Şimdi Ara

Roaccutane - Zoretanin Hakkında Herşey! (486. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
7 Misafir (1 Mobil) - 6 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10.289
Cevap
104
Favori
2.433.094
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 484485486487488
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Roaccutane kulladığınız süreç içerisinde yüzünüze kesinlikle ek işlem uygulamayın. İlaç zaten deriyi aşırı hassas bir hale getiriyor üstüne bir de benzamisin cildi rahatlıkla tahriş eder. Hemen bırakmanızı öneririm ben sabun bile kullanmıyordum ekstra kurutmasın diye.

İlaç 1-2 ay civarında sivilceleri püskürtüp (kişiye göre bu süre uzayıp kısalabilir) sonrasında kurutup süpürmeye geçiyor. Sizin daha 2 ay yeni olacak sanırım biraz daha bekleyip sonucu gözleyin bence. Sivilcelere de kesinlikle dokunmayın roaccutanın çıkardığı sivilceleri iz bırakabiliyor. İlaca ara mı verdiniz o kısmı tam anlayamadım ama normal süreç dediğim gibi en geç 3 aydan sonra sivilcelerde belirgin bir azalma oluyor ama kişiye göre etkisi değişebilir. Sabır ve dikkat isteyen bşr süreç yüzünüzü güneşten iyi koruyun, yıpratmamaya çalışın. Doktorunuza bu konu hakkında danışıp bilgi almak en doğrusu tabii. Geçmiş olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi noblese.oblige -- 1 Mart 2017; 2:54:1 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tamam Benzamycin'i bırakacağım ama bıraktıktan sonra sivilcelerde artma meydana gelmez değil mi ? İlaca ara vermedim hiç. Gözlerimde bir sararma var. Resmen gözlerim çöktü mü denir ne denir ne yapmalıyım cidden çok kötü duruyor göz çevrem sarımtırak çökmüş gibi. Ve Roaccutane kusma yaptı galiba yüzümde ve şimdi sivilceleri söndürme aşamasında pek bilemiyorum.Ama sivilceler genellikle açık pembe renginde koyu değiller bu neye işaret ? Ve sivilceler yavaş yavaş geçmeye başlayıp iz olmaya başlıyor orası çok kötü işte. Ne sivilce ne iz çok çok kötü görünüyor diyebilirim. Ve günde 40 mg kullanıyorum, önümüzdeki hafta doktorumdan doz artışı isteyeceğim ve 60 veya daha fazla isteyeceğim. Doz arttıktan sonra ne gibi etkiler olur ? Tedavi daha kısa sürer mi ?
  • mrconner M kullanıcısına yanıt
    Benzamisinden sonra sivilce artışı olacağını sanmıyorum roacctune zaten etkisini sürdürüyor ya. Hocam gözleriniz söylediğiniz kadar kötüyse bunu doktora bir danışın doz olarak tolere edemiyor olabilirsiniz yani artırmak yerine azaltmak belki daha faydalı olacaktır. Kilonuz kaçtı? Roaccutan ın çıkardığı sivilceler genelde öyle oluyor kızarık ve hassas. İzleri kalabiliyor diye biliyorum ama aylar içinde ilaç izleri de süpürüyor biraz.

Doz arttırılırsa tedaviniz daha kısa sürer evet. Ama bu yan etkileri filan söyleyin doktora belki arttırmanızı doğru bulmaz...

• Merhabalar 9 aylik tedavim bıtelı 3-4 ay oldu ve tekrardan başlıyormuş gibi ufak tefek sivilceler çıkmaya başladı.Bu 2.kürümdü ne yapabilirım arkadaşlar artık çok sıkıldım bu durumdan 😔😔😔

• ÇOK ÇOK ÖNEMLİ.. 3 AY KULLANDIM ROACCUTANE SONRA 25 GUN ARA VERDIM ARDINDAN TEKRAR BI 10 GUN KULLANDIM VE HAMILE OLDUFGUMU OGRENDIM BIRAKTIM BU ILAC 15 GUNDE VUCUTTAN CIKIYOR O SON 10 GUNLUK KULANIMIMIN BANA VE BEBEGE NASIL BIR ZARARI OLUR HIC UMUT YOKMU BUNU OGRENMEK ISTIYORUM BI SANSIM OLMALI BI FIKRINIZ VARSA YARDIMCI OLABILIRMISINIZ
  • quote:

Orijinalden alıntı: cnsltn

ÇOK ÇOK ÖNEMLİ.. 3 AY KULLANDIM ROACCUTANE SONRA 25 GUN ARA VERDIM ARDINDAN TEKRAR BI 10 GUN KULLANDIM VE HAMILE OLDUFGUMU OGRENDIM BIRAKTIM BU ILAC 15 GUNDE VUCUTTAN CIKIYOR O SON 10 GUNLUK KULANIMIMIN BANA VE BEBEGE NASIL BIR ZARARI OLUR HIC UMUT YOKMU BUNU OGRENMEK ISTIYORUM BI SANSIM OLMALI BI FIKRINIZ VARSA YARDIMCI OLABILIRMISINIZ

Tedavi bittikten sonra 1 ay beklenmesi lazım. prospektüste yazılan "Kısa süreli olsa dahi, ROACCUTANE’ın herhangi bir miktar kullanımı sırasında gebelik meydana gelirse, yüksek düzeyde sakat çocuk doğurma riski bulunmaktadır. İlaca maruz kalan tüm fetuslar potansiyel olarak etkilenebilir.
    ROACCUTANE, korunma koşullannm tümü sağlanmadığı sürece, gebe kalma potansiyeli bulunan kadın hastalarda kontrendikedir."
    Acilen bir doktara gitmelisin.
  • Merhaba

Gunes kremi tavsiyesinde bulunabilir misiniz?

La roche posay ac mat aldim matlik konusunda guzel ancak cok fazla beyaz kalinti birakiyor. Iz birakmayan yagsiz bir oneriniz var mi ?

• redemption5 kullanıcısına yanıt
    Hocam bu ilacın etkinliği yüzde 70. Siz neden ikinci kürü kullandınız ki zaten? Şimdi üçüncü olmadı dördüncü mü denenecek? Bu ne saçma yaklaşım. Allah aşkına uzak durun,hayatınızı karartmayın.

• Zoretanin kullanımında 12.gündeyim.Ellerde hafif yanan kızarıklıklar olması normal mi?

• DororoZx kullanıcısına yanıt
    Çok normal hocam.Aynısını ben çok daha kötü şekilde tecrübe etmiştim(hala oluyor arada ama çok daha düşük seviyede).Böyle egzama gibi benek benek olmuştu ellerimin üstü ve tırsmıştım açıkçası.Doktora sorduğumda normal olduğunu ve krem sürmemi söyledi.

Ben dudak kuruluğu için Hametan kremini kullanıyorum ellerime de onu sürünce hem rahatlatıyor hem de çok kısa sürede geçiriyor hocam bilgine..

• Arkadaşlar merhabalar.

Zoretanin tedavimde 72.gündeyim ve başladığımdan beri 20mg'dan günde 2 doz ilaç alıyorum.Benim gibi tedavide ileri günlerde olan arkadaşlara 1-2 sorum olacak:

1)Vücudunuzda iyileşme sırasıyla nasıl başladı ve devam ediyor?

Ben ilaca başlarken yüzüm,sırtım,göğsüm;hatta kafa derimde bile fazlasıyla sivilce vardı.Kötülük sıralamasına göre de en berbat yerler sırt ve göğüstü.Yüzüm ileri vakalar kadar kötü olmasa da her daim sarı nokta,siyah nokta doluydu ve yine her daim 1-2 iltihaplı sivilcem olurdu..

İlacın tanıtım kitapçığını okuduğumda yüzden başlayıp yayılan bir iyileşme olacağını yazıyordu;ama 72 günde ne oldu derseniz göğsüm tamamen iyileşti,sırtımda belirgin olsa da yetersiz bir iyileşme var;ve maalesef yüzümden yana bazı günler aynaya baktığımda bırakın ilerlemeyi eskiye nazaran daha kötü görüyorum kendimi.

Yüzümden yana tek olumlu gelişme burnumda her daim dıvıl dıvıl ele gelen sarı ve siyah nokta kümelerinden tek bir tane bile kalmamış olması.Burnum kelimenin tam anlamıyla pürüzsüz..Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda?Resmen tipim kaydı gibime geliyor dudaklar vs.kuruyunca hele bildiğin hastalıklı gibi oluyorum.

2)İlaç tedavisi göz çizdirmeye(ameliyatına) engel mi?

Bu yaz 10 yıldır bana eşlik eden gözlüklerimden kurtulma niyetim var kısmetse.Ocak ayında muayeneye gittiğimde doktorum 3 yıl boyunca gözlerimde ilerleme olmadığını,ve yaşımın da 20 olduğu için bundan sonra pek ilerleme olmayacağını söyleyerek gözlerimin çizilebileceğini söyledi.

İlaçta 6 ay 20 Haziran gibi tamamlanmış olacak.Benim niyetim de Ramazanda 10 Haziran gibi ameliyatı olmak.Acaba bir risk-engel teşkil eder mi?

Cevaplar için teşekkürler şimdiden.

• Pobjeda kullanıcısına yanıt
    Daha ilaca başlayalı yeni olmuş , ilaç öncelikle deri altında ki akneleri kusturduğu için normal.Yüzünüz tedavinin sonlarına doğru pürüzsüz olacaktır,tedaviyi sakın bırakmayın..Göz olayını doktora danışmanızı tavsiye ederim.

• Pobjeda kullanıcısına yanıt
    Sağolasın kardeşim bilgilendirmen için

• DororoZx kullanıcısına yanıt
    Ne demek hocam,içini rahatlattıysam ne mutlu.

• Arkadaşlar, su ilaci ya kullanmayın ya da olabildiğince dusuk dozda kullanın. Yan etkileri hayatınızı bitirebilir.

• 6. aydağım çok kötü göz bulanıklığı yaşıyorum. Uzağı göremez oldum, karşıdan gelen insanın yüzünü netleyemiyorum. Bunları yaşayan oldu mu daha önce? ilaç bittikten sonra düzelecek mi acaba
  • Arkadaslar ben de sivilcelerden uyuyamaz hale gelmistim.Cildim karma yagliya donuk doktorlar hep aknetrent yaziyordu.Dedim en son asamadan once benzamycn kullaniyim.O bile gecirmeyince artik mecbur kaldim.70mg baslangicta kiloma gore yuksek dozlardan basladim.Kisiden kisiye degisiyor mu bilmiyorum ama 2.gun direk cildim acayip yaglanmaya sivilceleri atmaya basladi.3.gunumdeyim su an ve hafiften cildimde yaglanmaya bagli yanma hissi ve sivilcelenme var.Bu normal mi bazilarinda 2 hafta cikiyormus sonuyormus bazilarinda 2 ay.Dudaklarimda asiri kuruma yok normal

Edit:Doktor kontrolundeydi hepsi tabi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xMakavelix -- 15 Mart 2017; 14:35:19 >
  • 23 yaşındayım ergenlikte çok kullandım bu ilacı. sivilceyi geçiriyor geçirmesene de kalıcı iz bırakıyor. alnım da hala çukurlar kırmızı benekler lanet olsun bu ilacı üreten firmaya. bırakın kendi geçsin 3 yıldır sivilce falan çıkmıyor 15-19 arası normal
  • Yeni başlayan arkadaşlar bakın bir sürü kişi başına gelen onarılmaz yan etkilerden muzdarip. Lütfen uzak durun,size bu işin ciddiyetini nasıl anlatalım bilmiyorum. Özelden bir sürü mesaj alıyorum,bu forumda bile neler geliyor insanların başına. Sadece çoğu kişi yazmıyor. Hele ikinci kür,üçüncü kür kullanan kişilere hayret ediyorum.

Nasıl bir bela ile karşı karşıya olduğunuzu bilseniz keşke.

• GANN1CUS kullanıcısına yanıt
    Hâlâ devam ediyor olamazsın?

• 
Sayfa: önceki 484485486487488
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.