Merhaba. Sistemimin herhangi en ufak bir teknik ya da kozmetik sorunu bulunmuyor. Parçaların tamamının kutusu, kutu içeriği, garantisi ve faturası mevcut. Öyle sanıyorum ki sistemini benim kadar temiz ve titiz kullanan kişi sayısı oldukça azdır. Telefonum arızalı olduğu için düzgün bir fotoğraf çekemedim.
Önceliğim Ankara içerisinde elden denenerek alışveriş yapılması. Şehir dışına gönderim için Ankara'da tanıdığınız vasıtasıyla alışveriş yapabilirsiniz. Her ne kadar tüm parçaların kutusu eksiksiz mevcut olsa dahi kargo ile gönderimi parçaların sağlığı için uygun bulmuyorum.
(FİYAT PAZARLIKSIZDIR. BUNU BİLEREK ULAŞIRSANIZ SEVİNİRİM.)
Parça Listesi
Anakart: ROG STRIX B450-F GAMING (DDR4 4400MHz(OC) M.2)
İşlemci: AMD Ryzen™5 3600 Soket AM4 (3.6 GHz 32MB 65W 7nm)
Ram: CORSAIR 16GB (2x8GB) Vengeance (DDR4 3000MHz)
HDD: WD Blue 3,5" 1TB 64MB SATA III 6Gb/s 7200 RPM
SSD: CRUCIAL240GB BX500 (Okuma 540MB / Yazma 500MB)
Ekran Kartı: ASUS ROG Strix GeForce RTX 2060 Gaming 6GB OC
Güç Kaynağı: CORSAIR RM650X 650W 80+ Gold - Full Modüler
- RMx 650 serisi şu an yurtiçi piyasada bulunmuyor, sadece RM serisi satışta sanırım. RM650 ile kapasitör ve soğutma anlamında yüksek kalite farkı var. RM650'de kullanılan Hong Hua fan ve Çin kapasitörleri yerine RMx serisindeki Corsair NR135L fan ve yüksek kalitede ki Japon kapasitörleri üzerine biraz daha fiyat farkı koyarak RM650x tercih etmek benim için daha mantıklı oldu.
Kasa: PHANTEKS Eclipse P350X Tempered Glass - Black/White
Sıvı Soğutma: COOLER MASTER ML240L RGB (240mm - Intel/AM4)
-Radyatör ön tarafa monte edilip 2 adet fan ile push, 2 adet fan ile pull yapılarak toplamda 4 adet fan ile push-pull olarak daha serin çalışmasını sağladım. Kasanın üst tarafında 2 adet 12cm Akasa Viper fanları ve egzos kısmında ise Cooler Master MasterFan Pro 120 RGB kullanarak havanın tahliyesini sağladım.
Ekstra Soğutma Fanları:
-AKASA Viper PWM 12cm S-Flow (3 ADET)
-AKASA "Viper R" PWM 14cm S-Flow (1 ADET)
-COOLER MASTER MasterFan Pro 120 Air Balance RGB 12cm (1 ADET)