Şimdi Ara

Roaccutane tedavisi [Acil Yardım]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.619
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar roaccutane tedavisi hakkında bazı problemler var. Yardım edebilecek olan arkadaşlar varsa sevinirim. Konuyu bölümüne açmıştım ama öğrenmek istediğim cevaba ulaşamayınca buraya da konu açmak istedim. Buyrun konu linki;https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=88468820&p=1#

İyi forumlar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Genelde sivilceler çok ve derinse bunu yazıyolar. En ileri aşamada. Ama onuda kan tahlili yapıp veriyor yapmaması ilginç. Yine de kullan ama su bazlı bi yüz kremi al çok kurutuyormuş çünkü
  • Bu ilaca sadece başlarken değil her ay kan değerlerinin takip edilmesi gerekiyor. Bence cildiyeciye göster öyle kullanma kararını ver.

Hem bu ilacı 2-3 ay kullan geçer ne demek ne doktoruymuş o öyle.

Ciddi yan etkileri olabilen bir ilaç. Yaz mevsiminde de güneşten korunmak zorundasın.
  • Only Paranoia kullanıcısına yanıt
    Yanında bir losyon bir de Imex adında bir krem yazdı. İlaçları aldım fakat henüz kullanmadım. Burada da gidebileceğim sadece 1 doktor var, o da yeni mezun yani acemi olabilir bu konuda
  • Hocam burdan cevaplayayım ben kullanmaktayım 4 aydır ilacı...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Abbas The Traveler

Bu ilaca sadece başlarken değil her ay kan değerlerinin takip edilmesi gerekiyor. Bence cildiyeciye göster öyle kullanma kararını ver.

Hem bu ilacı 2-3 ay kullan geçer ne demek ne doktoruymuş o öyle.

Ciddi yan etkileri olabilen bir ilaç. Yaz mevsiminde de güneşten korunmak zorundasın.

Doktorun söylediği gerçekten çok saçma. Ama konuda da yazdığım dokunduğum her yer sivilce. Bu da çok can sıkıcı bir durum. Şeytan, boşver karaciğeri başla ilaca diyor da yapması kolay değil ki
  • quote:

Orijinalden alıntı: Helalinden 10

Hocam burdan cevaplayayım ben kullanmaktayım 4 aydır ilacı...

Konuya okuduktan sonra görüşünüzü yazmanız daha iyi olur. Konuyu ana başlıkta link olarak paylaştım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    REFLÜ OLDUM ACİL YARDIM
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ben 5 ay kadar kullandım her ay kan tahlili yaptırdım yaptırmak da zorunlu doktor gözeitiminde kullanılıyor o ilaç, baya da ağır bi ilaç.
    Kullanırken bi sorun yaşamassın ama kan tahlili yaptırmassan karaciğer iflasına kadar tehlikesi var.
    Benim yanağımın kendisi bi iltihaplı sivilceydi resmen şimdi sadece aşırı yağlı yiyince diğer gün çıkıyor bi tane iki tane onun dışında çıkmıyor sivileden kurtuldum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: emrecan21

quote:

Orijinalden alıntı: Helalinden 10

Hocam burdan cevaplayayım ben kullanmaktayım 4 aydır ilacı...

Konuya okuduktan sonra görüşünüzü yazmanız daha iyi olur. Konuyu ana başlıkta link olarak paylaştım.

Hocam buraya yazıyım ben hem baştan sona anlatayım.
    Ben de 4 ay önce cildiyeye gittim Ankarada Lokman Hekim hastanesi diye bir yer, özel bir hastane doktorların ilgisi iyi olduğu için gittim. Sivilcelerim 3 4 yıldır vardı ve köklü gibiydi resmen. Derinin altında şişlik halindeydi falan böyle yuzumu farklı açılardan fotoğraf çeksen şişlik olduğunu anlarsın o derece. Sonra doktora işte kaç yıldır bu derdi çektiğimi söyledim. Bende seboreik dermatit de vardı ve yanaklarımda burnumda falan soyulmalar kızarıklıklar da oluyordu. Sivilceler de sırtımda ve yüzümde çok azmıştı. Doktor muadili olan zarotenin yazalım istersen ama tehlikeli bir ilaç falan dedi 5 10 dk boyunca anlattı işte kullananların büyük çoğunluğu memnun falan dedi işte küçük bi form verdi 18 yaşından küçüksen ailen büyüksen sen dolduruyorsun onu (Doktorun bu ilaç hakkında seni bilgilendirdiğini ve ilacın kullanım sorumluluğunu almak için.). Sonrasında ilacı yazdı ve bir ay sonra tahlile çağırdı tahlillerde kandaki yağlar kolesterol falan inceleniyot belli bir değerin üzerinde çıkarsa ilacı ilk ay bırakıyorsun. Şükür bende yüksek çıkmadı ve devam ettim. Bir iki ay sonra dozajı yükseltmeye başlıyorlar duruma göre. Başta 30mg ile başladım ben sonrasında 40mg'a çıkardı işte şuan hala kullanmaktayım. Şöyle söyleyeyim: Öncesinde yüzüm resmen ay gibiydi inişli çıkışlıydı her tarafı ama şimdi dümdüz oldu sadece yanaklarda biraz deri altında sivilceler kaldı.
    Yan etkilerine gelirsek öncelikler karaciğeri yoran bir ilaç dedi bana doktor bu yüzden beslenmene dikkat ediceksin falan dedi ama ben değişiklik yapmadığım halde testler normal geliyor hala. Sonra dudaklarda bayağı bir kuruma yapıyor bu yuzden her daim cebinde bir dudak nemlendiricisi taşıyorsun. Güneşli havalarda yüzüne güneş kremi veya nemlendirici sürmen gerekli. Burunda kuruluktan dolayı kanama oluyor bazen geceleri özellikle birkaç kere oldu bana fakat bu saydıklarım kişiden kişiye de değişiklik göstermekte. En kötüsü de bel ağrısı yapıyor önceden rahat taşıdığım şeyleri şimdi kaldırıyım dediğimde belime bir ağırlık çöküyor çoğu kişide de aynısı oluyormuş.
    Son olarak ilaç belirli bi süre kullanılması gerekiyor sana 3 ay demiş doktorun fakat bilmiyorum belki öylesi de oluyordur. Bana 6 ay kullanacağım söylendi eğer gerekirse birazcık daha uzatılabilir dedi doktor.

Yardımcı olduysam sevindim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Haykıran Bıngıldak

Ben 5 ay kadar kullandım her ay kan tahlili yaptırdım yaptırmak da zorunlu doktor gözeitiminde kullanılıyor o ilaç, baya da ağır bi ilaç.
    Kullanırken bi sorun yaşamassın ama kan tahlili yaptırmassan karaciğer iflasına kadar tehlikesi var.
    Benim yanağımın kendisi bi iltihaplı sivilceydi resmen şimdi sadece aşırı yağlı yiyince diğer gün çıkıyor bi tane iki tane onun dışında çıkmıyor sivileden kurtuldum.

sivilcenin beslenmeyle hiç bir alakası yok demişti doktur roaccutane kitapçığındada öyle yazıyordu
  • yediklerinizin sivilceye etkisi yok diyebilirim genetik sorun tamamen 4 aydır kullanıyorum ilk ay tahlil yapılmaması normal bazıları yapıyor bende yapılmadı 1 ay bitince yapılıyor sonuçlar güzelse devam ediyorsun 60 mg alıyorum günde son ayım benim sonuç içinse izler hariç mükemmel diyebilriim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: leventlert

quote:

Orijinalden alıntı: Haykıran Bıngıldak

Ben 5 ay kadar kullandım her ay kan tahlili yaptırdım yaptırmak da zorunlu doktor gözeitiminde kullanılıyor o ilaç, baya da ağır bi ilaç.

sivilcenin beslenmeyle hiç bir alakası yok demişti doktur roaccutane kitapçığındada öyle yazıyordu

bana da öyle dedndi ama bi o yapay eriştelerden yeyip diğer gün bak bakalım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.