Şimdi Ara

Rölantide Dengesizlik ve Arıza Lambası (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
12.579
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Bugun benim aracımda da lpg regulatoru degisirken enjektorlerin yerleri degisti. Enjektorleri takarken benzin enjektorlerinden bi tanesinin kablosu kopmus. Arac tekleme yapıyordu. Hic bir arıza lambası yanmadı. Ama tekleme cok fazlaydı. Hemen bilgisayara bagaldık baktık. Aracta 3. silindir ateslemede kısa devre hatası vardı. Direk ucuncu silindir enjektorunun kablolarına baktık. Bi kablo kopmustu. Kabloyu bagladık sorun halloldu. Gördugunuz gibi aracların kendi ecu ları hataları olsutugunda kaydeder ve ne zaman olusutugnu bile soyler.
  • quote:

Orjinalden alıntı: sadoz5775

teşekkür ederim sarpkaya işin garip tarafı nerde takıldığını bilmiyorum ben aracı galeriden aldım

Yapmanız gereken basit. Lpg sisteminizin markasının distiributoru olan firmayla iletisime gecin. Aracınızın bilgilerini verin. Onlar size aracın nerede montaj yapıldıgını ne kadar garantisi kaldıgını hangi kilometrede takıldıgını soyleyeceeklerdir. Sorununuzu halledeceklerdir. Ancak kiti korsan taktılarsa sorununuz buyuk. Dua edin de korsan takılmıs bir kit olmasın. Galeriye gidin sorun. Bende aracı galeriden aldım. Garanti belgesi falan yoktu. sadece galerici takılan yeri soyledi. Gittim arsiverinden arac bilgilerimi bulup hallettiler.
  • bugün tekrar lpg servisine gittim laptop ile ayar yaptılar gaza geçiş sıcaklığını 35 den 45 e dereceye yükselttiler motor arıza ışığını söndürdüler 35 -40 km kadar yol yaptım şimndilik allaha şükür arıza ışığı yakmadı lavatonun tetkili servisi damla otogaza da uğradım böyle bir aracın kaydının olmadığını söylediler
  • merhaba bende 99 carisma 1,8 GDI var.

arac rolatiyi tuturamıyor. bir çıkıyor bir düşüyor.

bugun ustama gittim boğaz kelebeğini söküp temizledi. benzin filitresini değiştirdi , yağı suyu herşeyi değişti fakat düzelmedi.

arac 5 dk calışıyor ve rolantiyi 1500 devirlee yukseltiyor. yolda giderkende devri göstergesi kafasına göre bir cıkıyor bir düşüyor.

bilgisayara bağladık ama yine sonuç yok hata vermedi.

yarın tekrar gidicem başka yöntemler denicez.

bu sorunla karşılaşan varsa çözümü ile ilgili lütfen bilgi versin.

hatta mümkünse çağrı atsın ben onu arayım. rica ediyorum : 05068029898
  • quote:

Orjinalden alıntı: harbay

merhaba bende 99 carisma 1,8 GDI var.

arac rolatiyi tuturamıyor. bir çıkıyor bir düşüyor.

bugun ustama gittim boğaz kelebeğini söküp temizledi. benzin filitresini değiştirdi , yağı suyu herşeyi değişti fakat düzelmedi.

arac 5 dk calışıyor ve rolantiyi 1500 devirlee yukseltiyor. yolda giderkende devri göstergesi kafasına göre bir cıkıyor bir düşüyor.

bilgisayara bağladık ama yine sonuç yok hata vermedi.

yarın tekrar gidicem başka yöntemler denicez.

bu sorunla karşılaşan varsa çözümü ile ilgili lütfen bilgi versin.

hatta mümkünse çağrı atsın ben onu arayım. rica ediyorum : 05068029898

Aracınızın biryerlerden hava alma olasılığı yüksek , ısı müşürüde arızalı olabilir Veya başka nedenler.
    Aracınızın PC ye bağlandığını ama arıza görülemediğini yazmışsınız.
    Bence arkadaşlar kayıtlı arızalar baktı ve göremeyince arıza yok dedi ?

Oysa PC den diğer parametreleri görebilmek mümkün , örneğin manifoldun hava aldığını varsayalım:
    350 mbar olması gereken MAP basıncı 450 lerde seyreder buda aracınızın hava aldığının göstergesidir. Ama arıza lambası yanmaz ve ECU bunu kaydetmez !
    Motor ısısına bakılır normalde fanınız devreye girmektedir ama motor ısısını (-5) derece görürsünüz dolayısı ile araç ecusu motoru soğuk zannederek jikleli çalıştırır ve bazende ısı normale döner araç jikleden çıkar 1 saat sonra ısı yine düşer ve araç tekrar jikleye girer gibi sorunlarınız olabilir.
    Ve ECU bunu arıza olarak kaydetmez dolayısı ile arabada bişii yok abi diyip gönderirler sizi

Yapmanız gereken en doğru şey mıtsubıshı servisine gitmek yada bu konuda uzmanlaşmış kişilerden yardım almaktır.
    PC KULLANAN KADAR AKILLIDIR ...

• quote:

Aracınızın biryerlerden hava alma olasılığı yüksek , ısı müşürüde arızalı olabilir Veya başka nedenler.
    Aracınızın PC ye bağlandığını ama arıza görülemediğini yazmışsınız.
    Bence arkadaşlar kayıtlı arızalar baktı ve göremeyince arıza yok dedi ?

Oysa PC den diğer parametreleri görebilmek mümkün , örneğin manifoldun hava aldığını varsayalım:
    350 mbar olması gereken MAP basıncı 450 lerde seyreder buda aracınızın hava aldığının göstergesidir. Ama arıza lambası yanmaz ve ECU bunu kaydetmez !
    Motor ısısına bakılır normalde fanınız devreye girmektedir ama motor ısısını (-5) derece görürsünüz dolayısı ile araç ecusu motoru soğuk zannederek jikleli çalıştırır ve bazende ısı normale döner araç jikleden çıkar 1 saat sonra ısı yine düşer ve araç tekrar jikleye girer gibi sorunlarınız olabilir.
    Ve ECU bunu arıza olarak kaydetmez dolayısı ile arabada bişii yok abi diyip gönderirler sizi

Yapmanız gereken en doğru şey mıtsubıshı servisine gitmek yada bu konuda uzmanlaşmış kişilerden yardım almaktır.
    PC KULLANAN KADAR AKILLIDIR ...

Verdiginiz mantıklı bilgiler icin size +12311209123 veriyorum keske herkes sizin gibi birazcık okusa. Tesekkurler. Bunu dediginiz iyi oldu.

• yarın sabah arabayı servise erkenden bırakıcam aksama kadar bakacaklarmış. sorunun ne olduğuna, umarım bula bilirler.
  • İnşallah,
    Kolay gelsin :)
  • servis hala sorunun tam olarak ne oldunu bulamadı, boğaz kelebeği, basınç popama, hava akış sersörü. sayıyoda sayıyo bunlardan biri diyo. onaylarsam sipariş etceklermiş. tek tek. sırayla iadesi yokmuş :) çok komikya ağlancak halime guluyorum. en sonunda yakacam ben bu arabayı. adamlar sıyırmış 3-4 milyar dan bahsediyolar parçalar için, bugun ikitelli çıkmacıları gezdim hiçbirinde bulamadım. beyinci elektronikcilere gittim birisi çok guvendim biri kesin kelebekten diyor. bu parçanın tamiri yokmuş. bu şekilde kullan yada sıfırını al diyılar. arabaya bir zararı olmaz diyolar.

çıkma bi parça bulsam hiç olmazsa denemek istiyorum gerçekten boğaz kelebeğindense çıkma olsada alırım

elinde olan varmı
  • Boğaz kelebeğinin çıkmasını alacaksanız çıkma parça satan yerlere bakmanızı öneririm. Her markaya ait hertür ürün bulunabiliyor onlarda. Ama değişmesi gerektiğine emin değilim. Çünkü ben temizlettim ve değişmesini gerektirecek bir durumu olmadığı ortaya çıktı.

quote:

Orjinalden alıntı: harbay

servis hala sorunun tam olarak ne oldunu bulamadı, boğaz kelebeği, basınç popama, hava akış sersörü. sayıyoda sayıyo bunlardan biri diyo. onaylarsam sipariş etceklermiş. tek tek. sırayla iadesi yokmuş :) çok komikya ağlancak halime guluyorum. en sonunda yakacam ben bu arabayı. adamlar sıyırmış 3-4 milyar dan bahsediyolar parçalar için, bugun ikitelli çıkmacıları gezdim hiçbirinde bulamadım. beyinci elektronikcilere gittim birisi çok guvendim biri kesin kelebekten diyor. bu parçanın tamiri yokmuş. bu şekilde kullan yada sıfırını al diyılar. arabaya bir zararı olmaz diyolar.

çıkma bi parça bulsam hiç olmazsa denemek istiyorum gerçekten boğaz kelebeğindense çıkma olsada alırım

elinde olan varmı

• harbay araban ne marka yardimci olmaya calisayim tam bilgi ver.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.