Şimdi Ara

Roaccutane - Zoretanin Hakkında Herşey! (502. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
11 Misafir (4 Mobil) - 7 Masaüstü4 Mobil
5 sn
10.289
Cevap
104
Favori
2.421.179
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 500501502503504
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Felina.

Inanilmaz fazla hem de kac kilosunuz ve yas kac?

Ben 5 bucuk ay sabah 20 aksam 20 mg kullandım.
    17 yaşındaydım 60 kusur kiloydum.

Bir baska arkadasim günde 20 mg kullandı ama12 13 ay sürdü.

Gunde 140 mg inanılmaz fazla bence baska bir doktora görünün çünkü ağır ve yan etkileri fazla bir ilaç bunyeye alistira alistira verilmesi lazim.

Alıntıları Göster
    Yaş 32 boy 1,85 kilo 70
  • Exnuc kullanıcısına yanıt
    Kilonuz da az hocam bence bir baska doktora daha görünün durumu anlatin. Ben baslamadan once belki 100 sayfa konu forum vs okudum en yuksek gördüğüm günlük 50 mg idi. Sizinki anormal fazla.

Zaten tedaviyi gören herkesin kilosuna göre almasi gereken belirli bir miktar var kiloya gore hesaplanıyor. Öyle ya da böyle o doza ulaşacaksınız. Doktorunuz bir an önce başlayıp bitirmek mi istiyor emin değilim ama sağlıklı değil çünkü baslarda dudaklar kuruyor ilac etkisini gösterdikçe yüzünüz geriliyor bazen burun kanamasi vs oluyor.

Bu etkileri vücudun yavas yavas karsilamasi lazim yoksa cok ağır olur doğrudan karacigere etki eden bir madde isotretinoin bu yuzden her ay kan testleri vs yapılıyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Felina.

Kilonuz da az hocam bence bir baska doktora daha görünün durumu anlatin. Ben baslamadan once belki 100 sayfa konu forum vs okudum en yuksek gördüğüm günlük 50 mg idi. Sizinki anormal fazla.

Zaten tedaviyi gören herkesin kilosuna göre almasi gereken belirli bir miktar var kiloya gore hesaplanıyor. Öyle ya da böyle o doza ulaşacaksınız. Doktorunuz bir an önce başlayıp bitirmek mi istiyor emin değilim ama sağlıklı değil çünkü baslarda dudaklar kuruyor ilac etkisini gösterdikçe yüzünüz geriliyor bazen burun kanamasi vs oluyor.

Bu etkileri vücudun yavas yavas karsilamasi lazim yoksa cok ağır olur doğrudan karacigere etki eden bir madde isotretinoin bu yuzden her ay kan testleri vs yapılıyor.
    8 ay sürecek dedi. Var bir anormallik ama bende anlamadım ki zaten kullanmaya başlamadım. Ramazan ayını hesap edemedim. Oruçluyken hiç çekilmez bu. 1 ay sonra başlayacağım. Pazartesi arayıp bir daha sorayım şuna.
    Aman tövbe hocam, toplam 20*7= 140mg mi alacaksın ilacı?
    Çok fazla geldi, 64 kiloyum günlük 40mg alıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: cezaalp

Aman tövbe hocam, toplam 20*7= 140mg mi alacaksın ilacı?
    Çok fazla geldi, 64 kiloyum günlük 40mg alıyorum
    Tekrar sordum bir yanlışlık yok dedi üstüne basa basa. Ayrıca kg başına 0,5 mg dedi. Çoğu hastasına da benzer mg'lar da vermiş. Bir arkadaşım kızını götürmüştü o da sabah 3 akşam 4 adet alıyormuş.
    Hocam kilo başına 0,5mg normal de, niye o kadar hap atıyorsun anlamadım.
  • arkadaşlar bende sivilce pek yok. 27 yaşındayım. ama arada hala çıkıyor. asıl sorunum komedon denen şu noktalar. bunun için verir mi doktor bu ilacı? vermez gibi geliyor. bu noktalardan ne yapsam kurtulamadım. düzeli olarak yüzümü jellerle yıkıyorum ve nemlendiriyorum ama bunlar geçmiyor. araştırdım bu ilacı kullananların hep geçmiş. yüzüme yaklaşmayınca bir sorun yok gibi aslında. bu yüzden ilacı vermezler diye düşünüyorum. nasıl alabilirim sizce? doktrou nasıl ikna ederim? biliyorum etkileri ağır ama sorun değil benim için. o noktalar geçsin diye uğraşmam da kötü. her şeyi denedim çünkü.
  • ttt66 T kullanıcısına yanıt
    Kardeşim siyah noktalar için değmez ben 8 aydır tedavideyim 10 günlük hapım kaldı bitince 9 ay oluyor.Eğer sırtında göğsünde omuzlarında sivilce yoksa bu eziyete değmez benden söylemesi...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu ilaçları reçetesiz alabileceğim bir yer var mı? 10 veya 20 mg ' ından alsam kafi. Hastahane kuyruklarında ve doktorun verdiği saçma sapan ilaç ve kremlerle uğraşmak istemiyorum. Kan verme durumu da cabası.
  • bu konu hala duruyor demek ben yaklaşık 6-7 yıl önce roaccutane kullanmıştım 6 ay boyunca.Sivilceye kesin çözüm ama izleri(çukurluklar) kalabiliyor
  • Arkadaşlar, Hocalar;

Yaklaşık 8-9 sene önce roaccutane tedavisi gördüm yüzümdeki iri ve kistli sivilceler, ayrıca sırtımda bulunan inanılmaz fazla sivilceler için. Bu tedavim yaklaşık 8-9 ay sürdü ve bittiğinde herşey mükemmeldi.

Fakat daha sonra sivilcenin çıktığı bütün bölgelerde çukurlar delikler oluştu. Yıllardır bir sürü tedavi araştırırım fakat bu çukurlar için kesinlikle %100 bir çözüm malesef bulamadım öncelikle bunun için bir çözüm, çare arıyorum.

İkincisi; ilk tedaviye başladığımdaki durum son 1-2 aydır tekrar nüksetti aynı şekliyle. 2-3 gün önce doktora gittim ve tekrar 6 aylık bir tedaviye başlamamız gerektiğini söyledi ve roaccutane'ın muadili olan zoretanin ilacına başlattı.

Doktora roaccutane kullandıktan sonra yüzümde bu tarz çukurlar oluştuğunu söyledim, o da bunun ilaçla bir alakası olmadığını, o çukurların sivilcenin yerleri olduğunu, ve sivilceler geçtikten sonra çukurların baş gösterdiğini söyledi. Fakat ben yine de çok korkuyorum yüzümdeki çukurlar daha fazla artacak diye. Zira iki yanağımda da irili ufaklı yeterince çukurum var ve zaten bundan oldukça muzdaribim

1-) Tekrar bu tedaviye başlamalı mıyım?

2-) Bu çukurlar nasıl geçecek?

Doktor arkadaşların değerli yorumlarını bekliyorum.

• öncelikle selamlar.ben daha önce doktorun bana verdiği imex sabun kullandım yanında adını unuttuğum bir krem ile birlikte tabii ki tedavi başarılı olmadı.sonra bir daha doktora gittim bana acnemix ve yanında nemlendirici losyon verdi, onu da kullandım gene tedavi başarılı olmadı.şimdi gittiğimde roaccutane tedavisini istemelimiyim ?
  • xmlife04 X kullanıcısına yanıt
    Ben 2-3 yıl boyunca bir sürü krem temizleyici nemlendirici denedim.Hiç biri kesin çözüm sağlamıyo.3 yıl önce roaccutane tedavisine başlamadığıma pişmanım.Şimdi yaz mevsiminin geçmesini bekliyorum tedaviye başlamak için.

• Merhaba yüzünde seboreik dermatit olan ve aknetrent veya roaccutane kullanan var mı? Yüzümde sebore var burun,yanak kısmında ve sivilcelerim yok ama doktorum bu iki ilaçtan birine başlayacağız dedi.

• 6.aya baslayali 1 hafta oldu ama kas ve eklem agrilari beni cok zorlamaya basladi dayanamiyorum artik tavsiyesi olan var mi 40 mg kullaniyorum

• Baya fazlaydı sivilcelerim.Kan değerlerime baktırıp doktor yazmıştı ama farklı yerlerde ciddi yan etkileri var kullanmayın yorumlarını ve kemik ağrısı yaptığını okuyunca kalsın sivilce bunu kullanmaktansa demiştim.

• Krogoth K kullanıcısına yanıt
    Bence internetteki yorumlara bakmayın. En iyisini doktorunuz bilir. Bende seboreik dermatit ve sivilce vardı. Aknetrent (muadili) kullanıyorum 5. Aydayım ve gerçekten cildim pırıl pırıl oldu, yağlanma sorunum bitti, saçımda kaşıntı kalmadı. Gözlerimde hafif bir kuruma var var günde bir kere göz yaşı damlatiyorum o da gidiyor, dudaklarım kuruyor onada gece hametan, gündüz blistex sürüyorum. Bence değer mi? Değer kesinlikle.

• quote:

Orijinalden alıntı: kill4time

21 yaşındayım sivilcelerim ilk olarak 2011 yılının basında cıktı o zamanlar cok cekirdek yiyordum ve stress yapmıstım tam 6.5 yıl geçmedi sürmediğim krem sabun karısım kalmadı bu ılaçla ilgili bir sürü kötü yorum duyunca vazgectım zamanla gecer dedim son 8 ayda body yaptıgım ıcın ıyıce arttı son care olarak doğru beslenip magnezyum cınko kullandım yıne gecmedı 10 gün önce doktora gittim dikrekt bu ilacı yazdı tahlil falan da yapmadı 10 mg yazdı bir de krem yazdı 10 günde %10 gecti sivilcelerim malesef internette cok fazla prenses muhallebi cocugu insan var eli kanasa kolu kopmus tepkisi verir hicbir seyden memnun kalmaz böyle insanları dınlemeyın arkadaslar benım 3.5 yıl sivilceli dolasmama sebep oldular yan etkileri elbette oluyor ama dayanılmayacak seyler değil en kötü baktınız olmuyor kullanmayı kesersiniz benım gıbı ciddi tüm suratı sivilce olanlar varsa doktora gitsin
    Merhaba. Bu bahsettiğiniz ilacın tam ismi nedir?

Bizim ailede de yoğun kapalı komedon durumu var. Bende de az az başladı. Annemde daha çok var. Sizce ne yapmalıyız? Alın bölgesinde çıkıyor.

• Yaglanmayi yok eder mi

• Dostlar selam. 5. Ay bitti karaciğer alt seviyem 70 civarındaydı geçen ay ve kolesterolüm de 220 idi. Doktor her ay test yapacağız dedi 30 mg kullanıyordum arttırmadı dozajı ama bu ay teste gerek yok dedi 40 mg'a çıkarttı. Tabi ben okey dedim aldım ilacı şimdide tedirginlik başladı. Sizce ne yapmalıyım? Doktora danışmalı mıyım? Karaciğerime falan zarar gelirse diye korkuyorum. Bu arada kilom 95 doktor 30-40 mg çok az demişti kilona göre.

• 
Sayfa: önceki 500501502503504
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.