Şimdi Ara

Robot Süpürge İrobot Roomba Tecrübesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
2
Favori
3.119
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Ben bu markanın İstanbulda evlere tanıtımı yapan biriyim . Kiminiz , kimi markayı pazarlayanlar benim yazdıklarıma karşı olacaktır . Ben bu markayı sizlere anlatırken diğer markaları da göz önüne alarak değerlendireceğim elimden geldiğince.

Öncelikle İrobot markası 90 lı yıllarda NASA da ay yüzeyinden taş toprak toplayan robotu üreten bir marka ( Kalitesini buna dayanarak değerlendirebilir siniz , milyar dolarlık bir projede bu markayı üreten kişilerin mühendislerin hata yapma şansı varmı ? Ay yüzeyini gezerken robot bir yere takılıp kalma bozulma gibi bir lüksü varmı , ne yapacaklar mekik ile birini yollayıp ay yüzeyine robotu takıldığı yerden mi kurtaracaklar yada arızasınımı tamir edecekler , hayır. Ona göre düşünün nekadar kaliteli olmalı)

Sonra askeriye için robot üretmeye başlıyor

Ve sonra 2000 lerin başından beri süpürge üretmeye başlıyor . Tabi ev süpürme robotunu üretirken NASA projesindeki bulduğu teknolojiyi süpürgesi ne uyarlayınca ortaya birçok markanın ürettiği robot süpürge den daha kaliteli bir robot çıkarıyorlar .

Ülkemizde de satışı olan bu marka remi olarak kendisi gelmekte ( kendisi olarak derken yani bir iş adamını getirdiği bir marka gibi yarın bu iş adamı bu işi yapmaktan vaz geçince alanların ortada kalacağı gibi gelmiyor ülkemize)

İrobot un farklı ev tiplerine göre farklı modelleri vardır .
    Bunlar ;

60m² 70m² evler için ve saçları 4cm 5cm i geçmeyen müşteriler için olan modelleri 600 serisi denilen 606 , 676 gibi modelleridir .

-->600 Serisi modeller teknik olarak 90m² alan süpüre biliyor deniyor ama aslen bu seri 60m² 70m² kadar alan süpüre bilmekte .
    Niye 90m² deniyor peki ; bu değeri verirken firma boş alanda değerlendirdiği için firma .( Aynı araba alırken kağıt üzerinde yakıt tüketimi 5 lt olduğunu söylerler ama siz kullanırken yol bilgisayarında aracın 8 lt 9 lt tükettiğini görürsünüz , onun gibi düşünün . Araç firması size bu değeri verirken dümdüz yolda , yarım depo benzin ile , rüzgarsız ve bir kişinin olduğu , sabit hızda kullanılan değerleri verirler ama siz arabada 4 kişisinizdir yokuş yukarıdır yara yol kıvrımlıdır bu sebep ile fabrika test verilerinden yukarıda çıkar yakıt tüketiminiz) Evinizde de yerde halı yok ise robot süpürge %1 tüketiyor ise halı olunca sürtünmenin artmasından dolayı bu pil tüketimi %3 e çıkıyor . Yada yemek masasının olduğu etrafında 6 adet sandalyenin olduğu yani toplam 28 ayak olduğu 4m² lik alan boş olsa robot süpürge bu alanı 1dk 2 dk da süpürürken 28 ayaktan dolayı her bir arayın etrafında tek tek gezdiği için burada 10dk zaman harcıyor . Bu durum robotun 90m² lik alan süpürecek iken 70 m² lik alan süpürüre bilmesine neden oluyor .

Neden 4cm 5cm den uzun saçı olmayanlar için uygun da daha uzun olan saçlılar için uygun değil ?
    Bu serinin alt süpüren iki ruladan biri kauçuk iken biri gırgırlarda yada saç fırçaların daki gibi kıllı yapıda olması sebebi ile uzun şaçlar etrafına dolanır ve performans kaybetmesine sebep olur . Her temizlikten sonra DİĞER MARKALAR DAKİ gibi bu fırçaları makas yada jilet ile temizlemek zorunda kalırsınız . Bu durum da cihaz size düzgün doğru hizmet edemez sizin robota hizmet etmenize sebep olur.

-->e5 serisi ara bir model diyebiliriz . 70m² 80m² evler için uygundur diyebiliriz . Bu cihaz için de İrobot 100m² yapabildiğini söylemek de ama 600 serisinde de bahsettiğim arabaların yakıt tüketimi örneğinde olduğu gibi buda evdeki halı yemek masası gibi etkenlerden dolayı tam olarak 70m² 80m² gibi alan yapabilmekte .

Peki e5 modelinde 4cm 5cm den uzun saçlılar sorun olurmu?

Hayır bu model 600 serisinde ki gibi alt daki süpüren rulolar dan biri kauçuk iken biri fırçalı değil her iki rulo da kauçuk özel patentli bir sistemdir .
    Bu patentli sistem (ikili kauçuk süpürme yapısı) süpürme başarısında İrobot'u diğer markalardan üstün kılan en önemli özelliğidir . Altta bulunan ikili kauçuk sistemden öndeki kauçuk rulo süpürmek için öne doğru dönerken kaçan kaçırdığı tozları kırıntıları , arkadaki ikinci kauçuk ters yöne geriye doğru dönerek kirleri tozları kürek gibi kavrayıp içeriye hazneye yönlendirir .

Diğer tüm robot süpürgelerde dikkatli bakarsanız alttaki rulo tek ve kıllı veya kıllı arada kauçuk yapı kullanırlar .
    Bu anlattığıma en iyi örnek aşağıda verdiğim video karşılaştırmasın da görebilirsiniz . Videoyu izlerken cihazın altını çevirdiğin deki anlara dikkatli bakın demek istediğimi daha iyi anlayacaksınız .

Warren Nashyoutube
    Roomba 980 vs Dyson 360 Eye - 5 Tests, One CLEAR Winner - #Ad Warren Nash
    https://www.youtube.com/watch?v=k4uqMDjzZTM&feature=youtu.be

-->900 serisi modeller ise firma tarafından bir seferde 185m² alan yapabildiğini söyler ama yine 600 serisinde bahsettiğim etkenlerden dolayı yapabildiği m² daha düşük olacaktır . Ama bu modeldeki akıllı navigasyon sistemi sayesinde misal eviniz 200m² cihaz tek şarjda pili düşüren etkenler ile 140m² yapabildi ve pili banyonun önünde bitmek üzere olduğunu anladı 60m² süpürmesi gereken alan kaldı ve salondaki şarj standına geri döndü 2 saat şarj olduktan sonra 900 serisi banyo önüne geri gelip yapamadığı 60m² alanı da süpürüp işini tamamen bitirir . (Not: bunu 600 serisi ve e5 serisi yapamaz "bu modeller böyle durumda şarjı bitmek üzere iken şarj standına geri döner ama akıllı navigasyon sistemi olmadığı için ertesi gün kurulduğu saatte yeniden başlar kalan temizlenmemiş alanı süpüremez" )

Ayrıca 900 serileri yine akıllı navigasyon sistemleri sayesinde çalışmaya başladıkları anda sistemli bir şekilde sıra sıra süpürürler (600 serisi ve e5 serileri dağınık gezerek süpürürler , ama m² yettiği evlerde kusursuz , 1cm² bir alan bile atlamadan süpürürler")

Ve yine ayrıca 900 serilerinin üstünde olan kamera sayesinde süpürme esnasında karşılarına çıkan objeleri tanımlayarak ona göre hareket etme kararı verir.
    Ne gibi karar veriyor ;
    Misal karşısına vazo çıktı kamera bu vazoyu tanımlar ve vazoya doğru gelirken hızını 5 de 1 i oranında yavaşlatır ve nazik bir şekilde dibinden süpürür ( başka markalarda ya dan dun vurur yada 1cm 2cm kala dibini tam olarak süpürmeden geri veya etrafından dönerler)

--> İ7 serisi de iki modeli var . Biri sadece İ7 biri İ7 Plus

İ7 serisi 900 serisine göre daha gelişmişi , daha hızlı şarj olanı ve daha akıllısı diyebiliriz .
    Daha akıllısı derken ?
    Şöyle kıyas yapayım
    Mesela 30m² salonda e5 serisi 30dk süpürür iken 900 serisi 15dk da süpürür akıllı navigasyon sisteminin verdiği akıllı doğrusal sıralı süpürmesi sayesinde İ7 serisi daha da akıllı olması sayesinde 10dk da süpürür 900serisi gibi doğrusal süpürürken karşısına çıkan engellerin de etrafından dolanarak doğrusal sıralı gitmesini bozmayarak .

Ayrıca İ7 nin daha akıllı olması sayesinde evin haritasını çıkarmak ile kalmaz birde odaları birbirinden ayırarak har odaya isim vermenize olanak verir telefon üzerindeki aplikasyon programı ile ve böylece cihaza sadece git salonu süpür , mutfağı süpür veya banyo yu süpürme gibi yönetme şansı verir .
    (600 serisinde 606 modeli hariç "wifi'siz model çünkü" bütün modelleri de harita oluşturur fakat sadece size nereyi süpürdüğünü nereyi sürüremediğini yani giremediğini göstermek için oluşturur )

İ7 Plus ise kendi kendine şarj olmakla kalmaz birde kendi kendine çöp haznesini boşaltma özelliği var şarj standının üstünde olan mini torbalı süpürge sayesinde . Siz her çöp haznesi dolduğunda değilde 2 , 3 ayda bir o toz torbasını atıp yerine yenisini koyarsınız .

Aklıma gelenleri yazdım , yazmaya çalıştım . Merak ettiğiniz soracağınız sorulara elimden geldiğince cevap veririm .

Bir hatalı yazım oldu ise af ola.
    Saygılarımla.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hypericum -- 13 Ocak 2020; 22:25:34 >
  • Mesaja bakabilirmisiniz rica etsem

• Selamlar. Roomba 976 modeli henüz elime ulaştı ve ilk şarkını yapıyorum. 3 saat boyunca şarj edilmesi gerektiği yönergelerde yazıyor. Ancak cihazı Dock a koyduktan yaklaşık 1 dakika sonra hem cihaz üzerindeki hem de Dock üzerindeki ışıklar sönüyor. Bu normal midir? Şarj olmaya devam ediyor mu yoksa bir iletimsizlik mi mevcuttur?

• _delicevat_ kullanıcısına yanıt

merhaba 976 modelinden memnun musunuz bende almayı düşünüyorum da

• İ3 de akıllı haritalama ve kaldığı yerden devam etme vat mı

• halilcc kullanıcısına yanıt

Kusura bakmayın. Çok uzun zamandır foruma bir vesile ile giremediğimden mesajınızı yeni gördüm.

Roomba 976 modelinden memnunum. Ama şöyle...

Yakın çevremdeki herkese ihtiyaçları bağlamında roborock s5max tavsiye ettim ve cihaz çalışırken de çok cici, sessiz ve etkili.

Kendi cihazımla mukayese edecek olursam roomba'nın ses seviyesi çok daha yüksek. Roborock'ı çalışırken gördükten sonra roomba'nın sesi de ne kadar fazlaymış diyorsunuz.

Temizlik konusuna gelecek olursak 976'nın fırça sistemi gerçekten bir efsane. Diğer markalardaki gibi tel fırça olmadığı için saç, kıl, tüy, yün, iplik vs'yi çok rahat ve kolay bir şekilde temizleyebiliyorsunuz.

Birde roomba 976 tam bir komando. Çıkamadığı yüksekliklere çıkmak için kendini zorluyor. Örneğin banyo eşiğinde bulunan mermer yaklaşık 3cm, belki 3,5cm. Geçen gün oraya çıkmaya çalıştığını fark ettim. Yanına gittiğimde banyoya girmişti bile. Hani kavgaya körlemesine dalan, önüne gelene savuran kabadayılar gibi, engel tanımadan yıkıp geçiyor.

S5 Max'ın haritalama ve dilediğin noktaya gönderme özellikleri bence 976'dan daha iyi. Onun dışında temizlik (fırça yapısı ve emiş gücü ile gerçekten temizlik yapıldığını hissettiriyor) ve güç konusunda şahsi ihtiyaçlarıma göre roomba 976'nın iyi bir tercih olduğunu düşünüyorum. Mop ihtiyacım zaten yoktu. O nedenle mop mukayesesi yapamayacağım. Ancak mop ihtiyacı bulunanlar için 976 ciddi eksiklik hissettirecektir.

Sesi yüksek dedim ama öyle rahatsız edici bir düzeyde de değil. S5max çalışırken neredeyse hissetmiyorsunuz ama roomba çalıştığını hissettiriyor. Fakat öyle aynı odadayken sohbet edilemeyecek, konuşulanı duyamayacağınız düzeyde değil.

Bir de malzeme kalitesi olarak s5 max biraz daha ince bir malzeme kullanılarak üretilmiş. Roomba'ya komando demiştim ya hani... Gerçekten tam bir façalı. Daha kalın ve sert bir malzeme kullanıldığı için daha dayanıklı gibi geldi. Koltukların ayaklarını yükseltmediğim için ara sıra koltukların köşelerine takılıyor. Sağı, solu, üstü, başı yara bere, çizik, faça içerisinde. Fırsat bulursam fotoğrafını da eklerim. Perde vs tanımıyor, ölümüne dalıyor, dip köşe bırakmıyor. S5 max biraz daha narin. Perdeyi algılayınca birkaç cm gerisinden dönüyor gibi gözlemledim.

Genel hatlarıyla, mop ihtiyacınız yoksa, tamamen halı, parke, yüzey tozu, kiri için kullanmak maksadıyla arayış içerisindeyseniz daha ucuz olan roomba 976 modelini tavsiye ederim. Haritalama özelliği biraz zayıf olsa da 976'dan sonraki geliştirilen roomba modellerinde daha kapsamlı harita özellikleri mevcut. Tercihinizi onlardan yana da yapabilirsiniz. Benim roomba'yı seçmemdeki en önemli etmen Türkiye'de servis ağının olması ve garantisinin bulunmasıydı. Yoksa o paralar verilecek bir cihaz değildi ben aldığımda. Aynı fiyata Ecovacs T8 aivi getirtme şansım varken, sıkıntı yaşamamak adına garantili roomba'dan yana tercihimi kullandım. Pişman mıyım, hayır...

Gecikme için lütfen kusura bakmayın.

Sağlıklı günler dilerim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Robot süpürge tavsiye
    geçen yıl açıldı
    Robot Süpürge
    9 ay önce açıldı
    Xiaomi robot süpürge
    4 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.