< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Robot Süpürge İrobot Roomba Tecrübesi
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hypericum -- 13 Ocak 2020; 22:25:34 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Mesaja bakabilirmisiniz rica etsem
Selamlar. Roomba 976 modeli henüz elime ulaştı ve ilk şarkını yapıyorum. 3 saat boyunca şarj edilmesi gerektiği yönergelerde yazıyor. Ancak cihazı Dock a koyduktan yaklaşık 1 dakika sonra hem cihaz üzerindeki hem de Dock üzerindeki ışıklar sönüyor. Bu normal midir? Şarj olmaya devam ediyor mu yoksa bir iletimsizlik mi mevcuttur?
merhaba 976 modelinden memnun musunuz bende almayı düşünüyorum da
İ3 de akıllı haritalama ve kaldığı yerden devam etme vat mı
Kusura bakmayın. Çok uzun zamandır foruma bir vesile ile giremediğimden mesajınızı yeni gördüm.
Roomba 976 modelinden memnunum. Ama şöyle...
Yakın çevremdeki herkese ihtiyaçları bağlamında roborock s5max tavsiye ettim ve cihaz çalışırken de çok cici, sessiz ve etkili.
Kendi cihazımla mukayese edecek olursam roomba'nın ses seviyesi çok daha yüksek. Roborock'ı çalışırken gördükten sonra roomba'nın sesi de ne kadar fazlaymış diyorsunuz.
Temizlik konusuna gelecek olursak 976'nın fırça sistemi gerçekten bir efsane. Diğer markalardaki gibi tel fırça olmadığı için saç, kıl, tüy, yün, iplik vs'yi çok rahat ve kolay bir şekilde temizleyebiliyorsunuz.
Birde roomba 976 tam bir komando. Çıkamadığı yüksekliklere çıkmak için kendini zorluyor. Örneğin banyo eşiğinde bulunan mermer yaklaşık 3cm, belki 3,5cm. Geçen gün oraya çıkmaya çalıştığını fark ettim. Yanına gittiğimde banyoya girmişti bile. Hani kavgaya körlemesine dalan, önüne gelene savuran kabadayılar gibi, engel tanımadan yıkıp geçiyor.
S5 Max'ın haritalama ve dilediğin noktaya gönderme özellikleri bence 976'dan daha iyi. Onun dışında temizlik (fırça yapısı ve emiş gücü ile gerçekten temizlik yapıldığını hissettiriyor) ve güç konusunda şahsi ihtiyaçlarıma göre roomba 976'nın iyi bir tercih olduğunu düşünüyorum. Mop ihtiyacım zaten yoktu. O nedenle mop mukayesesi yapamayacağım. Ancak mop ihtiyacı bulunanlar için 976 ciddi eksiklik hissettirecektir.
Sesi yüksek dedim ama öyle rahatsız edici bir düzeyde de değil. S5max çalışırken neredeyse hissetmiyorsunuz ama roomba çalıştığını hissettiriyor. Fakat öyle aynı odadayken sohbet edilemeyecek, konuşulanı duyamayacağınız düzeyde değil.
Bir de malzeme kalitesi olarak s5 max biraz daha ince bir malzeme kullanılarak üretilmiş. Roomba'ya komando demiştim ya hani... Gerçekten tam bir façalı. Daha kalın ve sert bir malzeme kullanıldığı için daha dayanıklı gibi geldi. Koltukların ayaklarını yükseltmediğim için ara sıra koltukların köşelerine takılıyor. Sağı, solu, üstü, başı yara bere, çizik, faça içerisinde. Fırsat bulursam fotoğrafını da eklerim. Perde vs tanımıyor, ölümüne dalıyor, dip köşe bırakmıyor. S5 max biraz daha narin. Perdeyi algılayınca birkaç cm gerisinden dönüyor gibi gözlemledim.
Genel hatlarıyla, mop ihtiyacınız yoksa, tamamen halı, parke, yüzey tozu, kiri için kullanmak maksadıyla arayış içerisindeyseniz daha ucuz olan roomba 976 modelini tavsiye ederim. Haritalama özelliği biraz zayıf olsa da 976'dan sonraki geliştirilen roomba modellerinde daha kapsamlı harita özellikleri mevcut. Tercihinizi onlardan yana da yapabilirsiniz. Benim roomba'yı seçmemdeki en önemli etmen Türkiye'de servis ağının olması ve garantisinin bulunmasıydı. Yoksa o paralar verilecek bir cihaz değildi ben aldığımda. Aynı fiyata Ecovacs T8 aivi getirtme şansım varken, sıkıntı yaşamamak adına garantili roomba'dan yana tercihimi kullandım. Pişman mıyım, hayır...
Gecikme için lütfen kusura bakmayın.
Sağlıklı günler dilerim.
Benzer içerikler
- mioji hangi ülkenin markası
- halı yıkama makinesi su püskürtmüyor
- wifi olmadan robot süpürge kurulumu
- elektrikli testere yağı kaç numara
- en iyi araba hoparlör markaları
- en iyi saç kurutma makinesi
- en iyi saç düzleştirici
- en iyi türk kahvesi makinesi
- dikey ütü tavsiye
- en iyi dikiş makinesi
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X