Şimdi Ara

Rodajdan öncesi?? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
29
Cevap
0
Favori
2.046
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: JasoNBuraK

quote:

Orijinalden alıntı: Wolly

Çok teşekkür ederim yorumlarınız ve iyi dilekleriniz için.son olarak 1000 de mi yoksa 3000 de mi yapılır bu rodaj onu tam aydınlatırsanız sevinirm...

Kitapçıkta ne yazıyor?

3000 demişlerdi Doğuş Oto dan
  • quote:

quote:

quote:

Çok teşekkür ederim yorumlarınız ve iyi dilekleriniz için.son olarak 1000 de mi yoksa 3000 de mi yapılır bu rodaj onu tam aydınlatırsanız sevinirm...

Kitapçıkta ne yazıyor?

Prosedür neyse , yani nasil belirttilerse ona uyun derim..
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Kitapçıkta ne yazıyor?

Prosedür neyse , yani nasil belirttilerse ona uyun derim..

Bende öyle yapacağım sanırım sağolun...

• Aracın ilk 30.000 (30 bin) km boyunca yağ eksilticek...
    Aracında magnatec 10w40 yağ bulundur, düz zeminde hergün aracın yağını kontrole t eksilen akdar ilave et.

Bu bilgi aldığım sıfır araçlardandır........

Eğer sürekli yüksek devirlerde araç kullanan biri ise rodajdada yüksek devirlerde kullan, yok sakin kullnıyorsan öyle sakin kullan.

Sürekli aynı yerden yakıt al bunuda rodajda belirle...

Yüksek süratlarda kullanan biri ise ve sürekli uzun yol yapıyorsa rodajda da bu şekilde kullan ...

Rodaj sırasında arabayı başkasına kullandırma ...

Rodaj sırasında piston segman ve diğer dönen parçalar birbirine alışıyorlar bu nedenle aracını nasıl kullnıyorsan rodajdada o şekilde kullanki alışan parçaların sürtünen kısımları, ısı bu şekilde olsun....

bu bilgi model uçak motoru rodajındandır.... temelde herşey aynı ....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nogretse -- 27 Kasım 2010; 21:43:05 >

• ben yeni octavia aldım. özellikle sordum rodaj meselesini. bas hocam dediler, biz onu haylaz çocuğu olan kişilere söylüyoruz. iyi dedim ben de. basıyoruz bakalım ne olecek.
  • Bende bizzat doğuşa gidip sordum teknik ekip cevapladı sorumu.dediklerine göre bu araçlar zaten rodajlı ve motoru açılmış geliyormuş.o yüzden eski motorlar gibi açma basmama gibi şeylere gerek yok ama çok basmazsanız yinede daha iyi olur dedi.şimdi yapılan rodajlarda sadece yağa suya ve motora ana hatları ile bakılarak gönderiliyormuş vw ler bu yüzden 1.500 km ler bunun için az 3000-6000 arasında getirin dedi.çok bi esprisi yokmuş yani rodajın.çok da sıkıştırmadan arabayı gezmeye devam yani
  • quote:

Bende bizzat doğuşa gidip sordum teknik ekip cevapladı sorumu.dediklerine göre bu araçlar zaten rodajlı ve motoru açılmış geliyormuş.o yüzden eski motorlar gibi açma basmama gibi şeylere gerek yok ama çok basmazsanız yinede daha iyi olur dedi.şimdi yapılan rodajlarda sadece yağa suya ve motora ana hatları ile bakılarak gönderiliyormuş vw ler bu yüzden 1.500 km ler bunun için az 3000-6000 arasında getirin dedi.çok bi esprisi yokmuş yani rodajın.çok da sıkıştırmadan arabayı gezmeye devam yani

batı kafasıyla üretilmiş otomobile.doğu kafasıyla yapılan servis yorumu............
    rodaj vardır mekenik oldukça bugünkü sistem oldukça olacaktır.biz rodajı sadece motorla ilintilendiriyoruz;motor ve çalışan parçaları-şanzıman ve çalışan parçaları-diferansiyel ve çalışan parçaları.yataklar rulmanlar hatta elektrik aksamlarının kömürleri.fren balata disk kampana.....bunların alıştırmaya ihtiyacı var.
    beyler ralli ve pist aracı almıyoruz günlük kullanım için üretilmiş sıradan otomobillerden bahsediyoruz.
    o gittiğiniz servisin kapısından geçmeyin .başka bir servis bulun.kolay gelsin.

• Bizde ekim ayında 0 passat aldık. Babama demişler araba açılsın bas. 2 hafta sonra Sakaryaya gidiceklerdi sakın basma dedim 140 filan geçme gidincede arayın. 2 saate yakın sürüyo gittikleri yer. 1 buçuk saat olmadan telefon herhalde bişey oldu dedim korktum. Babam dedi vardık. Bastın dimi dedim. 200 210 la geldim dedi. Fıttırdım walla. Arac soğuk hava çalısırken titriyo bu normal bişey mi ?
  • Ayrıca rodaj süresince araa tam yükte(bagaj anlamında, yani tabiri caizse kıçı yere değecek şekilde) kullabnayın.

Bu arada @nogretse 10w-40 yağ demiş ama bu yağ bu arabaya kalın gelir gibime geliyor, 1lt 5w-40 ya da 5w-30 castrol edge bulundurun bagajda.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.