Şimdi Ara

Roland RP-302

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
1
Favori
738
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Piyano çalmayı bilmiyorum. Kursa gitmeye vaktim de yok. Ama piyano ilgimi çekiyor. Çalamasam da evde dursun istiyorum. Biraz araştırdım ve Roland 302 modeline ısındım. Neden ısındığıma gelince kahverengi modeli var ve roland'ın süper naturel ses teknolojisi beni etkiledi. Dediğim gibi yeni başlayacağım ve bu modeli almak ile doğru mu yapıyorum bilmiyorum. Tecrübeli arkadaşlara danışmak istedim. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

• merhaba bende de bu model var.

muadil modeli yamaha ydp 164.

bir de kawai piyanolar var. cn serisine bakabilirsiniz.

şu an yamaha ydp 164'ü öneririm.
  • Teşekkürler cavabınız için. Rp302 satın aldım geçen hafta. Henüz kurulmadı daha. Yamaha YDP 164 artıları nedir? Bir de kursa gitmem şart mı? Kendim biraz kurcalayayım mı yoksa kurs ile mi başlamak gerekir illa.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hbayraktar

Teşekkürler cavabınız için. Rp302 satın aldım geçen hafta. Henüz kurulmadı daha. Yamaha YDP 164 artıları nedir? Bir de kursa gitmem şart mı? Kendim biraz kurcalayayım mı yoksa kurs ile mi başlamak gerekir illa.
    yamahanın üst kısmı düz ve nota koyma yeri yatay hale getirilebiliyor. böylece oraya laptop koymak daha kolay, laptoptan notalara veya youtube videolarına bakıp DAW kurup çalışabilirsiniz.

onun dışında pek bir artısı yok aynı gibiler. yamaha'nın sesi farklı sadece.

kursa gidilerek öğrenilecek şeyler kursa gitmeden de öğrenilebilir kanısındayım. piyano notalar üzerinden çalınabilen bir cihaz. her bir nota 1 tuşa denk geliyor çünkü, gitar gibi değil. dolayısıyla nota okumayı öğrendiğiniz vakit hangi tuşa basmanız gerektiğini bileceksiniz. geri kalanı pratik ve piyano başında bol zaman geçirme. bence sevdiğiniz şarkıların ordan burdan notalarını bulun, musescore programını bilgisayarınıza yükleyip ordan çalın notları girin vs. sonra piyano başında bu sevdiğiniz şarkıları çalmaya çalışın. ilk 10 şarkıyı tam çalabildiğiniz vakit iyi bir düzeye gelirsiniz.

piyanodaki bütün notalar:

https://sublimelody.com/wp-content/uploads/2018/06/Full-piano-keyboard-correlated-with-musical-notes.jpg

siyah tuşlar da diyez veya bemol diye geçer. mesela C4 ile D4 arasındaki siyah tuş C diyez veya D bemol olarak geçer. diyez ve bemol işaretlerine internetten bakabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leopolidas -- 27 Mart 2020; 15:45:42 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.