Yazılım genelede açtım pek bakan yok burda tema vs ile ilgilenen arkadaşlar bilir belki.
Arkadaşlar uzun süredir rocket dock kullanıyorum.2 gündür hata vermeye başladı açılışta açılmıyor görev yöneticisinde çalışıyor gözüküyor ama program ortalarda yok.Kaldırdım programı tüm verilerini temizledim tekrar kurdum çalıştırdım çok düzgün ve güzel çalışıyordu ancak pc ye restart attıktan sonra gene gitti program.Böyl bir sorun çıkan oldumu nasıl giderebiliriz bu sorunu
Hocam programı aç bütün ayarlarını yap daha sonra rocketdock üzerinde sağ tıkla ayarları seç ve oradan başlangıçta çalışı'ı seç
Program açılmıyor sorun orda öyle donup kalıyor başlangıçta çalışıyor ztn
Bilgisayarında virüs olabilir
Virüsle felan ilgisi yok.
Rocketdocka Stack docklet eklentisini kurunca böyle yapıyor yaklaşık 1yıldır kullanıyordum böyle birşey yapmamıştı.Neyse bilgisayar serviste gelince format atacağım düzelir belki
Tamam
arkadaşlar bende de rocket docka attığım kısayollar çalışmıyor attıktan sonra masaüstünden siliyorum hata veriyor acılmıyor
quote:
Orijinalden alıntı: cagri_55
arkadaşlar bende de rocket docka attığım kısayollar çalışmıyor attıktan sonra masaüstünden siliyorum hata veriyor acılmıyor
Tamamen varsayımsal yaklaşıyorum, fakat doğru olduğuna eminim. Rocketdock'a masaüstündeki simgeyi sürükleyip bıraktığın için o simgenin kısayolunu atıyor. Yani Programın orjinal .exe dosyasına değilde masaüstündeki .Ink uzantılı kısayola kısayol oluşturmuş bulunuyorsunuz. Sonrasında masaüstündeki kısayolu silince haliyle dosyayı bulamayıp hata veriyor. Onun yerine programın orjinal .exe dosyasını sürükleyip bırakın, sorununuz hallolur.
quote:
Orijinalden alıntı: Furkán
quote:
Orijinalden alıntı: cagri_55
Tamamen varsayımsal yaklaşıyorum, fakat doğru olduğuna eminim. Rocketdock'a masaüstündeki simgeyi sürükleyip bıraktığın için o simgenin kısayolunu atıyor. Yani Programın orjinal .exe dosyasına değilde masaüstündeki .Ink uzantılı kısayola kısayol oluşturmuş bulunuyorsunuz. Sonrasında masaüstündeki kısayolu silince haliyle dosyayı bulamayıp hata veriyor. Onun yerine programın orjinal .exe dosyasını sürükleyip bırakın, sorununuz hallolur.
Furkan gerçekten tamamen varsayımsal olmuş, saçmalama aga öyle şey mi olur. Zaten desktopta bulunan kısayolların uzantısı programların kurulu olduğu yere gider. Yani eğer program desktop üzerinden çalışıyorsa bir bakıma doğru olur söylediğin şey. Adam "docklet kullandığımda böyle bir sorun oluştu" diyor.
Şimdi olay şu, öncelikle kullandığınız işletim sistemi hatta kurulan tema vs. varsa bunlar bile sorun yaratır. Ama zaten docklet ile ilgili olduğunu düşünüyorum demişsin. O zaman o dockletin config dosyasına bir göz at, eğer config dosyasında hata varsa (tabi bu hata orjinalini bulmanla anlaşılır) program o dockleti çalıştırmaya uğraşır,ama başarılı olamadığından, sen dur demeden uğraşmaya devam eder. Sistem yüklenmeden dolayı program takılır. Hangi dockleti kullandığını veya kullanmaya çalıştığını, o dockletin hangi programa tam olarak ait olduğunu söylersen ve işletim sisteminin de ne olduğunu söylersen (ki 64bit win7 veya XP 'de her zaman rocketdock problemleri olacaktır) o zaman yardımcı olabiliriz..
Eğer hata almaya devam ediyorsan aynı dockleti RKLauncher kurup onda dene, eğer yine hata alıyorsan docklet sorunludur. Config veya ".ini" dosyasının düzenlenmesi gerekir. Mesela bende 64bit win7 var ve az önce yolladığım deskteki temadan dolayı hata veriyor. Klasör ikonlarının yolunu bulamayıp explorer üzerinden ulaşamıyorum. Bu arada eğer explorer.exe, explorerframe.dll, ooberfolder.dll, shell32.dll dosyalarından herhangi birini tema kurmak üzere modlu olanlarla değiştiysen bu dosyalardan dolayı da hata alırsın. Hele ki 64bit sistem üzerinde kullanıyorsan hata almaman şansa bağlıdır.
Kısayolu sürükleyip bıraktıktan sonra nasıl bir adım izlediğini bilmediğim için varsayımsal konuşmak durumunda kaldım. Demin denedim ve kısayolu sürükleyip bıraktıktan sonra direk olarak dosyanın orjinal .exe adresine yönlendirme yaptığını öğrendim. Yani benim tez tamamen çürümüş oldu.
işletim sistemim win7 64bit ayrıca sade onda değil crome kullanıyorum onu docka ekleyincede hata veriyor aynı zamanda herhangi bir tema falan kullanmıyorum.
Kullanmak istediğin dockleti upload ederek yollar mısın? Dockletin tüm dosyalarıyla birlikte klasör halinde olması gerekiyor, yolla bakalım önce docklet ile alakalı mı onu öğrenelim.
quote:
Orijinalden alıntı: KeShhh®
Kullanmak istediğin dockleti upload ederek yollar mısın? Dockletin tüm dosyalarıyla birlikte klasör halinde olması gerekiyor, yolla bakalım önce docklet ile alakalı mı onu öğrenelim.
acemiyim ben nasıl yapacam :S
C:\Program Files (x86)\RocketDock
Buraya gidiyorsun, docklet klasörünü olduğu gibi rar layıp,www.mediafire.com 'a atıyorsun, download linkinide buraya yapıştırıyorsun. Ben de indirip kurcalıyorum...
Yolladığın dosyaya baktım herhangi bir sıkıntı bulamadım, ama docklet eklemek istediğimde sorun oluyor demiştin en başta, hangi dockleti nereye eklemeye çalışıyorsun. Şimdi sana bendeki klasörü olduğu gibi rar layıp yolluyorum. İndirip sendeki Rocketdock klasörünün yedeğini alıp, bulunduğu yerden komple klasör halinde sil. Sonra benim yolladığım klasörü olduğu gibi oraya at. Tabi Program Files (x86) içine atacaksın. Kendi kısayollarını düzenle, çünkü adresler değişecektir, sonra dene bakalım, yine aynı sorun ile karşılacak mısın? Benim yolladığımda saat dockleti ekli olarak geliyor. Farklı docklet eklemek istiyorum diyorsan doğru yere, doğru şekilde parçaları atmalısın, yoksa hata verir...
Yolladığın dosyaya baktım herhangi bir sıkıntı bulamadım, ama docklet eklemek istediğimde sorun oluyor demiştin en başta, hangi dockleti nereye eklemeye çalışıyorsun. Şimdi sana bendeki klasörü olduğu gibi rar layıp yolluyorum. İndirip sendeki Rocketdock klasörünün yedeğini alıp, bulunduğu yerden komple klasör halinde sil. Sonra benim yolladığım klasörü olduğu gibi oraya at. Tabi Program Files (x86) içine atacaksın. Kendi kısayollarını düzenle, çünkü adresler değişecektir, sonra dene bakalım, yine aynı sorun ile karşılacak mısın? Benim yolladığımda saat dockleti ekli olarak geliyor. Farklı docklet eklemek istiyorum diyorsan doğru yere, doğru şekilde parçaları atmalısın, yoksa hata verir...
değişen bişe olmadı ama bak benim demek istediğim örneğin bütün oyunlarımı bi klasör yaptım rocketdocka sürükleyip bıraktım sonra masaüstünde yer kaplamasın diye rocketdocka attığım klasörü sildim sonra o klasöre tıklayıca acılmadı
Kastettiğin şey o muydu yahu? O zaman tabi açılmaz,o attığın kısayolun kök dizini desktop olarak görünür. eğer o klasörü bir tane diske atarsan ve kısayol olarak desktopa yollarsan,sonra bu kısayolu dock'a koyarsan böylece desktopta görünmez ve yeri değişmediği sürece o klasör bulunduğu diskten oyun klasörüne ulaşır. Burada dikkat edilmesi gereken kısım kısayolu dock'ta bulunan dosyanın yer adresi veya dosya ismi değişmemesi gerek, yoksa docktaki kısayol gene çalışmaz...
@Volkanbaba; Hocam sende benim yukarıdaki mesaj da verdiğim linkten çek dosyayı, sonra onu izah ettiğim şekilde işlemi yap, sorun olacak mı tekrar, bir den bakalım...
o sorunu hallettim ama crome eklenmıyor ya atıyorum docka ac diyorum acmıyorum
Al sana anltım videosu; Hd görüntü destekliyor, tam ekran yap dikkatle izle...
Yine olmuyorsa sisteminden kaynaklı bir sorun vardır. Ben de oluyorsa sen de olmak zorunda...