Şimdi Ara

Roaccutane - Zoretanin Hakkında Herşey! (20. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
10.289
Cevap
104
Favori
2.422.342
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • sakal bıyık konusunda sorun yaratmıyor bende nerdeyse 2.ayı bitiriceğim ama mutlak sıcak su ile deriyi yumuşatın kanatmamaya bakın (özellikle dudaklara dikkat) tıraş sonrasıda önce protex ultra ile sağlam bir temizlik ardından bepanthene krem yapıyorum bir sorun yok bende
  • arkadaşlar kullanın hiç vazgeçmeyin. ben 6 ay kullandım ve şimdi hiçbişi yok. arada bi iki tane çıkarsa çıkyo, o da çok yağlı yediğim zaman. dudak kurumasına da bephanten mi ne öle bi krem var onu kullanın
  • quote:

Orjinalden alıntı: the-revival

arkadaşlar kullanın hiç vazgeçmeyin. ben 6 ay kullandım ve şimdi hiçbişi yok. arada bi iki tane çıkarsa çıkyo, o da çok yağlı yediğim zaman. dudak kurumasına da bephanten mi ne öle bi krem var onu kullanın

• quote:

Orjinalden alıntı: Öznur21

Önümüzde ki hafta nikahım olacağı için doktorum ilaca bi 10 gün ara verip bu arada bana azitro diye bi ilaç kullanmamı söyledi.yüzüm biraz daha iyi hala soyuluyo ama ilacı kesmek istemiyorum.bu soyulmaya nemlendiriciler bile fayda etmiyo.ama inat ettim bırakmıcam o gün sadece yüzümü biraz soyup kese gibi bişeyle güzelce nemlendirici sürücem belki idare eder beni biraz :).ama doktor bey bu soyulmaya kısa süreli bi çare bulabilir miyim diye bir de size sormak istedim.simdiden teşekkürler...

yüzünüze sakın kese yapmayın cilt hassas olduğu için deriniz soyulabilir çok daha kötü olabilirsiniz (aynı olay ağda için de geçerlidir)
  • Anladım...Teşekkürler.Zaten soyulmuyo artık yüzüm.
  • ya 66 gün olmasına ragmen benım yuzum nıe soyulmuyor.tamam soyulmaması daha yıı belkı ama psıkolojık acıdan soyuldugunu görmek ıstıyorum.ve burnumda ve cenemde hala sıyah noktalar var bir sürü ama yanklarım nerdeyse bebek gıbı oldu.ama cok kötü izler var.bu roac tedavısınden hemen sonra cukurlar için ne önerırsınız acaba kirpi bey.tesekkurler
  • çok kullandım eskiden hep yararını gördüm
  • ya benim de 1.ay bitti.çok kötü cıkmaya basladı büyük ve kırmızı iltihaplı :S çok kötü duruyorlar.ne zaman gecerler acaba ya
  • PM atan arkadaşlar PM atmadan önce özel mesajlarının açık olduğundan emin olurlarsa daha iyi olacak, bir kaç kez başıma geldi PM atılıyor cevapla seçeneği ile uzunca bir cevap yazıyorum gönder diyorum bir bakıyorum ki PM özelliği kapalı, yoğun çalışma ortamında her zaman dönüp foruma da tekrar yazamıyorum bu nedenle buna dikkat ederseniz iyi olur.
  • Son gelen PM de havuç gibi bol A vitamini içeren yiyeceklerin sakıncalı olup olmadığı soruluyordu, abartılı şekilde tüketilmediği taktirde bir zararı olmaz, A vitamini kısıtlaması A vitamini içeren ilaçlar içindir çünkü en az A vitamini içerenlerde bile 1 günlük toplam ihtiyaç kadar A vitamini bulunur bazılarında iki ihtiyacın 2-3 katı bile olabilir, Avitamini vücutta birikebilen bir vitamindir , Roaccutane da A vitamini asididir sonuçta siz ekstra A vitamii alırsanız Roaccutane nin yan etkilerini arttırmış olursunuz, ancak normal diyette A vitamini kısıtlamasına gerek yoktur.
  • doktor bey bırsey soracagım sıze bu a vıtamınden bahsetmıssınız ben iş yerınde ogle yemegınde hergun ızgara tavuklu salata yıyorum ve havucuda var ıcınde o zaman ben fazla tuketıyorum:S roaccutanenın yan etkılerını dahadamı cogaltmıs oluyorum? sasırdım kaldım :S
  • Forumda öylesine gezerken bu başlığı görünce çok şaşırdım. Bundan en az 5 6 sene önce 6 aylık tedavimde kullanmıştım üniversite yıllarımda. Çokta memnun kalmıştım sonucundan. Forumda okuduğum kadarıyla bir tdirginlik var ilaca karşı bende ilk etapta sorumluluk bana aittir falan diye kağıtlar imzalarken aynı şeyi hissetmiştim. Ama sonunda kalıcı hiçbir sorunla karşılaşmadım.

Garip garip yan etkileri vardı ilacın. Devamlı lip-stick kullanıyordum. Ayda 2 tane lip-stick bitirdiğim oluyordu. İnanılmaz unutkan ve dalgın olmuştum. Hatta birinde araba sürerken nasıl olduysa dalıp gitmişim bende anlamadım lambadan yürüdük 50 metre sonra öbür lambada ben dalgınlıkla diğer araca çarpmıştım. Araba kullandığımı bile hatırlamıyorum.. Allah'tan çok yavaştık hiçbir zarar olmadı. Zaman zaman en yakın arkadaşlarımın isimlerini bile hatırlayamıyordum. Çok garipti gerçekten. Burnuma en ufak bir haret yaptığımda kanamaya başlıyordu.

Ama ilacı bitirmemle beraber hepsi geride kaldı. O tarihten beri çıkan sivilce toplasanız 10 tanedir belki.

Merak ettiğiniz bişeyler olursa yardımcı olabilirim belki. Bu arada doktor kontrolünde ve mutlaka karaciğer fonsiyonlarını düzenli test ettirerek kullanın. Neticede bu tarz ilaçların her bünyeye farklı etkileri olacağını tahmün ediyorum.

Selamlar..
  • quote:

Orjinalden alıntı: selender_04

doktor bey bırsey soracagım sıze bu a vıtamınden bahsetmıssınız ben iş yerınde ogle yemegınde hergun ızgara tavuklu salata yıyorum ve havucuda var ıcınde o zaman ben fazla tuketıyorum:S roaccutanenın yan etkılerını dahadamı cogaltmıs oluyorum? sasırdım kaldım :S

doğal gıdalardan alınacak vitaminle ilgili bir zarar oluşmaz
  • 35. günüm bitti baya iri iri ıkı uc tane sıvılcem var :/ ama siyah noktalar baya azaldı sabırla beklemekten baska carem yok galıba
  • Yine bir özel mesaja cevap olacak ama ne yapayım PM kapalı. Sadece yağlanma için roaccutane kullanılması genelde önerilmez ama çok şikayatçi olanlara haftada iki gün 20 mg falan verilerek uzun bir süre bu sorunu çözülebiir (hastanın erkek olması durumunda)
  • meraba doktor bey bn bu ilacı yeni kullanmaya basladım 6. gündeym yzümdre kızarma olmaya basladı ve kasınmaya basladı bu normal midir? bir de bu ilacın kilo yaptığı doğru mu?
  • sayn kir-pi kolumda dokuntuler basladı yahu yuzumde olması gerekırken kolda olması herhangı bıse anlam ıfade edıormu?
  • slm bır bucuk aydır ılacımı kullanıyorum sabah 20 aksam 10mg olmak uzere yuzumdekı sıyah noktalar baya duzeldı ama son bır haftadır yuzum ıyce kızardı yenı yenı sıvılceler cıkıyor nıye acaba ya?
  • quote:

Orjinalden alıntı: sahin53

sayn kir-pi kolumda dokuntuler basladı yahu yuzumde olması gerekırken kolda olması herhangı bıse anlam ıfade edıormu?

koldaki döküntüler de kuruluktandır merak etme nemlendiriciler ile idare etmeye çalış bide elini ve kolunu gereksiz yere suya değdirme
  • quote:

Orjinalden alıntı: pınar24

slm bır bucuk aydır ılacımı kullanıyorum sabah 20 aksam 10mg olmak uzere yuzumdekı sıyah noktalar baya duzeldı ama son bır haftadır yuzum ıyce kızardı yenı yenı sıvılceler cıkıyor nıye acaba ya?

sivilceler büyük olarak mı yoksa küçük küçük mü çıkıyor, küçük küçük çıkıyorsa önemli değildir bir müddet sonra geçer
  • 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.