuh dedım bana ritalin yazdı tamam dedım bende zaten pek anlamam ilaclardan daha once kullanmamıştım ama gelecek randevude bunları ıletıcem cünkü sürekli düşüş yaşıyorum sabah işe giderken alıyorum 1 tane 9da etkisi 11 de felan bıtıyor ve beklıyorum tabi o sırada terlemeler başlıyor baş ağrıları felan dua edıyorum zaman gecsin diye 2 hapıda ogleden sonra alıyorum oğle yemeğı sonrası tabi onunda etkisi 5 6 gibi bitiyor gene başım ağrıyor gene terlıyorum 2 defa aynı eziyeti cekıyorum bildigin extacy düşüşü yaşıyorum

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.