Şimdi Ara

Rival 110 ya da G102

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.526
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba uzunca araştırmalarım sonucu bu iki mouse arasında kaldım aralarında sadece 20 TL fark var ancak kararsız kaldım.
    Bir 5-6 seneye yakındır sadece A4 Tech X7 kullandım daha başka tavsiyeleriniz varsa dinlemekteyim.

• 2 gün önce Adeks 20. yılına özel olarak Rival 110'u 119TL'ye kadar düşürmüştü. Bu gördüğüm en düşük fiyatıydı. Rival 110 G102'ye göre daha iyidir ama farkını anlayabileceğin kadar bir farktan bahsetmiyorum.
  • mttzn kullanıcısına yanıt
    Ne gibi bir farktan bahsediyoruz ? G102 nin optik sensörünün ve dpi ının rival 110 dan iyi olduğunu biliyorum ama..
  • straytwow S kullanıcısına yanıt
    Yanlış biliyorsunuz. Rival 110'da 7200 CPI çözünürlükte bir optik sensör var. 250 IPS Hız ve 30G Hızlanmaya sahip. G102'de 6000 CPI 200 IPS ve 25G değerleri var. Switchlerde 30milyon basım ömürlü mekanik anahtar var G102'de 10 milyon değerinde. Daha detaylı yazardım ama demin yazarken bilgisayar mavi ekran verdi gitti yazdıklarım :)
  • Dpi ın yüksek olması sensörü daha iyi olduğu anlamına gelmez.Onemli olan sensörün native dpi değeridir ki 2 firmada sensörü pazarlama adıyla sunuyor yani açık açık su model sensör vardır demedigi için net olarak bir karşılaştırma yapılamaz.

Switch açısından evet teoride rival daha uzun ömürlü olabilir ancak Logitech kasadan ayrık tuşlara ve çok daha hisli clicklere sahip.Bunun faydasını rapid clicklerde kendinizde hissedebilirsiniz.

Ben g102 almanızı öneririm fakat rival elinize çok iyi oturuyorsa tabiki rival alın

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Arduino

Dpi ın yüksek olması sensörü daha iyi olduğu anlamına gelmez.Onemli olan sensörün native dpi değeridir ki 2 firmada sensörü pazarlama adıyla sunuyor yani açık açık su model sensör vardır demedigi için net olarak bir karşılaştırma yapılamaz.

Switch açısından evet teoride rival daha uzun ömürlü olabilir ancak Logitech kasadan ayrık tuşlara ve çok daha hisli clicklere sahip.Bunun faydasını rapid clicklerde kendinizde hissedebilirsiniz.

Ben g102 almanızı öneririm fakat rival elinize çok iyi oturuyorsa tabiki rival alın
    G102 nin sensörü mercury bunun da rival da ki sensörden iyi olduğunu biliyorum. Sadece rival 110 un mousepad olmadan da iş yapabildiğini okumuştum, ancak G102 için mousepad ile birlikte sensörünün verimliliğini baya bir arttırdığını da okudum. Son olarak da her iki mouse yi denemedim ancak anladığım kadarıyla Palm Grip kullanıyorum g102 claw için diyorlar ancak bu geçiş arasında bir problem yaşarmıyım ? zaten logitech g105 klavyem ve g230 kulaklığım var hepsi de sorunsuz tıkır tıkır çalışıyor o yüzden g102 biraz daha hoşuma gitmiyor değil. Tek sorun elime oturup oturmayacak olması.

• straytwow S kullanıcısına yanıt
    Yanlış. Logitech Mercury ve Hero sensörünü İsviçreli bir üreticiyle ortaklaşa bir çalışmayla oluşturdu ve bu konuda belkide PixArt ile çalışmayan tek firma. Steelseries Rival 110 ise PixArt ile ortaklaşa çalışma sonucunda markaya özel TrueMove 1 sensörüyle karşımıza çıkıyor. Arkadaşın dediği gibi sırf çözünürlük bir sensörü daha iyi olduğu anlamına gelmez ama Hız ve Hızlanma değerleri doğrudan sensörün kalitesini ortaya koyar o anlamda da Rival 110 çok daha yenilikçidir. Doğru bilgiyi vermeye çalışıyorum, yorum veya varsayım değil kısacası.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    SteelSeries Rival 300 S
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Logitech G102 aldım ve kullanıyorum gayet memnunum, hafiflik konusunda başta alışmakta zorlandım ancak alışınca ele tam oturuyor palm grip için de ideal claw grip kullanmak zorunda değilsiniz. Logitech arayüzünden ise bir sürü macro ayarı ve led ayarı mevcut aynı zamanda bu ayarları mousenin üzerine kayıt etmek de mümkün.

10 üzerinden 8 puanla tavsiye ederim.
  • Bende 2 model arasında kaldım, Rival tercih edeceğim sanırım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.