Şimdi Ara

Robot süpürge alınır mı? 'Viomi SE'yi denedik' (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
0
Favori
1.991
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Robot süpürgeler nedense bana da işe yaramaz cihazlar gibi gelmiştir. Evi adamakıllı süpüremez, evin yerine giremeyeceğinden randımanlı çalışamaz diye düşünüyorum. Bir de evin yapısı da buna uygun olmalı. Yani evin boş ve sade olması lazım, halı manyağı bir düzen olmaması lazım. O zaman iş yapar.

Var mı aranızda bunu kullanıp da gerçekten işe yarıyor, evdeki iş zahmetini epey düşürüyor, gerçekten temizliyor, parasını hak ediyor diyen?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gearbestten asla alışveriş yapmayın Çünkü;

25 mayıs 2020 tarihinde Gearbest mağazası olan Viomi Official Storeden Xiaomi VIOMI V2 Pro Robot Süpürge satın aldım. Ürün ve kargo bedeli için toplamda 2825,01 TL ödedim. Ürünü Almanya deposundan gönderdiler.

12 haziran 2020 tarihinden PTT kargodan 800 TL gümrük bedeli de ödeyerek ürünü teslim aldım. Ürün kurulumunu yaptım. Evdeki ağa bağladım. Fakat ürün hiç süpürmedi. Sürekli “Cliff sensor error” ve “Wheells are suspende” hatalarını verdi.

13 haziran tarihinde; Durumu Gearbest üzerinden Viomi Official Store mağazasına hata ekran görüntüleri ile bildirdim. Bana ancak 15 haziran tarihinde cevap verdiler. Ürünün üstünün örtülü ya da evdeki ağ sinyalinde problem olabileceğini söylediler. Facebook Viomi tech sayfasına Messenger üzerinden yazdım. Hata ekran görüntülerini ve ürün videosunu gönderdim. aynı gün cevap verdiler. Ağı kontrol etmemi ve “equipment flushed” kalibrasyonu yapmamı sorun düzelmezse ürünü iade etmemi önerdi. Gearbest support üzerinden geri iade için bir bilet oluşturdum. support@gearbest.com adreslerine hata ekran görüntüleri ve ürün videosunu gönderdim.

Gearbest Türkiye garanti sayfasında hatalı çıkan ürünü teslim aldıktan sonra 7 gün içerisinde bildirirseniz DOA garantisi kapsamında olduğu yazılı. Bu garanti ile ürünün yenisi ile değiştirilmesini isteyebilir ya da para iadesi alabilirsiniz. İade nakliye ücretlerinin de karşılanacağı yazıyor. Bunun için ilk önce onlardan onay almanız gerekiyor. Ancak durum hiç de öyle değil

2 temmuz tarihinde bir çok yazışmadan sonra ancak geri iade için onay verdiler. Onay aldıktan sonra PTT kargo ile göndermek istedim. PTT kargo ürünün bataryası olduğu için kabul etmedi. Birkaç yerel firma yine aynı sebepten ürünü kabul etmedi. DHL kargo çok yüksek bir fiyat ve ürüne ait MSDS sertifikasını talep etti. Gearbest support ve Viomi Official Store mağazasına durumu anlattım geri iade kargosu için bir kod göndermelerini istedim. Kabul etmediler. Fiyatın çok yüksek olduğunu ve ödeyip ödemeyeceklerini gearbest supporta sordum. Mağaza ürünü kontrol ettikten sonra ödeyecek cevabını aldım. Yine birçok yazışmadan sonra ürüne ait MSDS sertifikasını gönderebildiler.

PTT kargoya durumu anlatıp ürünü iade edeceğimi ve gümrük bedelini nasıl alabileceğimi sordum. Ürünü teslim aldığınızda ürün bilgilerinin yer aldığı bir tutanak tutulması gerekiyormuş. Biz nereden bilelim bu ürünün başka bir ürün olmadığını dediler. Böyle bir durum ile hiç karşılaşmadıkları için rutin olarak tutanak tutmadıklarını söylediler.

11 ağustos tarihinde DHL kargo ile 1740 TL bedel ile ürünü postaladım. Kargo takip numarasını Gearbest support ve Viomi Official Store mağazasına bildirdim. Viomi Official Store ürünü aldıklarında bana bildireceklerini söyledi. DHL üzerinden kargo hareketlerini takip etmeye başladım.

2 Eylül tarihinde ürün Almanya Viomi Tech firma yetkilisine teslim edildi. Ancak Viomi Official Store bana geri bildirimde bulunmadı. Hatta gönderdiğim mesajlara biz ürünü teslim almadık şeklinde cevap verdiler. 9 eylül tarihinde bana eski bir DHL kargo takip ekranını gönderip yanlış adrese mi gönderdiniz diye sordular. Müşteri ancak bu kadar aptal yerine konabilir. Ben DHL kargo ile iletişime geçip durumu anlattım. Navigasyon kayıtlarını sakladıklarını ve bunun için bir rapor yazabileceklerini söylediler. Ben de Gearbest support ve Viomi Official Store mağazasına bir rapor hazırlatacağımı bildirdim. Ne hikmetse 10 eylül tarihinde ürünü teslim aldıklarını hatta bunun için 55 euro ödediklerini bildirdiler. Kontrol için beklememi söylediler.

16 eylül tarihinde yine bir çok yazışmadan sonra makinanın iade standartlarını karşılamadığını, makinayı tamir ettiklerini ve ekspres ile geri gönderebileceklerini söylediler. Ürünün DOA garantisi kapsamında olduğunu ve ürünü kabul etmediğimi söyledim. Standartlarının neler olduğunu sordum. O tarihten bu yana cevap vermediler. Gearbest support ise ürün doğrudan satıcı tarafından gönderildiği için sorunu doğrulayamadıklarını söylüyor. Yani üç maymunu oynuyor…

Ürünü satın almadan önce böyle bir durum ile karşılaşıldığında nasıl bir süreç işlediği ile ilgili internette hiçbir kaynak bulamamıştım. Maalesef birebir deneyimlemek zorunda kaldım.

Süreç devam ediyor. Hala satıcının cevabını bekliyorlarmış....

• Gearbest'den almanızı önermem.
    Gearbest'den viomi v2 pro aldım hem çok geç geldi, hem 800TL vergi ödedim.
    Türkiye'den almak daha ucuza gelirdi bir de garantisi olurdu..
    Vergi işi şans işi, kutu üzerine düşük fiyat yazıyorlar gümrükten geçerken o fiyata göre işlem yapan gümrük memuruna denk gelirseniz 300-400TL de ödeyebilirsiniz, bana denk gelen gibi sizden kredi kartı ekstresi veya fatura isteyen memura denk gelirseniz 800TL vergi de ödeyebilirsiniz.
    O yüzden bence Türkiye'den alın.
    Bu arada v2 pro'dan çok memnunum. Benden sonra 2 arkadaşım daha aldı onlar da çok memnun(onlar Türkiye'den aldı).
    çok uzun tüylü halınız yoksa sorun yaşamazsınız. Halıları da güzel temizliyor.
    mop özelliğini etkili kullanabilmek için de az halılı bir ev daha uygun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sonsuzsuzluk -- 2 Kasım 2020; 10:26:34 >
  • cihazın emiş gücü güzel ama bataryası, hazneleri düşük bence. birkaç ay önce çok araştırdım bu cihazları en son Roborock S5 Max'ta karar kıldım, süper değil tabiki ama iş görüyor. ıslak temizlik de yapıyor ama halı varsa bunu yapamıyorsunuz, halıları yasaklamanız lazım tek tek, o da hem çok uğraştırıcı, tam isabet yasaklamak çok zor, bir de halılar milimetrik aynı yerde durmadıkları için yasakladığnız yer kısmen geçersiz olabiliyor.

• ben şahsen bu video'yu izledikten sonra sipariş verdim. 15 mt kare bir odam var. caddeye baktığı için çok fazla tozlanıyor işten güçten de temizlemeye vakit bulamıyorum. benim için iyi bir rehber oldu. yarın teslim alacağım. görüşlerimi yazarım.

• Kartal Göz kullanıcısına yanıt

Olum git milyon tane yorum var oku öğren. Millet memnun ki 10bin-20bin liralara kadar fiyat çıkıyor ve alan var. Ama sen alma işe yaramaz

• Musty86 M kullanıcısına yanıt

Olum nedir oğlum? Hayırdır bu samimiyet nereden geliyor? Sen de tanımadığın insanlarla nasıl iletişim kurulur onu öğren o daha önemli. Ayrıca fikir belirtip soru sorarken senden icazet alacak değilim. Yol al.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 26 Şubat 2021; 1:49:14 >

Devam et bekleme yapma

• Bir kaç arkadaşımda görmüştüm markalarını bilmiyorum ama çok memnundular

Verdiğiniz paranın kuruşuna kadar karşılığını veriyor. Mobilyaların ayakları yüksek ise normal süpürge ile yaptığınız temizliğin benzerini sizin el gücünüz olmadan kendi hallediyor. Diğer eşyalara çok takılmaya gerek yok. Hergün çalıştırdığınız için hijyenik bir ortam sağlıyor.

• ankaland kullanıcısına yanıt

her gün pilav yapılmadığı gibi her gün yada haftada birde olsa temizlik yapmak sıkıyor ve yoruyor. çalışan ve özellikle çocuklu aileler bir yerden sonra temizlik gibi rutin işlerden kurtulmak istiyor. ve burda teknoloji devreye giriyor.

sizin mantıkla bakarsak bekar olmak yemek yapmaya da engel değil. 2 tencere ve birkaç yemeklik alıp her gün yemek yapılabilir. ama bekarlar genelde sipariş veriyor. hatta evlilerde veriyor ne tesadüf. hatta imkan olsa her gün dışardan sipariş vermek isterim :)

• fbyram kullanıcısına yanıt

Tecrübenizi paylaştığınız için teşekkürler. Bakalım ilerleyen zamanlarda belki alabilirim. Aklımın bir ucunda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 3 Mart 2021; 1:59:0 >

Bende çok ön yargılıydım ama tüm ön yargımın yanlış olduğunu anladım. Bu modeli almadık biz ama fark etmez en az özelliklisi bile hayatınızı konforlu kılıyor.

• çalışan biri için gerçekten robot süpürge hayat kolaylaştırır

• tam sokağa para atmalık icat bunlar.. bu scam çinli firmalara özellikle malum firmaya yaptırım uygulayacak, ürünlerini yasaklayacak, ülkeye sokmayacak zihniyet lazım.. fakat nerdeee onun yerine kırmızı halı serip gel fabrika kur diyorlar..

• Bunun konuştuğu dili Türk Dili olarak seçiyorum indiriliyor ama geçerli dil olarak yapmıyor. Ayrıca uygulama da İngilizce bunları nasıl Türkçe yapabiliriz

• quote:

Orijinalden alıntı: Fortune 4

tam sokağa para atmalık icat bunlar.. bu scam çinli firmalara özellikle malum firmaya yaptırım uygulayacak, ürünlerini yasaklayacak, ülkeye sokmayacak zihniyet lazım.. fakat nerdeee onun yerine kırmızı halı serip gel fabrika kur diyorlar..

malum firma dediğin xiaomi den mi bahsediyorsun ? Bugüne kadar birçok şeyini aldım ve hepsinden memnun kaldım elektrikli diş fırçasından wifi yükselticisine kadar ? Daha iyisini yapabiliyorsa ülken yapsın sen yapacaksın yapamıyorsan burada boş beleş yazmakla olmuyor.İyiki çinli firmalar geldide rekabet geldi

• quote:

Orijinalden alıntı: sharkemre

malum firma dediğin xiaomi den mi bahsediyorsun ? Bugüne kadar birçok şeyini aldım ve hepsinden memnun kaldım elektrikli diş fırçasından wifi yükselticisine kadar ? Daha iyisini yapabiliyorsa ülken yapsın sen yapacaksın yapamıyorsan burada boş beleş yazmakla olmuyor.İyiki çinli firmalar geldide rekabet geldi

Alıntıları Göster

ülken yapsın demi$sin hayırdır senin ülken de değil mi? yoksa xiaomi sen misin? 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fortune 4 -- 19 Nisan 2021; 11:27:32 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Fortune 4

ülken yapsın demi$sin hayırdır senin ülken de değil mi? yoksa xiaomi sen misin? 

Alıntıları Göster

tamam ülkemiz yapsın ama maalesef yapamıyor anca vestel yapabiliyoruz ondan sonra xiaomi gibi bir markaya laf ediyoruz.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.