@kir-pi yardımlar için çok teşekkürler. Ancak arkadaşlar bazı şeyleri açıklığa kavuşturalım.Sağolsun çok ilgili ancak bize cevap vermek zorunda değil.Gerek özelden gerek buradan çok faydalı yardımları oluyor doktorun. Ama sıkıştırmasak bu iyi niyeti suistimal etmesek daha iyi olacak.Bazı arkadaşların sorularının önceki sayfalarda cevapları mevcut. Geçmiş olsun.
tekrar tekrar cevap vermekten ben bıkmam ancak malum çalışıyoruz her zaman yazılanların tamamını okuyamıyorum bazı günler hiç foruma bile giremiyorum (forumda online olabilirim ama bakacak zamanım olmayabiliyor), bu nedenle birikince çok da önemli olmayanları es geçebiliyorum veya o hızla gözümden kaçan konular olabiliyor, arkadaşlardan sormaktan çekinmesinler, çünkü ortalıkta yalan yanlış bir çok bilgi dolaşıyor hiç olmazsa gerçekleri buradan bir dermatologdan öğrenirler
SLM BEN 50 KİLOYUM VE GÜNDE 40 MG KULLANIYORUM.5.AYIM BİTİYOR 6.AYA GİRİCEM AMA HALA YÜZÜMDEKİ KIRMIZLIKLAR GİTMEDİ KIRMIZI NOKTALAR HALA YÜZÜMDE TEK TUK SİVİLCE ÇIKIYO ŞUAN SİVİLCE YOK AMA KIRMIZIKLARDA SİVİLCE GİBİ GÖZÜKÜYO NE ZAMAN GEÇER LÜTFEN CVP.HİÇ GEÇMİCEKLER DİYE ENDİŞELENİYORUM.
doktor bey ben bugün eczaneden suni gözyaşı damlası aldım tek kullanımlık paketler şeklnde eczacı bana bunu actıktan snra gün içerisinde bitene kadar 3 4 defa kullanabilecegimi söyledi fakat prospektüsünü okuduğumda bir kere kullanımdan snra atmam gerektiği yazıo sorum şu açılmış paketi 2 3 defa kullansam bir zararı olurmu tesekkürler...
quote:
Orjinalden alıntı: gulsahhh
doktor bey ben bugün eczaneden suni gözyaşı damlası aldım tek kullanımlık paketler şeklnde eczacı bana bunu actıktan snra gün içerisinde bitene kadar 3 4 defa kullanabilecegimi söyledi fakat prospektüsünü okuduğumda bir kere kullanımdan snra atmam gerektiği yazıo sorum şu açılmış paketi 2 3 defa kullansam bir zararı olurmu tesekkürler...
Soru bana yöneltilmemiş ancak eczacınızın söylediği prosedür doğrudur.Zaten içerisindeki ilaç miktarı tek seferde kullanımdan oldukça fazladır.Ağız kısmını steril bir şekilde muhafaza ettikten sonra gün içerisinde 3-4 defa kullanabilirsiniz.
quote:
Orjinalden alıntı: Opt
quote:
Orjinalden alıntı: gulsahhh
Soru bana yöneltilmemiş ancak eczacınızın söylediği prosedür doğrudur.Zaten içerisindeki ilaç miktarı tek seferde kullanımdan oldukça fazladır.Ağız kısmını steril bir şekilde muhafaza ettikten sonra gün içerisinde 3-4 defa kullanabilirsiniz.
aynen katılıyorum
quote:
Orjinalden alıntı: SERAP86
SLM BEN 50 KİLOYUM VE GÜNDE 40 MG KULLANIYORUM.5.AYIM BİTİYOR 6.AYA GİRİCEM AMA HALA YÜZÜMDEKİ KIRMIZLIKLAR GİTMEDİ KIRMIZI NOKTALAR HALA YÜZÜMDE TEK TUK SİVİLCE ÇIKIYO ŞUAN SİVİLCE YOK AMA KIRMIZIKLARDA SİVİLCE GİBİ GÖZÜKÜYO NE ZAMAN GEÇER LÜTFEN CVP.HİÇ GEÇMİCEKLER DİYE ENDİŞELENİYORUM.
kırmızılıklarınız muhtemelen ilaç kullanımınız bittikten sonraki 2 ay içinde geçecektir, endişenmenize gerek yok, bir çok kişi tarafında bu kırmızılıklar sivilce veya izler ile karıştırlır aslında ilgisi yoktur, roaccutane nın yara iyileşmesini geciktirici etkisi nedeniyle geçmiş sivilclerin yerlerindeki kırmızılıklar uzun süre kalır ama eninde sonunda geçerler
Sevgili doktorum tedavi başladıktan ortalama ne kadar sonra iyileşme başlıyor? 90 kilo 60 mg\gün için.
quote:
Orjinalden alıntı: zibarik
Sevgili doktorum tedavi başladıktan ortalama ne kadar sonra iyileşme başlıyor? 90 kilo 60 mg\gün için.
İyileşme süresi kişiden kişeye göre değişebileceğinden bir süre vermek güç ancak genellkle 2. aydan sonra belirgin düzelmeler başlıyor
ÇOK TEŞEKKÜRLER HOCAM.İÇİM RAHATLADI
arkadaşlar merhaba.. malesef bende sizin kervandanım..dün doktora gittim bir tavsiye sonucunda.. doktor birqaz sohpet etti sonra kökten kurtulmak ister misin dedi bende evet dedim.. hemen ROACCUTANE ı yazdı bana..bende dymuştum daha önce bu ilaco..ağır bir ilaç olduğunu biliyodum yani..sonra tahlil istedi ama yarın başla dedi..bende önce tahlil sonuçlarını görmeniz gerekmiyormu kullaıp kullanamıyacağımı görmek için dedim..gerek yok dedi..yani önce ilaca başlayacağım sonra tahlil olacağım bu bana pek güveniir gelmedi..sizin içinizde doktoru böyle birşey yapan var mı acaba ? teşekkürler şimdiden
quote:
Orjinalden alıntı: imrenn
arkadaşlar merhaba.. malesef bende sizin kervandanım..dün doktora gittim bir tavsiye sonucunda.. doktor birqaz sohpet etti sonra kökten kurtulmak ister misin dedi bende evet dedim.. hemen ROACCUTANE ı yazdı bana..bende dymuştum daha önce bu ilaco..ağır bir ilaç olduğunu biliyodum yani..sonra tahlil istedi ama yarın başla dedi..bende önce tahlil sonuçlarını görmeniz gerekmiyormu kullaıp kullanamıyacağımı görmek için dedim..gerek yok dedi..yani önce ilaca başlayacağım sonra tahlil olacağım bu bana pek güveniir gelmedi..sizin içinizde doktoru böyle birşey yapan var mı acaba ? teşekkürler şimdiden
Doktorunuz tahlilleri istemiş gibi anlaşılıyor yazdıklarınızdan, sadece değerlendirmesini sonraya bırakmış, işi hızlandırmak için böyle yapmış olabilir ama şunu demesi lazımdı ''tahlil sonuçlarını mutlaka bana göster ondan sonra ilaca başlarsın'' eğer tahlillerin yapıldı ise burada paylaşabilirsin yardımcı oluruz
tesekkür ederm opt kir-pi doktorum
bir şey daha danışmak istiyorum. İlacın 15. günü 90 kilo 60mg\gün bir doz kullanıyorum. fakaat sivilceler hala çıkıyor hatta eskisinden fazla çıkmaya başladı bu ilaçın tanıtım broşürlerinde normak olarak söyleniyor. PEki bu yeni çıkımlar ne zaman biter ortalama olarak yoksa tedavi süresince sürekli çıkacak mı?
quote:
bir şey daha danışmak istiyorum. İlacın 15. günü 90 kilo 60mg\gün bir doz kullanıyorum. fakaat sivilceler hala çıkıyor hatta eskisinden fazla çıkmaya başladı bu ilaçın tanıtım broşürlerinde normak olarak söyleniyor. PEki bu yeni çıkımlar ne zaman biter ortalama olarak yoksa tedavi süresince sürekli çıkacak mı?
aynısını bende yaşadım 2. ay ilk haline döndü yavaş yavaşda geömekte gibi
quote:
tüm tedavi süresince çıkma ihtimali hemen hemen yok gibi 2. 3. ay gibi biter tahminimce.
Merhabalar. Doktor bey acaba bu ilaç ağız kokusuna yol açar mı ?
quote:
Orjinalden alıntı: JimBeam
doktorumuz burdayken bana cevap vermek düüşmez ama ben kullandım 6 ay kesinlikle ağız kokusu yapmıyor
quote:
Orjinalden alıntı: kir-pi
quote:
tüm tedavi süresince çıkma ihtimali hemen hemen yok gibi 2. 3. ay gibi biter tahminimce.
gün 75 falan çıkmasa bile eski kalanlar kuruyup dökülüyor patlatmak zorunda kalıyorum kaşınıyor çünkü bende 2. ayın başına kadar çıktı 60 gün yani en son 6 gün önce 3 tane daha çıkmıştı
1 bucuk ay fıln oldu halıyle sıvıceler cıkmaya devam edıor ve her cıkanda ız bırakıyor dokunmasam bıle ız kalıo delırmem yakındır :d tedavının bence en onemlı asaması sabır kesınlıkle
quote:
Orjinalden alıntı: My_CaRizMa
quote:
Orjinalden alıntı: JimBeam
doktorumuz burdayken bana cevap vermek düüşmez ama ben kullandım 6 ay kesinlikle ağız kokusu yapmıyor
Evet direk olarak ağız kokusu yapmaması lazım ama ben arkadaşımız kadar kesin konuşamayacağım, ağız kokusunun bir çok nedeni vardır mesela ağızda kuruluk bile koku nedeni olabilir, ayrıca nede olsa ağızdan alınan bir ilaç midede ufak tefek problemler oluşturarak da ağız kokusuna neden olabilir